Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
:18:
merhaba
aranızdaki sıranın azalmasının nedeni aradakilerden bazılarının sıradan çıkması veya farklı yaşlarda da sırada olan kişileri bebişlerini larak sıradan ayrılmaları olabilir. bir de resmi işlemleri devam eden çocuklar içinde sıra işletiliyor. bu sırada olanlar da aradaki sıralardan ayrılmış olabilirler. sizden geride bulunan biri farklı yaş veya resmi işlemi devam eden çocuklardan aldıklarında sizden önce çocuk sahibi olmuş olurlar.

canım aynı sayfada http://www.kadinlarkulubu.com/evlat-edinme/426361-meleklerimizi-bekleme-sirasi.html

senay 67 bebişin nasıl ne yapıyorsunuz nasıl gidiyor babnın duyguları tepkisi ya bn bunları merak ediyorum yazarmısın biraz canım
sima yazdıkça gülerek ve sevinerek okuyorum sende ara sıra yazarsan sevinirim ya ne olur umut oluyor bana

kızlar eşim arkadaşının oglunu yanına almış gelmiş bir yakışıklı sormayın 13 yaşlarında eşim takıldı hanım bizim oglumuz olsun mu diye bende bu kazık kadar o bize anne baba demez ki istiyorsan 3 4 5 aylık kzı çocugumuz olabilir dedim surat şekli degişti kes dedi ama iyi yapmamışmıyım ne yapayım dalda geçer gibi ou söylüyor bende damarına bastım oh olsun

merhaba hanımlar :)

öncelikle, özel msjlarla yazdıklarınız beni çoook çoook mutlu etti hepinize çok teşekkür ediyorum fakat 100 msj sınırı varmış yeni üye olduğum için cvp yazamadım bilginiz olsun :)

başvuru süreci sıkıntısız geçti ama sanırım o sırada bikaç kez kalbim durdu tekrar çalıştı hissettim bunu

ilk etapta diploma ve kimlik istediler ve bir forum doldurdum sonrası görüşmeymiş heyecandan ölüyorum çok konuşurum ben aslında ama resmen dilim tutuldu :)

hadi beni bilgilendirin şimdi ne olacak ne zaman ararlar görüşme için eve geleceklermiş ne soruyorlar nasıl geçiyor noluyor :)

iyi pazarlar..havayı güzel görünce herkes gezmelere gitti galiba kimseler yok bugün:131::131::131:

mrblar arkadaslar
yenı katıldımmm...ben 6 yıllık evlıyım.2 basarısız tupbebek denemesı...esım azospermı...
bızde artık sosyal hızmetlerden evlat sahıbı olmaya karar verdı ve aralık ayının 30 unda basvuru yaptık.ve dıger gorusmelerımız ıcın randevularımızı beklıyoruz.daha sıramızı fln bılmıyoruz.ılk baslarda moralım cok bozuktu ama butun yazdıklarınızı deneyımlerınızı okudum ve daha ıyıııııyım....COK SUKUR..RABBIM INSALLAH BEBEKLERIMIZE TEZZZZ ZAMANDAKAVUSMAYI NASIPP EDER....

hoşgeldin aramıza

şenay hanım geçmiş yazıları okurken prensesin geldiği haberini okudum çok sevindim ailenize meleğinizle mutlu bir yaşam diliyorum meleğinizi koklayın benim için

merhaba kızlar dün bebişimizle deniz kenarına gittik kumun üzerinde yürümeyi sevdi. oradaki hav havları uzun uzun inceledi. dışarıya çıkmayı çok seviyor. gıdı gıdının yanında, güle güle ve ceee yapmayı seviyor. dudaklarını büzüştürüp onu öpmemimizi beklemeyi de seviyor. yalnız misafirler gelince biraz durgunlaşıyor. onları iyice inceledikten sonra önce kadınlara ısınıyor. erkeklere daha zor yaklaşıyor.

bu bahar sabahında herkese günaydınnnnnnnnnnnn gününüz aydınnnnnnnnn inşallah hepiniz muhteşem birgün geçirirsinizzzz biz minik kuşumla parka gidiyoruzzz park dönüşü görüşmek dileğiyleeee :)))

kızlar merhaba evraklar bitti çok şükür yarın teslim edicez beklemesi zormuş ya yeni olunca düşünürken hemen olacak gibi geliyordu ama buda tedaviler gibi zahmetli beklemesi zor inşallah yüzümüz güler alan arkadaşlarımız var sabır işi diyo dün konuştuk acele etmeyin ummadığınız bi an gelir diyo

merhaba; dünyanın en sabırlı anneleri ve anne adayları. Rabbimin doğal yoldan beni neden anne yapmadığını hiç sorgulamadım ama yıllar sonra evladıma kavuştuğumda onu kollarıma aldığımda hissettiğimi ve onun hissettiğini yaşamamız gerekliymiş diye düşündüm. Herkes aman dedi ne iyi ettin ne sevap yaptın. Bak yuvası oldu :) güldüm ben sahip olmasaydım benim ardımda binlerce insan var bekleyen onlar sahip olacaktı şanslı olan benim aslında dedim. tedavi sürecim 5 bekleme sürecim 5 toplam 10 yıl sonunda Rabbime şükürler olsun evladıma kavuştum. Nereden müraacat ettiğimi affınıza sığınarak paylaşamayacağım. Şu anda bunu paylaşmam sosyal ortamlarda uygun değil.Neden uzun bir süre beklediğimi de ileteyim evladımla ilgili kriterlerim fazlaydı .Ben onu 1 yaşında kollarıma aldım ilk günler zordu ben acemi o yabancı ama dün cicimmmmmmmm kucağına al beni derken sadece sevgi vardı yüreğimde ne uykusuzluk ne yorgunluk. Lütfen Rabbimin size uygun göreceğini beklerken sabırlı olun yüreğinizin sesini dinleyin sadece

öyle güzel anlatmışsınki dediğin gibi bana hep ne sevap ama cennetliksin falan dediler hep ama dediğin gibi bilmiyorlarki ben kızımı almasaydım onu alacak bir sürü aile var zaten ben sadece çok şanslıyımki kızım bemim kızım olduğu için şuanda 2 yaşında bir aylıktı ben onu kucağıma aldığımda rabbime şükürler olsunki onu bana nasip etti hiç isyan etmedim çok tedavilerlede uğraşmadım ben anne olmak istedim yavrum olsun istedim doğurmak için çaba sarfetmedim ve rabbim öyle güzel bir yoldan öyle güzel bir evlat nasip ettiki nekadar şükretsem azdır anneciğim dedikçe şebeklikler yaptıkça içim eriyor hala inanamıyorum bazen gerçekten benim meleğimmisin diyorum rabbim dilkeyen herkese nasip etsin aminnnn

Bu yazıyı görünce içim acıdı bir an .. yazmak ve yazmamak arasında kaldım aslında..

Evlat sahibi olmak yada olamamak nedir ikisinide çok iiyi biliyorum ..
hatta yazarken bile kalbimin atışını değiştiren o sözcüğüde çok çok iyi biliyorum ben ..
evlatlık olmak .. evlat umuduyla senı alan aileye çocuk olmak ..

Almayın arkadaşlar , eğer akrabanız değilse aldığınız çocuk dini bakımdan zaten gunaha gırıyorsunuz.
yok ben dini boyutunu geçtim diyorsanız size başka boyutlardan bahsedeyım :
beni ailem 2,5 yaşındayken atmış ..
Beni alan ailenin bebeği olmuyormuş birgün komşuya gelince benden bahsedilmiş
kücücük bir kız denmiş ; beni alan annem hemen görmeye gelmiş
Bana annen geldi demişler bende koşup sarılmışım , ağlamışım anne diye ..
Dayanamamış , beni o perişan halde bırakamamış
O bir evlada , ben bir anneye hasret , birleşmiş kaderimiz..
Allah binlerce kez razı olsun , ben Peygamberimden sonra en merhametli insan olarak Annemi tanıdım
Bu derece sabrlı , bitmek tükenmek bilmeyen bir aşkla başkasının çocuğu nasıl sevilirdi .. sevmişti işte..
Ama herşey sevip , kabullenmek ile bitmiyor asıl sorun bundan sonra başlıyor ..

Ben 15 yaşımda gerçeği öğrendim ; şuan 23 yaşındayım onbeş senedir çektiklerimi bir ben bilirim bir Allah bilir ..
Demek istediğim : siz çok sabrlı ve sevgi dolu olabilirsiniz , ama hayat sizin kadar iyi davranmayabilir
Ben ikinci kez annesiz kaldım bu hayatta .. bana anne olmanın ne demek oldugunu gösteren o muhterem kadını 4 yıl önce kaybettim ..
Şimdi hem yaşanılan acılar var anılarda , hemde ölümün acısı ..

bak arkadaşım sen dini boyutunu ne kadar biliyorsunda ahkam kesebiliyorsun ben senin gibilere nankör olarak bakarım mümkünse sen ve senin gibiler buraya yazı yazmasın kimsenin canını sıkmaya hakkınız yok sağdan soldan duyduklarınızla insanların duygularıyla oynamayın kaldıki seni yetiştiren anneye allah rahmet eylesin senin gibi bir evladı olduğu için daha çok üzüldüm sana gönlünü açmış evladım demiş bağrına basmış ama yazıkki sana evlat sevgisini aşılayamamış çok üzüldüm muhterem annen için kimbilir ne fedakarlıklar yapmış ama sen onun kıymetini bilememişsinki buraya almayın çocuk almayın terkedilmiş çocuğa kucak açmayın sevmeyin diyebilecek cesareti kendinde bulabiliyorsun günahını nasıl hesaplayabiliyorsun sen kimsinki rabbimin bunu bize günah olarak yazabileceğini söyleyebiliyorsun
benim eşimin ailesi hepsi hoca ciddi makamlarda hocalar hemde herkesten çok onlar destekledi beni herkesten çok onlar çocuğumu sahiplenip kucak açtılar hocalar dururken sana ahkam kesmek düşmez hemde bunu birebir yaşamışsın çok üzüldümmm çookkkkkkkk

Son düzenleme:
Evlat edinmedim. Etrafımda da bir aile vardı evlat edinen 2 çocuk aldılar yaş farkları bayağı vardı onların her ikiside evlatlık olduğunu biliyordu ve hiç sorun yaşamadılar ama ben cesaret edemezdim. Belki çoçuğum hiç olmasaydı bir ihtimal düşünebilirim ama çok zor olurdu. Kendi DNA mdan olanle bile sorunlar yaşarken yabancı biriyle nasıl anlaşırdım bilemiyorum.
Bence eğer evlatlık alabilecek cesaretiniz var ise bence gerçekler söylenmemeli yada ne bileyim anne değil de teyze olarak ilk günden kendinizi tanıtmanız.
Cidden zor bir seçim.
Allah yardımcınız olsun. Eli değil ayakları öpülecek kadınlarsınız...

benimde içim acıdı senin yazdıklarını okuyunca keşke o muhterem dediğin hanımefendi almasaydı seni belki çok daha mutlu ve sorunsuz dörtdörtlük bir hayatın olurdu nerde sabah orda akşam büyürdün..
ayrıca günahı sevabı bilen biri buraya senin yazdığın yazıyı da yazmazdı okadıncağızın sevgisini ve emeklerini hak ediyormuusn acaba bir düşünmelisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…