• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evine gittiğimiz arkadaş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
D Dilara55333 hanim ne düşünüyorsunuz? Hangi kaşık dogru?
Screenshot_20211122-000500_Samsung Internet.webp

Merhaba kızlar eşimin arkadaşının evine gittik, eşi bizi gayet güzel karşıladı
fakat
Yemekleri tabağımiza o kadar az koydu ki resmen kedi yese doymaz desem yeridir sizce bilinçlimi yaptı evine ilk kez gelen misafire neden böyle az yemek konur ki abartmiyorum
İki kaşık pilav, 2 kaşık sulu yemek gibi.. 😟
Hangi sebeple yaparsa yapsın, mecbur mu sizi doyurmaya.Bir de dert diye konu açıyorsunuz

Benim de bir añım var.Bir arkadasimiz vardi ilk evlendigimiz yillarda cok gorusurduk her hafta bizdelerdi yemege davet ederdik.Ben tabi her hafta farkli bir menü ile agirliyorum.Bir kere de biz onlara gidelim dedik maç izleyecek esler.Tabi herhafta bizde yemekteler biz de yemek yiyecegimizi dusunurek aç gittik.Şok hanim iki kase mısır patlatmis yaninada birer tane anasinin yaptigi poğaça koymus çayla mis😄O günden sonra bir daha davet etmedim.Hayir insan yapamayabilir zenginler bir de 2 pizza söylese yine kizmicam utanma yok bazilarinda.
Böyle yemek meselelerini kafaya takmak çirkin gibi duruyor ama yemek konusunda yaşanan tuhaflıklar da insanın aklında kalıyor :KK70:

Siz anlatınca benim de aklıma bir anım geldi. Lisede bizim okulun yemekhanesi ve kantini kötüydü kimse beğenmezdi o yüzden insanlar evden bir şeyler getiriyordu. Benim de annem hiç üşenmeden sabahın köründe kalkar, harika şeyler hazırlayarak gönderirdi beni. Sıra arkadaşımın da annesi çalıştığı için bir şey getirmezdi ve annem ona da gönderiyordu yemek her zaman. Yani iki kişilik yemek götürürdüm hep. Neyse işte kız bana bir gün akşam mesaj attı, yarın yemeği ben getireceğim annem bir şeyler hazırladı diye. Tamam dedim, ertesi gün okula geldik kızın annesi poğaça yapıp göndermiş. Açtı bana uzattı, bir tane aldım sadece. Ona da şey dedi 'ya onu ikiye böler misin çünkü bana az kalıyor' yemin ederim sıfır şaka böyle söyledi 😂 Ben orada şoka girdim tabii, gittim eve anneme anlattım. Annem de 'ee nolmuş böldüysen, bir şey olmaz' falan, kadın büyük pide gibi bir şey sandı yani o derece aklına gelmedi kızın normal bir tane poğaçayı bile paylaşmadığı :KK70:

Çok saçma bir olay ama ben asla unutmam bunu, üstelik kimsenin bir tane poğaçasına da ihtiyacım yok yani. Ben ne yersem yiyeyim, kim olursa olsun hep ikram ederim. Her konuda cimrilik yapabilirim belki ama yemek kırmızı çizgimdir. Muhtemelen hep misafirliğe gittiğimde 'kızım nooolurr bir tabak daha ye, bir bardak iç' gibi bir davranışa maruz kaldığımdan ve annem de öyle bir insan olduğundan dolayı.

Yemek konusunda annem gibi çok ısrarcı olmakta saçma ama eğer misafirliğe gittiğim yerde tabağıma iki yemek kaşığı bir şey konulursa garip bulurdum ben. Konu sahibinin bunu dert etmesini haklı buldum 😂

Ben de bi anımı anlatayım konu sahibi gelene kadar bari 🤣

Kuzenim yeni evliydi ,1 gün önceden aradık gelin görmeye gideceğimizi haber verdik ..

Gittik ki daha yeni uyanmış haberli olan insan ..

Ne yemek ne bişey ne hazırlık

Ev bile temizlenmemiş ,hep birlikte evi temizledik

Bu sefer yemek yapılacak 2 patates 1 domates var , üç aile gittik bu yeter diyor 🤣🤣🤣🤣🤣

Durumları da baya iyi kendi kıymaz ,elektrik gitmesin diye kek bile koymaz fırına 🤣

Sonra yengem para verdi çocukları saldı sebze vs aldırdı kendimiz yaptık yedik doyduk çok şükür akşam yemeği oldu öğle vaktiydi gittik

Anam bana misafir gelecek olsa bir gün önceden evimi temizler tatlımı hazırlığmı yapar yarına son dk işlerimi halleder,beklerim

Herkesin görgüsü farklı Cidden

Ben de bi anımı anlatayım konu sahibi gelene kadar bari 🤣

Kuzenim yeni evliydi ,1 gün önceden aradık gelin görmeye gideceğimizi haber verdik ..

Gittik ki daha yeni uyanmış haberli olan insan ..

Ne yemek ne bişey ne hazırlık

Ev bile temizlenmemiş ,hep birlikte evi temizledik

Bu sefer yemek yapılacak 2 patates 1 domates var , üç aile gittik bu yeter diyor 🤣🤣🤣🤣🤣

Durumları da baya iyi kendi kıymaz ,elektrik gitmesin diye kek bile koymaz fırına 🤣

Sonra yengem para verdi çocukları saldı sebze vs aldırdı kendimiz yaptık yedik doyduk çok şükür akşam yemeği oldu öğle vaktiydi gittik

Anam bana misafir gelecek olsa bir gün önceden evimi temizler tatlımı hazırlığmı yapar yarına son dk işlerimi halleder,beklerim

Herkesin görgüsü farklı Cidden
Ben 2 gün hazırlık yapıyorum misafire
Ne rahat insanlar var yahu
Aslında yemek bile yemeyecektiniz orda
Yaptığı ayıp çünkü

Bu tarz falan değil ya misafirperverlikle alakalı. Ben az yiyorum diye misafirime de az ikram etmem. Hatta aksine onlara daha fazla koyarım çekinip isteyemezler belki diye, aç kalmasınlar diye. Yemeğe davet ediliyorsa çeşit olmasa dahi yemek bol yapılmalı ki misafir aç kalkmasın. Misafiri aç göndereceksen neden yemeğe davet edersin ki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X