- 10 Ağustos 2020
- 554
- 529
- 18
- 33
- Konu Sahibi Birkadiningunlugu
-
Para kazanan kadinlar da hemen hemen ayni seyi yasiyor. Kadinin kazandigi para da kendine kalmiyor zatenO dolabı dolduruyorsa siz de o evin düzenini sağlıyor çekip çeviriyorsunuz. Kadınların emeği hep yok sayılıyor hem kendim hem de hemcinslerim adına çok üzülüyorum herşeyi yapıyoruz ama para kazanilmadigi sürece yok sayılıyoruz .gün gelip en ufak olayda bile kapı gösterilince bomboş çıkmak zorunda kalabiliyoruz evden .eşiniz her ne kadar dolabı doldurup eve baksana bu size ekonomik şiddet uyguladığı gerçeğini değiştirmiyor
Cok haklısın burda maaş kartını eşine veren kadinlarida okuyoruz hem evde hem dışarıda çalışıp aynı muameleye maruz kalıyorlar.Para kazanan kadinlar da hemen hemen ayni seyi yasiyor. Kadinin kazandigi para da kendine kalmiyor zaten
Eşim hediye almıyor diye konu açmıştım hatırlarsınız belki.Ekonomik siddet olduğunu düşündüğüm şeyler de yaşadığımı anlatmıştım. Mesela eşimin her ay kenara 3500 ya da 3000 tl atıp cebimde para kalmadı diyerek elimde olan 200 tl yi de istediğini yazmıştım. Sonra düşündüm taşındım birine durumu anlattım. Evine bakıyor ne istiyorsun her şeyi alıyor mutfağınız dolu ya ne istiyorsun dedi. Gerçekten insanlarin çoğu böyle mi düşünüyor? Toplumun genel inanışı bu yönde mi? Karnım doysun eve baksın mı? Hepsi bu kadar mı?
Ben mi abartıyorum? Verdigi harclikla aldığımı bile "onu sana ben aldım" diye dile getiren adam evine bakınca, buzdolabinı doldurunca sorun olmuyor mu?
Not: Bu arada sıkı bir sekilde ders çalışmaya başladım. Kafama koydum başarmak için elimden geleni yapacağım. Burada bana cok guzel seyler söylediniz ve destek oldunuz. Sizlere cok tesekkur ederim.
Eşim hediye almıyor diye konu açmıştım hatırlarsınız belki.Ekonomik siddet olduğunu düşündüğüm şeyler de yaşadığımı anlatmıştım. Mesela eşimin her ay kenara 3500 ya da 3000 tl atıp cebimde para kalmadı diyerek elimde olan 200 tl yi de istediğini yazmıştım. Sonra düşündüm taşındım birine durumu anlattım. Evine bakıyor ne istiyorsun her şeyi alıyor mutfağınız dolu ya ne istiyorsun dedi. Gerçekten insanlarin çoğu böyle mi düşünüyor? Toplumun genel inanışı bu yönde mi? Karnım doysun eve baksın mı? Hepsi bu kadar mı?
Ben mi abartıyorum? Verdigi harclikla aldığımı bile "onu sana ben aldım" diye dile getiren adam evine bakınca, buzdolabinı doldurunca sorun olmuyor mu?
Not: Bu arada sıkı bir sekilde ders çalışmaya başladım. Kafama koydum başarmak için elimden geleni yapacağım. Burada bana cok guzel seyler söylediniz ve destek oldunuz. Sizlere cok tesekkur ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?