• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat ayrımı

Eşim hiç saygısızlık yapmıyor gelmiyor siye kızıyor artık onlar gelmezse bende gitmem diyor ben Allahın adaletine güveniyorum evlat hakkı da var illaki
Annenin gözünde hiç değerli olmamışsın
Seni maddi konuda sömürmüşler, abin onlar için değerli bunuda sana hissettirmişler annen konusunda fazla beklentiye girme derim

Herkesin doğrusu ve yanlışı kendine pek tabii ki. Ancak inşallah yaşayıp görmek zorunda kalmazsınız.
Sevgili konu sahibi diğer mesajlarınızı da okuyunca, aileniz muhtemelen kaçıp gitmeniz için işi uzattıkça uzattı. Böylece, adetimiz bu kaçana bir şey yapılmaz deyip takı takmaktan da kurtuldular akıllarınca. Üzülmeyin ne olur, bunların hiç biri sizin suçunuz değil. Yıllar geçse de anne babanızın tutumunu anlayamayacaksınız ama kabullenmeye çalışın ve çok zor biliyorum ama onlardan maddi manevi hiçbir beklentiniz olmasın. Çünkü siz onları değiştiremezseniz. Siz kaçmasaydınız da muhtemelen size hiçbirşey yapmayacaklardı. Herşeyi siz yapmak zorunda kalacaktınız.
Ben onlardan kaçmasaydım da bir şey beklememk için birikim yapıyordum biliyordum ki hiçbir şey yapmıcaklardı sağolsunlar yarısını abime yarısını da kendilerine güzrlce yediler

Annenin gözünde hiç değerli olmamışsın
Seni maddi konuda sömürmüşler, abin onlar için değerli bunuda sana hissettirmişler annen konusunda fazla beklentiye girme derim
Evet hiç olmadım abimle aram 1 yaş sanki ben dünyaya gelmek istemişim gibi kuma gibi grldin çocuğun üstüne derdi erkek kardeşim var bir tane de onunla bana hep siz fazlalıksınızı derdi öğrenciyken bile para göndermedikşeri yetmezmiş gibi part time çalışırdım annem arar para isterdi rn çok da koyan bekarken sen bana ne yaptın ne işe yaradın der

Annen hem karacahil hem nankör, sana karşıda hiç iyi niyetli değil, bu nasıl annelik böyle, annenin çocukluğu nasıl geçmiş annesi nasılmış ona karşı?

Annen hem karacahil hem nankör, sana karşıda hiç iyi niyetli değil, bu nasıl annelik böyle, annenin çocukluğu nasıl geçmiş annesi nasılmış ona karşı?
Ananem 70 yaşında hala annemi bakar parasını eksik etmez ğstünğ başını alır bana bir kere kızım ben sana çeyizlik almaj istiyorım ama annenden sıra sana gelmiyor dedi annemin ailesinin durumu çok iyi ben kendimi bildim bileli ne dedem ne ananem bırakmadı dedem öldü abisi kardeli bırajmadı annem çok bencil ve kibirli

Arkadaşlar canım o kadar yanıyorki haksızlığa gelemeyen bir yapım varken hayatım boyunca rvlat ayrımına uğradım ve dertleşmek istiyorum. 1.5 yıl önce kaçarak evlendim bunun sebebi ise yüzde yüz ailem 6 7 ay eşim ve ailesini oyaladılar. Ben mahcup oldum babamdan 24 yaşında dayak yedim sırf evlenmek istiyorum diye. Sonra ayrıldım olmıcak diye ama 1.5 yıl ayrı kalabildik sonra ne onun ailesinin ne benimkilerin haberi olmadan evlendik. 8 9 ay konuşmadılar benim ailem benimle eşimin tarafında da kaçan kıza barışınva bir şeyler yapılırmış altın eşya falan. Barıştık hiçbir şey yapmadılar ailemin evimde bir iğnesi kolumda bir bileziği yok. Ben o kadar eksikliğini hissediyorum ki sürekli bizde kaçan kıza bir şeyler yapmazlar diye idare ediyorum. Bu arada ben kaçmadan önce abimin nişanı oldu kıyıda köşede çalışaraj biriktirdiğim 6 7 bin liramı borç olarak aldılar geri vermediler abimin nişanından sonra tekrar biriktirmeye başladım annemle babam gizli gizli biriktirdiğim takıları birer ikişer harcamışlar kaçtıktan bir gün sonra baba müsveddesi kardeşime gidip diyorki ablanın içerdeki maaşını al getir insan sildiği insanın parasına göz diker mi ya da evladıma sahip çıkmıcam yollayın eksiğini görsün demez mi. Birkaç ay önce abimin düğünü oldu otelde yapıldı evinin bütün odalarınu bizimkiler yaptı geline deseniz altınlar. Eşim bunları görünce sana bi bilezik yapamadılar ama dedi öyle zoruma gitti ki. Annem bu ay aradı sıkışmış para istedi gönderdim 2 3 gün önce gene istedi bu sefer gönderemedim çünkü çalışmıyorum eşimin tek maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz ev kira yollayamam yok deyince söylendi bende ağzıma geleni saydım git dedim kime otelde düğün yaptıyaan kim kendi evini alıp döşediysen ondan iste hem bana bi iğne alıp yapmadılar hem de paraya gelinxe benden istiyor ben söyleyince kaçmasaydın yapardım diyo para istemeye gelinxe istemeyw utanmıyor. El kapısındayım kızım ezilmesin demedi bit kere ameliyat oldum el gibi geldi gitti eşim ve kayınvalidem kaldı yanımda 6 gün. Evime bir kere gelmediler eşim de gitmek istemiyor haklı olarak artık bekarken de böyleydi ailem gece 2lere 3 lere kadar çalışırdım kafede eve gelinxe o yemeği yeme abin yicek derdi ben bu ayrım karşısında artık sesimi çıkarmaktan kavga etmekten yoruldum ama karşımda ablayan yok o kadar doluyom ki uzun oldu biraz kusura bakmayın
Aileniz kötü insanlar. Paranızı alırken kaçmanız sorun değil, çeyiz verirken sorun. Çok şansızsınız. İnşallah eşten yana şansınız güler.

Ananem 70 yaşında hala annemi bakar parasını eksik etmez ğstünğ başını alır bana bir kere kızım ben sana çeyizlik almaj istiyorım ama annenden sıra sana gelmiyor dedi annemin ailesinin durumu çok iyi ben kendimi bildim bileli ne dedem ne ananem bırakmadı dedem öldü abisi kardeli bırajmadı annem çok bencil ve kibirli
Yok karekteri bozuk annenin

Siz burda ailenizi kötülememizi istiyorsunuz.Ama kötüleyince de birşey değişmeyecek yaşadığınız aynı olarak kalacak.
Ama madem sizin aileniz kötü eşinizin ailesi alsaymış madem eşyalarınızı.
Kaçmak bana göre yanlış ama ailenizin tepkisi kaçmanıza ise bence doğru.

Siz burda ailenizi kötülememizi istiyorsunuz.Ama kötüleyince de birşey değişmeyecek yaşadığınız aynı olarak kalacak.
Ama madem sizin aileniz kötü eşinizin ailesi alsaymış madem eşyalarınızı.
Kaçmak bana göre yanlış ama ailenizin tepkisi kaçmanıza ise bence doğru.
Aldılar zaten eşyaları aldılar düğüünğ ysptılat takılarımı aldılar lütfen okuyup yorım yapın ben durumun rahatsızlık boyutlarını anlattım bekarken de aynıyfı diyorum kaçmam bahaneleti oldu alcaz deyip aldırmadılar ben yine küçük düştüm keyfinden kaçanlardan değilim lütfen yorum yaparken iyi okuyun k

Okuduklarınızı anlamak ile ilgili sorununuz var sanırım.
Sizin gibi ne yazdığımı bilmemekten iidir. Yok yarın evladınız olumca anlarsınız ee kız bir kere kaçmış diye napsın yani ölsün mü şimdi. Madem ailesi affetmemiş dara düştüğünde de arayıp para istemesin üstelik veremediğinde de trip yapıyorlar.

Sizin gibi ne yazdığımı bilmemekten iidir. Yok yarın evladınız olumca anlarsınız ee kız bir kere kaçmış diye napsın yani ölsün mü şimdi. Madem ailesi affetmemiş dara düştüğünde de arayıp para istemesin üstelik veremediğinde de trip yapıyorlar.

ben ne yazdığımı gayet iyi biliyorum merak etmeyin siz.
Ayrıca benim konusahibine yaptığım yorumlar sizi neden bukadar ilgilendiriyor? Yaranız mı var da gocunuyorsunuz?
Varsa konu hakkında ona yapın yorumlarınızı, benim yorumlarım beni ilgilendirir.

Bir kere borç verdiğiniz parayı geri ödememeleri , aranız bozukken bile maaşınızı alıp kullanmaya çalışmaları.
babanızın sizi dövmesi
Ailenizle ilgili hiç iyi düşüncelerim yok. Kusura bakmasınlar. Siz daha genceciksiniz. Sizi korumaları gerekirken maddi manevi sömürüyorlar.
Ha belli erkek evlatçı ailelerden.
Üzülmemeye çalışın lütfen. Eşinizin sana şunu takmadılar lafları da hoş değil. Durumunuz zaten hassas. Bu konuları hiç açmasa daha iyi.
ne kadar yakın akraba oldukları önemli değil. Size ne kadar değer veriyorlarsa o kadar değer görmeliler. Düzelmesi için doğru düzgün adım atsınlar. Artık bundan sonraki güzelliği onlardan bekleyin.

Arkadaşlar canım o kadar yanıyorki haksızlığa gelemeyen bir yapım varken hayatım boyunca rvlat ayrımına uğradım ve dertleşmek istiyorum. 1.5 yıl önce kaçarak evlendim bunun sebebi ise yüzde yüz ailem 6 7 ay eşim ve ailesini oyaladılar. Ben mahcup oldum babamdan 24 yaşında dayak yedim sırf evlenmek istiyorum diye. Sonra ayrıldım olmıcak diye ama 1.5 yıl ayrı kalabildik sonra ne onun ailesinin ne benimkilerin haberi olmadan evlendik. 8 9 ay konuşmadılar benim ailem benimle eşimin tarafında da kaçan kıza barışınva bir şeyler yapılırmış altın eşya falan. Barıştık hiçbir şey yapmadılar ailemin evimde bir iğnesi kolumda bir bileziği yok. Ben o kadar eksikliğini hissediyorum ki sürekli bizde kaçan kıza bir şeyler yapmazlar diye idare ediyorum. Bu arada ben kaçmadan önce abimin nişanı oldu kıyıda köşede çalışaraj biriktirdiğim 6 7 bin liramı borç olarak aldılar geri vermediler abimin nişanından sonra tekrar biriktirmeye başladım annemle babam gizli gizli biriktirdiğim takıları birer ikişer harcamışlar kaçtıktan bir gün sonra baba müsveddesi kardeşime gidip diyorki ablanın içerdeki maaşını al getir insan sildiği insanın parasına göz diker mi ya da evladıma sahip çıkmıcam yollayın eksiğini görsün demez mi. Birkaç ay önce abimin düğünü oldu otelde yapıldı evinin bütün odalarınu bizimkiler yaptı geline deseniz altınlar. Eşim bunları görünce sana bi bilezik yapamadılar ama dedi öyle zoruma gitti ki. Annem bu ay aradı sıkışmış para istedi gönderdim 2 3 gün önce gene istedi bu sefer gönderemedim çünkü çalışmıyorum eşimin tek maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz ev kira yollayamam yok deyince söylendi bende ağzıma geleni saydım git dedim kime otelde düğün yaptıyaan kim kendi evini alıp döşediysen ondan iste hem bana bi iğne alıp yapmadılar hem de paraya gelinxe benden istiyor ben söyleyince kaçmasaydın yapardım diyo para istemeye gelinxe istemeyw utanmıyor. El kapısındayım kızım ezilmesin demedi bit kere ameliyat oldum el gibi geldi gitti eşim ve kayınvalidem kaldı yanımda 6 gün. Evime bir kere gelmediler eşim de gitmek istemiyor haklı olarak artık bekarken de böyleydi ailem gece 2lere 3 lere kadar çalışırdım kafede eve gelinxe o yemeği yeme abin yicek derdi ben bu ayrım karşısında artık sesimi çıkarmaktan kavga etmekten yoruldum ama karşımda ablayan yok o kadar doluyom ki uzun oldu biraz kusura bakmayın
O da hastalanir elbet bir gün kız evlatsin gitmezsin ,hatta pek konuşma arama erkek kız ayrımı yaptıkları cok net..Bu düşünce yapısında yetiştin iyi ki başına kötü seyler gelmemiş.

ben ne yazdığımı gayet iyi biliyorum merak etmeyin siz.
Ayrıca benim konusahibine yaptığım yorumlar sizi neden bukadar ilgilendiriyor? Yaranız mı var da gocunuyorsunuz?
Varsa konu hakkında ona yapın yorumlarınızı, benim yorumlarım beni ilgilendirir.
Ayy ne kadar da merak etmiştim oysa ki. Yaram falan da yok çok şükür. Konu siz değilsiniz zaten konu sahibine olan tavrınız

bu yaşadıklarınızın hepsine üzülebilirdim, ama kaçtığınız için üzülemedim kusura bakmayın
Evlat yetiştirmenin ne demek olduğunu biliyorum, benim bukadar fedakarlıklarıma kızlarım bu şekilde cevap verse bende de ona karşı merhamet kalmaz.
İlerde kendi çocuğunuz olunca anlayacaksınız
Gece vaktine kadar kızını kafeteryada calistirip parasini alan anne sizce kaçmasına üzülmüş müdür?Bence sevinmiştir, kurtuldum yükten diye.Kendi anneliginizle empati yapmaniza gerek yok konu çok farklı.

Back
X