- 8 Aralık 2012
- 10.610
- 6.974
- 248
- Konu Sahibi NickimTam13Harf
-
Cok gecmis olsun onlar cok ozel cocuklar.ins. gelisim gosterir dunden beri sizin icin dua ediyorum
Atipik otizm eger yeterince ilgi alaka gosterilirse 100 de 100 e yakin düzelebiliyor. Eminim kreşin çok faydsi olucak. Ben inaniyorum herşeyin düzeliceğine.Allah razı olsun inşallah düzelir
Rabbim size sabir versin .. Acil sifalar versin oglunuza uzulmeyin derdi veren Rabbim dermanini da verir guclu olun dua edin bol bol emin olun bundan sonra oglunuz hep dualarimda insallahSanki içimde bir ateş yanıyor ne yazıcam ne anlatıcam onu bile bilmiyorum öyle dardayım ki...
Yavrumun akranlarına bakıyorum hepsi bıcır bıcırlar.. Ama benim oğlum farklı. Adını bile yazmak istemediğim bi gelişim probleminin içine düştük.. Ne olduğu da belirsiz, bu ay sonu gelişim testi yapılacak teşhisi netleştirmek için..
Tam göğsümde alev alev yakan bişey var beni. Bugünler de geçecek mi, oğlum da emsalleri gibi olacak mı birgün, yoksa çok merhametli toplulumuz tarafından ötekileştirilenlere +1 hane olarak da benim oğlum mu eklenecek..
Bıraksalar günlerce haftalarca hüngür hüngür ağlayabilirim. Ne zor bi imtihanmış, Rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin..
Bahsettiginiz down sendromu, otizm degil.Merhaba, oncelikle sizi kirmamak için kelimelerimi duzenli secmeye calisiyorum umarim kiracak bir laf etmemisimdir. Otizm bir hastalık değildir sadece bir farkindaliktir.
Siz evladiniza normal cocuklara nasil davraniyorsaniz öyle davranin. Şöyle bir olay anlatmak istiyorum.
Vakti zamaninda bir anne hamileyken evlatlarinin otizmli olacagini ogreniyorlar ve aldirilmalari isteniyor. Aile kabul etmiyor.
Anne eğitimci ve evladima hic ayri ozen gostermedim ona aciyip aman bunu yapma aman sunu yapma demedim. Aksine bulasik yikattim, evi yikattim, bakkala gonderdim pesinden takip ettim ama o bunu bilmedi, evi temizlettim, cay getirdi bize ve daha neler neler. Ve o ailenin cocugu su an 20 yasinda universiteyi kazanmis bir yerde garsonluk yapiyor. Sadece bizlerden tek bir farki var. +1 kromozom. Iste bu kadar.
Otizmli insanlar ne kadar beyin ve vucut olarak hareket halinde olurlarsa o kadar iyi olurlarmis.
Bu sebeple uzulmeyin. Biraz fazla caba harcarsiniz ama evladinizin cok basarili olacagina inaniyorum. Sizde o annelik ışığını gördüm. Hep mutlu olun.
Bahsettiginiz down sendromu, otizm degil.
Atipik otizm eger yeterince ilgi alaka gosterilirse 100 de 100 e yakin düzelebiliyor. Eminim kreşin çok faydsi olucak. Ben inaniyorum herşeyin düzeliceğine.
13 yaşında kızım var gelişim geriliği var.
Evet zor biliyorum.Aslında yazacak iç dökecek çok şey var ama bu saate toparlamam zor.Ama paylaşmak isterim
Şimdilik söyleyeceğim şey annenin güçlü çok güçlü olması olmaya çalışması lazım.
İnanın bakışınızdan anlıyorlar mutsuzluğunuzu hüznünüzü.
Ah evet karistirdim kusura bakmayin lütfen konu sahibi.
Rabbim size sabir versin .. Acil sifalar versin oglunuza uzulmeyin derdi veren Rabbim dermanini da verir guclu olun dua edin bol bol emin olun bundan sonra oglunuz hep dualarimda insallah
Bunu hem zor bir hamilelik geçirmiş olan anne hem de anaokul öğretmeni olarak anlatiyorum şuanda ne yaşadığını çok iyi biliyorum ağlayacaksan ağla hatta bağırarak ağla ama güçlü ol. Ne mutlu sana erken teşhis edilmiş 3 yaşinda teşhis edilip şuan 5 yaşinda olan kaynaştırma öğrencim herseyi söyleyip yapabiliyor evet biraz hırçin davraniyor. Annesi en cok onla ilgileniyor ama düzeldi dencek seviyeye gelmiş derdini anlatabiliyor ihtiyaçlarını karşılayabiliyor hamilelik döneminde işten ayrılmistim şuan beni yolda görüyor ve tanıyor durumu o kadar iyi. Allah baska dert vermesin. Özel eğitim dalında mezun oldum ne zor durumda olanları biliyorum ne mutluki bir çözümü var.Sanki içimde bir ateş yanıyor ne yazıcam ne anlatıcam onu bile bilmiyorum öyle dardayım ki...
Yavrumun akranlarına bakıyorum hepsi bıcır bıcırlar.. Ama benim oğlum farklı. Adını bile yazmak istemediğim bi gelişim probleminin içine düştük.. Ne olduğu da belirsiz, bu ay sonu gelişim testi yapılacak teşhisi netleştirmek için..
Tam göğsümde alev alev yakan bişey var beni. Bugünler de geçecek mi, oğlum da emsalleri gibi olacak mı birgün, yoksa çok merhametli toplulumuz tarafından ötekileştirilenlere +1 hane olarak da benim oğlum mu eklenecek..
Bıraksalar günlerce haftalarca hüngür hüngür ağlayabilirim. Ne zor bi imtihanmış, Rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin..
Bunu hem zor bir hamilelik geçirmiş olan anne hem de anaokul öğretmeni olarak anlatiyorum şuanda ne yaşadığını çok iyi biliyorum ağlayacaksan ağla hatta bağırarak ağla ama güçlü ol. Ne mutlu sana erken teşhis edilmiş 3 yaşinda teşhis edilip şuan 5 yaşinda olan kaynaştırma öğrencim herseyi söyleyip yapabiliyor evet biraz hırçin davraniyor. Annesi en cok onla ilgileniyor ama düzeldi dencek seviyeye gelmiş derdini anlatabiliyor ihtiyaçlarını karşılayabiliyor hamilelik döneminde işten ayrılmistim şuan beni yolda görüyor ve tanıyor durumu o kadar iyi. Allah baska dert vermesin. Özel eğitim dalında mezun oldum ne zor durumda olanları biliyorum ne mutluki bir çözümü var.
atipik yaygın gelişim bozukluğu" olarak da isimlendirilen grup, tam olarak tanısal ölçüleri karşılamayan otistik belirtiler gösteren gruptur. ilerleyen yaşlarda tanı değişebilir ve durum kişilik özelliğine dönüşebilir. iyi bir eğitim ve tedavi süreciyle otistik belirtiler kaybolur.
Biraz arastırdım da genelde geciciymiş atipikotizm. İyi bir eğitim ve ilgiyle kaybolduğu gözlemlenmiş
Allah yardımcınız olsun inşallah tahmin ettiğiniz gibi değildir, inşallah iyidir çocuğunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?