ayy geçen hamile biri geldi bebek görmeye oğlu olacakmış bana ne dese beğenirsiniz ben oğluma senin kızını almam
doğurdum ya sanki hemen evlendirme derdine düştüm..
bi de misafire değil eşime sinir oluyorum akşam size geleceğiz diyorlar eşim de soramıyor kaç kişi geleceklerini ve yemeğe mi çaya mı geleceklerini
dün de adamlar yemeğe gelmiş eşim çaya demşti sinir oldum eşime
davet edilmeden,kendi kafalarına göre yemeğedemi geliniyor? :1shok:
klava: :mymeka: onu bana cerseler ya keşke evire çevire .....
aaaaa! hiç sevmem öle şey! :mymeka: nasıl dayanıyosun ya? üstelik akraba flnda dğl... akannehir
ay canim yarama parmak bastin yaaa...gecen cumartesi esimin is arkadasi ve esi geldi...esi benden cok buyuk ama yine de arkadasiz ara sira gidip geliriz...iki tane bebekleri var...kitapligimdan kalemlerimi almislar, yerler sirf kagit kalem dolmus...ben bu arada yemek yapiyordum, sofrayi hazirliyordum falan...annesi kizdi cocuklara topladi kagitlari falan...neyse yemek yedik, cay iciyoruz baktim buyuk olan bebek elinde tukenmez kalem koltugumun ustunde resim yapiyor, bi kagit vermis annesi babasi resim yapsin diye...cocuk tabi koltugu cizdi kalemle falan...sonra annesi babasi acik renkli bi kalem verelim de cizince iz cikmasin kolay ciksin dedi! kursun kalem verdiler! cocuk evimde duvarlarimi cizmis...annesi bi kere farketti bana dedi ki'' neden hic bisy demiyorsun, soyle yapmasin''...ben de isim gucum var benim onu gormuyorum sen soyle dedim...cay falan koyuyorum is yapiyorum ben cunku...cocuk evde dolanirken baya cizmis duvarlari...annesi de elinden hic almadi kalemi...koltugumun cizilmedik yeri kalmamis...sonra babasi bebege cizilen yerleri gosterdi, bak heryeri cizdin dedi, bebek agladi falan...sonra da adam ne dese begenirsiniz ''siz de niye acik renkli koltuk aldiniz?'' ! koltugum krem rengi...ben de bizim cocugumuz yok yaramazlik yapan yok evimizde dedim...adamin karisi da ''eve misafir gelir cocuklari olur diye dusunseydin yengesi'' dedi bebege bakarak, bana soyledi yani...neyse gece gidiyolardi bebek bi de esimin bana hediye ettigi bi oyuncagi da aldi eline gidiyo, adam kapidan kucaginda bebegiyle cikti, oyuncagi bebekten almaya calisti bize versin diye ama esim kalsin kalsin onemli diil falan dedi...benim de zaten atmis olan tepem iyice atti...esim daha yeni almisti onu bana :gitme: oynuodum ben onunla hep kaydirigubbakcemile2 neyse onlar gider gitmez esime cok kizdim oyuncagimi adam birakacakti neden verdin diye...eline verdim bezleri ''heryeri sil aklin basina gelsin'' dedim...beraber sildik koltugu duvarlari ama duvarlarda izler kaldi...koltukta da su izleri kaldigi sildigimiz yerlerde...o kadini goreyim soylicek o kadar lafim var ki...bi de evine bi misafir gelse dedikodusunu yapar evi dagitti cocuklar diye...senin cocugun benim evimin heryerini cizdi elinden kalemi almadin agliyo diye millete laf yapiosun gicik kadin! bi daha gitmicem onlara...cok sinir oldum ya...evimde misafirler ayip olmasin diye pek bisy de demedim...evin icine ettiler yaaaaaaaaaaaaa! uf
arkadaslar bu bahsettigim misafirler gecen hafta yine geldiler. malum ogrenciyim kitapligim kitap, defter, kagit, kalem dolu. esim onlar gelmeden once kalemligimi kaldirdi kitapligin en ust rafina koydu cocuklar yetisemesin diye cunku onceki yazim da anlatmistim kalemlerle koltugumun icine etmisti cocuklar. biz kitapligimin alt raflarindaki kagitlari kalemleri herseyi kaldirdik esimle ama cocuk bu sefer printerdaki kagitlari cikarmis getirmis annesinden eliyle kalem isareti yapiyordu(2,5 yasinda daha cok konusmuyo) kadin da once ''kizim neden cikardin o kagitlari aaaa'' falan gibi numaradan kiziyomus gibi yapti sonra kocasina bakarak kalem istiyo dedi. ben de kalem veremem olmaz dedim. kocasi da ''evet evet vermeyin kalem falan, olmaz'' dedi cunku gecen seferden o da hatirlio heryeri cizdigini. kadin ''ama istiyoooo'' dedi. ben de istesin ama veremem gecen sefer koltugu cizdi, evin heryerini cizdi dedim. kocasi da bana hak verdi karisini susturdu. sonra cocuk uzulunce kadin ''cizmeyen bir kalem ver bari onunla oynasin'' dedi. ben yine cizmeyen kalem nerden bulayim yok ki dedim. hem onceki geldiginizde mutfak dolaplarini duvarlarini hep cizmis biz gormeden, esim sildi cikarmaya calistik beraber neyseki cikti ama iz kaldi dedim. kadin hic utanmadi bile ''yaaa oyle mi dedi'' falan...ev yine savas alanina dondu. Allah'tan evimiz kucuk, buyuk olsa 2 gun ev toparlamakla ugrasirim. ben en cok suna sinir oluyorum...cocuk bir sey yapiyor mesela bir yeri dagitiyor, karistiriyor vs. ama kadinin ve adamin soyledigi tek sey su: ''kiziimm yapma bak hikom yengen sana yaramaz kiz diyecek, ne cadi kiz diyecek birak onu gel otur buraya'' diyorlar ama cocuk onlari dinlemiyor isine aynen devam ediyor...oyle soyluyorsunuz da ne oluyor cocuk sanki yaramazlik yapmayi birakiyor...uzaktan konusacagina git mudahale et demi ben mi senin cocugunun pesinden kosturacagim. sonra bir de cocuklari ayakkabilariyla evimin ortasina halimin ustune kadar geldi kadin yine bir sey demedi, ben tutmaya calistim cocugu ama dur,durmuyolar ki hemen agliyiveriyolar...giderken de cocuk yine ayakkabilarinin giyince taa nerelere gitti ayakkabilariyla...kendi evinden cocuklar boyle yapsa cok kizar mudahale eder benim evimde yayiliyor kadin. Allahtan bu kez babalari aldi cocuklari kizdi...uff boyle misafirler deli ediyor yaa beni...bendeki de sans...bu adam esimin isinden en iyi arkadaslarindan biri o yuzden kadinla gorusmeyi de kesemiyorum bizimkilerin arasi bozulmasin diye...ama artik eskisi gibi degilim, sertlestim ona karsi, o da farkinda zaten...
habersiz misafire çocukların yaptığı şeylere herkes gibi bende sinir oluyorum ama farklı olarak bu ara en çok şuna sinir oluyorum, küçük bi yerde oturuyoruz, burda damacana hazır su alışkanlığı çok fazla yok, genelde kuyu suyu yada şebeke suyu içiyor buranın yerlisi, hem tadı farklı geldiğinden hem de temizliğine güvenmediğin için hazır su kullanıyorum, ama onlar alışmış bişey diyemem, neyse misafirliğe gittiğim her yere suyumu yanımda götürürüm, unutmuşsam da içmem, gördükleri için biliyorlar hazır su içtiğimi, evime geldikleri zamanda sanki kendileri çeşme suyu içemiyormuş gibi damacanamı boşaltmalarına uyuz oluyorum, sürahiye su doldurup koyuyorum içsinler diye, yok illa damacanadan dolduruyorlar vee çocuklarda içeceklerinden değil sırf oyun yapmak için doldurup bi yudum içip döküyolar suyu siniiiiiir oluyorum
şimdi yazınca bi suyun lafınımı ediyorum diye düşünmeye başladım ama napim bende buna sinir oluyorum kafamçokkarıştı
arkadaslar bu bahsettigim misafirler gecen hafta yine geldiler. malum ogrenciyim kitapligim kitap, defter, kagit, kalem dolu. esim onlar gelmeden once kalemligimi kaldirdi kitapligin en ust rafina koydu cocuklar yetisemesin diye cunku onceki yazim da anlatmistim kalemlerle koltugumun icine etmisti cocuklar. biz kitapligimin alt raflarindaki kagitlari kalemleri herseyi kaldirdik esimle ama cocuk bu sefer printerdaki kagitlari cikarmis getirmis annesinden eliyle kalem isareti yapiyordu(2,5 yasinda daha cok konusmuyo) kadin da once ''kizim neden cikardin o kagitlari aaaa'' falan gibi numaradan kiziyomus gibi yapti sonra kocasina bakarak kalem istiyo dedi. ben de kalem veremem olmaz dedim. kocasi da ''evet evet vermeyin kalem falan, olmaz'' dedi cunku gecen seferden o da hatirlio heryeri cizdigini. kadin ''ama istiyoooo'' dedi. ben de istesin ama veremem gecen sefer koltugu cizdi, evin heryerini cizdi dedim. kocasi da bana hak verdi karisini susturdu. sonra cocuk uzulunce kadin ''cizmeyen bir kalem ver bari onunla oynasin'' dedi. ben yine cizmeyen kalem nerden bulayim yok ki dedim. hem onceki geldiginizde mutfak dolaplarini duvarlarini hep cizmis biz gormeden, esim sildi cikarmaya calistik beraber neyseki cikti ama iz kaldi dedim. kadin hic utanmadi bile ''yaaa oyle mi dedi'' falan...ev yine savas alanina dondu. Allah'tan evimiz kucuk, buyuk olsa 2 gun ev toparlamakla ugrasirim. ben en cok suna sinir oluyorum...cocuk bir sey yapiyor mesela bir yeri dagitiyor, karistiriyor vs. ama kadinin ve adamin soyledigi tek sey su: ''kiziimm yapma bak hikom yengen sana yaramaz kiz diyecek, ne cadi kiz diyecek birak onu gel otur buraya'' diyorlar ama cocuk onlari dinlemiyor isine aynen devam ediyor...oyle soyluyorsunuz da ne oluyor cocuk sanki yaramazlik yapmayi birakiyor...uzaktan konusacagina git mudahale et demi ben mi senin cocugunun pesinden kosturacagim. sonra bir de cocuklari ayakkabilariyla evimin ortasina halimin ustune kadar geldi kadin yine bir sey demedi, ben tutmaya calistim cocugu ama dur,durmuyolar ki hemen agliyiveriyolar...giderken de cocuk yine ayakkabilarinin giyince taa nerelere gitti ayakkabilariyla...kendi evinden cocuklar boyle yapsa cok kizar mudahale eder benim evimde yayiliyor kadin. Allahtan bu kez babalari aldi cocuklari kizdi...uff boyle misafirler deli ediyor yaa beni...bendeki de sans...bu adam esimin isinden en iyi arkadaslarindan biri o yuzden kadinla gorusmeyi de kesemiyorum bizimkilerin arasi bozulmasin diye...ama artik eskisi gibi degilim, sertlestim ona karsi, o da farkinda zaten...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?