Evlilikte senin paran, benim param muhabbetinin olması evvelden beri aile olmaktan anladığım şeye ters geliyor. Çok soğuk, sevgiden uzak bir tutum yahu. Kim ne kadar kazanıyorsa ortaya konur, aylık bütçe yapılır, eksikler oradan görülür, gerisi biriktirilir. Bunları yapamayacağınız, bu kadar güvenemeyeceğiniz bir adamla evli kalmak neden, anlamıyorum gerçekten orasını...
Ne kadardır evlisiniz bilmiyorum ama şu zamana kadar hiç mi konuşmadınız eşinizle, hiç mi anlatmadınız rahatsızlık duyduğunuz şeyleri? Konuştuğunuz halde böyleyse, umudunuz var mı bu birliktelikten? Yoksa sürekli böyle kin yaparak, o şunu yaparsa ben de bunu yaparım diye rövanş planlayarak, gardınızı alarak mı yaşayacaksınız? Yazık olur ömrünüze.
Ocak dediğiniz kaç para, teklisini alan insan ikilisini de alırdı ki biz de uzun yıllar ikili ocak kullandık. Ayrıca şuan gelirimiz iyi çok şükür ama kötü olduğu günler de oldu. İnsan bir paket mercimek, biraz havuç alır, her gün patates, makarna yiyoruz diyene kadar, arada da çorba içer, anlatabiliyor muyum? Evde huzur olunca insan çorbaya da, makarnaya da takılmıyor valla. Bence o yüzden sizin ne yediğinizden, ocak eksiğinizden önce, eşinizle "biz olamamaktan kaynaklanan" problemlerinizi çözmeniz gerekiyor.