- 19 Aralık 2008
- 2.939
- 1
- 356
ay canim yarama parmak bastin yaaa...gecen cumartesi esimin is arkadasi ve esi geldi...esi benden cok buyuk ama yine de arkadasiz ara sira gidip geliriz...iki tane bebekleri var...kitapligimdan kalemlerimi almislar, yerler sirf kagit kalem dolmus...ben bu arada yemek yapiyordum, sofrayi hazirliyordum falan...annesi kizdi cocuklara topladi kagitlari falan...neyse yemek yedik, cay iciyoruz baktim buyuk olan bebek elinde tukenmez kalem koltugumun ustunde resim yapiyor, bi kagit vermis annesi babasi resim yapsin diye...cocuk tabi koltugu cizdi kalemle falan...sonra annesi babasi acik renkli bi kalem verelim de cizince iz cikmasin kolay ciksin dedi! kursun kalem verdiler! cocuk evimde duvarlarimi cizmis...annesi bi kere farketti bana dedi ki'' neden hic bisy demiyorsun, soyle yapmasin''...ben de isim gucum var benim onu gormuyorum sen soyle dedim...cay falan koyuyorum is yapiyorum ben cunku...cocuk evde dolanirken baya cizmis duvarlari...annesi de elinden hic almadi kalemi...koltugumun cizilmedik yeri kalmamis...sonra babasi bebege cizilen yerleri gosterdi, bak heryeri cizdin dedi, bebek agladi falan...sonra da adam ne dese begenirsiniz ''siz de niye acik renkli koltuk aldiniz?'' ! koltugum krem rengi...ben de bizim cocugumuz yok yaramazlik yapan yok evimizde dedim...adamin karisi da ''eve misafir gelir cocuklari olur diye dusunseydin yengesi'' dedi bebege bakarak, bana soyledi yani...neyse gece gidiyolardi bebek bi de esimin bana hediye ettigi bi oyuncagi da aldi eline gidiyo, adam kapidan kucaginda bebegiyle cikti, oyuncagi bebekten almaya calisti bize versin diye ama esim kalsin kalsin onemli diil falan dedi...benim de zaten atmis olan tepem iyice atti...esim daha yeni almisti onu bana :gitme: oynuodum ben onunla hep kaydirigubbakcemile2 neyse onlar gider gitmez esime cok kizdim oyuncagimi adam birakacakti neden verdin diye...eline verdim bezleri ''heryeri sil aklin basina gelsin'' dedim...beraber sildik koltugu duvarlari ama duvarlarda izler kaldi...koltukta da su izleri kaldigi sildigimiz yerlerde...o kadini goreyim soylicek o kadar lafim var ki...bi de evine bi misafir gelse dedikodusunu yapar evi dagitti cocuklar diye...senin cocugun benim evimin heryerini cizdi elinden kalemi almadin agliyo diye millete laf yapiosun gicik kadin! bi daha gitmicem onlara...cok sinir oldum ya...evimde misafirler ayip olmasin diye pek bisy de demedim...evin icine ettiler yaaaaaaaaaaaaa! uf
bulgar ve you_know onlar evden gidene kadar ben renkten renge girdim ama koskaca adam ve kadin hic istifini bozmadi...anca ''su kalemi alalim elinden orayi burayi ciziyor'' falan dediler...ben de bana vermiyor ki dedim, yani siz alin demek istedim ama kalin kafalilar anlamadilar! neden? bebekleri aglamasinmis...haa bi de kucuk bebegin cam sehpamin ustunde tepinmesini de yazmayi unutmusum!!! ki bu kadin evinde bebeklerine sert davranir orayi burayi elletmez. bi daha kolay kolay kabul etmem onlari misafirlige...ben de artik gitmicem onlara...esim de ne derse desin bana valla umrumda degil...kendi is arkadasi benim is arkadasim degil...uff kizlar deli oldum deli! gorgusuz, hayatta hic birsey gormemis insanlar zaten, bize ahkam keserler hep ama sorsan ilkokul mezunu bile degillerdir kesin...bi de o kadina su yonden cok sinir oluyorum, hazirladigim yemekleri nasil yaptigimi soruyo surekli, icine su konulmaz mi bu konulmaz mi diye muhalefet oluyo surekli...kendileri dogulu vicik vicik yagli ve tuzlu yemekleri begenirler kari koca...ben egeliyim oyle yemekler yapmiorum hic...bizim yemekler sizinkiler gibi degil diyorum...bazi pisirdigim yaptigim seyleri hayatlarinda hic yememis oluyolar ve sanki bu dunyada o yemegi bir tek ben pisiriyormusum gibi konusuyorlar...bi b_k bilmiolar aferdersiniz...asla kucumsemiyorum yanlis anlasilmasin ama birsey bilmeyen insanlar ahkam kesmesi zoruma gidiyor...esim de idare et cahil insanlarla basa cikilmio goruosun istedio ...napalim...
Yahu sen gibi gelinlere ev sahiplerine hayranım
Ben çenemi hiiiç tutamıyorum
Orda naptığımızı da merak ediyor mu diye sorardım
Burda yaşananlar kadar burası da mahrem girmesin der kapardım kapıyı
yapmadımmı canım baktım eşim içerde çocuklarda dolmuş baktım görümcemde gelio eşim üzerini giyecek hepsi yatak odasına doluşuyor çıkardım çocukları kapıyı kapattım görümcemde biz kapıyı acıoruz sen kapatosun dedi sakayla karısık azarda isittim ondan snrada gelmediler ama gelsinler bu sefer sert davrancam
annemin kuzeni gibi bi akrabası var o gelmişti eve,kadın evlenirken düğününe çağırmazken boşanmaya kalktığında ne kardeşlerinin ne de bi yakınının evine gitti(ki bunlar aşiret bi ton akrabaları var hepside çok zengin),yıllardır görüşmediği bize geldi!
hiç haber vermeden rica etmeden ''biz bir süre sizin evde kalıcaz'' dedi,tüm planlarımızı iptal ettik onlar yüzünden hiç evden çıkamadık.
bu kızın babası da kalıyodu bizde,evde babam dururken tv kumandası adamdaydı!hiç sormadı bile siz izlermisiniz bunu diye,1 hafta boyunca evlilik programı vb programlar izletti bize,
hiçbirimiz anneme akşam şu yemeği yap demezken adam hergün kendi istediği yemeği yaptırıyodu anneme,
öss senemdeydim evde çıt çıkmaması gerekirken onun çocuğunun zırlamalarıyla uğraştım,
kadın anadolu yakasının bir ucunda ev buldu kiraladılar,bizim evde avrupa yakasının öbür ucunda,babam bütün elemanlarını ayarladı kadının evini yerleştirdiler,annem ona bardak çanak halı bi ton şey verdi emanet,kadın evde oturduğu ilk gece taksi tutup yine haber vermeden eve geldi,neymiş ev çok soğukmuş,çocuğuda bize alışmış evde durmuyomuş,120 tl taksi ücretini de babama ödettiler.
kadın annemin ona ödünç verdiği tüm eşyaları ev kurması için erkek kardeşine vermiş,annem olay çıkardı tabi sen kime sordunda benim eşyalarımı verdin diye,
babam kadına yüklü miktarda borç vermişti,ödemesi için aradığında babamın telefonlarını reddediyodu,
ha bu arada kadın hep anneme ''eviniz ne kadar güzel,ne kadar şanslısınız,keşke benimde bu kdr güzel evim olsa,mobilyalarınız ne kadar güzel vb vb'' şeyler derdi,kadın gitti bir hafta sonra annem evin merdivenlerinden düştü belini sakatladı,ve evle ilgili birkaç bela daha geldi başımıza artık nazarmı değilmi bilemem..
neyse sonra ilişkiyi kestik Allahtan
ama hayatımda en nefret ettiğim misafirler habersiz gelen ve yatıya kalandır (geçerli bir sebebi olmadan yatıya kalan)[/B]
tahammül edemiyorum küçük çocuklarıyla ilgilenmeyen annelere .. eşimin arkadaşı geldi eşiyle küçük çocukları var tamam çocukdur hareketli olması normal ama anne hiç ilgilenmez mi...evdeki halılar,fayanslar,sehpa örtüleri çocuğun yediği kremalı pasta içindeyeydi...onlar gitti bi kaç gün oldu ben hala işleri bitiremedim ....
neyseki yatak odamın ve banyomun kapıları kapalıydı oralara giremedi...
annemin kuzeni gibi bi akrabası var o gelmişti eve,kadın evlenirken düğününe çağırmazken boşanmaya kalktığında ne kardeşlerinin ne de bi yakınının evine gitti(ki bunlar aşiret bi ton akrabaları var hepside çok zengin),yıllardır görüşmediği bize geldi!
hiç haber vermeden rica etmeden ''biz bir süre sizin evde kalıcaz'' dedi,tüm planlarımızı iptal ettik onlar yüzünden hiç evden çıkamadık.
bu kızın babası da kalıyodu bizde,evde babam dururken tv kumandası adamdaydı!hiç sormadı bile siz izlermisiniz bunu diye,1 hafta boyunca evlilik programı vb programlar izletti bize,
hiçbirimiz anneme akşam şu yemeği yap demezken adam hergün kendi istediği yemeği yaptırıyodu anneme,
öss senemdeydim evde çıt çıkmaması gerekirken onun çocuğunun zırlamalarıyla uğraştım,
kadın anadolu yakasının bir ucunda ev buldu kiraladılar,bizim evde avrupa yakasının öbür ucunda,babam bütün elemanlarını ayarladı kadının evini yerleştirdiler,annem ona bardak çanak halı bi ton şey verdi emanet,kadın evde oturduğu ilk gece taksi tutup yine haber vermeden eve geldi,neymiş ev çok soğukmuş,çocuğuda bize alışmış evde durmuyomuş,120 tl taksi ücretini de babama ödettiler.
kadın annemin ona ödünç verdiği tüm eşyaları ev kurması için erkek kardeşine vermiş,annem olay çıkardı tabi sen kime sordunda benim eşyalarımı verdin diye,
babam kadına yüklü miktarda borç vermişti,ödemesi için aradığında babamın telefonlarını reddediyodu,
ha bu arada kadın hep anneme ''eviniz ne kadar güzel,ne kadar şanslısınız,keşke benimde bu kdr güzel evim olsa,mobilyalarınız ne kadar güzel vb vb'' şeyler derdi,kadın gitti bir hafta sonra annem evin merdivenlerinden düştü belini sakatladı,ve evle ilgili birkaç bela daha geldi başımıza artık nazarmı değilmi bilemem..
neyse sonra ilişkiyi kestik Allahtan
ama hayatımda en nefret ettiğim misafirler habersiz gelen ve yatıya kalandır (geçerli bir sebebi olmadan yatıya kalan)
ay inanamıyoru kadındaki yüzsüzlüğe bak hele annenin esyalarını baskasına vermesi taksi parasını babana ödetmesi beni delirtti ben olsam ne yapardım bilmiyorum ama annen iyi dayanmıs
benim anlamadığım,bizimde mecburen yada isteyerek misafirlikle kaldığımız zamanlar olmuştur ama ben misafirlikte hayatta bacak bacak üstüne atmam,kumandayı bana da verseler yok siz rahatsız olmayın derim,sevmediğim bir yemekte olsa bitiririm,çok yerleşmem eve ve benim 9yaşındaki kardeşlerim bile böyledir,ne annem ne babam öğretti bunları bize, edep dedikleri böyle birşey olsa gerek,
biz 5 kardeşiz,annem babamla beraber 7 kişi yaşıyoruz,ben öss senemdeydim dedemleri bile annem ağırlamak istememişti rahatsız olmamam için,7 kişinin üstüne birde 4 boğaz eklendi 11 kişi yaşadık resmen evde!insan utanmazmı ya bunlar zaten kalabalık diye!!
en çok delirdiğimse kadının erkek kardeşleri ve dayıları gelmişti bizim eve boşanma işini konuşmak için,biz sandıkki kadını alıp gidecekler,çaylarını içtiler yemeklerini yediler gittiler :1shok:
yani insan demezmi benim ablamın,babamın annemin yeğenimin elin evinde ne işi var alayım götüreyim diye,kadınla kan bağımız yok,annemin amcasının bir önceki evliliğinden olan kızı.amcasıylada kızıylada annem evlendiğinden beri görüşmüyordu o kadar uzaktık düşünün.yani ne bileyim biz kardeşlerimle o kadar bağlı değiliz birbirimize ama hayatta onların başkasına muhtaç olmasına göz yummam,başkalarından medet umarlarsa ablalığım utanırım,bana gelmedikleri için kızarım
eş-dost-akrabanın gerçek yüzü hep böyle misafirliklerde ortaya çıkar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?