• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evine gittiğimiz arkadaş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz de yeni evli bir arkadaşın evine gittik.
Ablası ve eşiyle birde biz eşimle misafir olduk.
Bize inanın şu akre borcamin en küçük biyu varya onla börek yapmış çocuklarda var düşünün.kiytirik bir kek apacaik çayla onu getirdi.arkasina meyve.nasul ama küçük piknik kaseleri olurya alelade bir plastik tabakla sadece curk çarık elma,:)).
Şaşırdım kaldım bunu sürekli övünen kocanın halası vardı benim eşim onla akraba rastlayinca ona dedim oda ye.emis içmemiş gitmiş demiş o gün bugündür konuşmuyoruz 🤭hiç umrumda değil ben yalan bişey demedim .gelince elimden ne gelirse yapar yediririm

Emegimi hiç esirgemem temiz az öz yaparım kimi zamanda çeşit çeşit

Eklentiler

• IMG_20211006_222206.webp
    IMG_20211006_222206.webp
    52,2 KB · Görüntüleme: 111
Banada tuhaf geliyo bunu soyleyenler🙄 insan yemege gittigi yerden once neden yemek yer? Yani evde yersen orda ne yiyeceksin? Bunlar hepsi sanimiyetsizlik bence..
Bir anımı anlatayım neden ilk defa bir eve yemeğe gideceksem öncesinde yemek yediğimin de cevabı olur ama şimdiden herkesten çok özür diliyorum.

Avrupa'da lüks bir otelde şef olduğunu söyleyen ve yemeklerinin lezzeti yüzünden gelen ünlülerin bile bizzat teşekkür ettiğini iddia eden bir abla bizi yemeğe davet etmişti, insan karşısındakinin söylediklerine inanabiliyor ben de inandım, yemeğe gittik ki abla hamur mayalamış onu açacağım derken hamurla resmen güreşiyor, eline eldiven giymemiş tırnaklar uzun ve yarı ojeli, ojeler hamura bulaşmış 😬

Gel de o hamurdan pişecek mantıyı ye, gel de çıkarılan diğer ikramlıkların tadına bak, midemi yerine oturtabilsem yiyecektim ama yapamadım, o gün bugündür neyi nasıl yaptığını bilmediğim kişilerin evinde yemek yiyemem :KK43:

Bize inanın şu akre borcamin en küçük biyu varya onla börek yapmış çocuklarda var düşünün.kiytirik bir kek apacaik çayla onu getirdi.arkasina meyve.nasul ama küçük piknik kaseleri olurya alelade bir plastik tabakla sadece curk çarık elma,:)).
Şaşırdım kaldım bunu sürekli övünen kocanın halası vardı benim eşim onla akraba rastlayinca ona dedim oda ye.emis içmemiş gitmiş demiş o gün bugündür konuşmuyoruz 🤭hiç umrumda değil ben yalan bişey demedim .gelince elimden ne gelirse yapar yediririm
Bir şey sorabilir miyim?
Kıytırık kek nasıl oluyor?
Yani kek dediğimiz bin tane farklı tarif yok ki. Kek kektir. Ekstra bir şeyler eklenir en fazla
Karşıdaki insan emek vermiş sonuçta siz daha özenli tarifler yapıyor olabilirsiniz ama herkes bunu yapmak zorunda değil ki.

Bir şey sorabilir miyim?
Kıytırık kek nasıl oluyor?
Yani kek dediğimiz bin tane farklı tarif yok ki. Kek kektir. Ekstra bir şeyler eklenir en fazla
Karşıdaki insan emek vermiş sonuçta siz daha özenli tarifler yapıyor olabilirsiniz ama herkes bunu yapmak zorunda değil ki.
Kıytırık kek şöyle oluyor ozentisiz bişey oldugu belli borekte öyleydi.ben çok çeşit yapsın demiyorum benim için önemli olan temiz az öz üç parcada olsa tertemiz bir tabak öz ve lezzetli

Bence tam size layık bir hizmet sunmuş tebrik ederim arkadaşı 🤗 sizle bir daha konuşmamaları da isabet olmuş 👍🏻

Bir anımı anlatayım neden ilk defa bir eve yemeğe gideceksem öncesinde yemek yediğimin de cevabı olur ama şimdiden herkesten çok özür diliyorum.

Avrupa'da lüks bir otelde şef olduğunu söyleyen ve yemeklerinin lezzeti yüzünden gelen ünlülerin bile bizzat teşekkür ettiğini iddia eden bir abla bizi yemeğe davet etmişti, insan karşısındakinin söylediklerine inanabiliyor ben de inandım, yemeğe gittik ki abla hamur mayalamış onu açacağım derken hamurla resmen güreşiyor, eline eldiven giymemiş tırnaklar uzun ve yarı ojeli, ojeler hamura bulaşmış 😬

Gel de o hamurdan pişecek mantıyı ye, gel de çıkarılan diğer ikramlıkların tadına bak, midemi yerine oturtabilsem yiyecektim ama yapamadım, o gün bugündür neyi nasıl yaptığını bilmediğim kişilerin evinde yemek yiyemem :KK43:
Misafirine biselr hazirlarken ellerimi kaç kere yıkarım nasıl ozenirim herkes bilir.
Gelen misafirlerine aç gelin derim .
Gelen kişiler beni bilir tertemiz masa örtüm herşey derli toplu lezzetli setler hazirlwrim .Allah'a şükür herkes çok severek yer .buna ozenerim misafir önemli.annem bile gelse tertemiz tabaklarıma koyarim annemde öyle çünkü bu gördüğün gorguyle alakalı sanırım aliskanlik

Yalan söylememek ayrı birşey, evine gittiğiniz insanların size ikram ettiği yiyecekler üzerinden dedikodusunu yapmak, en kibar tabiriyle ayıptır. Özensiz bulduysanız, rahatsız olduysanız bir daha gitmezdiniz evlerine en fazla. Sizinle konuşmamakla en iyisini yapmış kadın.

Yalan söylememek ayrı birşey, evine gittiğiniz insanların size ikram ettiği yiyecekler üzerinden dedikodusunu yapmak, en kibar tabiriyle ayıptır. Özensiz bulduysanız, rahatsız olduysanız bir daha gitmezdiniz en fazla. Sizinle konuşmamakla en iyisini yapmış kadın.
Canim benim bu kişi hicbirseyi beğenmeyen bir tipti kenidnide gördük olanı söyledik kaldıramadı sanırım.benim on yıl cabalasa tırnağımın ucuna yetişemez🤭:))

Misafirine biselr hazirlarken ellerimi kaç kere yıkarım nasıl ozenirim herkes bilir.
Gelen misafirlerine aç gelin derim .
Gelen kişiler beni bilir tertemiz masa örtüm herşey derli toplu lezzetli setler hazirlwrim .Allah'a şükür herkes çok severek yer .buna ozenerim misafir önemli.annem bile gelse tertemiz tabaklarıma koyarim annemde öyle çünkü bu gördüğün gorguyle alakalı sanırım aliskanlik
Sizi tanıyan bilir ama tanımayan insanların bilmesi mümkün değil, yanlış anlamayın şahsınıza demiyorum genel olarak tanımadan insanlar mutfakta ne kadar temiz öngöremiyorsunuz, misal ben evde hiç de titiz biri değilim, yerler süpürülmemiş toz alınmamış önemsemem, gittiğim evlerde de toz kontrolü yapmam evin dağınıklığı tozunu gözüm görmez fakat mutfak hijyenine önem veririm ama bunu görmeden bilmek mümkün olmuyor, laf olsun diye demiyorum sahte samimiyetten hoşlanmam zaten, lakin ikramlıkların azlığına çokluğuna da bakmam, sevdiğim bir arkadaşım vardı biz bir araya geldiğimizde bana çayın yanında zeytin peynir ikram etse tatlı gelirdi, ağırlayan kişinin misafirinden ne kadar hoşnut olduğu daha önemli benim için.

Tertemiz masa örtüm derken? Lekeli mi olacaktı?
Annem bile gelse tertemiz tabaklarıma koyarım derken?
Annene temiz tabak kullanmak titizlik göstergesi mi şimdi 🤣 napcaktın bulaşıkların içinden bi tane çekip ona mı koyacaktın annen olduğu için?

Pis tabağa kim yemek koyuyor acaba?
Kafalar pırıl pırıl

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X