Evınızı ne kadar sıklıkla temızlersınız

Ayda iki kez kadın alıyorum.O dip köşe temizliyor sağ olsun.Ben de iki günde bir evi vileda ile siliyorum.Pek iş yaptığım söylenemez yani.Çok üzgünüm çoook

ben 1 gün durup birgün süpürür ilerim 1,5 ayda birde genel temizlik camlar koltuklar haılar mutfak bayram temizliği yaptım baktım 1,5 aydeğil herhalde 1 ayda genel temizlik yapmam gerekir günlük ev süpürsem silsem daha temiz olur alt komşum temizlikten şkayetci ama ne yapayım aslında sanki ev yine kirli geliyor bana

ben çalıştığım için haftada birgün temizlik yapıyorum diğer günüde eşime ayırıyorum. cumartesileri bütün evi kaldırıp dip bucak süpürme silme toz alma işlerini yapıyorum banyo ve mutfak zaten her gün temizleniyor. perdelerimide 3 ayda bir yıkıyorum.bileklerimin ikisinde de fıtık var cam koltuk halı silme halıları silkeleme işlerini yapamıyorum daha doğrusu yapıyorum ama gücüm olmadığı için istediğim gibi tenizlenmiyor ve sonrasında 2-3 gün acıdan ağlıyorum resmen..ayda bir gelip bu işleri yapacak bir yardımcı arıyorum.eyüp te oturuyorum malesef çok fazla tanıdığım olmadığı içinde birini bulamadım.Sizlerde bu konuda bana öneride bulunursanız çoooooook sevinirim.Yardımlarınızı bekliyorum.Sevgiyle,sağlıkla kalın.

bencede bu temizlik işinde aşırıya kaçmamak lazım. benim hergün halı silkeleyen eşini çocuklarını daha sokak kapısında soyup öyle içeri alan tanıdıklarım var.sonuçta ev hepimizin en rahat ettiği huzur bulduğu yer olmalı temizlik işinin çok abartıp aşırı emekler harcayınca aman kirlenmesin bozulmasın diye evin içinde yaşayışımızı kısıtlıyoruz. kendimize çocuklarımıza yada eşimize zaman ayıramıyoruz.
ben çalıştığım için haftada bir kez genel detaylı temizlik yapıyorum banyo mutfak zaten hergün temizleniyor perdelerimi 3 ayda bir yıkıyorum halılarımı yılda 2 kere yıkamaya veriyorum.ama cam koltuk halı silme halı silkeleme işlerini iki bileğimde de fıtık olduğu için istediğim gibi yapamıyorum malesef.bileklerim çok güçsüz ve zorlarsam fıtıklar şişiyor çok ağrı yapıyor kollarım sargıda geziyorum.uzun zamandır bir yardımcı arıyorum istanbul eyüp te oturuyorum eğer önerebileceğiniz biri varsa özel den yada burdan yazarmısınız???şimdiden teşekkürler sevgiyle ve sağlıkla kalın.

haftada 1 kez camlar haric heryer...camlarida valla havanin durumuna gore 2 ayda 3 ayda bir....

bende haftada bir kez cumartesi günü yapıyorum evim dağınık olmaz eşimde dağınık değildir bende çamaşır ve bulaşık ne zaman birikirse o zaman açarım makineleri hafta sonunu beklemem yani mutfak banyo ve wcyi sürekli kullandığımız için rutin her zaman temizlerim cumartesi günü evi düzeltirim süpürürüm tozunu alırım ve enson silip banyo balkon wcyi yıkar çıkarım camlarımı evlendim evleneli 2 kere sildim ( 6 aylık evliyim) evim 4. kat eşimin yükseklik korkusu var camları dışarıdan silmeme çok kızıyor ama ben siliyorum onada silmedim diyorum yerimseniben ev işi bitincede market ve yemek işini hallediyorum hafta içide dağıtmıyoruz zaten iki kişiyiz eve akşam geliyoruz a.s.a.s.

çok temizlik yapan biri olarak, kendinize de elşetirel gözle bakabildiğiniz için tebrik ediyorum. bilmem sizde de başlangıcı sebebi temizlik mi ama; bahsettiğiniz gibi bilek, boyun, bel fıtığı diz ve diğer eklem rahatsızlıklarına düşünmeden yapılan ağır hareketler sebep oluyor genellikle. Ve hastalandıktan sonra çok geç oluyor malesef. Diz üzerinde durup (özellikle kilosu fazla olanlarda) halı silmek ve ardından birden ayağa kalkmak menisküse neden olabiliyor. halı silkelemek, bilek, boyun, bel fıtığına, koltuk-kanepeleri kaldırmaya çalışmak. uygun yüksekliğe çıkmadan, uzanarak perde indirip asmaya çlaışmak da yine bel- boyun fıtığına sebep olabiliyor.

lütfen, bu tip riskleri göz önünde bulunduralım. perde değiştirmek için sağlam katlanan merdivenlerden kullanalım. halıları temzilemek için emiş gücü yüksek elektrik süpürgeleri, yerde sürünüp silmek yerine temizlemeye verelim ya da makinesini alalım, sonradan sakatlanıp dr. lara tedavilere harcayağımız paraları önceden bu yöntemlere ayırsak, hiç olmazsa canımız yanmaz, diye düşünüyorum. :enbuyukkk:

valla bende üç aylık evliyim bir pazar günüm boş pazar günü genel temzilik yaparım anca ogün yapabiliyorum gündüz gözüylee diğer günlerde zaten mutfaktan çıkmyorum mutfak banyo tuvalet hergünde diğer yerler anca pazardan pazara hem evde iki kişiyiz akşama kadarda yokuz allahtan eşim çok düzenli ben bişi yapmasamda o benim arkamı toplar hişşş duymasın böyle işteeee :))))))

haklısınız.ben 1 yıllık evliyim "gencecik kız evde 2 kişiler çoluk çocuk yok kendi evini kendi temizleyemiyor mu aaaaa ne ayıp" lafları yüzünden 1 yıldır hep kendimi zorladım yardımcı almadım şimdi çok daha kötü durumda fıtıklarım.hiçbirşey sağlığımızdan daha önemli değil bence.

2 gunde bır mutlaka heryerı supurur ve lavaboları temızlerım haftada 2 defa da yerlerı sıler toz alırım
camları cok sık sılmem cunku pencereler balkona baktıgı ıcın pek kırlenmez
arada da ınce temızlık yaparım mutfak banyo halılar perdeler v.s.
esım cok kızıyor hıc temızlıgın bıtmıyor dıye ama elımde degıl temızlıge cok dıkkat ederım
kendı evımde de gorustugum kısılerın evındede o yuzden cok kısıyle gorusmem

ben evimi haftada 2 kere siler süpürürüm.hergün bayo ve tuvalet temizler,toz alırım.camlarımıda haftada birkez siliyorum.ayda birkezde evi kazıyorum dipten doruktan..
a.s.

ağzına sağlık canım
ben de burayı okuyunca, ben ne pismişim ya dedim
imkanı yok benim 2 güne bir temizlik yapmamın
nasıl yetiştiriyor arkadaşlar sormuştum ama cevap vere olmadı
ben yapmaya kalksam başka birşeye zamanım kalmaz walla

merhaba arkadaşlar bende bir ara temızlıkle kafayı yıyordum ama şunu anladım ne kadar yaparsan yap yine kirlenıyor.ama banyo ve mutfak takıntım bitmedi.sabah akşam elımde çamaşır suyu.çalışmadığım içn.3 günde bir temizlerim evi.süpürür,toz alır yerleri silerim.düzenlerim heryeri.ayda bir daha derin temızlık yaparım.heryeri kaldırırm.bazen eskiden anneme gelen yardımcıyı cağırıyorum tertemız yapıyo.ama camlrı herzaman silmem.2 ayda bir falan nefret ederim cam temızliğinden.zor işvalla.ama hakıkaten abartmamak lazım.hastalık derecesıne gelıyo.kafamçokkarıştı

arkadaşlar hangi başlıkta okuduğumu bulamadım ama burası da temizlik konusu olduğuna göre, doğru adres hihoyyyt

cif sihirli peluş tavsiye edilmişti. anneme sordum, meğer uzun zaman önce hediye olarak vermişler bir markette. ama annem tüylü müylü nasıl kullanacağım ben bunu, diyerek bir yere saklamış. e zamanı da geldi, ama üzerinde yazmıyor. neyle temizliyorsunuz? sabun/deterjan/marc/cif? ıslak/kuru kullanımı nasıl? :uhm:

Çalıştığım için cumartesileri erken gelirsem ve keyfim olursa yapıyorum bişeyler. ilk iş olarak evde yer değiştirmiş bir sürü ıvır zıvır oluyor onları yerine koysam zaten işi yarılıyorum, eşimle çok dağıtıyoruz çünkü. Birde çocuk olsa nolucak halimiz -tatlicadiarzu-
Klozet ve lavaboyu ise gün aşırı temizliyorum en önemli şey çünkü sağlık için.

ben kendime karar veremedim galiba çok titiz değilim yeni evliyim
haftada 2 kere ev süpürürüm silerim haftada 1 toz alırım zaten toz alacak yerim yok pek
bir televizyon yatak odası salonu her zaman almıyorum kışın kullanılmıyo zaten tozda olmuyo
lavabo wc 2 günde bir silinir temizlenir banyom pek düzgün değil kullanışlı değil her banyo yapılmasında yıkanıyor
camları çok silmem bazen ayda bazen 2 ayı bulur
perdelerimi daha yıkamadım
halılarımı 1 kere sildim oda her halıları değil çok üzerine bastıklarımız oturma odası antre gibi
koltuklarımı 1 kere sildim
4,5 aylık evliyim
şimdi ben çok titizmiyim orta şekermiyim
he birde dipköşe temizlik nasıl oluyo daha nereleri temizliycez
:44:

aman bu ne böyle hergün temizlikmi yapılır? ben c.tesi günleri yorulana kadar yaparım, ertesi haftada kalan yerleri yaparım. benden kıymetlimi canım

pazartesi günleri genel temizlik yaparım.(koltukları çekme,halıları kaldırma felan)
geriye kalan günlerdeyse rutin evi gırgırlayıp,gözüken yerleri silerim.
2 hafta da bir cam silerim(yağmur yağdığı zaman çünkü camları hep leke yapıyor,bekletince de hemen çıkmıyor)

ama kaynanam her hafta hatta hafta da 2 kere camları siler

aman bu ne böyle hergün temizlikmi yapılır? ben c.tesi günleri yorulana kadar yaparım, ertesi haftada kalan yerleri yaparım. benden kıymetlimi canım

:13:

tam her hafta cam mı silinir diyecektim ki diğer arkadaşın mesajını gördüm
valla bazen senede 2-3 defa silinir bizde anca

mutfak-banyo temiz olsun gerisi hiç mühim değil benim için istesem de zaten ne zamanım var ne de sağlığım, o kadar kendimi paralamaya

Titiz ve düzenliyim ama abartılı değil..
Zaten evimiz cok buyuk olmadıgı ıcın benım ıcın buyuk kolaylık oluyor.
Lavoba ve banyo temızlıgıne cok dıkkat ederım her gun camasır suyu ile temızlemezsem asla rahat edemem :)
Miss gibi temızlık kokuyor ve ben cok mutlu oluyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…