Evine bakıyor daha ne istiyorsun

Birkadiningunlugu

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2020
554
529
18
33
Eşim hediye almıyor diye konu açmıştım hatırlarsınız belki.Ekonomik siddet olduğunu düşündüğüm şeyler de yaşadığımı anlatmıştım. Mesela eşimin her ay kenara 3500 ya da 3000 tl atıp cebimde para kalmadı diyerek elimde olan 200 tl yi de istediğini yazmıştım. Sonra düşündüm taşındım birine durumu anlattım. Evine bakıyor ne istiyorsun her şeyi alıyor mutfağınız dolu ya ne istiyorsun dedi. Gerçekten insanlarin çoğu böyle mi düşünüyor? Toplumun genel inanışı bu yönde mi? Karnım doysun eve baksın mı? Hepsi bu kadar mı?
Ben mi abartıyorum? Verdigi harclikla aldığımı bile "onu sana ben aldım" diye dile getiren adam evine bakınca, buzdolabinı doldurunca sorun olmuyor mu?
Not: Bu arada sıkı bir sekilde ders çalışmaya başladım. Kafama koydum başarmak için elimden geleni yapacağım. Burada bana cok guzel seyler söylediniz ve destek oldunuz. Sizlere cok tesekkur ederim.

ihtiyac hiyerarsisine gore degerlendirirsek,
bir cok insanin maddi sorunlari boylarini astigi icin evine baksin yeter demesi normal.

Siz kendi sartlariniz ve kendi ihtiyaclariniz icerisinde degerlendireceksiniz kendi durumunuzu,
kendi esinizin yeterliligini.
baskasinin durumu ile kiyaslayarak zaten mutlu olamazsiniz ki.

Hayır sizin hissettikleriniz doğru. Dolabı da babasının hayrına doldurmuyor kendisi için yemek yapıyorsunuz bence onun gözünde.
İnsan, özellikle kadınlar sevgiden beslenir. Sevgi, ilgi gördükçe çevresine de ışık saçar. Yaptığı her şeye bu yansır.
Sevgi görmediğimizde ise maalesef kendimizi çok çabuk değersizleştirebiliyoruz gözümüzde. Hayatımızın her alanına, herkese yansıyor bu mutsuzluk. Kimse bunu hak etmez

O dolabı dolduruyorsa siz de o evin düzenini sağlıyor çekip çeviriyorsunuz. Kadınların emeği hep yok sayılıyor hem kendim hem de hemcinslerim adına çok üzülüyorum herşeyi yapıyoruz ama para kazanilmadigi sürece yok sayılıyoruz .gün gelip en ufak olayda bile kapı gösterilince bomboş çıkmak zorunda kalabiliyoruz evden .eşiniz her ne kadar dolabı doldurup eve baksana bu size ekonomik şiddet uyguladığı gerçeğini değiştirmiyor

Para kazanan kadinlar da hemen hemen ayni seyi yasiyor. Kadinin kazandigi para da kendine kalmiyor zaten

parasını en azından biriktirdiği sizin çocuklarınızın geleceği için muhtemelen yatırım yaptığı ve bir şeyinizi eksik etmediği için evet bu adam iyi adam diyoruz. O kaçırdığı 3000 tl lerle iddia ıynayıp hala boşanamaynları görüyoruz çünkü burada.
Tabi ki çalışın kendinize yatırım yapın.
benim eşim de cimridir ama ben de çalıştığım için her istediğimi alabildiğim için belki batmıyor bana. Ama her ay ne kadar kenara attın bankada kaç paran var çok harcamışsın didikler yani.
Benim eşimin babası kumar karı kız her şey var. Çok da bonkör olmayan parayla. şimdi borç içinde. Borç alır elaleme yemek ısmarlar öyle.
Eşimin Cimriliğine söylenince babam gibi mi olmamı tercih ederdin diyor aynı sizin çevrenizdeki insanlar gibi :)
Tabi eşinizi biraz törpülemeye çalışın kendiniz için de para biriktirmek istediğinizi ihtiyacınız olduğunda oradan kullanmak istediğinizi anlatabilirseniz bence sorun yok.
Ayrıca evin tüm işini yaptığınız için çocuklarını büyüttüğünüz için çalışmıyor olsanız bile o evin idaresinde önemli bir yerniz olduğu için o kazanılan para ikinize aittir. Onun değil. Ortak bir emek var. Bu kavramı da öğrenmesini sağlayın bence. Onu ben aldım demesi itici evet.
Sonuçta Bunlar tabi ki bir boşanma sebebi değil, büyük problemler değil.

Bunu soyleyenin evlilikte mutluluk kriteri, mutfagının dolu olması demekki..Herkes boyle değil ama herkesin kriteri farklıdır. Baskaları boyle mutlu oluyormuş diye senin de aynı seyden mutlu olman gerekmiyor

O zaten eşin görevi sorumluluğu değil mi? Size onu diyenin evlilikten beklentisini ve düşüncesini merak ettim açıkçası kendisi de öyle mi !
Ayrıca tamam dolabı dolduruyor ama dolaptaki kendi başına mı yemek oluyor ya da deterjanlar kendi kendine mi temizlik yapıyor. Çalışma imkanın varsa çalış kendine düzen kur.

herkesin evlilikten, kocadan beklentisi, kriterleri farklıdır. kimine yeter.. size yetmiyorsa kendi ayaklarınızın üzerinde durabilmek ve kendi gelirinizin sahibi olup kimseye minnet etmemek adına çalışmalısınız.

herkesin eşinden beklentisi farklıdır, bunları genellemeyin. eğer zaten soruyorsanız demek ki sizin beklentiniz başka bu konuyu yanlış buluyorsunuz. kimi eşim hediyeler alsın der, kimi kendinde bir şeyler alsın der, kimi yemek yapsın evle ilgilensin der, kimi benimle ilgilensin der örneğin. herkesin düşünceleri farklıdır. ben eğer ki sizin yerinizde olsam bende bu durumdan rahatsız olurdum. bunu sana ben aldım dediği bir şeyi bir daha giymezdim. ve tepki gösterirdim. ama bir başkası belki bundan şikayetçi olmazdı. zaten ders çalışmaya başlamışsınız, inşallah işe girersiniz ve gelirinizi rahatlıkla istediğiniz yerlere harcarsınız. her insan tutumlu olmalı ama cimriliğe kadar değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…