Evınızı ne kadar sıklıkla temızlersınız

detaylı yani baştan aşağı temizlik günüm pazartesi. halılar kalkar, tüm wcler dezenfekte edilir, dış kapının önündeki halımı kosla, vernel ve az camasır suyu karısımıyla köpürterek silerim. onun dışında hergün mutlaka yerleri silerim, toz alırım çamaşır suyu ve cif elimden düşmez. çarşamba ve cuma da süpürge açarım tekrardan çünkü eşimde de kızımda da alerji var toza dayanamıyorlar. eşim artık kokusundan rahatsız oldugu için tek kullanımlık eldivenler aldım çamaşır suyu için. bir de palmolive'in mutfak için olan sıvı sabunlarından bulunduruyorum sürekli yıkıyorum elimi.

temizlikçi kadın almak beni delirte delirte bu hale getirdi eşim hem titiz hem de atopik dermatit yani mecburen hayat tarzım bu oldu. kızım da aynı. istersen yapma hemen burnu akıyor tozdan. evin havalanması lazım.

şansıma hiç özveriyle temizlik yapan biri karşıma cıkmadı 6 yıldır. o yuzden kendi işimi kendim görüyorum 70-80 lira verip paramla sinir olacağıma içim rahat oturuyorum valla.

bende ciddi anlamda takıntı eğilimi olduğu için temizlik olayını bilerek abartmıyorum
hamile olduğum için haftalık ağır temizliği sağolsun eşim yapıyor. ev 1+1 zaten çok vaktimizi almıyor...ağır temizlikte eşim banyo tuvalet mutfak ve odaların yerlerini elden geçirir ben de keyfim oldukça cam kenarları, toz alma ( ıslak toz alıyorum camsille vb felan ) kapı silme, ayna fayans yıkama gibi işleri yaparım...zaten temizlik malzemeleriyle de aşk yaşarım ( marc, mr muscle'ın felan fıs fıs temizleyicileri var ya onlara bi de sarı domestosa aşığım ) kafam bişeye attıkça etrafı silerim..ama yorgun veya hastaysam da elimi sürmem bişeye...şimdi 2 kişiyiz haftada en az 2 kere dolu dolu da çamaşır makinesi çalıştırıyom..
bakalım bebiş hayırlısıyla gelince neler değişecek tüm bunlarda

çalıştığım için salı perşembe ve haftasonu yapıyorum temizliği,ama tabi hergün ortalığı gelince toplarım mutfağı silerim.tuvaleti de temizlerim.haftasonu balkonları da yıkarım.hergün 5 te eve geliyorum ama salı perşembe mecbur yapıyorum aslında bizim de çocuk yok ama rahat edemiyorum..büyük temizliğede bayramdan bayrama çağırırım yada yazkış temizliklerinde.yani haftada 4 gün yapıyorum temizlik

bende haftada 2gün süpürge viledalama banyo mutfak zaten hergün eşim saolsun heryerde sigara içio havalandırıyorm ama siniyo koltuklara perdelere yıkayıp siliyorum evimde dubleks temizlik manyağı değilim ama çok gencim bence fazla takmamak lazım kafaya bu işi ama gerçekten insanlarda seyire geliyorlar zaten iş yap yap bitmiiyo kendimi yıpratmak istemiyorum ama hergün toz alıyorum mobilyalarım siyah evimde çoook büyük olduğu içi terasımda öyle yazın hep yıkanıyor kışın rahat edebiliyorum ama hissediyorum kendime ediyorum yani halılarımda kötü süpürüyorum yine aynı siliyorum aynı değişicem işte mutfak ve salonu arkadaşlar öyle anlıycağnız kimse size madalya vermiyo eşinizde dahil onun aradığı daha farklı şeyler ben derimki kendinize daha çok bakın evinizide rutin temizlikler yani ama çokçok temizlik manyağı olmayın benden tavsiye eğer sağlığınızı düşünüyor iseniz

haftada iki gün köşe bucak temizlik yapmak bana terapi gibi gelir

arkadaşım yani çok güldüm aynı şeyi yaşıyorum ama "temizlik malzemeleriyle aşk yaşarım" cümlesi tamamen hissettiklerimi yansıtıyor bebişine sağlıkla kavuşmanı dilerim bu arada. ayrıca çamaşır makinesini daha sık çalıştırmaya hazırlan. kızım altı yaşına geldi ben hergün çalıştırıyorum hem de bazen 2 kere.

Haftada bir supurme silme toz alma tuvalet banyo temizligi yaparim. Camasirlari yikarim. Hafta ortasinda sadece supurur tuvaleti temizlerim

Çalıştığımız için hafta için eve 19:30 gibi geliyoruz yemek vs. derken 22:00 gibi oturuyorum.
Haftaiçi tuvalet ve banyoyu 2 kez yıkarım. Genel temizliğimi cumartesi günü yapıyorum.
eşim erken çıktığı için haftaiçi bazen o yapıyor sağolsun o da tepeden tırnağa heryeri temizler.

Kızlar ben temizlik konusunda nasılım bilmiyorum ama ben de şöyle yapıyorum. Haftada 4 gün evi süpürüyorum, evi süpürürken banyoyu da süpürürüm. Eskiden her süpürdüğümde yerleri de silerdim ama şimdi ayda 1-2 defa yerleri siliyorum. Haftada 1 kere toz alırım. Evi süpürürken banyoyu da süpürdüğüm için banyoyu iki haftada 1 yıkarım ama klozete haftada 2 veya 3 defa çamaşır suyu dökerim. Mutfaktan zaten çıkamıyorum. Tezgahları filan silerim ama dolapları haftafa bir de silsen yemek buharından yapış yapış oluyor o yüzden ayda 1 kere filan anca dolap kapaklarını silerim. Çamaşırların birikmesini çok beklemem haftada 3 defa çamaşır yıkarım. Kışlık ve yazlık olarak senede 2 kere de derin temizlik yaparım. Bu kadar.

Haftada 1 tül mü yıkanır

başak burcu denınce temızlık gelıyordur ınsanın aklına..lakin yıllar gectıkce salıverıyorsun kendını..ıyıkıde salmışım hayat temızlıkle gecmıyor bır sey de kazandırmıyor..2 gunde bır supur toz al ki ben haftaya haftalara vurabılıyorum..artı haftada 1 kıyı kose yap ..yılda ıkı kere halı. duvar. kapı mutfak vs derın temızlık işte bu kadar..eskıden haftada bır mutfak dolplarını skoclardım peeh yazık etmışım kendıme..benden soylemesı azı karar cogu zarar

Okurken yoruldumTemizliğe giden bir bayanın bir gününü okur gibi oldum.Ellerinize sağlık.Yazdıklarınızı okuyunca ben temizlik yapmıyormuşum dedim.Ben de çalışıyorum. Bu tempoyu nasıl koruyorsunuz?Bir püf noktanız var mı?Günlük eve gelince yaptıklarınızı özetler misiniz?Bende rutine dönüştürürum en azından.Teşekkurler..

Ben hergün evi pratik süpürgeyle süpürürüm. En kötü mutfağı mutlaka süpürürüm. Herşeyi aldığım (baharatlık, kavanoz vs. )yere temiz koyarım. Islak elimle dolaplara, elektrik düğmelerine, kavanozlara, duvara, eşyalara hiç dokunmam. Dolapları hiç dağıtmam. Yemek yaparken hazırlık bulaşığı biriktirmem. Bulaşıkları kaldırınca dolabı, ocağı, tezgahı silerim.Hergün tuvaleti her girdiğimde lavaboyu yıkarım. Çamaşırı haftaiçi hallederim. Genel temizlikte uğramamak için. Günlük işler herkese göre değişir. Kişinin enerjisi ve hızı farklıdır. Önemli olan tuvalet, mutfak ve banyo.

Böyle temizlik günü olup şu işi haftada bir şunu üç haftada bir yapiyorum diyenlere hayret ediyorum gercekten takvim mi tutuyorsunuz yoksa ben mi yanlis yapiyorum evi ne zaman pis hissedersem temizlerim genelde 3 gunde bir oluyor bu kirli gordugum yeri siler yikarim perdelerim cok zor takiliyor katlamali oldugu icin istedigimde yikayamiyorum haliyida ne zaman aaa bu kirlenmis dersem yikatiyorum bi ara ayda bir gitti yikamaya bu isi nasil zamana uydurabilirim ki.. kendinizi cok yormayin arkadaslar hayata temizlik yapmaya gelmedik ayna gibi parlayan evlerde yorgun bi sekilde kosturmaya gerek var mi birazda siz cikarin evin keyfini

Bende çalışıyorum.
Genelde sabahları yapıyorum.
Sabah 30 dakika içinde evi topluyorum. Banyoyu mutfağı temizlyorum. Çocuk olmadığı için ev zaten dağılmıyor.
Benim tek sorunum çamaşır. Bitmiyor... Bitiremedim
Önemli olan biriktirmemek.
Mesela yemek fırından çıktığı an sıcağı sıcağına hemen fırını silerim. Sıçrayan yağları hemen alırım.
Veya salondan mutfağa geçerken elim boş gitmem. Dişlerimi fırçalarken lavaboyu yıkarım ve.

Canım isteyince çünkü kendime saygım var. Tüm hayatımı halı silkeleyerek geçiremem.

Bazı yorum yapan arkadaşlar temizlik yapanların hayatı tek temizlik gibi düşünüyor. Geziyoruz, eğleniyoruz, okuyoruz, öğreniyoruz, paylaşıyoruz, gelişiyoruz vs. Sosyal hayatımız da devam ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…