evinizde-evliliğinizde huzurlu olmayı nasıl başarıyorsunuz

Bahsettiğiniz donanım ve zekadaki bir erkeğe taktik sökmez. Ona harbi olacaksınız. Anne mutsuzsa çocukta mutsuzdur. Annenin mutlu olma ihtimali var mı? Erkek bu kadar kibirli ve özgüvenli ama bir o kadar yıkıcı ise hayır. Şu sitede kullanılan her boşan kelimesi beni irite eder. Ama böylesi başka şeyden anlamaz.
İlk sayalarda bir arkadaş süper özetlemiş. Bir çuval inciri berbat erikten sonra bile kenara çekilip çuvalı düzgün yere koysan bunlar olmazdı yüzsüzlüğüyle kadınları kendilerini sorgular hale sokarlar.
Çalışıyor musunuz?

17 yıllık evlilikte evet cinsellik önemli bir mevzu fikrinde mutabıkız
Sonrasında beklenti bu çiftleri yoran diğer bir ayrıntı
Ailleler fiğer bir faktör
Sorumluluk konusu sorumluğun ağır gelmesi yada bir tarafa yüklenmek
Benim aklıma bunlar geldi
Evlilikte sorunlarım var evet ama bu zorlukların üstesinden geliyoruz bir şekilde bunun için çok çaba harcadığımı söyleyemem nasılsak öyleyiz

benim yöntemim en başından beri net;

aldatma, şiddet olursa ve bu evlilikte mutsuz olursam giderim dedim.

blöf yapmadığımı biliyor.

Benim için evlilik ve huzur aynı cümlede kullanılması bile komik iki kelime :)

Yine de nadiren huzur bulduğum zamanlar var.
Belki faydası olur yazayım.

1) Ailesi hakkında olumsuz yorum yapmayı bıraktığım zaman...

2) Beklentilerimi sıfırladığım zaman..

3) Başka kocalarla onu kıyaslamayı bıraktığım zaman..

4) Cinsel hayatımıza çeki düzen verdiğim zaman...

5) Onda olmayanlara değil güzel olan özelliklere odaklandığım zaman..

Ben yapamasamda ) mutlu evliligin formulu sabir ve susmak..
yaptiklarini kabul et demiyorum ama susarak belki de hatasini anlayana kadar konusmamak en etkilisi..
- ailesi ile ilgili tartisma
- dün bi yerde okumuştm) bi çocuğu nasıl eğitiyorsanız kızmadan sabırla eşinizede bi süre öyle yaklaşın zamanla yanlışlardan döndüğünü göreceksiniz
- annesi gibi aşırı koruyucu olmayın ( üşüdün mü açmısın hastamısn ) üstüne titremeyin.
- yaptığı her güzel şeyde bi öpücük bi iltifatla ödüllendirin ( ev işlerine yardım edince fln).

+1

Cinsellik önemli ..

belki senden bekliyor.. ben eşimin ilgisi azaldığını görünce asla belli etmem o gün dikkat çekici ev kıyafetleri özenle giyerm .. dikkat çekici dediğim abartmadan mesela deri bi tayt üzerine dar tişort gbi saçımı o gün düZleştrrim makyaj yaparm. istediğimi asla belli etmem hatta mırın kırın ederim dibimde biter.
Biz kadınlar içn problem deil ama erkekler içn önemli o yüzden eşinle bu durumu konuş derim.

Aynen katiliyorum dediklerine,ölü taklidi yaparsak çok huzurluyuz:))

Son düzenleme:
belki sonra
Evlilikte en önemli degerler, saygı, sevgi, hoşgörü, iletişim, empati.... Eşler birbirine saygi sevgi gosterip hoşgörülü olursa, iletişimlerini tatlı dille empati yaparak yaparlarsa mutluluk kaçınilmaz olur. Tabi ki bu tek taraflı değil, iki taraflı olacak..

Bazen ufak tefek şeyleri unutarak sağlıyorum sanırım. Bir şeye kızdım kırıldım diyelim. Bunu büyük bir olay haline getirmeye değer mi diye düşünüyorum bir önce. Artılarına eksilerine bakıyorum. Değerse kızıyorum ona, biraz ters davranıyorum pek yüzüne bakmıyorum falan. Farkediyor zaten ya bir şey demeyip geçmesini bekliyor o arada iyi davranarak ya da gelip sarılıp küstün mü falan diyor. Genelde ufak tefek bir şeylere kırıldıysam bunu nazlı bir şekilde söylüyorum, gidip sarılarak söylüyorum falan. O zaman şakaya da çevrilebiliyor gerektiğinde, onun için de öyle oyun yapıyormuş gibi olunca özür dileyip gönlümü alması daha kolay oluyor. Yoksa sert olsam özür dilemesi daha zor gelecek ona. Daha da ufak bir meseleyse mesela kızmak için yanına gidiyorum ama sonra ay aman deyip öpüyorum, aksine iyi davranıyorum, cezalısın bana kahve yapacaksın falan diyorum mesela şakaya vurup. Geçip gidiyor.
Böyle huzurlu oluyoruz. Ben kavga etmeye karşıyım zaten. Ailemde çok gördüm fobim var. Kavga etmiyoruz. Gece bana sarılarak değil de biraz soğuk yatsa bile o gece hiç dinlenemiyorum, hiç huzuru olmuyor. O yüzden böyle mutluyum. Her şeyde illa özür dileyecek gönlümü alacak diye beklesem ohooo...

belki sonra selamlar canım,bu konuyla ilgili sayfalarca konusabilirim seninle ama şunu unutma
* önce (ben yaptım) bir manifesto yaz kendine as yatak odana. Olmak istediğini sana her gün hatırlatır.
* eşinde ciddi anlamda senin üzüntünden tatmin olan bir insan profili gördüm. Bazı insanlar öyledir ya hani,kendi dünyasında tatmin olmadığı ne varsa birini psikolojik olarak aşağılayarak (ne boş işlerle uğraşıyorsun) tatmin olurlar.
*malesef modern dünyamızda hala basit orman kurallarının geçerli olduğunu unutma ..asla karşısında ağlama ve ona bu tatmin duygusunu yaşatma.
* cocuguna en dogru sekilde davranıyorsun (bence ) o tastik etmiyor diye tavrından ödün verme.
* arkadaş edin azizim. Dolduklarını bi yerlerde boşaltman lazım. Cocugun dısında bir şeylere daha tutun. Şahsen ben spor,arkadaş,cocuk ve alışveriş dörtlüsünde takılıyorum.
Her şeye kızma ama kırmızı çizgilerinide gecmesine asla izin verme. Bunu bilsin nerde duracagını. Eşim ona baktıgımda anlar. Tutarlı olunca öğreniyorlar.
Sonuç mu :ben aglayıp kahroldugum günlerden cok daha guclu,mutlu ve ne yaptıgı merak edilen bir eşim. Kıskanc olmamakla övünen adam nereye gidiyorsun diye bi saat soruyor. Eskiden hoscakal derdi..

Sizden ciddi bir ders almak gerek sanırım

Canim mukemmel evliligi olanlar bile bazen bunlari yasiyor. Bence mukemmel bulutlarin ustunde bir evlilik yok. Senin durumun daha agiri belli ki yuregin cok kirilmis tuketmis seni .
Sunu yap et demek bize dusmez o evde yasayan sensin yureginin sesini dinle
bir de baktim da hepimizin dertleri benzer seyler yani cok mu zor bir kadinin yuregini oksamak Bir guzel soz bir cicek bile mutlu edecekken neler reva goruluyor bizlere. Binbir vaatle ne hayallerle evleniyoruz yuvamiz dedigimiz yeri cehenneme ceviriyorlar.
Bir kadin evini cocugunu birakip surda dert yaniyorsa cidden dertlidir. Sadece diyecegim Yanliz degilsin cogumuz yasiyoruz Para is kariyerli olmakta yetmiyor bunu bil ve icinden geleni yap

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla eşiniz resmen kötü kalpli biri gibi davranıyor. Sizi ciddiye almıyor, aşağılamaya çalışıyor ve bu şekilde tatmin oluyor. Ben sizin yerinizde olsam onun o egosunu topluluk içinde kırar eline veririm. Benle kavga etmeye çalışırsa da cevap bile vermem, adamdan saymam, dalga geçerim. Ne boş işlerle uğraşıyorsun derim. Kendinize çocuğunuzla bir dünya kurun. Ona bir şeyleri kanıtlamak için yapmayın bunu ama. Anlar çünkü. Kendiniz için yapın. Kesinlikle tartışmayın. Onun canı aşağılanmak istiyor belli ki. Size bir daha ne boş işlerle uğraşıyorsun derse ertesi gün eve geldiğinde hadron çarpıştırıcısı deneyin nasıl gidiyor deyin. Bunu alışkanlık haline getirin. Onu basite alın. Sizin bir yanlışınızı mı düzeltti, oo konuştu ilber ortaylı deyip kahkaha atın. "Öf ağzın kokuyo dişçi diye bir şey var haberin var mı ilk insan" deyin.
Evliliğiniz bunları kaldırmayacaksa yapmayın tabi. Ama bence bir erkeğin egosunu kırmak onu beğenmemekten geçer.

Şöyle bir silkelenin lütfen
Öncelikle kendinizi sevmeyi deneyin.Sonrasında işte de olasanız evde de olsanız saçınıza başınaza dikkat edin .Hafifte olsa bir allık bir rimel mutlaka sürün.
Evde mutlaka güzel giyinin en önemlisi ne kadar güzel bir kadınım ben diye diye bunu sürekli tekrarlayın.
Kendiniz için birşeyler yapın.
Ne bileyim bazen biz evdi işti çocuktu kendimizi unutuyoruz hal böyle olunca da adamlar bizi sallamıyorlar.
Kırıldıysanız bunu fırsat bilip çok büyük bir kavga çıkarın ve içinizdeki herşeyi kusun...
Bunlar kavga edilecek sebep değil ama zamanında şöyle dedin beni böyle mahçup ettin şurda gururumu kırdın gibilerinden..
Sonrasında da mutsuzluğunuzdan bahsedin ve değişmek istediğinizi anlatın..
Anlattıklarınızın çok benzerlerini yaşadım bundan 3 ay önce ve ben farkettim ki ben kendimi çok salmışım kendimden önce evladım evim işim
Ben ne zaman kendime olan saygımı kaybetmişim evliliğimizde saygı sevgi bitmiş
Önemli olan kendimizi sevmek kendimize değer vermek bencil olmak lazım biraz
Kusura bakma çok hastayım karmaşık anlatmış olabilirim

Peki son olarak sen de ona değersiz davransan yani bsy yaptığında o gibi ağız ucu ile dalga geçerek gülsen... Davranışlarını küçümsesen ve onu yokmuş gibi davransan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…