Evinize gelen misafirlerin,hangi hareketlerine sinir olursunuz??

Çocuklarına bakmayan misafire sinir olurum.. Bende evin kızı olunca bakıver napıyo şimdi.. düştü mü..
birde ikramları hazırlarken çocukların gizlice alması deli ediyo.. hayır diyorum istediğiniz bişey varsa vereyim diye..
Ayy birde yazın yaşadığım şeye sinir olmuştum..balkonda oturuyorlardı misafirler falan bende tv izliyordum çocuklarla
...bayanlar içeri girdi bi ara ayak üstü muhabbetten koyu bi muhabbete döndü..kadının biri cinsellikle ilgili birşey anlatmaya başladı..Smyl sen bi çık dışarı bu muhabbet seni aşar dedi ama görsen çok samimi aile dostumuz gibi..benim odama da bebek yatırmışlardı...kendi evimde kaldım öylece...alsanaalsanasmile

perşembe günü misafirlerim vardı komşular
banyomdaki aynaya stiker almıştım çiçek seşlinde
komşumun kızı 3 kere uyarmama rağmen daha önceki geldiklerinde de uyarmama rağmen banyoya giriyo ve onu çıkarıp çıkarıp takıyo oyuncak sandı heraldee
sinir oldum çiçeğiminde sapını koparmış
annesine dedim benm kıızım yapmaz dedi ,böyle insanlara siniri oluyorum işte

evime gelen misafirlerin hareketlerine şöyle kıl olurum ;
kendi evlerinde koltuktan inmeyen siz gittiğinizde küçük kardeşinizi oturttum 'ennem kızıyo dağıtma'diyen küçük yaramazların sizin evinize geldiğinde koşarken zıplarken yatakların üstünden atlarken 'enne'sinin hiç de kızmaması.

evdeki yeni bir eşyaya hayırlı olsun demek yerinee hmm bu da yeni mi kaça aldın gibi sorulması ,tabi bu soruda birşey yok ama gıcık eden bir bakış atarlar hani o anda o sorun benim için.

gel de sinir olmaa alsanaalsanasmile

Burdaki hanımların yazılarını okuyunca aslında hepimizin zaman zaman potansiyel sevilmeyen misafir olacagnı düşündüm.bu da aslında empati yeteneğimizi kaybettiğimizi gösteriyor bana kalırsa.
çocukları birey olmaktan çıkaran sürekli mum gibi oturmasını bekleyen,çocugu varsa gelmesin diyenin yine hanımlr olması bence daha da üzücü.On yedi aylık bir kızım var.Evde söylenilen tam tersi son derece özgür bırakırım.Dağıtır,karıştırır misafirliğe gittiğimde de bazen merak duygusuna yenik düşebiliyor.Çocukları her daim annelerinin dediğini yapan robotlar gibi tahayyül ediyoruz sanırım.ya da çocukları sindirmenin iyi bir şey oluguna inanıyoruz.
Ben en başından itibaren misafir endeksli bir yaşam kurdum kendime.Kırılmayacakeşyalar ya datahta eşyalar aldım.Bu sebeple çocugum yokkken bile bir annenin evimde rahat edebilmesi benim için çok önemliydi.Ben eşyayı insan kalbinin kırılmasına önceleyen biri olmaktan Rabbime sığınırım.O zaman küçücük çocuklarımıza nasıl anlatacagız merhameti,vicdan sahibi olmayı sizce?
Söylediğiniz gibi sahiden hiç ilgilenmeyenler vardır muhtemel.Ama onlar gelince de toplayıverin eşyaları bir süreliğine.Yani aslında bir kadının hayatını yine bir kadın kolaylaştırsın isterim benSöylemek istediğim bu...

sağa sola önüne arkasına oraya buraya çok bakanlara meraklılara gıcık olurum ben..
oysa selam ver gir otur ne bakınıyon lmaz:

herkez kendisini bilmeli misafirde misafirligini,cok yakinsaniz tabiki daha baska.ama ben mutfaga girip incelenmesinden,cocuklarina bakmayanlardan,cok az aralikla gelinmesinden,ve hep kendi gelsin ona gelinmesini istemeyenlerden ve esim evdeyken bunu bile bile cok oturup kalanlardan hic hoslanmam

:hulya: banyoma giren misafiri sevmem ,birde koltugumun üstünde cocugunu besleyeni geneldede hep basıma geliyor

canım burada anlatılan çocuksuz misafir evime gelsin,çocuklarıyla gelmesin değilki.Tabikide çocuklu arkadaşlarımız var ve onları misafir ediyoruz evimizde ama istenmeyen şey çocukları ortalığa salıpta arkasını aramayan,napıyo diye kontrol etmeyip eve, eşyalara zarar verdiğinde umursamayan insanlar. örneğin benim arkadaşımın evine gelen bi misafir çocuğu istedi diye eline ruju vermiş,e haliyle çocuk koltuk,duvar,halı demeden heryeri rujla halletti.Kızcağız üzüntüsünden ve sinirinden deliye döndü ama misafir yüzsüz çıktı.Bu tip insanları eminim sende istemezsin,böyle yapacaksa gelmesin dersin yani. Misafirliğe gidiyosan kontrol edicen çocuğunu bu herkes için böyle olmalı bence.Yoksa çocuk yanlışlıkla bişeyi kırdı,çocuktur bu tabikide kırar döker ama bu çok zarar verme boyutu ve ailenin umursamazlığı kızdırıyo insanı.Hangi eşyanı toplayacaksın,salondakileri topla peki mutfak nolcak,oradaki kapkacağı,bardağı çanağıdamı toplucan artıkkafamçokkarıştı işte burda anne baba girecek devreye....Neyse çok yazmışım(baya dertliydim bu konudada ondan)

vakitsiz bi saatde gelinmesine ve çokkk geç kalkılmasına sinir oluyorummm...sabah 8 inde kapıda birii gece 10 a kadar oturmasııı beni sinir ederrrrr..
ne mi yaparım hiçbirşey yapamam misafir...

((burda topikte okudum bayan yazmışşş(ismi aklıma gelse yazıcamm)
evime gelen misafirrim çocuğu sürekli yatak odamdaki çekmeceleri açıyor içeri bi iç çamaşırı getircek diye hep peşinden koştum kapıyı kapatıyorum yine açıyor elinde çamaşır....... gibi bişeydi bende bu anneyi kınıyorum çünküü kalabalık bir salonda erkek kadın karışık düşünsenize elinde çocuk kırmızı bi iç çamışrla gelmişşşşş:))))
çokkkk kötüolurdum heralde hizmet mi edicem içerden iç çamaşırım ne zman gelcek mi die beklicem bu annenin yapması gereken o çocuğun peşinden gitmek ve ordan uzaklaştırmak değil mii... çocuklarımız robot olmasın ama annelerde üşengeç olmasın birazz....benmde yeğenlerim var ablam arkasından nasıl koşturcağını şaşırıyorr )) bunları size söylemedim sadece örnek vermek istedimmmm....

biy-_ arkadas size katiliyorum cocuklari özgür birakalim derken terbiyesinede dikkat etmek lazim...benim kuzinem geldiginde rahat rahat yayila yayila oturur...cocugu yatak odamda orda burda derken bide bakmisimki evim alt üst olmus...ne askida camasir kalmis nede dolaplarda kitaplar kagitlar.yatagin üstüne yeni aldigim yüz kremini sürmüs...kim topladi temizledi...tabiki ben...annesi rahatini niye bozssun...bende öyle insanlarlan kontagimi kesiyorum..akrabamda olsa...bana gelen misafir basimin üstünde yeri var ama herkez cocugula ilgilensin bi zahmet..

Son düzenleme:
misafirin çocuklarına değil çocuklarıyla ilgilenmeyen ebeveynlere kızıyoruz.

çocuklarını kuralsız yetiştirmek isteyen misafirliğe gitmesin veya kendileri gibi kaygısız insanlarala görüşsünler bir zahmet...

mesela çocuk almış boyaları eline duvarları boyuyor,ayakkabılıktan altı kirli ayakkabıları almış giymiş salona geliyor.anne oturmuş elişi yapıyor.
çocuğunun eline çikolata vermiş , çocuk oraya bir buraya koşuyor.oraya buraya sürüyor.annenin umrunda değil (

bizim kızdığımız bu ,yoksa çocuklar tabiki koşacaklar eğlenecekler.

tabiki de çocuklar mum olsunlar demiyoruz....

elbette bu söylediklerinize itirazım olamaz. burda yazılan genel olarak misafir sevmiyorum ve evin düzeni bozuluyor cümlelerine itirazdı söylediklerim.sonra annelerin söyledikleri cümleleri çocuklardan duyup incinmiyor muyuz .ben ısrarla hanımların birbirinin hayatını kolaylaştırması ve destek olmasının altını çizmek isterim.ortak hassasiyetlerimiz varken misafirkende ev sahibiykende bu hassasiyeti gözetsek kimsenin bu denli şikayeti olmazdı herhalde...

son birkaç senedir iş tempomuz+bebeklerimiz için ailelerimizden başkası gelmiyor bize. maalesef gelen de rahat edemiyor (hele bir de çocukluysa). ancak yazılanlara katılmadan geçemedim. gerçekten sadece çocuklarını bırakıp, dinlenme amaçlı misafirliğe giden anneleri sevmiyorum. bilmiyorum benim jenerasyonumda mı vardı sorun? küçükken, misafirliğe gittiğimiz zaman oturduğumuz koltuktan ancak eve gelirken kalkardık 3 kardeş. çocukları özgür bırakmak adı altında acaba fazla mı rahat davranılıyor? :umursamaz:

annemde der aynini...bana ve kardeslerime..siz cocukken misafirlikte yerinizden kalkmazdiniz..simdiki cocuklar yerinde durmuyo simarik diyo...dediginiz hakli

böle ıvır zıvır herşeyi isteyen misafire. zaten sen ikramdı şuydu buydu allak bullak oluyorsun.geçen arkadaşa gittim baya kalabalık karının biri pantolonu takılmış hafiften pantolonun kıvrılam yeri sökülmüş arkadaşa diyor canım bi iğne iplik getirirmisin hemen dikivereyim ya zaten kzı telaşlı git evinde dik .sökülen yerde minicik bi kısım

kıtlıktan çıkmışcasına sigara içen ve
çocuğuna göz kulak olmayan misafirden nefret ediyorumlmaz:

küçük çocuklu kadınlar nedense gezmeye gidince çocuklarını unutuveriyor alıyor eline çayını miskin miskin yudumluyor sanki çay bahçesine gelmiş gibi ne çocuğun pis bezini çöpe atarlar ne mama yedirirken çoçuğun altına bi bez sererler ne ellerini yıkarlar bide çocuk uyutucam diye yastık battaniye ne varsa isterler durma koşuştur.madem küçük cocuğunuz var ya gezmeyin yada adam gibi gereken battaniyesini alt açını falan taşıyın bide ilgili ve dikkatli olun. yok anam nerde bi rahatlık uyuz oluyorum.böle kadınların çocuğu kazara evde ilaç felan içse kabahat bizim olur valla Allah koru yarabbi.

ben bir pedagogim ve gecende bana bır cocuk geldı annesı ve kardesi ile...Ben cocugu kınamam eğitimi veren biziz...nasıl istersek öyle yetisir cocuklar.
..cocuk bana köpek ve essek dedi...agzım açık kaldı..annesine sordum..siz ona essek veya köpek dıyormusunuz..?

he dedi...

içimden dedim benim kızım birine essek veya köpek derse...O kişi direk gelsın bana desın sensın essek sensın köpek..Böyle misafir cocuklara dayanamam..Kafam şişti arkalarından koşmaktan..Anneleride Yaprak dökümünü izliyordu..geçen bölüm kaçırmış mışta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…