- 4 Ekim 2007
- 8.479
- 2.640
- 723
haftada 1 kez camlar haric heryer...camlarida valla havanin durumuna gore 2 ayda 3 ayda bir....
bencede bu temizlik işinde aşırıya kaçmamak lazım. benim hergün halı silkeleyen eşini çocuklarını daha sokak kapısında soyup öyle içeri alan tanıdıklarım var.sonuçta ev hepimizin en rahat ettiği huzur bulduğu yer olmalı temizlik işinin çok abartıp aşırı emekler harcayınca aman kirlenmesin bozulmasın diye evin içinde yaşayışımızı kısıtlıyoruz. kendimize çocuklarımıza yada eşimize zaman ayıramıyoruz.
ben çalıştığım için haftada bir kez genel detaylı temizlik yapıyorum banyo mutfak zaten hergün temizleniyor perdelerimi 3 ayda bir yıkıyorum halılarımı yılda 2 kere yıkamaya veriyorum.ama cam koltuk halı silme halı silkeleme işlerini iki bileğimde de fıtık olduğu için istediğim gibi yapamıyorum malesef.bileklerim çok güçsüz ve zorlarsam fıtıklar şişiyor çok ağrı yapıyor kollarım sargıda geziyorum.uzun zamandır bir yardımcı arıyorum istanbul eyüp te oturuyorum eğer önerebileceğiniz biri varsa özel den yada burdan yazarmısınız???şimdiden teşekkürler sevgiyle ve sağlıkla kalın.
çok temizlik yapan biri olarak, kendinize de elşetirel gözle bakabildiğiniz için tebrik ediyorum. bilmem sizde de başlangıcı sebebi temizlik mi ama; bahsettiğiniz gibi bilek, boyun, bel fıtığı diz ve diğer eklem rahatsızlıklarına düşünmeden yapılan ağır hareketler sebep oluyor genellikle. Ve hastalandıktan sonra çok geç oluyor malesef. Diz üzerinde durup (özellikle kilosu fazla olanlarda) halı silmek ve ardından birden ayağa kalkmak menisküse neden olabiliyor. halı silkelemek, bilek, boyun, bel fıtığına, koltuk-kanepeleri kaldırmaya çalışmak. uygun yüksekliğe çıkmadan, uzanarak perde indirip asmaya çlaışmak da yine bel- boyun fıtığına sebep olabiliyor.
lütfen, bu tip riskleri göz önünde bulunduralım. perde değiştirmek için sağlam katlanan merdivenlerden kullanalım. halıları temzilemek için emiş gücü yüksek elektrik süpürgeleri, yerde sürünüp silmek yerine temizlemeye verelim ya da makinesini alalım, sonradan sakatlanıp dr. lara tedavilere harcayağımız paraları önceden bu yöntemlere ayırsak, hiç olmazsa canımız yanmaz, diye düşünüyorum. :enbuyukkk:
ağzına sağlık canımbayanlarrrr....
kendinize gelin lütfen... bu ne böyle her gün temizlik yaparım, silerim süpürürüm... ya bu mikropların nedir sizden çektiği böyle... azıcık rahat bırakın onları da kendinizle ilgilenin... siz ne kadar elinizde çamaşır suyuyla gezsenizde onlar hep olacaklar.... azıcık rahat olun... bırakın tozlansın eviniz... eşinize zaman ayırın... gözü kaymasın sonra dışarı :) çocuğunuza zaman ayırın, ilgilenin onunla.. sağlıklı (ruhen yani) bir birey olarak yetişsin...eviniz kirlendiğinde nasıl olsa temizlenir.. ama geçen zamanın, gençliğin, fırsatların telafisi yok....
aman bu ne böyle hergün temizlikmi yapılır? ben c.tesi günleri yorulana kadar yaparım, ertesi haftada kalan yerleri yaparım. benden kıymetlimi canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?