Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

nushucum iyi yapmışsın oradaki bebeler için zaten anne olan ancak bu kadar ince düşünebilir
bu arada ben de okurken aklıma başvuru sürecin geldi ki yanlış hatırlamıyorsam 21.9.2011di değil mi? 21li bişeydi sanki:44:
ne çabuk geldi bebiş demek ki sen başvuru yaparken bebiş yeni doğmuş ne güzellllll
ben de peppeye katılıyorum sırada pırılım ve anjelica var tabii diğerleri de ama bnm de aklıma ilk onlar geliyor ne yalan söyleyeyim
biliyorum ben bu süreçlerden cok uzaktayım ama okurken aklıma geldi belki diğer arkadaslara da faydası olur
Ada ismini kendiniz mi koydunuz? ve eğer cevap hayırsa nüfus cüzdanını sonra cıkardığınızda isim değişikliği yapabiliyor musunuz?
anladığım kadarıyla bu 1 yıllık süreç deneme süresi gibi bişey öyle mi?

bu arada PIRILIM, hayırlı haberlerini bekliyoruz merakla...
inşallah herşey cok guzel olacak

hepinize Rabbim bu mutluluğu yaşatsın inşallah
bebişlerin küçük teyzesinden sevgiler
hepinizi öpüyor, iyi geceler diliyorum

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar ben yenı uyeyım.oncelıkle rabbım hepımızın kucagını doldursun.evlat edınen annelerı canıgonulden tebrık edıyor ve saglıklı mutlu sevgı dolu bır omur dılıyorum.benım esımde azospermı malesef doktorlar dogal yollardan gebelın mumkun olmadıgını belırttıler ve ılk yıkımımız orda basladı.tup bebek dısında altarnetıfımız yokmus ama bız deneyecek gucte degılız suan esımle konusuyorumda bu da bızım kaderımız razı olmalıyız dıyor.ımkansızlık o kadar zor kı arkadaslar cagresızce beklemek ve hıcbırsey yapamamak.esım dıyor kı herseyde bır hayır vardır belkı ona cok ıyı ımkanlar veremeyecegımız ıcın olmuyordur evet ben bebegıme herseyın enıyısını alamam ama ona kalbımı sevgımı verırım 2tane esya alamam ama yıkar paklar temız gıydırırım az yerım onu doyururum bunu yaparım rabbım bana da yasatsın bu duyguyu.sımdı okuyorumda yazılanları kendım ıcın sevınır gıbı sevınıyorum yuzumde hem tebessum hem gozyası.... Sımdı bız kuruma gıtsek emınım gelır durumundan yetersız bulunacagız ve cıddıye alınmayacagız bılıyormusunuz cok sanslısınız rabbım bır sekılde sıze bu duyguyu yasamayı nasıp edıyor dualarınızı benden esırgemeyın lutfen.bana yazın olur mu belkı benım dusunemedıgım aklıma gelmeyen cozumlerde vardır bılgılerınızı benımle paylasın.hepınıze sevgılerr......

öncelikle hoşgeldin
yazdıklarını okudum sana şunu söyleyeyim ki Allah dert verdiyse dermanını da verir imkansız diye bişey yoktur Rabbim ol der oluverir
eşiniz haklı bunda da vardır bir hayır
ama bence başvuruda bulunun eminim kurumda yardımcı olacaklardır size, siz o sevginizle ztn anne olmayı çok hak ediyorsunuz ve bunu da kuruma gösterirseniz bence olmayacak diye bişey yok
bilmiyorum bu konuda ne kadar okudun ama evin olması şart değil, belli bir gelirin varsa değerlendiriliyorsunuz zaten hemen kestirip atmayın şansınızı deneyin derim ben
birçok arkadas da yardımcı olacak, size gerekli desteği verecektir
ama önce moralinizi yüksek tutmaya, psikolojik olarak güçlü olmaya çalışmalısınız
sevgilerimle...

Son düzenleme:
11.11.11
Benim için çooooook büyük gün,
Çünküüüüü....
Kızım kollarımda teyzeleri
Rabbim tüm bekleyenleri en kısa zamanda kavuştursun yavrularına
Sevgiler...

nushu senin adına çok sevindim ne güzel bir haber bu ya sen daha yeni başvurmuştun yanlış hatırlamıyorsam bu arada hangi şehirden başvurdun canım merak ettim bende başvuruda bulunucam istanbulda oturuyorum ne mutlu senin adına çok sevindim

merhaba canım yazdıklarını okudum ve biraz hüzünlendim çaresizlik demişsin ya onu çok iyi bilirim ama Allahtan hiç bir zaman ümit kesilmez sen içindeki sese hep kulak ver o herzaman doğruyu söyler unutma herşeyde bir hayır vardır ama ben gene de sana şunu söylemek istiyorum eşin sanırım bir operasyon geçirmesi gerekiyo onu anlamadan ümidini sakın kesme belki micro tese olursa bulunabilir bizde o yoldan geçtik çünkü ama malesef bulunamadı bizde ümidimizi bu yola çevirdik ama genede son çare olark görmüyorum içimde hep bir evlat almak vardı taa geçnliğimden beri kendi canımdan olmayacak belki ama o benim canım olacak

Teşekkür edrim melda,inşallah sende çabucak başvurunu yaparsın,bir an önce bebeğini alırsın kucağına:))

Canım,

Biz başvuruya gittiğimizzaman bizden önce bir aile vardı onların söylediklerini duymuştum. Gerçekten durumları yoktu ama başvuru hakları vardı bu olay yani çocuk sahibi olmak sosyal bir hak para ile ölçülecek birşey değil. Benim önerim ; önce devlet tarafından desteklenen tüp bebek tedavisini deneyin, bunun için devlet hastanesinden kurul raporu gerekiyor ama kolayca veriyorlarmış zaten. Hem senin durumun çok net buna her doktor rapor verir. Sonra eğer olmazsa o zaman evlat edinmek için başvuruda bulunursunuz.

Hemen pes etmek olmaz. Mantıklı davran,duygusal olursan çözüme gidemezsin ve hep üzülürsün anne olamayacağını düşünüp düşünüp. Etrafındakiler de bilmiş bilmiş kader bu falan deyip seni daha da çok üzerler. Bunlara gerek yok sen de anne olabilirsin pek güzel

Sevgiler,
Angelica

Teşekkür edrim melda,inşallah sende çabucak başvurunu yaparsın,bir an önce bebeğini alırsın kucağına:))

Nushucuğum,

Nasılsınız, Ada Hanım nasıl merak ettim ? Geceleri çok uyanıyor mu Prenses ,hani mama yiyem cocuklar daha kolay diyor ya herkes doğru mu bu acaba ? Kısaca bilgi versen sevinirim.

Ben de kendimce hazırlık yapıyorum işte. Cuma günü eşyalarını yıkayacağız kardeşimle beraber Naz bebeğim için aldığım beşik çatı katındaymış onu odaya indireceğim sonra da haftasonu arabasını falan alırım tekrardan ( öncekileri verdiğim için dayanamayıp ) sonra teyzesi ona kumaş oyuncaklar yapacak, battaniye örecek. İyice bebek bekleyen ev moduna gireceğiz bu sefer. Şimdiye kadar 2 kez hüsran olunca elim hiçbirşey yapmaya varmıyor ama yapmam lazım. Acaba partide mi yapsak eve gelince ?

Sevgiler,

Angelica

Yap yap şekerim hazırlıklarını,ben bir gece önce daha önceden aldığım bodyleri tulumları yıkamıştım ama hiç battaniye almayı akıl edememişim.Eve gelip banyosunu yaptırdıktan sonra üşümesin diye sarıp sarmalayalım diye konuşurken farkettik ki hiç battaniyemiz yok:))
Önceden hazırlıklarını yaparsan benim gibi elin ayağın birbirine dolaşmaz arkadaşım.Eksiklerini falan görürsün hiç olmazsa.
Parti fikri süper.Mutlaka kameranı falan ayarla ortalıkta gözönüne bir yere koy yoksa unutabilirsin o telaşede.
İlk akşam evimiz düğün evi gibiydi,akrabalarımız,yakın arkadaşlarımız koşup geldiler sağolsunlar.Muhtemelen sizinde öyle olacaktır,ayrıca bir hazırlığa falan gerek kalmayabilir parti için:)))
Ada kuzusu iyi Allah'a şükür teyzesi.
Doktorumuz 3 saatte bir besleyin dedi ama anneannesi ben saat falan sayamam acıkınca doyururum çocuğumu deyip sık sık verdi biberonu.Şimdi böyle bir rutinimiz oldu.Az ama sık yiyor mamasını.Gecede bu şekilde kalkıyor artık.
Anne sütünün yerini tutmaz tabi mama.
En azından yetiyor mu yetmiyor mu,sütüm az mı,besliyor mu gibi dertlerim yok,ne kadar yediğini biliyorum,(sen sorunca düşündüm bunları:))
Öyle güzel anlatıyorlarki dertlerini,karnı mı aç,uykusu mu var bir şekilde hissediyorsun,bebeğinin düzenine alışıyorsun.
Sende böyle olacaksın,hiç telaşlanma Angelica'cığım,öyle güzel bakacaksın ki sen bile kendine şaşıracaksın:)
En kısa zamanda güzel haberlerini alacağız inşallah.
Sevgiler...

Sağol Canım,

Bilgierin çok değerli. İçimi rahatlatıyor vallahi. Ben biraz şanslıyım sanırım, kardeşim ben bu yaz oğlumu doğum yaptığım zaman hamile kalmış 5 aylık hamile eğer bir mani olamzsa bebeğim teyzesinin sütünü içecek ve kardeşi de olacak. Biraz bekleyeceğiz ama en azından o da anne sütü içmiş olacak.

Benim olayımı çok kişi bilmiyor çünkü ben hamile kaldığım için herkes kendi çocuğumu doğurmam yönünde baskı yapıyor. Benim tedavi ve hamilelik süresince yaşadıklarımı her 2 bebekte de hastanede çaresizce doğumu beklemelerimin travması, her hafta mezarlık ziyaretlerim ve ağlamalarım kimsenin umrumda değil tabii. O yüzden biz çekirdek aile içinde gizli utuyoruz şimdilik, taşıyıcı anne doğurdu demeyi düşünüyoruz etrafa ve ofistekilere.

Sevgiler,

Angelica
Neyse bunlar üzücü tarafları ben bebeğimi çağırıyorum şimdi, hemen gelsin artık.

Birşey daha soracağım; dosyalar nasıl oluyor ne tarz bilgiler var. bebek neden terk edilmiş vs yazıyor mu içinde ?

selam kızlar nasılsınız görüşmeyeli.ben evlendiğimden beri mirayla ilk defa bayramı bayram olarak yaşadım.çok güzeldi bütün ailenin göz bebeği oldu.herkes çok sevdi kucakdan kucağa atladı kedi.tabi biraz düzeni bozuldu ilk defa kalabalığa çıktı yemeği boşlaıdı biraz, sırf oynayım diyor.miray geleli 2 ay 5 gün oldu.çok alıştık birbirimize kedi anne,baba,dede ,ay ay diyip duruyor,artık alkış bay bay yapıyoruz.maşallah çok çabuk uyum sağladı çok cana yakın bir çocuk.ama hastalığa çok yatkın ,zayıf olunca vicut dirençsiz.vitamin şurupları içiriyorum balık yağı aldık.tahlil yaptırdık biraz kansız çıktı .pekmezde içiriyorum dişlerden dolayı pek iştahımız yok.bu arada 9, dişimizi çıkardık teyzeleri arada ısırıyor beni saçlarımı söylemiyorum bile .Allahım tüm bekleyenlere tez zamanda yaşatsın.,hep dualarımdasınız kendinize iyi bakın :)

Angelica aklımdaki her soruyu tek tek soruyorsun arkadaşım:) tamamen aynı endişeleri ve merakları yaşıyorum seninle. ve sevgili Nushu anlattığın her bilgi o kadar değerli ki şu anda tek tek okuyorum ve sen yazdıkça korkularım azalıyor, ben de bakabilicem sanırım bebeğime diyorum:) insan ister istemez korkuyor, geç anne olmak da zormuş valla:)
Nushu, Derman ve diğer bebeğine kavuşmuş olanlar ne olur sık sık yazın neler yaptığınızı, sizleri okumak insanın endişelerini azaltıyor gerçekten.

Aramıza yeni katılan arkadaşlara da umut olduğunuza eminim,bir kişi bile bizi okuyarak bir bebek sahibi olma kararı alsa ne mutlu hepimize...

Herkese tek tek selamlar kızlar...

Merhaba Arkadaşlar,
Bu gün ev ziyaretimiz oldu.. Çok şükür.. Çok güzel geçti.. Ev ziyaretini merak eden arkadaşlar için şöyle özetleyebilirim..
Özgeçmişte olan soruları ya da benzerlerini soruyorlar.. Öyle evi köşe bucak gezip kusur falan aramıyorlar.. Uzmanımız sadece bebek odası var mı bakabilirmiyim diye sordu.. Onun dışında çay içip kurabiye eşliğinde sohbet ettik.. Yaklaşık 2.5 saat kaldı.. Annem ve kız kardeşim de vardı.. İyi ki de gelmişler.. Çalışmayı planladığım için bebeğin bakımı konusunda kim yardımcı olacak diye sordular, hem kızkardeşim(ablam) hem annem kendileri cevaplamış oldular.. Bu arada boy, kilo, göz rengi saç rengini de not etti..
Aileye benzeyen bebek olması konusunda hassasiyet gösteriyorlarmış.. Böyle bir şey duymuştum ama kendilerinden de öğrenmiş oldum.. Uzmanımız giderken, onay mekbunumuz ne zaman gelir diye sordum, Sizin ONAYLANDIIII merak etmeyin sadece sıranızı bildireceğiz dedi... Arkadaşlar ne kadar sevindim ne kadar sevindim anlatamam.. İçim nasıl rahatladı.. Şu an o kadar mutlu ve huzurluyum ki..
Allah isteyen tüm arkadaşlarımızın yardımcısı olsun.. Herkes evlatlarına en kısa zamanda kavuşsun inşallahhh..

pırılım gözün aydın canım.
sen sıranı savdıkça beni heyecan basmaya başlıyor:)))
bugün aklım hep sendeydi? saate baktıkça geldi mi? ne sordu? diye...
çok şükür müthiş geçmiş...
şimdiden hayırlı uğurlu olsun darısı bizlerin başına:)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…