Son yazdığın ne demek canım daha çok açar mısın ?geçmiş olsun bire bir aynısını yaşadım, hastaneye normal muayene için götürdüm son zamanlarda sürekli hastaydı, annemle onu indirdim ki üşümesin ben arabayı parkedip gelene kadar annem aradı koşşşşş acile gel çabuk ama nasıl gittim bilmiyorum, bi gittim çocuğun başında 10 doktor öldü sandım, o duygunun tarifi yok, nasıl ağlıyorum en son doktora bi araba parkedip geldim, hangi ara oldu nolur kurtarın diye ağlıyodum, ordakiler halime nasıl ağladılar diğer hastalar, çok şükür ki hastanede geçirmiş 38,8le geçirdi benimki evde olsa yada yolda olsa mümkün değil yetiştiremezdim şükürler olsun sanada çok geçmiş olsun, artık peditus tarzı ilaçlar içemeyecek, 37,5 u geçemeyecek ateşi dikkat et
Havale bu kadar korkulacak birşey değil merak etmeyin. Ve havale geçirmek için illaki ateşin yüksek olmasına da gerek yok. Kızım 37,5 la havale geçirdi. Ve biz bunu iki kez yaşadık. Sürekli o anı hatırlayıp hayatı kendinize zorlaştırmayin. Rabbim evlatlarımıza sağlık sıhhat nasib etsin.
Atesi cikmaya basladiginda sakin sirkeli su filan yapma.. cocugun kiyafetlerini cikar.. gecede ince biseler giydir.
Ya iste o ates esnasinda ciplak dolastiralim derken usutebiliyolarda..Bebeğim dün gece kustu neyden olabilir ?
Lütfen tecrübe ve bilginizi paylasin.
Benim kizimin da atesi var.. islak havlu duş biraz dusurduk tekrar yukselirse hastaneye goturcez bizde... gecmis olsunKendi canından canından cigerinden bir parça.
Dün öldüm öldüm dirildim bittim tukendim kaybettik sandım.
Acile 38 derece ateşle götürdüm ateş orda birden 39.8 e fırladı ve çocuk hemşirenin elinde doktorun yanında muayene sırasında havale geçirdi . Gözler gitti vücut titredi ağızda köpükler ...ne oluyor dedim hemen çocuğu koştur kostur götürdüler 10 a yakın doktor hemşire girdi beni içeriye almadılar .
Bırakın bensiz o duramaz ağlar dedim sesi çıkmıyordu ki bebeğimin. Sonra bir ağlama sesi geldi içeriden kurtulmuştu . Doktorlar hiç açıklama yapmıyordu sesi çıkınca tamam annesi kurtuldu dediler. Yanına gittim anne anne diyordu ağzında cihazlarla gözler kapalı. Çok korktum çok ağladım bacaklarımda derman kalmadı beynim biz gibi oldu kaybedicez sandım . Şükürler olsun ki zamanından önce gelmişiz . Ordan devlet hastanesine sevk ettiler akşama kadar kontrol altinda tutuldu.Ateşi 37.5 la çıkardık . Evimize geldik. Ama ateş düşmek bilmedi yine yükseldi yine hastane bu sefer ateşi 39.5 olmuş 03 derece daha yükselse aynısı olabilirdi. Gece 2 lere kadar oradaydık düşünce igne de yapılınca eve geldik bu gece zor sabah oldu. Ateş 3 gün sürer dedi doktor .
2 yaşında son azı dişi çıkıyor ve vücut da enfeksiyon da varmış. Antibiyotik tedavisine başladık .
Evlat nasıl bir şeymiş nasıl zormuş nasıl da baskaymis anladım. Bazen kizardim ya küçük yaramazliklarina o bile gözüme hoş göründü iyiles yine dağıt oğlum dedim kizmicam dedim
Bugün daha iyi gibi ama canım hala burnumda .Allah kimseye evlat acisi yasatmasin hastalık dert vermesin...
Öksürük var mıydı öncesindeBebeğim dün gece kustu neyden olabilir ?
Lütfen tecrübe ve bilginizi paylasin.
Iki gün oksurdu . Bugün hastaneye gittik sabah bir sürü tahlil yapıldı en son rota virüsü dendi.Öksürük var mıydı öncesinde
Allah şifa versin inşallah. Teşhis konulmuş inşallah yavrunuz tedavi surecinden sonra iyileşecektir. Diğer anneler için tavsiyem rota virüsü aşısını yaptırmalarıdir. Devlet bu aşıyı yapmıyor özel bir asi.Ben ne yapicam şimdi babası hastaneye götürdü . Evde doğru düzgün hiç bir şey yemedi. Çok moralim bozuk
Ben de yaptirmamistimAllah şifa versin inşallah. Teşhis konulmuş inşallah yavrunuz tedavi surecinden sonra iyileşecektir. Diğer anneler için tavsiyem rota virüsü aşısını yaptırmalarıdir. Devlet bu aşıyı yapmıyor özel bir asi.
Gecmis olsun tekrar.. benim kizimda iki gundur atesi vardi en sonunda dun goturduk doktora bogazinda iltihap var dedi... antibiyotik verdi atesi dustu simdi biraz daha iyi.. ama hirilti devam ediyor... inssaah duzelir bebeginizIstanbulda hastaneler tıklım tıklım çocuk ve hepsine aynı hastalık bulaşmış. Bugün oğlumun 2. Günü hastanede yatisinin beslenmesi olmadığı için devamlı serum veriyorlar
Inşallah düzelir .Gecmis olsun tekrar.. benim kizimda iki gundur atesi vardi en sonunda dun goturduk doktora bogazinda iltihap var dedi... antibiyotik verdi atesi dustu simdi biraz daha iyi.. ama hirilti devam ediyor... inssaah duzelir bebeginiz
Merhaba pekikızınızın neden nöbet geçirdiği belli mi.benim kızımda bir hafta önce kucağımda yığıldı 20sn kadar baygınlık hali gibi ama seslenince gözünü açıyordu.çok Şükür tekrar etmedi ama dontor epilepsi şüphesi duydum dedi ve eeg çektik sonuç temiz fakat tekrar edeceğiz 1,5 ay sonra bir daha bakalım dedi ben de kafa karışık araştırıyorumEpilepsi durumunda da birşey yapamayız ne yazikki. Ve epilepsinin çok farklı türleri var. Onu da kızım da yaşadık daha doğrusu biz epilepsi nöbeti diye düşündük bir hafta sürekli benzer nöbetler geçiriyordu. Bir sürü testler yapıldı çok şükür epilepsi çıkmadı. Ama o arada o kadar araştırma yaptık o kadar çok video seyrettikten ki. Epilepsiyi tanıyınca havale bize çok masum gelmişti.
Geçmiş olsun,Allah beterinden saklasın.Bebeğimin durumu daha iyiye gitmeye basladi. Beni burada teselli eden güzel dualar eden motive eden herkese teşekkür ediyorum. Hastaneden çıktı artık evde bakılacak . Yeme içmesi izlenecek yağ ve şeker yasak. 2-3 hafta güzel beslenirse vücudundan o pislik virus tamamen atilirmis.
Küçük bebegimi karantina altına aldık ona da bulasmasindan korkuyoruz bu şekilde idare edeceğiz .
Soğuk suyun altına tutup sakin kalınması gerekiyor. Görüntü her ne kadar çok kötü birşey gibi dursada aslında çocuk kendinde oluyor ve olan biteni izliyor. Cevapta vermek istiyor ben iyiyim korkma demek istiyor ama veremiyor. Suyun altından çıkardıktan sonra acilen hastaneye gidilmesi gerekli. Biz kardeşimi hep bu şekilde götürdük hastaneye.
Geçmiş olsun konu sahibi ama havale korkuttuğu kadar kötü birşey değil (zamanında müdahale edilirse) Biz ailece bu durumu en az 10 kez yaşadığımızdan dolayı ilk zamanki korkularımız kalmadı.
Birde havalelerin tek sayılarından korkmayın, kalıcı hasarlar genelde çift sayılarda oluşan şeyler diye biliyorum. Tabi zamanında müdahale edilirse onlardan da hasarsız çıkılıyor. Yüreğinizi ferah tutun.
Kızım da o zamandan sonra bir daha tekrarlamadi ve araştırıldı eeg çekildi testler yapıldı bir sorun bulunamadı. Suan genetik tarama sonuçlarını bekliyoruz. Ama kızıma konulan tanı şuan non epileptik paroksismal-myoklonus. Epilepsi değil ama epilepsi benzeri bir nöbet. Yani birden başlayan ve sonra kendiliğinden geçen bir durummuş. Tedavi gerektirmiyormus. Bizim en büyük yardımcımız çektiğimiz videolar olmuştu. Siz de inşallah tekrarı olmaz ama tekrarlar da muhakkak videoya alın.Merhaba pekikızınızın neden nöbet geçirdiği belli mi.benim kızımda bir hafta önce kucağımda yığıldı 20sn kadar baygınlık hali gibi ama seslenince gözünü açıyordu.çok Şükür tekrar etmedi ama dontor epilepsi şüphesi duydum dedi ve eeg çektik sonuç temiz fakat tekrar edeceğiz 1,5 ay sonra bir daha bakalım dedi ben de kafa karışık araştırıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?