Evimize gelen 2 günlük misafir yıllanıyor...

ALLAH sabır versin canım. noldu konuştumu baban merak ettim? gerçekten çekilmez ya insanda bi yere kadar sabır varr değilmi ama

arkadaşım biz sana ne diyelimki herşey sizin tavırlarınıza bağlı.bu kadının utanması yok ama sizin evde bir kişinin hayır demeye dili de mi yok..

en cesaretli daha doğrusu mantıklı sen görünüyorsun uygun bir dille anlat bu evin bir düzeni var yakında bir ev bulursanız sizde bende rahat ederiz de

ben bunun altında başka şeyler ararım. kimse kimseye bu kadar müsamaha göstermez. konuyu açan arkadaşım, o kadından bi beklentiniz mi var?

Yok artık daha neler ? Ne gibi bir beklentimiz olabilir ki bizim ?
Çok şükür aç kalırız açıkta kalırız ama kimseye muhtaç olmayız Allah düşürmesin..
Rica ederim sizden konuyu böylesine bir konuya getirirseniz çok üzülürüm..

Evimizden defol git demediğimiz için mi böyle düşünüyorsunuz ?
Bir insana defol git demek sandiğiniz kadar kolay birşey değil bence..
Benim ailem bu zamana kadar beklediyse kendi güzelliğiyle bir ev bulur biz birşey demeden gitsin diye bekledi..
Ama artık bıçak kemiğe dayandı...

fiyonkçum bişey daha belirteyim..
Bu zamana kadar evimizde kaldı tek bir kuruşun talebini bile etmedik ondan.
Asla etmeyizde !
Helal-i hoş olsun sevmiyorum bile bunların muhabetini yapmak..

..

pardon ama bu sizin ihmalliginiz, kadin hem maas aliyor hemde iki tane evli oglu var

atin kapinin önüne gitsin:umursamaz:

tanri misafiri dersin 3, 5 gün hadi bilemedin 1, 2 ay bakarsin ama 9 ayda fazla yani
lmaz:

Valla arkadaşım tamam annen iyi niyetli ama ben şahsen 2-3 günden fazla kalan bir insana arkadaşım bile olsa git derim.Üstelik kocamda var yok olmaz kalamaz.Zaten yaptıkları akıllı bir insan işi değil.Ben senin yerinde olsam önce güzel bir dille yaptıklarının farkında olduğunu anlatır güzel güzel gitmesini rica edrim.Ama yok anlamadı valla çemkirir atarım kapıya.Buna iyi niyeti suistimal etmek denir bizim oralarda.Daha neler yahu.Allah kolaylık versin bacım

ınsanlar ne zaman bi iyilik yapsa fesat insanlar arkasında bişey arar..
Tamam bu kadın haddini aşmış onlarda bişey söyleyememişler, kim bilir kadın neler söyledi de ikna oldu bu aile ..
white_girl gerçekten iyi ve sabırlı bi ailen var. Bazen bişeyler yaparken bunu o insan için değilde Allah rızası için yapar... Bekleyebilcekleri en büyük karşılık bu aile için budur bence..
Canım baban konuşcakmış en doğrusu da bu olur kadınla siz hiç yüz göz olmayın bence biraz daha sabredin nasılsa gidicek gitmezsede keyfi bilir şu saatten sonra ona ancak yol verilir. Sevgiler..

Son düzenleme:
anılarım canlandı birden yazdıklarını okuyunca :) buna benzer bir olayda bekarken bizim başımıza gelmişti, seni o kadar iyi anlayabiliyorum ki anlatamam. bizim uzatmalı misafir 3 hafta kalmıştı yine, gerçi elinde olsa daha fazla kalacaktı ama bayram girdi araya, bayramdada gitmek istemedi aslında ama mecbur gitti, yolcu ederken tekrar görüşürüz bayramdan sonra demişti hiç unutmam, bende iyi olur bir yerde oturur kahve içeriz demiştim :) hatun kişi ikametgahını bize bizim üzerimize misafir diye almıştı. daha neler neler.

ama sizin uzatmalı misafirin durumu farklı olduğu için açıkça konuşmaktan başka çare yok, anneniz bu durum karşında stres olduğu için onun için daha kötü olmaz mı?

bu zamana kadar birsey soylemediginiz kabahat.
ne bu be cocugum degil annem babam degil bir akrabam degil ye ic yan gel yat.oh ne ala memleket.
ben olsam coktan kovmustum. olmasin oyle arkadasim.

İyi niyet her zaman sömürülür..
Koskoca 9 ay ..
Sizde iyi sabır varmış..
Kim kimi bu devirde çeker ya?
Açık açık defol git artık demedikten sonra , yeşillenir o kadın sizi evde..Demedi demeyin...

insan yeri geldiğinde "hayır" demeyi bilmeli. aman kırmayayım, ama üzmeyeyim dedikçe tepenize çıkıyor bazı insanlar. o kadın düşünüyor mu sizi düşürdüğü durumu, o düşünüyor mu "ayıp oluyor" diye? o zaman siz neden "artık kendi evine çıkmanın zamanı geldi" demenin ayıp olacağını düşünüyorsunuz? kötü olursanız da olun canım, bu kadının varlığı ne ki yokluğu eksiklik olsun.

cnm kardeşin nasıl odasını verir,
bence öncelikle odasını geri istesin ve
ders çalışamadığını bahane ederek bunu söylesin.
sonra da aileden yakın birini ayarlayın size misafirliğe gelsin,siz içerdeyken ev tutmayacak mısınız,bu ev zaten kalabalık,vs diye laf soksun.yani kadını huzursuz edin biraz,böyle rahat ederse tabi gitmez,bana kalsa direkt kovardım gerçi!:umursamaz:

bu 9 ay uğruna,sizin kadını kovsanız bile,ara sıra gelip ziyaretinize ellerinizi ayaklarınızı öpmesi lazım.
kötüyse onun kötülüğü olur.zorlanıyoruz olmuyor böyle ailecek düzenimiz bozuldu canım lütfen bir ev bak kendine demek çok mu zor.:bbo:

hayır her şey olabiliyor aklıma geldi sordum. bi insanı tam dokuz ay evinde "misafir" etmek anormal bi durum çünkü. ev sahibi açısından da misafir açısından da. düz mantıkla açıklanamayacak bi şey olduğu için işin içinde başka bi şey mi var diye gelyor insanın aklına. peki kadın evden birine aşık olmuş olabilir mi? :)))

evimde bu kadar zaman baska birini istemem.katlanamam da..
birde iyiniyet somuruluyorsa,esyalarim izinsiz aliniyorsa ki bana gore hirsizlikla aynidir..
istemedigimi soyler,gerekirse ev de bulur gule gule derdim..kaydirigubbakcemile

Son düzenleme:
tekrar düşündüm de, bu hanımın yalnız başına bir hayat sürmekle ilgili korkuları olabilir mi? yani boşanmaya karar vermiş, sizin evinize resmen yerleşmiş, kendi başına bir eve çıkmamakta ısrarlı. oğlanlar da anneye düşkün değil demişsiniz. bu insan art niyetli değilse, sanırım kendine bile itiraf edemediği böyle bir korkusu var. sizin evdeyken yalnız kalmıyor, sohbet, muhabbet, aile ortamı. ama kendi başına eve çıkarsa kimsenin kapısını çalmayacağından mı korkuyor nedir? baktı ki sizden de git diyen olmuyor, erteledikçe erteliyor yalnız kalmayı.
benim öyle zamanlarım oldu ki, 15 dakikayı kendi başıma nasıl geçireceğimi bilemiyordum. hep arkadaşlarımın kanepelerinde uyudum, kendi kendime kalabilmem için baya zaman geçmesi gerekmişti. acaba onun da mı böyle diye düşündüm.
samimiyet derecenizi bilmiyorum ama acaba "x teyze, sana da bize yakın bir ev bulalım artık, bizim de bir kapımız daha olsun, bazen burda sıkılıyorum kaçar sana gelirim" falan gibi konuşma açamaz mısınız?
ya da yakın olmak istemezseniz oğluna yakın bir ev bulmaktan falan bahsedin.

Canlarım hepinizin yorumlarını okudum bir bir..
Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için...

Annem sonunda dolaylı yolla söyledi.
Çünkü bir oda dolusu eşyalarını toplamış annem dediki ben bunları evime alamam yerimiz yok zaten
biz kendi eşyalarımızı zor sığdırıyoruz. Oda yok arkadaşa götürecem yarısını dedi..
Annemde dediki bu iş böyle olmaz artık ev tut kendine.. Yerin yurdun belli olsun kimseye muhtaç olma dedi..
Sesini çıkaramadı tabi.. Çıkarmazda.. Çünkü ekmek elden su gölden.. Hiç bir eksiği yok..
Onun da işine gelen bu ztn.. Bedavaya hayatını sürüyor.. :sinifsinif:

Bir gelişme olarakta çarşamba günü ıstanbula teyzesinin yanına gidiyor.. Bu bayan aslen istanbullu
ama uzun yıllar kıbrısta kalmışş..
Hemen ardından tanıştığı bir bey var bir müddet onun yanına gidecekmiş tanışmak için...

Artık geri gelmesin diye irtibatı mı koparırız, açık açık söylermiyiz bilemiyorum...
bilmiyorumkismile

fiyonkcum bu arada bu kadın 55 yaşında.. Ailemden birine göz dikse bile benim kardeşlerim ve babam bu kadına bakmaz.. :)))))
Ztn öyle karakterli biri değil kadın iş bitmiş yani :)))

Jesabel aynen tatlım yalnız kalmaktan korkuyor.. Küçükkende hep korkusu oymuş ve Allah beni yine yalnız bıraktı diyor. kardeşi kimsesi yok..
Birde aileden dışlanınca bizi görmüş sığınak olarak.. Ailemde merhametli çıkınca ses edemedi.. ama bu da bir yere kadar.. neyse ki halloluyor...

Son düzenleme:
ay ne kadar sevindim canım umarım geri gelmez rabbim kimsenin başına vermesin AMıN

ay ne kadar sevindim canım umarım geri gelmez rabbim kimsenin başına vermesin AMıN

Amin ! canım.. Doğru Allah kimseyi düşürmesin kimseye muhtaç etmesin.. böyle durumlar yaşanmasın..
Yadırgamıyorum onu, gülmüyorum da ama bu durumda abes kaçıyor artık..
Tanrı misafiri bile 2 3 gün oluyormuş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…