Evınızı ne kadar sıklıkla temızlersınız

Calısırken ısten geldıgım gıbı yemek pıserken temızlıgı hallederdım
Sımdı hamıleyım evdeyım.Hamılelıgım boyunca kendım yapmaya devam ettım.

Hergun ıcerlerını supurge yaparım,o mutlaka yapılır.halı ustunde ya da mutfakta bısı gorunce ıfrıt oluyorum.
Bazen ıkı gunde bır bazen uc gunde bır temızlık yaparım.Evın durumuna baglı :)
Kayınvalıdem mıcrofıberlı bır bez almıstı bana pahalı bısıydı sadece sıcak su ıle kullanıyorsun suya tutunca ıcındekı pıslıkler akıyo hemen. O bezle her temızlıkte tozumu alırım,ayna,camlar,kapı vs. Hele camlar cok kolay sılınıyor cunku sıldıgın anda kuruyor Camlarım da cok buyuk degıl sukur kolayca temızlıyorum.Kurulama dıye bısı yok.Kım cıkardıysa Allah razı olsun.
Genelde once balkonu yıkarım sonra en az kullanılan odadan baslarım.Ikı odamız var yemek odası ve ekstra oturma odası.Orayı hallederlım camları tozu,sılmesı supurmesı..Sonra mutfak orada baya bı oyalanıyorum.Buzdolabında bıtmek uzere olan seylere bakarım,bozulan bısı varmı.Eksık olan seylerı dolaba yazarım asarım..Sonra yatak odasına gecerım, sonra da oturma odası.Merdıvencı hala bulunmadıgı ıcın merdıvenlerımı sılerım.En son banyoya gecerım.Sonra da kendım banyoya gırerım

ya c.tesi ya pazar ev komple ayağa kalkar sil süpür toz al
hafta içide çarşamba günleri halıları falan kaldırmadan üstten sadece 1 kat sil süpür toz al
sistemim böyle zaten evde pek bulunmadıgımız için pislenmiyor bile

Ahh benim bir teyzem var düsman basına =))
İki günde bir camlarının tozunu alır. Gece 3 te üsenmez temizlik yapar. Eger gündüz bir engel cıktıysa tabii.
İki günde bir bütün ev komple süpürülür, silinir, hergün balkon yıkanır.
Birde 3 cocugu var. Canının kıy*****i hic bilmez. Birde bir hastalıgı var sarkoidos diye hapla, ilacla tedavisi yok.
Belirli zamanlarda doktorlar belirliyo hastanede 1 ay falan yatıyo doktorlar tahlillerle hastalıgının durumuna bakıyorlar.
Simdi 49 yasında hala aynı =)
Enistem gecen gün bu kadın her gece böyle konusuyo diye söyleniyordu.
Cocuklara bagırıyor cok dagınıklarmıs.
Laminant yaptırdılar yerde ayak izi oluyormus diye elinde bezle geziyordu..

Son düzenleme:

pazar günü bile işe güce ayırıyorsunuz zamanınızı
gerçekten budur yani

hergün komple yer silerim... oturma odası,koridor ve yatak odası... bazen günde ikik kere yer silerim.
çünkü köpeklerim var. ve tüy dökülmesi yüzünden halılarımı kaldırdım. böyle çıplak olunca habire siliyorum :)

diğer temizliklerim için gün yok. gözüme batarsa temizlerim.
mutfağı hergün temiz bırakırım.

hergün süpürüyorum iki günde bir toz alırım ama haftada 1-2 silerim parça parça malum bebikim ufak

yanlış anlamayın sizin gibi hergün yer silerim diyenleri çok okuyorum da merak ettim.görünen yerlerimi yoksa koltukları yatakları mobilyaları çekipmi siliyorsunuz.ben şahsen bu işlemi haftada 1 yapıyorum.ama bir kere de görünen yerleri siliyorum sadece.gün aşırı süpürge açar toz alırım.haftada bir cam kenarlarını içten dıştan silerim.büyüüüük temizliklerimi de 3 ayda bir yapıyorum.koltuk çekyat sandalye perde yıkar cam kapı mtfak dolap içleri avizeleri silerim

amaaan sende,hiç kendimi üzemem cam silmek için falan.kesinlikle pis değilimdir,işleri biriktirmem,evim yeni eşyam yeni,durmadan temizliğe ne gerek var??
haftada 2,bazen 1 kere siler süpürürüm.wc,banyo ayrı onlar zaten temizlenir.mutfak hep elimizin altında,her yemekte bi şekilde temizlenir.ama durmadan ne perde yıkarım,ne cam silerim.2-3 ayda bir temizlikçi çağırırım o siler.genel olarak düzenliyimdir.
ortalıkta bişey varsa şarjlı süpürgeyle sürekli çektiririm...dünyaya iş yapmaya mı geldim Allah aşkına,ne bu böyle millet çıldırmış

katılıorum esracım ben de 3 aylık evlıyım haftada bır supurup yerlerı sıler toz alırım bazen 2 kere zaten calısırıom banyo tuvalettt sık sık camısr suyuyla yıkarım mutfak hep elımın altında ztn dagınıklıgı hıc sevmem hersey duzenlıdır evımdeee

çocuklarım küçük olduğu için evim sık sık kirleniyor dağılıyor maalesef
hergün evi süpürürüm görünen yerleri silerim 2-3 günde bir balkonları yıkarım toz alırım.yazın hergün baklon yıkarım şimdi kış diye az yıkıyorum
kapı pencere vitrin içi silme gibi işleri gözüme kirli geldikçe yapıyorum
mutfak temizliği hergün yapılıyor zaten
3 çocukla bu kadarına şükür ne diyeyim

hamile olduğum için eşimin izinli olduğu 2 gün temizlik oluyor evde. ama önceden 2 günü asla aşmazdı temizliğim. bi çok kadın gibi de büyük günüm pazartesiydi

üç günlük dünya sonuçta

bazen haftada 1 gün bazen de 5 günde bir arada 4 günde bir de oluyor

benim temizliğim 3 saat sürer en fazla :119:

Ayda iki kez kadın alıyorum.O dip köşe temizliyor sağ olsun.Ben de iki günde bir evi vileda ile siliyorum.Pek iş yaptığım söylenemez yani.Çok üzgünüm çoook

2008'den bu yana çok değişmişim. Ayda 4'e çıkardım yardımcının gelme sayısını.O yüzden vileda bile yapmıyorum artık.Zamanım da yok zaten.:84:

bende yeni evliyim ama temizlik işini rayına oturtamadım malesef. öğrencilikten ev hanımlığına alışmak zor gelio. bazen baştan aşağı evi temizliyorum bazen sıkılıp hiç bişeye başlamak istemiyorumm. mutfak ve banyo temizliğine dikkat ediyorum ama. önerileriniz ne bana bu konuda

Hamile kalmadan önce 2 günde bir temizlik yapardım,
mesela pazartesi tamamen bütün koltukları yatağı konsolları halıları çekip kaldırıp silkeleyip yapıyosam, perşembe hiçbişeyi oynatmadan temizlerdim. banyoyu da perşembe tamamen boşaltıp çamaşır suyuyla bekletip yıkıyosam da perşembe sadece silerdim.

Bu haftaya kadar yine aynı yapıodum ama eşim çok kızıyodu, napiyim dayanamıodum..Ama şimdi haftada 1 ben süpürüyorum yapabildiğim kadar, geçtiğimiz haftadan itibaren eşim kızdı çok :26:, dedi sen derin temizliği yapma artık, ağırlaştı karnın iyice, ben 2 haftada bir kaldırırm herşeyi süpürür silerim, sende sadece toz alırsın..onun dışında arada öyle inceden bi süpür ve sopayla sil yeter dedi tamam dedim.. öyle gidiyoruz şimdi de.. Allah razı olsun ondan da, canı çıktı geçen hafta..

haftada bir gün yardımcı alıyorum dip köşe yapıyoruz , onun dışında pek bişeye ihtiyaç olmuyor , ekstra bir durum olursa misafir gibi filan süpürge ve toz almak gerekebiliyor ...

çalışırken cuma akşamı ya da ctesi temizlik günümdü. onun dışında çok kötüyse bi süpürge tutardım akşamları. eşim de her cuma bu ev neden bu kadar pis derdi doğal olarak. alışamamıştı bür türlü temizlik günüme.
hamile kalınca işi de bıraktım. bi süre evde durmaya alışamadığım için düzene sokamadım evimi. keza çocuk doğunca da bi süre böyle oldu. hatta eşime kadın tutmayı önerdim ama gerek yok dedi ben de sen bilirsin benden bu kadar dedim.

şimdi ise artık rayına oturdu tabiiki ama öle çok titiz değilimdir gene. dünyaya temizlik için mi geldik felsefesine inananlardanım.
3-4 günde bir süpürme, silme, tozlar vs. yapılır. en fazla 2 saat sürer ki bu süre oğumun uyuma süresidir. başka türlü yapamam çünkü. böle işleri.
yazın ayda bir iki kez cam silinir. kışın iki ayda bire çıkabilir.
haftada bir ütü yaparım arada kalmamışsa giyilcek bişi öle elden geçiririm.
çekmece dolap düzenli tutmaya çalışırım ama dağılmışsa eşimin işten geç geldiği zamanlarda halletmeye çalışırım. malum çekmeceler açılınca benim canavar yanımda biter yapamam bişey. bu yüzden de uyumasını bekler gece yaparım.
mutfakta, ocak, fırın zaten el altında sürekli.
buzdolabı da market alışverişlerinden önce ya da çok dağılmışsa arada gene extradan temizlenir.
ayda bir ya da iki de çamaşırsuyuyla hijyen sağlanmaya çalışılır mutfakta. sonra mutfağa girmeye kıyamam bir süre... :26:
banyo wc de öle temizlerim denemez. elimin altında... gene aklıma geldikçe gün saat farketmez, çamaşır suyu döküp, bekletip suyla durularım. bazen öle beklemek istemediğimde ya da üşendiğimde bi süngerim vardır banyo lavaboya felan özel. onunla banyo temizleyiciyle ya da kalmamışsa sıvı sabunla aklıma geldikçe, gözme pis göründükçe yıkarım.

günlük olarak yaptıklarım da, akşamdan mümkün oldukça toparlayıp öle yatmaya çalışırım ama yapamadıysam bi şekilde o zaman da sbah kalktığımda oğlumun rahatını sağladıktan ve kahvaltısını yaptırdıktan sonra, şöyle bi odaları gezer bakarım toparlarım dağınıklığı ve gözüme çarpan bişi varsa temizlerim.

Ev temizliği konusunda pek hamarat değilimdir ama piste değilimdir.
Öyle sık sık temizlik yapmaya fıtratımda sağlığmda elvermez.
Eve günlük gelen yardımcım var.
Tertibi ,düzeni severim ,dağınıklıktan hoşlanmam.
Bazı takıntılarım vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…