Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
canım desteğin ve motiven için çok ama çok teşekkürler gerçektende böyle güzel ve destekleyici yorumlara ihtiyacımız var bu bekleme dönemimizde moral oluyor bizlere iyiki sizin gibi güzel düşünen insanlarda var...

valla çok iyi etmişin baharcım keşke bende yapabilsem ama eşim bana hiçbirşey aldırmıyor erken diye bende bolca bebişime örgüler örüyorum benim bebeiş sanırım 20 yaşına kadar örgü giysiler giyecek çünki bu hızla örersem geleceği güne kadar artık ne kadar olur düşünün ayrıca ablamda örüyor diğer yandan.... ama ne yapayım ördükçe onu düşünüyorum ve mutlu oluyorum . yerinde olsam biberonu gözümün sürekli göreceği bir yere koyarım bu arada sizlerde benim için iyiki varsınız

selam arkadaşlar.. konuyu tesadüfen gördüm,duygularınızı,yaşadıklarınızı okudum..
çok güzel bir iş yapıyorsunuz,
benim evladım var, allahım verdi.ama vermeseydi, bende sizin gibi bu yolu seçerdim...
annelik çok güzel bir duygu,kalbinizi yarıp içinize koyasınız gelecek..
benim yaşadığımın aynısını sizde yaşayacaksınız..
ille de doğurmuş,karnında taşımış olmak gerekmiyor..
o kadar özdeşleşeceksiniz ki,onu sizin doğurmadığınızı bile hatırlamayacaksınız,ben buna inanıyorum..
zaten mühim de değildir eminim..
hatta bir arkadaşım var onu teşvik ediyorum bebek alması için, ama ikna olmuyor,herkesin görüşüne saygı duymak gerek,napalım..
Allah hepinizin gönlüne göre versin,çabucak bebeklerinize kavuşursunuz inşallah..

merhabalar arkadaşlar yokmu kimsede gelişme merakla bekliyorum biri daha yavrusuna kavuşacakmı diye braz büyük örgü yapın kızkardeşim o kadar çok şey almıştıki iki ay giyebildi birden büyüyolar mümkün oldukça büyük alın çünkü birde yakınlarınız getirir

slm arkadaşlar ben birkaçgün ara verdim maşallah herkesler burdaymış benim yokluğumda biz birkaçgündür çok üzüldük minik kuzum hastalandı 40 derece ateşlerle savaştık iki gün 4 tane iğne yedik öyle iyleştik çok şükür çabuk toparlandı boğaz enfeksiyonu geçirdik çocuk hastalığı kadar kötü bişey yoktur heralde maf oldu yavrum...
baharcım istanbul için sana bekleme süresini söyleyeyim en fazla 20 ayda bebeğin kucağında oluyor çevremdeki bütün arkadaşlarım genel olarak 18 ayda bebeklerini kucaklarına aldılar bende 18 ayda bebeğimi kucağıma aldım yani hazırlıklarını bunu düşünerek ayarlayabilirsin...
yeni gelen arkadaşlarada h.geldiniz demek isterim iyki geldiniz siteyi hareketli görünce bende çok mutlu oluyorum rabbim herkesi yavrusuna kavuştursun tez zamanda aminnnnn

Herkese merhaba) yazılanların tamamını okumadım fakat;okuduklarımın bazılarını hiç hoş karşılamadım.özellikle evlat edinilecek çocuklarımızı namahrem olarak görenler bu nasıl bir zihniyet anlayamadım.bir çocuğu topluma kazandıracak sevgiyle büyüteceksiniz,ona bir aile vereceksiniz.Evlat edineceğimiz çocuğumuzu bizler doğurmadık biyolojik hiç bir bağımız olamayabilir ama o bizim kanımız canımız dan olacaklar.Ben ve eşim ve ailelerimiz bu şekilde düşünüyoruz.Dinimizde yetime öksüze muhtaç olana sahiplenin diyor.Unutmasınlar Peygamberimizde çok küçük yaşta annesiz ve babasız kaldı ve amcası tarafından büyütüldü.Ve Peygamberimizinde evlatlığı vardı.İnsanların aklını bulandırmayın.Bizde evlatlık için baş vuranlardanız.7 yıllık evliyiz aşılama 2 tüp denemesi 2 düşükle sonuçlanan hamilelik.yaklaşık 2 yıldır evlatlık için baş vuruda bulunduk.bu arada tedavimizede devam ediyoruz.Allahım herkese nasip etmez ne mutlu bizlere yuvadan bir çocuğu alıp kanımızı canımızı sevgimizi vereceğiz.kendi çocuğumuzun olacağınada inanıyorum olsun,iki tane evladımız olur ikisini birbirinden asla ayırt etmeyeceğimize inanıyorum ve müjdeli haber tedavim esnasında geldi. kız ve erkekte 1. sırada yer alıyormuşuz.her an evladımızı kucağımıza alabiliriz))
Evet!! çok ciddi bir karar bu,eğer gelecek olan yavruya kendiniz doğurmuş gibi yaklaşımda bulunmazsanız zaten en büyük hatayı yaparsınız.çevre neder diye düşünmeyin.aile sizin aileniz önemli olan siz ve eşinizin buna hazır olması biz sevgimizi verebiliriz diyorsanız bence kalbinizin sesini dinleyip evlat edinmeye baş vurun. bana sorarsanız çok güzel anlatılamayacak kadar harika bir duygu bu. biz heyecanla yavrumuzun evimize gelmesini bekliyoruz.Sevgiyle kalın.)

sima çok ama çookk geçmiş olsun...insanın canından can gidiyor olsa gerek...

valla bizde gelişme yok halen bende örgülerime devam ediyorum senin dediğin gibi büyük örüyorum daha doğrusu hepsi büyük oldu kendiliğinden
canım çooooooook geçmiş olsun aman yiğenimize iyi bak tabiki kendinede

aramıza hoş geldin öncelille ama bizden hızlı çıktın 1. sıradaymışın senin adına sevindim hayırlı haberlerini bekliyoruz olumsuz yazılarada ilk okuyunca bende üzülmüş vede kızmıştım ama boşver başaına gelmeyen anlamaz bu bizlerin kaderiymiş hepimizede hayırlı olur inşallah bebişlerimizi birlikte büyütürüz

tebrikler
bir tanidigimiz bir kac gunluk bir bebegi evlat edinmisti, hic dogum yapmadigi halde gogsunden sut geldi ve bebegini emzirebildi. ne kadar hos degilmi?

canım çok geçmiş olsun bu aralar salgın var sanırım etrafımdaki tüm minikler ya boğaz enfeksiyonu yada ishal oluyor çok dikkat etmek lazım gelmiş geçmiş olsun

Zahidem negüzel örgüler örmüşsün ama bence çok fazla örme okadar fazla giyemiyorlar birde bazen örgüler bebişleri rahatsız edebiliyor evdeyken ev zaten yün bişey giydirmeyecek derecede oluyor ya oyüzden dedim. Kendine bişeyler ör yada eşine yada birkaç metre tülbent yada mermerşahin al mendilden biraz daha büyükce kareler kes etrafını rengarenk ipler al tığla geç alsana bebiş için agız bezi valla en az 30 tane yapmanı tavsiye ederim ilk aylarda ağız bezi sonrasında elbezi yada terleyince arkasına koymak için kullanabilirsin. Birde büyük bir mermerşahinin etrafını tığla geç onuda banyo sonrası ufaklığı kurulamak için kullanırsın. Havlunun içine yayıp önce onunla kurulamak daha iyi oluyor hem emici hemde yumuşak olduğu için ufaklıkların cildini rahatsız etmez ve kulaklarını temizlemekte çok işe yarıyor tavsiye ederim.

Ben artık düzenli olarak bu topiği taip ediyorum sizlerden güzel haberler duymak sıraların birer birer geldiğini duymak için sabırsızlanıyorum aklım hep sizinle.

Gelecek bebişlerin nekadarlık olacağını bilemediğimiz için alışveriş falan yapılamıyor ya aklıma bir iki öneri geldi nacizhane sizlerle paylaşmak istedim.
Mesela birkaç tane ihtiyaç listesi yapılabilinir.0-6 Ay için -6-12 Ay için - 12 ay üstü için birde ortak genel şeyler(mama sandalyesi-cam rende-ateş ölçer vs gibi). Bu listeleri hazırlamak yavaş yavaş tamamlamak sizleri bekleme aşamasında mutlu eder diye düşündüm.Şimdiden almaya başlamasanız bile neyi nerden temin edeceğinizi planlarsanız bebişlerinize kavuştuğunuz gün bir çırpıda alırsınız

canım ya ne güzel şeyler yazmışın içim titredi inan ayrıcada sanki hamileyim vede doğumumu bekliyormuşum gibi hissettirdin bana güzel bir duyguymuş örgülere gelince giydireceğimden emin değilim ama kendimi frenliyemiyorum yüncüye gidince kendimi kaybediyorum şundan bunda derken birde bakıyorumki birsürü ip almışım ve hemen nazlı bebişime diye bişeyler başlıyorum ve ördükçede mutlu oluyorum kendime ve eşime örmek içimden gelmiyor herşey nazlı bebeğime hazır şeylere bakamıyorum nedense onlara bakınca sanki bu heyecanlı bekleyişim vede bu güzel tılsım bozulacak sanıyorum hele sıram biraz daha ilerlesin belki farklı olur herşey şimdilik böyle devam ediyorum hayırlısı olsun bakalım......

canım çok geçmiş olsun bu aralar salgın var sanırım etrafımdaki tüm minikler ya boğaz enfeksiyonu yada ishal oluyor çok dikkat etmek lazım gelmiş geçmiş olsun

çok tşkr ederim gülaysenaz çok şükür geçti birdaha yaşamayız inşallah evet dediğin gibi çok salgın var ne kadar çabalasakda minikleri korumamız imkansız mikrop havada var çünkü bol bol vitamin takviyesi yapacaz artık...

çok tşkr ederim zahidem rabbim güzel günlerini göstersin yavrularımızın inşallah aminnnn

sevgili sima;
çok geçmiş olsun yavrucuğuna...umarım şimdilerde iyileşmiştir yüsü gülüyordur..
bisler de deli gibi o anlar gelsin yavrularımıs yanımısda olsun istiyorus ama hastalandıklarında kimbilir ne yapacağıs.elimis ayağımısa dolanacak...bislerde herkes gibi hayırlısı ile üstesinden geliris inşallah..

Son düzenleme:

hoşgelmişsin lee26
düşüncelerinise katılıyorum..evet.. önemli olan bislerin kararı,isteği...inşallah tedavinis olumlu sonuçlanır..
ne güsel... elinis kulağınısdadır. her an haber gelebilir..ne kadar heyecan verici olmalı.. ben daha başlarındayım.. ne kadar olmuştu sis başvuralı...istanbuldan mı başvurmuştunus?

tebrikler
bir tanidigimiz bir kac gunluk bir bebegi evlat edinmisti, hic dogum yapmadigi halde gogsunden sut geldi ve bebegini emzirebildi. ne kadar hos degilmi?

ay,ne güsellll.ben bir genel cerraha sormuştum.küçük bebeğim gelirse bir yolu var mı hani bir ilaç kullanıp sütümü getirebilirmiyim emsirebilirmiyim diye sormuştum..dr bunun mümkün olamdığını ancak doğurmak gerektiğini söylemişti.. tıpta %100 yok

herkese merhaba,öncelikle evlatlık alma konusunda bu kadar pozitif düşünceyi bir arada gördüğüm için çok mutlu oldum.Sizlere kısaca hikayemi anlatmak istiyorum.8 yıllık evliyim.Evliliğimizin 1.yılında çalışmama rağmen eşimle hemen çocuk istedik.Yaşımız 30 olduğundan hem de ben çocukları çok sevdiğim için.1 yıl uğraştıktan sonra bebeğimiz olmayınca başladı sınavımız.Eşimin sperm sayısının azlığı,kalitesizliği ve benim yumurta rezervimin az oluşu.Sonra 3 aşılama,4 tüp bebek denemesi ve bir tanesi tuttu oda kürtajla sona erdi.Sizlerin yazdıklarınızı ağlayarak okudum.Bizde eşimle bu tedavilerden sonra evlatlık almaya karar verdik,bu kararı vermek kolay olmadı,önce koruyucu aile olmayı düşündük ama ben bir bebeğe alıştıktan sonra onu nasıl bırakabilirim.Başvurumuzu yaptık,0-1 yaş kız bebek için.Şu an için 9.sıradayız.O kadar heyecanlıyım ki,eminim beni sizden daha iyi kimse anlayamaz. Bize 2012 sonu olabilir dediler. Bu kararı vermek mutluluk verici. Birde insanların olumsuz düşünceleri olmasa öyle acımasızca konuşuyorlar ki,soyunu iyi öğrenin,anne babası bir gün kesin çıkagelir,evlat alınan çocukların psikolojisi bozuk oluyor, başınıza dert almayın iyi düşündünüz mü,allahım çevremde o kadar negatif insan var ki,duygusal birisi olduğum için söylenenlere sert cevap veremiyorum,eve gelince sürekli ağlıyorum.Artık karar verdim,çevremi kısıtlayacağım ,sadece çok yakın 1-2 dostumla görüşeceğim.Kusura bakmayın çok uzattım ,ama sizlere içimi dökmek istedim.Ayrıca aranızda evlat edinmiş olan arkadaşlarıda tebrik ediyorum.Evlatlarıyla nice huzur ve mutluluk dolu günler diliyorum.

Sımdı salı günü gidiyorum tek bırı sorum var cok önemli terkmi aile risası olan mı tercıh etmelıyım bılgı verın mutlaka beklıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…