• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evine gittiğimiz arkadaş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay bundan sonra kim gun yaparsa ozellikle eli bollar nitfen yani beni de cagirin
İsterseniz bi kosede sessizce dururum ikraminiza laf etmem iki kasiksa sadece buraya konu acarim ama aramizda kalir
Hic yaramazlik yapmam
Dedikodu yapabilirim ama sirciyimdir da kimseye demem orda unuturum
İsteyenlerin mutfak toplamasina yardim ederim
Tatli olarak trilece istiyorum
Asilarim tam
Seni tanimak istiyorum yigidim diyenler dm
Optm by

Merhaba kızlar eşimin arkadaşının evine gittik, eşi bizi gayet güzel karşıladı
fakat
Yemekleri tabağımiza o kadar az koydu ki resmen kedi yese doymaz desem yeridir sizce bilinçlimi yaptı evine ilk kez gelen misafire neden böyle az yemek konur ki abartmiyorum
İki kaşık pilav, 2 kaşık sulu yemek gibi.. 😟
Yemekteyiz programından çok etkilenmiştir :D

yeni gelin kızımız bence fine dining çalışmak, şık göstermek istemiştir kendince. 300 lira ver aç kalk tabağı yapmıştır farkında olmadan.

Başlangıçta bir çorba,ortada veya porsiyon olarak kisiye ozel salata yok muydu?Ne bilim yemekten sonra cay fasli,tatli meyve gibi seyler..?
Çünkü çeşit çok olunca herşeyden misafir tadabilsin diye bazen kasitli olarak çok doldurmamaya çalışırız.Ama ben misafir çekinir isteyemez diye genelde porsiyonlarimi biraz bol tutarim,her zaman ortada mezeler olur,cesiti bol yapmayi severim misafire.Ziyan da olmaz ertesi gun o bizim öğle yemegimiz olur.
Eger menu saydiklarinizdan ibaretse,miktarlar da yemek kaşığıyla konduysa elbette az.Ama kasitli yapildigini düşünmüyorum,bazi insanlarin eli hep aza gider ama misafir agirlarken tami tamina yetecek kadar degil biraz bol yapılmalı.Misafir tekrar isterse devami yok demek ayip çünkü.Bizim de bir akrabamız bize caya gelmisti.Ben cesit cesit yaptim.Ki ben kim bana ne yapmış diye bakmam ama ben bana gelenlere yapmayi yedirmeyi severim.Kadin da bizi davet etti.Illa gelmeden once 1 hafta öncesinden mutlaka arayin diye tembih ediyor fln.Bak mutlaka 1 hafta onceden arayin ama diyor.(Biz de aramadan giden kimse degiliz bir ben bir annem zaten) Ben de dedim yazik kadin simdi kendini zahmete sokacak diye üzülüyorum.Dedigi gibi 1 hafta önceden aradik.1 dilim rengi atmis islak kek (kakao herhalde cay kasigiyla kondu) ve 1 dilim borek koymuş.Hani hic onemli degil önümüze ne koydugu ama o kadar israrla söylüyorki 1 hafta onceden haber verin mutlaka bekliyorum diye.Kim bilir ne yapacak dedim bu kadar.Ama annesi de oyleydi.Cayin yanina bile sekeri gidimla koyardı.Bazi insanlar malesef böyle size özellikle yaptigini düşünmüyorum.Ama misafir ac gönderilmemeli,arada mutlaka şundan da al bundan da al diye teklif edilmeli

Merhaba kızlar eşimin arkadaşının evine gittik, eşi bizi gayet güzel karşıladı
fakat
Yemekleri tabağımiza o kadar az koydu ki resmen kedi yese doymaz desem yeridir sizce bilinçlimi yaptı evine ilk kez gelen misafire neden böyle az yemek konur ki abartmiyorum
İki kaşık pilav, 2 kaşık sulu yemek gibi.. 😟
Onlar az yiyordur😅Benim dayım ve yengem de öyleydi.Yemek yiyip onlara yemeğe gidiyorduk😄

Konu sahibine niye kızılmış anlayamadım eli bu kadar cimri insanları anlamam bir daha evine de gitmem. Yemeği koklatarak koymakla sunumun ne alakası var? Altı kaşık yemekle doyan varmış vallahi ben doymuyorum. Hadi az koyduysam masaya muhakkak o yemekleri ortaya koay içine bölmek için kaşu koyarım misafire birde üstüne muhakkak sorarım. Kendim toksam da otururum o sofraya ben böyle gördüm. Evimden bir insanın aç gitmesini istemem asla ya:KK48:

Kendin az yiyebilirsin diyette de olabilirsin ortalama bir insanın yiyeceği bellidir insan içine hiç çıkmamış mı acaba ev sahibi ? Çok görgüsüzlük geliyor bana .

yenmezse israf olmasın diye ben de evde kendime hep az az koyarım. çok mantıklı bir hareket

Konu sahibi seninki yine iyi, Esimin bir akrabasii bizi davet etmisti onume icmedigimi bile bile kahve ve cubuk kraker koydu. Ben kalkalim dedikce erkekler misafir cagirdilar sonra kisir ve kek ortaya cikti. Ben davetli gittigim yerde 1 bardak cay bulamadim omrumde gormedim boyle sey ya..
Ben buna itiraz edince esimin annesi onu savundu. Sonra cenazeleri oldu orada israr kiyamet 1 hafta kaldi gunde 1 ogun yemek yemisler kahvalti yok aksamustu 1 ogun o kdr.

Benim annemde tabakları tepeleme doldurur. Annem kendisi için "ben misafirlikte ikinci tabağı istemeye utanıyorum. Evime gelenlerde öyle düşünebilir" diye porsiyonları çok koyar. Bende annemden dolayı öyle alıştım. Tabakları dolduruyorum. Yaptığım yemekleri beğenerek yiyenleri görünce mutlu oluyorum:KK53:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X