Zeynep'ciğim hayırlı uğurlu olsun,asıl heyecan şimdi başlıyor arkadaşım.Telaşını anlıyorum ama içini rahat tut canım,özgeçmiş için verilen kağıdı ilk okuduğumda başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü,nasıl ne yazarım,hadi ben yazdım bir şekilde,telefonunda mesaj yazmaya bile üşenen kocam nasıl yazar diye kara kara düşünmüştüm.Ama merak etme,zaten sen kafanda sürekli orada yazılanlara ne cevap yazabileceğini düşüneceksin bir kaç zaman,oturduğunda masanın başına bir bir dökülecek hepsi,endişelenme.Önemli olan içtenlikle yazabilmen,nasıl burada anlatıyoruz ya birbirimize öyle işte.
Çünkü yanlış anlaşılır mıyım,eksik bir şey yazar mıyım diye düşündükçe iyice tutuluyor hiç bir şey yazamıyorsun.
Kolay gelsin,sular seller gibi işlerin rast gitsin canım.
Yarın öğleden sonra gelecekler canım, saati söylemediler.. Bu akşam, işim çok anlayacağın..:))) Artık kekler kurabiyeler pastalar mı yaparım yoksa zaten bir aydır sürekli temizlediğim evi mi temizlerim bilemiyorum.. Bir aydır üzerime bir Domestos kokusu sindi ki anlatamam, Sürekli elimde.. :)) Ama uzamanımıza soracağım soruların bir listesini yapmayı planlıyorum o kesin !!
Yarın mutlaka ev ziyareti detaylarını yazarım..
Ada bal kaymağını benim için öp annesi..
canım yarın inşaAllah ev ziyaretin çok iyi geçer:) artık bekleme sırası bize geçecek:)))
rabbim bize de nushunun gibi tez zamanda kavuşturur evlatlarına:)
ben özgeçmişi sonunda tamamladım
Merhaba Angelica,darısı tez vakitte hepinizin başına inşallah.
Soracaksın tabiki,aklına ne takılırsa neyi merak edersen hiç çekinme lütfen,yardımcı olabilirsem çok sevinirim.
Önce kuruma gittik canım,uzmanımız bize Ada ile bilgi verdi,dosyasını okudu.Görmek isteyip istemediğimizi sordu.Göreceğiz deyincede bulunduğu yuvaya gönderdi bizi,Ada'yı görebileceğimizi bildiren bir evrak ile.Orada kızımızı gördük.Karar verince tekrar kuruma döndük.Bir yıllık bakım sözleşmesini imzaladık.
Evrakları hazırladılar,kurum müdürü,vali yardımcısı ve il sosyal hizmetler müdürüne gidip tek tek imzalattık.Tekrar kuruma gittik.Bu kez Ada'yı alabileceğimize dair bir evrak ile birlikte yine yuvaya gittik.Orada da kızımızı aldığımıza dair yazıyı imzaladıktan sonra,nüfus kağıdının fotokopisi ile birlikte Ada'yı aldık nihayet.
Battaniyeye sarılmış bir şekilde verdiler kucağımıza,biberonu ve eve gidene kadar idare edebilecek kadar mamayla birlikte.
Eve gelir gelmez yıkadık kızımızı üstünü değiştirdik.
Çıkardıklarımızı yıkadım,yuvadan verdikleri biberon ile birlikte evde fazladan olan iki tane daha biberonu koydum,hediye gelen body,tulum,battaniyelerdende ayırıp bir çanta yaptım.Eşim onları yuvaya geri götürecek şimdi.Oradaki bebekler kullanabilsin diye.
Uzmanımız bakım sözleşmesinin fotokopisini ve nüfus kağıdının fotokopisini sürekli yanımda taşırsam hiç bir sorun yaşamayacağımızı söyledi.
Özel bir hastaneye götürdük ertesi gün Ada'yı doktora fakat sgk ile anlaşması olan bir yerdi.Nüfus kağıdının fotokopisi ile işlemlerini yaptırdık cüzi bir miktar fark ödeyerek muayene olduk.Kaydı yapılırken durumumuzu anlattık,hiçbir sorun yaşamadık.
Nüfus kağıdının aslı kurumda dosyada kalıyormuş bir yıl süresince,dava açıp nüfusumuza geçirdikten sonra yeni nüfus kağıdı çıkacağı zaman bize vereceklermiş.
Telaşlanma arkadaşım,yanlış,eksik bir şey yapmazsın merak etme.
Öpüyorum çok,görüşmek üzere...
nushu, ne iyi yapmışsın eşyaları fazlasıyla yuvaya iade etmekle.. ne kadar düşünceli davranmışsın..
başvuru yapacağımız zaman senin kafanı şişirmeyi planlıyorumgerçi pırılımla birlikte yaptığınız başvuru sürecini takip ettim. ama yine de sorulacak şeyler oluyor..özellikle kızına çabucak kavuşman şaşırttı ve sevindirdi beni. diyeceksin ki, ne zamandır bekliyorum bu mucizeyi..sanıyorum aynı kentteyiz seninle. başvuru sırasının çabuk ilerlediğini duymuştum, seninle birlikte bu duyumum pekişmiş oldu.
Adacığı kokla benim için de..
pırılım ve angelica en yakın sırada olanlar sanırım. tüm bekleyen arkadaşların bir an önce yavrularına kavuşmalarını diliyorum.
Merhaba arkadaslar ben yenı uyeyım.oncelıkle rabbım hepımızın kucagını doldursun.evlat edınen annelerı canıgonulden tebrık edıyor ve saglıklı mutlu sevgı dolu bır omur dılıyorum.benım esımde azospermı malesef doktorlar dogal yollardan gebelın mumkun olmadıgını belırttıler ve ılk yıkımımız orda basladı.tup bebek dısında altarnetıfımız yokmus ama bız deneyecek gucte degılız suan esımle konusuyorumda bu da bızım kaderımız razı olmalıyız dıyor.ımkansızlık o kadar zor kı arkadaslar cagresızce beklemek ve hıcbırsey yapamamak.esım dıyor kı herseyde bır hayır vardır belkı ona cok ıyı ımkanlar veremeyecegımız ıcın olmuyordur evet ben bebegıme herseyın enıyısını alamam ama ona kalbımı sevgımı verırım 2tane esya alamam ama yıkar paklar temız gıydırırım az yerım onu doyururum bunu yaparım rabbım bana da yasatsın bu duyguyu.sımdı okuyorumda yazılanları kendım ıcın sevınır gıbı sevınıyorum yuzumde hem tebessum hem gozyası.... Sımdı bız kuruma gıtsek emınım gelır durumundan yetersız bulunacagız ve cıddıye alınmayacagızbılıyormusunuz cok sanslısınız rabbım bır sekılde sıze bu duyguyu yasamayı nasıp edıyor dualarınızı benden esırgemeyın lutfen.bana yazın olur mu belkı benım dusunemedıgım aklıma gelmeyen cozumlerde vardır bılgılerınızı benımle paylasın.hepınıze sevgılerr......
11.11.11
Benim için çooooook büyük gün,
Çünküüüüü....
Kızım kollarımda teyzeleri
Rabbim tüm bekleyenleri en kısa zamanda kavuştursun yavrularına
Sevgiler...
Ne demek peppe,ne istersen ne zaman istersen yardıma hazırım canım.nushu, ne iyi yapmışsın eşyaları fazlasıyla yuvaya iade etmekle.. ne kadar düşünceli davranmışsın..
başvuru yapacağımız zaman senin kafanı şişirmeyi planlıyorumgerçi pırılımla birlikte yaptığınız başvuru sürecini takip ettim. ama yine de sorulacak şeyler oluyor..özellikle kızına çabucak kavuşman şaşırttı ve sevindirdi beni. diyeceksin ki, ne zamandır bekliyorum bu mucizeyi..sanıyorum aynı kentteyiz seninle. başvuru sırasının çabuk ilerlediğini duymuştum, seninle birlikte bu duyumum pekişmiş oldu.
pırılım ve angelica en yakın sırada olanlar sanırım. tüm bekleyen arkadaşların bir an önce yavrularına kavuşmalarını diliyorum.
Bende hep öyle dua ediyorum.Rabbim tez zamanda kavuştursun yavrularına inşallah.
Ada ismini biz koyduk lilyciğim,nüfus kağıdı çıkarılmış farklı bir isimle.
nushucum iyi yapmışsın oradaki bebeler için zaten anne olan ancak bu kadar ince düşünebilir
bu arada ben de okurken aklıma başvuru sürecin geldi ki yanlış hatırlamıyorsam 21.9.2011di değil mi? 21li bişeydi sanki:44:
ne çabuk geldi bebiş demek ki sen başvuru yaparken bebiş yeni doğmuşne güzellllll
ben de peppeye katılıyorum sırada pırılım ve anjelica var tabii diğerleri de ama bnm de aklıma ilk onlar geliyor ne yalan söyleyeyim
biliyorum ben bu süreçlerden cok uzaktayım ama okurken aklıma geldi belki diğer arkadaslara da faydası olur
Ada ismini kendiniz mi koydunuz? ve eğer cevap hayırsa nüfus cüzdanını sonra cıkardığınızda isim değişikliği yapabiliyor musunuz?
anladığım kadarıyla bu 1 yıllık süreç deneme süresi gibi bişey öyle mi?
bu arada PIRILIM, hayırlı haberlerini bekliyoruz merakla...
inşallah herşey cok guzel olacak
hepinize Rabbim bu mutluluğu yaşatsın inşallah
bebişlerin küçük teyzesinden sevgiler
hepinizi öpüyor, iyi geceler diliyorum
Halamızın eşi pazar günü ezanla okudu ismini kulağına.İnşallah bir sene sonra kendi nüfusumuza geçirdiğimizde yeni nüfus kağıdında bizim koyduğumuz ismi yazılacak.
Medeni kanuna göre aile ancak bir sene çocuğuna baktıktan sonra nüfusuna geçirebiliyor.Anne baba ile çocuğun uyumu gözlemleniyor,sosyal hizmetler uzmanının görüşü doğrultusunda mahkeme kararıyla nüfusa kayıt işlemleri yapılıyor canım.
Seda'cığım içinde bulunduğun ruh halini anlıyorum,inan bunun imkanla imkansızlıkla alakası yok.Sen çaresiz hissediyorsun kendini ki hepimiz yaşadık geçmişte bu çaresizliği.Umutsuzluğa kapılma lütfen.Eğer tedavi olmak istiyorsan rapor çıkararak tedavini yaptırabilirsin.Eğer evladına bizim gibi kavuşmak istiyorsan da gidip kurumla görüşmeni tavsiye ederim.Merhaba arkadaslar ben yenı uyeyım.oncelıkle rabbım hepımızın kucagını doldursun.evlat edınen annelerı canıgonulden tebrık edıyor ve saglıklı mutlu sevgı dolu bır omur dılıyorum.benım esımde azospermı malesef doktorlar dogal yollardan gebelın mumkun olmadıgını belırttıler ve ılk yıkımımız orda basladı.tup bebek dısında altarnetıfımız yokmus ama bız deneyecek gucte degılız suan esımle konusuyorumda bu da bızım kaderımız razı olmalıyız dıyor.ımkansızlık o kadar zor kı arkadaslar cagresızce beklemek ve hıcbırsey yapamamak.esım dıyor kı herseyde bır hayır vardır belkı ona cok ıyı ımkanlar veremeyecegımız ıcın olmuyordur evet ben bebegıme herseyın enıyısını alamam ama ona kalbımı sevgımı verırım 2tane esya alamam ama yıkar paklar temız gıydırırım az yerım onu doyururum bunu yaparım rabbım bana da yasatsın bu duyguyu.sımdı okuyorumda yazılanları kendım ıcın sevınır gıbı sevınıyorum yuzumde hem tebessum hem gozyası.... Sımdı bız kuruma gıtsek emınım gelır durumundan yetersız bulunacagız ve cıddıye alınmayacagızbılıyormusunuz cok sanslısınız rabbım bır sekılde sıze bu duyguyu yasamayı nasıp edıyor dualarınızı benden esırgemeyın lutfen.bana yazın olur mu belkı benım dusunemedıgım aklıma gelmeyen cozumlerde vardır bılgılerınızı benımle paylasın.hepınıze sevgılerr......
Allah bir kapıyı kapatırsa bir diğerini açarmış sakın unutma.
Sen,ben,pırılım,angelica,derman,deniz,shenay ve adını hatırlayamadığım buradaki tüm arkadaşlarım için söylüyorum,biz güçlü kadınlarız tatlım,kolay vazgeçmiyoruz amacımıza ulaşmak için yıllardır uğraşıyoruz baktık olmadı anne olabilmek için farklı yollar deniyoruz.
Bir an önce kurtul şu psikolojiden öncelikle,sonra ne yapmak istediğine karar ver ve anne olabilmek için uğraşmaya başla şekerim.
Bizim bebeklerimiz pek kıymetli pek nazlı öyle isteyince hemen gelmiyorlar ne yazık ki sen güçlü olacaksın vazgeçmeyeceksin ki kuzunu kucağına alabilesin.
Allah yardım eder ben çok inanıyorum.
Öpüyorum canım,sevgiler...
Merhaba arkadaslar ben yenı uyeyım.oncelıkle rabbım hepımızın kucagını doldursun.evlat edınen annelerı canıgonulden tebrık edıyor ve saglıklı mutlu sevgı dolu bır omur dılıyorum.benım esımde azospermı malesef doktorlar dogal yollardan gebelın mumkun olmadıgını belırttıler ve ılk yıkımımız orda basladı.tup bebek dısında altarnetıfımız yokmus ama bız deneyecek gucte degılız suan esımle konusuyorumda bu da bızım kaderımız razı olmalıyız dıyor.ımkansızlık o kadar zor kı arkadaslar cagresızce beklemek ve hıcbırsey yapamamak.esım dıyor kı herseyde bır hayır vardır belkı ona cok ıyı ımkanlar veremeyecegımız ıcın olmuyordur evet ben bebegıme herseyın enıyısını alamam ama ona kalbımı sevgımı verırım 2tane esya alamam ama yıkar paklar temız gıydırırım az yerım onu doyururum bunu yaparım rabbım bana da yasatsın bu duyguyu.sımdı okuyorumda yazılanları kendım ıcın sevınır gıbı sevınıyorum yuzumde hem tebessum hem gozyası.... Sımdı bız kuruma gıtsek emınım gelır durumundan yetersız bulunacagız ve cıddıye alınmayacagızbılıyormusunuz cok sanslısınız rabbım bır sekılde sıze bu duyguyu yasamayı nasıp edıyor dualarınızı benden esırgemeyın lutfen.bana yazın olur mu belkı benım dusunemedıgım aklıma gelmeyen cozumlerde vardır bılgılerınızı benımle paylasın.hepınıze sevgılerr......
Teşekkür edrim melda,inşallah sende çabucak başvurunu yaparsın,bir an önce bebeğini alırsın kucağına:))nushu senin adına çok sevindim ne güzel bir haber bu ya sen daha yeni başvurmuştun yanlış hatırlamıyorsam bu arada hangi şehirden başvurdun canım merak ettim bende başvuruda bulunucam istanbulda oturuyorum ne mutlu senin adına çok sevindim
nushu, ne iyi yapmışsın eşyaları fazlasıyla yuvaya iade etmekle.. ne kadar düşünceli davranmışsın..
Sağol Canım,
Umarım bizim bebeğimiz de en kısa zamanda yanımıza alırız ben de arkadaş toplantılarıma bebğimle giderim
Sevgiler,
Angelica
Teşekkür edrim melda,inşallah sende çabucak başvurunu yaparsın,bir an önce bebeğini alırsın kucağına:))
Yap yap şekerim hazırlıklarını,ben bir gece önce daha önceden aldığım bodyleri tulumları yıkamıştım ama hiç battaniye almayı akıl edememişim.Eve gelip banyosunu yaptırdıktan sonra üşümesin diye sarıp sarmalayalım diye konuşurken farkettik ki hiç battaniyemiz yok:))Nushucuğum,
Nasılsınız, Ada Hanım nasıl merak ettim ? Geceleri çok uyanıyor mu Prenses ,hani mama yiyem cocuklar daha kolay diyor ya herkes doğru mu bu acaba ? Kısaca bilgi versen sevinirim.
Ben de kendimce hazırlık yapıyorum işte. Cuma günü eşyalarını yıkayacağız kardeşimle beraber Naz bebeğim için aldığım beşik çatı katındaymış onu odaya indireceğim sonra da haftasonu arabasını falan alırım tekrardan ( öncekileri verdiğim için dayanamayıp ) sonra teyzesi ona kumaş oyuncaklar yapacak, battaniye örecek. İyice bebek bekleyen ev moduna gireceğiz bu sefer. Şimdiye kadar 2 kez hüsran olunca elim hiçbirşey yapmaya varmıyor ama yapmam lazım. Acaba partide mi yapsak eve gelince ?
Sevgiler,
Angelica
Yap yap şekerim hazırlıklarını,ben bir gece önce daha önceden aldığım bodyleri tulumları yıkamıştım ama hiç battaniye almayı akıl edememişim.Eve gelip banyosunu yaptırdıktan sonra üşümesin diye sarıp sarmalayalım diye konuşurken farkettik ki hiç battaniyemiz yok:))
Önceden hazırlıklarını yaparsan benim gibi elin ayağın birbirine dolaşmaz arkadaşım.Eksiklerini falan görürsün hiç olmazsa.
Parti fikri süper.Mutlaka kameranı falan ayarla ortalıkta gözönüne bir yere koy yoksa unutabilirsin o telaşede.
İlk akşam evimiz düğün evi gibiydi,akrabalarımız,yakın arkadaşlarımız koşup geldiler sağolsunlar.Muhtemelen sizinde öyle olacaktır,ayrıca bir hazırlığa falan gerek kalmayabilir parti için:)))
Ada kuzusu iyi Allah'a şükür teyzesi.
Doktorumuz 3 saatte bir besleyin dedi ama anneannesi ben saat falan sayamam acıkınca doyururum çocuğumu deyip sık sık verdi biberonu.Şimdi böyle bir rutinimiz oldu.Az ama sık yiyor mamasını.Gecede bu şekilde kalkıyor artık.
Anne sütünün yerini tutmaz tabi mama.
En azından yetiyor mu yetmiyor mu,sütüm az mı,besliyor mu gibi dertlerim yok,ne kadar yediğini biliyorum,(sen sorunca düşündüm bunları:))
Öyle güzel anlatıyorlarki dertlerini,karnı mı aç,uykusu mu var bir şekilde hissediyorsun,bebeğinin düzenine alışıyorsun.
Sende böyle olacaksın,hiç telaşlanma Angelica'cığım,öyle güzel bakacaksın ki sen bile kendine şaşıracaksın:)
En kısa zamanda güzel haberlerini alacağız inşallah.
Sevgiler...
selam kızlar nasılsınız görüşmeyeli.ben evlendiğimden beri mirayla ilk defa bayramı bayram olarak yaşadım.çok güzeldi bütün ailenin göz bebeği oldu.herkes çok sevdi kucakdan kucağa atladı kedi.tabi biraz düzeni bozuldu ilk defa kalabalığa çıktı yemeği boşlaıdı biraz, sırf oynayım diyor.miray geleli 2 ay 5 gün oldu.çok alıştık birbirimize kedi anne,baba,dede ,ay ay diyip duruyor,artık alkış bay bay yapıyoruz.maşallah çok çabuk uyum sağladı çok cana yakın bir çocuk.ama hastalığa çok yatkın ,zayıf olunca vicut dirençsiz.vitamin şurupları içiriyorum balık yağı aldık.tahlil yaptırdık biraz kansız çıktı .pekmezde içiriyorum dişlerden dolayı pek iştahımız yok.bu arada 9, dişimizi çıkardık teyzeleri arada ısırıyor beni saçlarımı söylemiyorum bile .Allahım tüm bekleyenlere tez zamanda yaşatsın.,hep dualarımdasınız kendinize iyi bakın :)[/QUOTE
Merhaba Derman cım, iyiyiz çok şükür.. Sen nasılsınn.. Kuzusuna kavuşan annlerin böyle güzel güzel yazılarını okumak çok hoşuma gidiyor inan ki.. Miray kuzusu neler öğrenmiş öyle, bay baylar alkışlar.. Afferin onaBizim yerimize de öpersin annesi..
Merhaba Arkadaşlar,
Bu gün ev ziyaretimiz oldu.. Çok şükür.. Çok güzel geçti.. Ev ziyaretini merak eden arkadaşlar için şöyle özetleyebilirim..
Özgeçmişte olan soruları ya da benzerlerini soruyorlar.. Öyle evi köşe bucak gezip kusur falan aramıyorlar.. Uzmanımız sadece bebek odası var mı bakabilirmiyim diye sordu.. Onun dışında çay içip kurabiye eşliğinde sohbet ettik.. Yaklaşık 2.5 saat kaldı.. Annem ve kız kardeşim de vardı.. İyi ki de gelmişler.. Çalışmayı planladığım için bebeğin bakımı konusunda kim yardımcı olacak diye sordular, hem kızkardeşim(ablam) hem annem kendileri cevaplamış oldular.. Bu arada boy, kilo, göz rengi saç rengini de not etti..
Aileye benzeyen bebek olması konusunda hassasiyet gösteriyorlarmış.. Böyle bir şey duymuştum ama kendilerinden de öğrenmiş oldum.. Uzmanımız giderken, onay mekbunumuz ne zaman gelir diye sordum, Sizin ONAYLANDIIII merak etmeyin sadece sıranızı bildireceğiz dedi... Arkadaşlar ne kadar sevindim ne kadar sevindim anlatamam.. İçim nasıl rahatladı.. Şu an o kadar mutlu ve huzurluyum ki..
Allah isteyen tüm arkadaşlarımızın yardımcısı olsun.. Herkes evlatlarına en kısa zamanda kavuşsun inşallahhh..
inşallahhhh süper geçer hemencik atlatırsın
Saol cnm, güzel geçti, hatta başvurumuzun onaylandığını söylediler..Çok rahatladım..
Darısı sıradaki arkadaşların başına inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?