Evinize gelen misafirlerin,hangi hareketlerine sinir olursunuz??

sevmediğim durumlar;
*davetsiz gelen misafir
*yaramaz çocvukları olupta ilgilenmeyen misafir
*benden izin almadan evimi gezmesi yani diğer odaya geçmesi gibi
*kendi eviymiş gibi eşyalarımı hor kullananlar
*düşüncesiz misafir; mesela yeni doğum yapmıştım bebeğim daha 2 aylık,komşularım geldi 3 tane çift evde sadece eşimle ben ve bebeğimiz var ,yani misafire ikram konusunda zorlanıyorum,bir taraftan bebeğin yanına gidiyorum bi taraftan mutfakta bişeyler hazırlıyorum sonra salona geçip misafirlerle oturuyorum..yazık ara sıra eşim mutfağa geçiyor neyse..ben ne içersiniz dedim,hemen türk kahvesi dediler ..tamam yaparım misafir ağırlamayı severim ama o durumda o kdar türk kahvesi yapmam felan ne bileyim ve birde çok uzun oturdular..çok sinirlendim..
bebekle olunca misafir kolay ağırlanmıyo bu yüzden anlayışlı olmalılar... en azından kolay bişeyler isteyebilirlerdi veya misafirlerden bi bayanın yanıma gelip yardımcı olmasını beklerdim.

1. cat kapı gelenlere
  2. cocuklarını salıp ılgılenmeyenlere
  3. hıc sormadan sıgara yakanlara
  4. mutfagıma sormadan gırenlere
  5. esylarımım hakkında yorum yapanlara(kotu)
  6. ızınsız odalara dalanlara
  7. cok bagırarak konusanlara( en en en en sınır oldugum sey budur )
  8. kavga edenlere

üffffffffff evet ya.böyle hop diye sigara yakanlar yokmu.onlar içtik sonra ben perdelerime bakıyorum.onları o perdelerle boğasım geliyor...
ama artık yakana kırmızı kartı gösteriyrm aklinialirimsmile

ayy geçen hamile biri geldi bebek görmeye oğlu olacakmış bana ne dese beğenirsiniz ben oğluma senin kızını almam
doğurdum ya sanki hemen evlendirme derdine düştüm..
bi de misafire değil eşime sinir oluyorum akşam size geleceğiz diyorlar eşim de soramıyor kaç kişi geleceklerini ve yemeğe mi çaya mı geleceklerini
dün de adamlar yemeğe gelmiş eşim çaya demşti sinir oldum eşime

davet edilmeden,kendi kafalarına göre yemeğedemi geliniyor? :1shok:

davet edilmeden,kendi kafalarına göre yemeğedemi geliniyor? :1shok:

yok onlar gelecez diyorlar gelsinler de kaçta geleceklerini kaç kişi olacaklarını söylemiyorlar eşim de sormuyor
doğumdan bir gün önce de gelmişlerdi böyle biraz düşüncesiz arkadaşları var ben de hiçbir şey yapmadım evi süpürdüm yattım

arkadaslar bu bahsettigim misafirler gecen hafta yine geldiler. malum ogrenciyim kitapligim kitap, defter, kagit, kalem dolu. esim onlar gelmeden once kalemligimi kaldirdi kitapligin en ust rafina koydu cocuklar yetisemesin diye cunku onceki yazim da anlatmistim kalemlerle koltugumun icine etmisti cocuklar. biz kitapligimin alt raflarindaki kagitlari kalemleri herseyi kaldirdik esimle ama cocuk bu sefer printerdaki kagitlari cikarmis getirmis annesinden eliyle kalem isareti yapiyordu(2,5 yasinda daha cok konusmuyo) kadin da once ''kizim neden cikardin o kagitlari aaaa'' falan gibi numaradan kiziyomus gibi yapti sonra kocasina bakarak kalem istiyo dedi. ben de kalem veremem olmaz dedim. kocasi da ''evet evet vermeyin kalem falan, olmaz'' dedi cunku gecen seferden o da hatirlio heryeri cizdigini. kadin ''ama istiyoooo'' dedi. ben de istesin ama veremem gecen sefer koltugu cizdi, evin heryerini cizdi dedim. kocasi da bana hak verdi karisini susturdu. sonra cocuk uzulunce kadin ''cizmeyen bir kalem ver bari onunla oynasin'' dedi. ben yine cizmeyen kalem nerden bulayim yok ki dedim. hem onceki geldiginizde mutfak dolaplarini duvarlarini hep cizmis biz gormeden, esim sildi cikarmaya calistik beraber neyseki cikti ama iz kaldi dedim. kadin hic utanmadi bile ''yaaa oyle mi dedi'' falan...ev yine savas alanina dondu. Allah'tan evimiz kucuk, buyuk olsa 2 gun ev toparlamakla ugrasirim. ben en cok suna sinir oluyorum...cocuk bir sey yapiyor mesela bir yeri dagitiyor, karistiriyor vs. ama kadinin ve adamin soyledigi tek sey su: ''kiziimm yapma bak hikom yengen sana yaramaz kiz diyecek, ne cadi kiz diyecek birak onu gel otur buraya'' diyorlar ama cocuk onlari dinlemiyor isine aynen devam ediyor...oyle soyluyorsunuz da ne oluyor cocuk sanki yaramazlik yapmayi birakiyor...uzaktan konusacagina git mudahale et demi ben mi senin cocugunun pesinden kosturacagim. sonra bir de cocuklari ayakkabilariyla evimin ortasina halimin ustune kadar geldi kadin yine bir sey demedi, ben tutmaya calistim cocugu ama dur,durmuyolar ki hemen agliyiveriyolar...giderken de cocuk yine ayakkabilarinin giyince taa nerelere gitti ayakkabilariyla...kendi evinden cocuklar boyle yapsa cok kizar mudahale eder benim evimde yayiliyor kadin. Allahtan bu kez babalari aldi cocuklari kizdi...uff boyle misafirler deli ediyor yaa beni...bendeki de sans...bu adam esimin isinden en iyi arkadaslarindan biri o yuzden kadinla gorusmeyi de kesemiyorum bizimkilerin arasi bozulmasin diye...ama artik eskisi gibi degilim, sertlestim ona karsi, o da farkinda zaten...

çocukları ortalıgı dağıtıp sağa sola koşuştururken serin serin oturan bayanları hiç sevmiyorum..oturdugu yerden 'oğlum/kızım dur ' diyen anneler çok sinirlerimi bozuyor..
orası senin evin degil...ona göre ögret cocuguna..

gecen bize geldi tanıdıklarımız..bi tanesinin oğlu herşeye elini atıyor salonumda ne varsa kaldırdı kadın..ay bunu döker baska bi yere koyarmısın..şu sehpayıda suraya cekelim..vs..bütütn akşam salonumda yer yerinden oynadı...
evimin düzenini degiştirmekte nedir? sen cocugunu dizginlesene..

valla iyi yapmışsın arkadaşım bu seefer tepkini koymazsan olmuyo
gerçi koyunca da kadın bişe anlamamışta
allah kolaylık versin
e nefret ettiğim şeyyyyyyy annenin bebeği ile ilgilenmemesi
klava:

ne guzel valla sertleşebiliosun benim tek derdim görümcemin çocukları ları demiiim o 7 yasındaki bilmiş kızı bişiyi yengecim yapma etme diyorum nazik oliiim üzülmesin diyorum annesi hemen yetişio aaa yengesi merak edio kızım lmaz: 10 kere mi merak edilir 1 kere edilir valla terbiye öğretilmemişse bişi diyemem eltimin 2 cocugu var oğlu ortaokula gidio yaramaz evde heryeri yıkıp döküo ama bize gelince oturdugu koltuktan kalkmıo bayılıorum böyle cocuklara

habersiz misafire çocukların yaptığı şeylere herkes gibi bende sinir oluyorum ama farklı olarak bu ara en çok şuna sinir oluyorum, küçük bi yerde oturuyoruz, burda damacana hazır su alışkanlığı çok fazla yok, genelde kuyu suyu yada şebeke suyu içiyor buranın yerlisi, hem tadı farklı geldiğinden hem de temizliğine güvenmediğin için hazır su kullanıyorum, ama onlar alışmış bişey diyemem, neyse misafirliğe gittiğim her yere suyumu yanımda götürürüm, unutmuşsam da içmem, gördükleri için biliyorlar hazır su içtiğimi, evime geldikleri zamanda sanki kendileri çeşme suyu içemiyormuş gibi damacanamı boşaltmalarına uyuz oluyorum, sürahiye su doldurup koyuyorum içsinler diye, yok illa damacanadan dolduruyorlar vee çocuklarda içeceklerinden değil sırf oyun yapmak için doldurup bi yudum içip döküyolar suyu siniiiiiir oluyorum
şimdi yazınca bi suyun lafınımı ediyorum diye düşünmeye başladım ama napim bende buna sinir oluyorum kafamçokkarıştı

aynen tatlımm
haklısın
bende evim doğalgazlı ve sıcak yani normal ısıdadır kışları ama
gel gör ki misafirlerim gelirler evin buz gibi buz buz derler
ama evler,ine giit donarsın inan
bana gelir 150 doğalgaz onlara gelir 60
böylelerine uyuz oluyorum
kötükedihüso

ben kimin evine gitsem yardım ederim, onlarda bişe demez zaten etme felan diye, yemekten sonra girerim mutfağa bulaşıklarına felan yardım ederim, senin bulaşık makinen var elinde yıkamaya alışık değilsindir dedi bana birisi akannehir ve kalabalık bi grubu yemeğe almıştık, makinem olduğu için kimse yardıma gelmedi mutfağa, makine jetgillerdeki robottan ya zaten her bi işi o yapıyo :umursamaz:

Bende bir kere habersiz gelen misafirden pek hoşlanmam
Çocuğu koltuk tepelerinde gezipte otur,yapma demeyen anne ve babalardan
Evime ilk kez gelsin,gelmesin heryere göz gezdiren insandan
Ev terliği ile tuvalete giden,balkona çıkan ve daha sonra evde gezinen insandan
Çocuğunu uyutup yatağıma yatırmak isteyen insandan
Ve bunu bahane edip sürekli yatak odama giren insandan
Her geldiklerinde çay koyma bahanesi ile mutfağa girip dolaplarda şöyle,mutfağında böyle diyen insandan pek hoşlanmıyorum daha doğrusu haz etmiyorum.
Ama misafir berekettir başımın tacıdır demekten de kendimi alamıyorum.Hele ki kankalarım ve ailem hep gelsin yahu

ayyy ne sinir bozucular yaa. İyi karşı çıkmışsın canım yoksa başedilmiyor böyleleriyle valla. Çocuklara falan biraz sert çıkışıver bi yaramazlık yaptıklarında belki anası babası utanıp anlarda müdahale eder,veya en güzeli ayaklarını kesiverirler sizden. Ben böyle çocuklara sahip ailelerin çocuklarına terbiye vermeden gezmeye gitmemeleri taraftarıyım. Çocuğun laftan anlamıyosa ya onu götürmeyeceksin gittiğin yere yada laf anlar hale getireceksin. Bu ne ya,hep ev sahiplerimi koşturacak bu veletlerin peşindeklava:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…