valla şekerim hangi birini anlatayım.sen çalıosırken onun yan gelip yatmasına kıl oluyom.birde masada çeneleri düşenlşer boş konusanlar var ..birde kocası süper olup kenddisi birboka yaramayan arkadaşlarım var.hava atarlar.camdan atasım geliyoooevimize gelen misafirleri elimizden geldiğince,hatta fazlasıyla
iyi ağırlamak isteriz..
ailelerimizden birileri de olabilir,akraba çevremiz de,arkadaş çevremiz de...
peki yapılmasını istemediğiniz davranışlar,konuşmalar,hareketler var mı??
olduğunda tepki veriyormusunuz...?
hadi hem anlatarak eğlenelim,hem de paylaşalım...
buyrun lütfen....
sevgiler...:enbuyukkk:
misafirken misafir çağırıp evsahibini zora sokan misafirden nefret ederim.
eşimin kocaman 17 yaşında iki kardeşi var,o kadar rahatlar ki bazen deli oluyorum.(aslında çok çekingen mizaçları var ama yetiştirilme tarzıyla alakalı olarak titizlik falan pek bilmiyorlar)ev terliğiyle balkona çıkıp sonra yine salonun baş köşesine geliyorlar.çay veriyorum,çay tabağıni ısrarla istemiyorlar(bundaki takıntıyı anlayabilmiş değilim),koltuklarım beyaz,sehpa da koysam illaki koltuğa koyuyorlar bardakları ve hep leke oluyor.tepsiyle meyve getiriyorum,tabağı tepsiden alıp yine koltuğa koyuyorlar,bulaşık çıkmasın diye mi düşünüyorlar kendilerince bilemiyorum.
halım da beyaz,geçen gün yine geldiler,gittiklerinde bi baktım her yere nar suyu damlamış,o kadar üzüldüm ki çıkmayacak diye,Allahtan uğraşınca kalmadı lekesi...
anlamadım gitti,çekiniyorlar,bazı harelketleri kasarak yaptıklarının farkındayım ama bi tepsiyel bi çay tabağıyla iş çıkmaz ki bana bi türlü anlamıyorlar((
ayyy ne sinir bozucular yaa. İyi karşı çıkmışsın canım yoksa başedilmiyor böyleleriyle valla. Çocuklara falan biraz sert çıkışıver bi yaramazlık yaptıklarında belki anası babası utanıp anlarda müdahale eder,veya en güzeli ayaklarını kesiverirler sizden. Ben böyle çocuklara sahip ailelerin çocuklarına terbiye vermeden gezmeye gitmemeleri taraftarıyım. Çocuğun laftan anlamıyosa ya onu götürmeyeceksin gittiğin yere yada laf anlar hale getireceksin. Bu ne ya,hep ev sahiplerimi koşturacak bu veletlerin peşindeklava:
bu konuda en fazla dertli olan benim galiba...
başıma çok ilginç bi olay geldi onu anlatayım...
bundan iki ay öncesinde gündüz kalabalık bi misafir grubum vardı...bazılarını eve gitmelerine izin vermedim akşamada kalın yemeği birlikte yiyelim eşlerinizde gelsin dedim....diğer misafirlerim gitti..ben mutfaga yemek yapmaya girdim çeşit çeşit yaptım...
akşam yemekler çaylar yenildi gittiler...
gelenlerden birinin evine akşam oturmaya gittik..adamla kadının bana söylediği sen utanmadınmı o yemekleri önümüze verdin insan bi et kızartık önümüze verirdi bizleri o yemeklerle kandırdın dedi...
o kadar kızmıştım ki hiç birşey demeyip evimize gittik...
evde eşime bi daha onların evine gitmem onlarda gelmesinler..dedim...
hemde kendi evinde bunları bana söyledi...
yaptığım yemekleride yazayım ...
bol etli kurufasulye,pilav mercimek çorbası salata bi tepsi peynirli börek ve vişne hoşafı....((((((((((((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?