bende ciddi anlamda takıntı eğilimi olduğu için temizlik olayını bilerek abartmıyorum
hamile olduğum için haftalık ağır temizliği sağolsun eşim yapıyor. ev 1+1 zaten çok vaktimizi almıyor...ağır temizlikte eşim banyo tuvalet mutfak ve odaların yerlerini elden geçirir ben de keyfim oldukça cam kenarları, toz alma ( ıslak toz alıyorum camsille vb felan ) kapı silme, ayna fayans yıkama gibi işleri yaparım...zaten temizlik malzemeleriyle de aşk yaşarım ( marc, mr muscle'ın felan fıs fıs temizleyicileri var ya onlara bi de sarı domestosa aşığım) kafam bişeye attıkça etrafı silerim..ama yorgun veya hastaysam da elimi sürmem bişeye...şimdi 2 kişiyiz haftada en az 2 kere dolu dolu da çamaşır makinesi çalıştırıyom..
bakalım bebiş hayırlısıyla gelince neler değişecek tüm bunlarda
Banyoyu haftada bir komple fırçalayarak duvardan aşağı yıkarım. Duş alanını önce çamaşır suyu yaparım. Biraz bekletirim sonra onu akıtıp bulaşık deterjanı ile fırçalayarak duvardan aşağı yıkarım. Çekçekin ucuna eski havluyu takıp fayansları kurularım. Dolapların içini ve makinaları banyo için kullandığım bezle iç dış üst silerim. Çamaşır makinasının lastik arasını silerim. Kullanırken de çamaşırı çıkarınca içinin nemi çıksın diye kapağı biraz açık bırakırım. Banyoyu yıkamadan önce alt tarafındaki kaçak kapağını açıp pis suyu akıtırım. Aynayı ve cam kapıyı cam bezi ile silerim.
Mutfağı ayda bir komple temizlerim. Dolapların içindekileri makinenin kısa programında yıkarım. Dolapların içini dışını üstünü silerim. Hergün dolapların yüzünü tezgahın üstünü ocağı davlumbazı bulaşığı toplayınca silerim. Bulaşık makinasının kapağını açıp etrafını özellikle o alt kısmındaki girintiyi silerim. Fırınlarımı her kullanışta silerim.
Balkonları yazın günlük kışın haftada bir kere yıkarım. Halıları 6 ayda bir yıkatmaya veririm. Ayda bir arap sabunu ile silerim. Koltukları da arap sabunu ile ayda bir silerim. Camları kışın ayda bir yazın haftalık cam bezi ile cam sil kullanarak silerim. Pimapen kanallarını temiz tutarım. Kapıları haftalık silerim. Mutlaka kapı kasalarının üst pervazlarını da silerim. Duvarları mopla iki haftada bir silerim.
Hafta içi pratik süpürge ile üstün körü evi süpürürüm. Haftasonu büyük süpürge ile dip bucak süpürür silerim. Toz alırım.
Çamaşırlarda giysileri beyazlar, açık renkliler, koyu renkliler diye ayırırım. Diğerleri havlular, çarşaflar, sofrabezi masaörtüleri mutfak bezleri vs. hepsini ayrı ayrı yıkarım. Sıvı çamaşır deterjanı kullanıyorum. Beyazlar için makinanın içine bir kapak amway sa8 atarım, 90 derecede yıkarım. Açık renkli lekelilere yine amway sa8 suda çözdürüp fısfısla sıkar 60 derecede yıkarım. Koyu renklileri 30-40 derecede yıkarım. Diğerleri örtüler, çarşaflar, havlular 60 derecede yıkarım. Yumuşatıcı kullanmıyorum.
Buzdolabını haftalık pazar alışverişinde temizler yerleştiririm. Açıkta hiçbirşey koymam. Dolaba koyacağım şişe, kavanoz, saklama kabı, tencere vs. altlarını silerek koyarım. Dolap kapağındaki lastiklerin arasını silerim.
NOT: Çalışıyorum, eşim ve çocuklarım yardım ediyor.
2. NOT: Şimdi artık evdeyim.
Haftada 1 tül mü yıkanırben sanırım biraz titizimm hergün süpürür hergün toz alır 2 günde birde silerim ewimiii tuvalet banyoysa hergün ciflerle elimde mekik dokurumm 2 lavoba var ewimizde we hergün bir oraya bir buraya mekik dokuyorumm ee ondan kilo alamıyorumm ben :) haftada 1 kere ise tüller makinaya ayy birde tülleri ütüye alıştırdımm yapmaz olaydımm ütü sakıııın tüllerinizi ütüye alıştırmadıysanız ütülemeyinnn nemli nemli asınnn şekerler şahsen ewleniğimde öle yapıcammmm zor oluyoo çünküüüüü
Ben hergün evi pratik süpürgeyle süpürürüm. En kötü mutfağı mutlaka süpürürüm. Herşeyi aldığım (baharatlık, kavanoz vs. )yere temiz koyarım. Islak elimle dolaplara, elektrik düğmelerine, kavanozlara, duvara, eşyalara hiç dokunmam. Dolapları hiç dağıtmam. Yemek yaparken hazırlık bulaşığı biriktirmem. Bulaşıkları kaldırınca dolabı, ocağı, tezgahı silerim.Hergün tuvaleti her girdiğimde lavaboyu yıkarım. Çamaşırı haftaiçi hallederim. Genel temizlikte uğramamak için. Günlük işler herkese göre değişir. Kişinin enerjisi ve hızı farklıdır. Önemli olan tuvalet, mutfak ve banyo.Okurken yoruldumTemizliğe giden bir bayanın bir gününü okur gibi oldum. Ellerinize sağlık.Yazdıklarınızı okuyunca ben temizlik yapmıyormuşum dedim.Ben de çalışıyorum. Bu tempoyu nasıl koruyorsunuz?Bir püf noktanız var mı?Günlük eve gelince yaptıklarınızı özetler misiniz?Bende rutine dönüştürürum en azından.Teşekkurler..
Okurken yoruldumTemizliğe giden bir bayanın bir gününü okur gibi oldum. Ellerinize sağlık.Yazdıklarınızı okuyunca ben temizlik yapmıyormuşum dedim.Ben de çalışıyorum. Bu tempoyu nasıl koruyorsunuz?Bir püf noktanız var mı?Günlük eve gelince yaptıklarınızı özetler misiniz?Bende rutine dönüştürürum en azından.Teşekkurler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?