Canim benim kizim cok hizli geldi bana.Ben 7 ay olmustu basvurum ve nedwn hala ev ziyaretimiz olmadi,bizden sonra basvuranlarin ev ziyareti olmus diye soylenirkwn birden telefon caldi ve bizw bir bebek goztereceklerini ve hemen yarin ev ziyareti aradiklari gun ise birebir mulakat yapacaklarini soylediler .Beni aradiktan sonaki 5 gun icinde bebegime kavustum.Hic belli olmaz anlayacagin.Her an bir arkadasimizin telefonu calabilir.Ben 7 ay icinde kavustum :)Lvny sen yazınca geçmiş sayfalara bakayım dedim. Haberi topikte paylaştığın sayfayı buldum. 4.sıradasınız dediklerinden yarım saat sonra kızının haberini almanıSonra Kedicik2'nin Eylül sonunda şu bir haftayı atlatayım arayacağım diye yazdıktan iki hafta kadar sonra bebeğinin haberini vermesini:109:
Kızlar kimbilir yarın hangimize mutlu haber gelecek ve bu haberi bizimle paylaşacak:116: sabah ola hayır ola diyorum herkese mutlu yarınlara uyanmak dileğiyle iyi geceler
Ayy inşallah battaniyeyi kullandığın zamanları kısa süre içerisinde görürüz! :) heyecanlandım yahu :)
Liste konusunda aynen devam sanırım.
Ben de alttan çıtçıtlı bodylerden stok yapmaya başladım. Aldıklarımı hep 6 aydan büyük olacak şekilde seçiyorum. Yeni doğmuş, ya da 1-2 aylık aylık gelmesi gönlümüzden geçen ama büyük gelirse diye boş yere fazladan kıyafet almayalım dedim. Ztn belli olur olmaz geldiğinde hemen mağazaya koşup eksiklerini tamamlamak zorunda kalıcaz. Ne güzel heyecanlar.. Şu an ezan okunuyor, ezanların yüzü suyu hürmetine Rabbim bizleri kısa zamanda yavrularımıza kavuştursun onlara sağlık sıhhat versin inşallah.
AMiN :)
scuba ne yaptın başvuru yapabildinizmi
bacılar ben kızıma bişeyler örmek istiyorum ama nete bakmama rağmen şöyle kolay basit bir model bulamadım
doğrusu ben tığ bilirim sadece
bacılar nasıl yapılır bileniniz varmı
bende tığ bilirim sadece patik yaparım sıkıldıkça çocuğu olana dağıtırım kocam kız erkek farketmez dediği için patik kız ve erkek yaptım bide küçük küçük motifler yaparak birleştirmiştim şimdi o bebek alt değiştirmelik olarak kullanıma hazır hale geldi şimdide düşündüğüm 4 parmağımdan biraz daha büyük beyaz kare ortayada renkli büyük daire beyaz üzeri pembe mavi mor kırmızı turuncu düğme gibi öyle düşünüyorum bi tane internetten bakarım bende sonra doğaçlamayla ortaya çok değişik şeyler çıkardığım oldu
Uzun zamandir giremedim topige kizlar.Yazilan herseyide okuma firsati bulamadim ama benden sonra bebegine kavusan arkadaslarim olmus dogal olarak.Hepiniz adina cok mutlu oldum inanin.Gozunuz aydin.Ben bebegime kavusali birbucuk ay oldu.Ne de cabuk gecti zaman inanamiyorum.iki ay once ev ziyareti bekliyordum ben ya.Cok saskinim.Simdi sabirsizlikla bekledigim kizim varyanimda.Nisana kadar izinliyim ve onunla doya doya zaman geciriyorum.Kizim o kadar tatli ki anlatamam.Bakmaya doyamiyorum ona.Anne olmanin tasimak olmadigini zaten biliyordum simdi bu duyguyu yasayarak daha iyi anliyorum.Onun bir yeri agrisa onun degil benim agrisin diyorym.Kizim bu aralar oksuruyor usuttum onu sanirim .Oyle oksuruyorki oksuruk sonunda ayy diye bir ses cikiyor ondan.O an caninin acidigini dusunuyorum ve gozlerim doluyor.Neyse ilaclarini aliyor insallah tez zamanda iyilesecek.Anne olmak ona degil bana olsun dememkmis anladim ki.Bu arada kizimin kalca cikigi ultrasonunu yaptirdik.Kalca cikigi yok ama kalca gemiginde gelisim geriligi cikti.Doktor cok kucuk oldugunu ve cift bez baglayarak duzeltebilecegimizi soyledi.Duzelmezse kalca cikigi tedavisinde oldugu gibi askiya alinacakmis bacaklari.O da olmazsa ameliyat ;( insallah cift bez kullanarak sorununu duzeltebilirim arkadaslar.Lutfen bizim icin dua edin.Bu arada basvuru yapan yada yapmayi dusunen hic kimse evlat edinme konusnda tereddut yasamasin.Ben sunu cok net soyleyebilirimki onu kucaginiza aldiginiz anda hersey bitiyor.ben onun icin herseyi yaparim...
Uzun zamandir giremedim topige kizlar.Yazilan herseyide okuma firsati bulamadim ama benden sonra bebegine kavusan arkadaslarim olmus dogal olarak.Hepiniz adina cok mutlu oldum inanin.Gozunuz aydin.Ben bebegime kavusali birbucuk ay oldu.Ne de cabuk gecti zaman inanamiyorum.iki ay once ev ziyareti bekliyordum ben ya.Cok saskinim.Simdi sabirsizlikla bekledigim kizim varyanimda.Nisana kadar izinliyim ve onunla doya doya zaman geciriyorum.Kizim o kadar tatli ki anlatamam.Bakmaya doyamiyorum ona.Anne olmanin tasimak olmadigini zaten biliyordum simdi bu duyguyu yasayarak daha iyi anliyorum.Onun bir yeri agrisa onun degil benim agrisin diyorym.Kizim bu aralar oksuruyor usuttum onu sanirim .Oyle oksuruyorki oksuruk sonunda ayy diye bir ses cikiyor ondan.O an caninin acidigini dusunuyorum ve gozlerim doluyor.Neyse ilaclarini aliyor insallah tez zamanda iyilesecek.Anne olmak ona degil bana olsun dememkmis anladim ki.Bu arada kizimin kalca cikigi ultrasonunu yaptirdik.Kalca cikigi yok ama kalca gemiginde gelisim geriligi cikti.Doktor cok kucuk oldugunu ve cift bez baglayarak duzeltebilecegimizi soyledi.Duzelmezse kalca cikigi tedavisinde oldugu gibi askiya alinacakmis bacaklari.O da olmazsa ameliyat ;( insallah cift bez kullanarak sorununu duzeltebilirim arkadaslar.Lutfen bizim icin dua edin.Bu arada basvuru yapan yada yapmayi dusunen hic kimse evlat edinme konusnda tereddut yasamasin.Ben sunu cok net soyleyebilirimki onu kucaginiza aldiginiz anda hersey bitiyor.ben onun icin herseyi yaparim...
günaydın kızlar umarım bugün çok mutlu haberler alırız hepimizin bbebişle dolsun kucağıııı nerde bakım amıııın diyenleri görelımmmmm
aammmiinnnn
günaydın kızlar umarım bugün çok mutlu haberler alırız hepimizin bbebişle dolsun kucağıııı nerde bakım amıııın diyenleri görelımmmmm
aammmiinnnn
cuma günü hastaneye gidicez rapor için. bir yandanda özgeçmiş yazıyorum. belgeleri tamamlayıp tekrar gidicez
alizenin dergisini aldım çok güzel modeller var tavsiye ederim. basit örgü modelleri de var tığ işi patik eldiven saç bandı takımlarıda
marifetli arkadaşım ne orjinal olmuşlardır. ne büyük keyif dimi bebeğine bir şeyler örmek.
çok geçmiş olsun dualarımız küçük meleğinizle. güzel haberlerinizi bekliyoruz
aammmiinnnn
aammmiinnnn
merhaba kızlar allah nasip ederse 8 kasımda bebişimiz gelecek...isim arıyoruz...kız...tavsiyeleriniz nedir acaba isim için? bir de alışveriş yapacağız....biberon hangi marka almalıyım? puset,giysi...hepsi tatlı bir telaş.....ama öncelik isimde.....
Tesadüfen bir siteden okuduğum yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.(» 2013 » Mayısbir evlat edindik biz)
Merhaba
Yarın Anneler günü. Yaklaşık 5 aydır aklımda dönüp duran ama bir türlü oturup yazamadığım, elimin varmadığı bir konu var. Annelik mesleğindeki 16. ayımı doldurduktan sonra artık bu konuda az biraz ahkam kesmeyi kendime hak gördüm ve Anneler günü vesilesiyle yazmaya karar verdim.
Evet mevzu şu: ANNE olmak nedir ne değildir ? Kime ANNE denir, denmelidir, denmemelidir?
Çok basit gibi geliyor değil mi ? Üzerinde biraz kafa patlatınca aslında çok da basit olmadığını anlıyorsunuz. Amacım Annelik becerilerini tartışmak değil. Asla ! O başka bir konu. Benim buradaki amacım Anne sıfatının kullanımı , tanımı , ne olup ne olmadığını tartışmak. Şöyle ki:
Her şey aylar önce bir video izlemem üzerine başladı. O güne kadar (ki evlat edineli neredeyse 1 sene olmuştu) Anne kelimesinin anlamı, kime Anne denmeli ya da denmemeli öyle çok da kafa patlatmamıştım. Ama sonra düşündükçe bambaşka bir açıdan görmeye başladım konuyu.
Bir sabah kuşağı programında konu evlat edinme. Konuk aile ve bir psikolog eşliğinde sohbet ediliyor. Bir yerde Anne şöyle diyor: Evlat edindikten sonra düzenli olarak gerçek Annesini ziyaret ettik. ! Üstelik bu Anne , evlat edindikten sonra sütü gelmiş bir Anne.
Yukarıdaki cümledeki 3 yanlışı bulun !
Daha sonra psikoloğun yaptığı yorumları , davranışlarının yanlışlığını doğruluğunu falan tartışmayacağım. Benim takıldığım şu ifade:
GERÇEK ANNE !
Neden? Sırf doğurdu diye mi ? Peki bu durumda sen nesin? 2,5 sene boyunca o bebeğe bakan kim? Üstelik doğurmadığın halde öyle büyük bir sevgi duymuşsun ki, beynin sen doğurmuşsun gibi vermiş emri, salgılatmış hormonu, sütün gelmiş, emzirmişsin. Sen bu durumda sahte Anne misin ?
İşte takıldığım sorun bu!
Yıllarca toplum öyle bir önyargı ile beynimizi yıkamış ki ! Doğurmak = Anne ya da Anne = Doğurmak olmuş. En okumuşumuzdan en cahilimize kadar (bir zamanlar ben de dahil) Doğuran herkesin otomatik olarak Anne sıfatına hak kazandığına inanmışız. Hem de hiç düşünmeden, sorgulamadan.
Anne olmak çok şeydir. Sayfalarca yazabilirim ama hala tam olarak ifade edemeyebilirim. Ama çok net ifade edebileceğim bir şey var ki; Anne olmak sadece doğurmak demek değildir. Doğurmak Anne sıfatını hak etmek için yeterli değildir. Evet!
Hamilelik süreci çok çok çok özel bir süreçtir. Ve fakat aynı zamanda Anne adaylığıdır. Doğurduğunuz an artık ya Anne olmayı seçecek ve dünyanın en zor, en güzel, en özel mesleğini icra etmeye başlayacak ve bu sıfatı hak edeceksinizdir ya da bu meslekten istifa edecek ve bu sıfattan vaz geçeceksinizdir. Çünkü Anne olmak öyle kolay değildir. Hak etmek gerekir.
Anne olmak ; artık ömrünüzün geri kalanını bir başkasına adamak demektir. İsteseniz de, istemeseniz de ! Anne olmak emek vermektir. Koşulsuz, karşılıksız sevmek ve hiç bir karşılık beklemeden vermek vermek vermek vermektir. Tüm dünya size karşı olsa bile tüm dünyaya karşı durabilmek demektir. O’nun sırtını dayadığı Dağ olabilmektir. Anne olmak, can veren olsanız da olmasanızda uğruna hayatınızı feda edebilmek, gerekirse canınızı vermek demektir. Ve bunun için de illa doğurmak gerekmemektedir.
Sırf bir kitap yazmaya karar verdiniz ve elinize kağıt kalem aldığınız için Yazar olamazsınız. Yazar sıfatını kazanmanız için yazmanız ve bir kitap ortaya koymanız gerekir. Ya da bir Ressam sıfatını hak etmeniz için ortaya eserler çıkarmanız gerekir. Sadece tuval ve boya almanız yetmez.
Anne sıfatını hak etmeniz için de, bir nakış işler gibi, ilmek ilmek , an ve an emek vermeniz gerekir. Doğurmak elinize kağıdı kalemi almak demektir. Anne olmak için o kitabı satır satır yazmanız gerekir.
Bu nedenle artık biyolojik Anne tanımına bile karşıyım. Evlat edindiyseniz o çocuğun tek bir Annesi vardır. SİZ !
Artık en gerçek Anne sizsinizdir.
Onu doğuran bayan ise kolay yolu seçmiş, o gün orada bebeğini terk ederek Annelik görevinden istifia etmiştir. Ve artık bu sıfatla anılamaz, anılmamalıdır.
Bu vesile ile, doğurmuş olsun ya da olmasın, her kim bir çocuğa emek veriyorsa hepsinin, hepimizin Anneler günü kutlu olsun !
Sevgiler…
evet dimi unutmuşum inşallah hayırlı bereketli evlat olurheyyy kızlar yarın bebiş geliyoooo thorbanka
aammmiinnnn
ben de bir programda izlemiştim. konuk olarak evlat edinilen çocuk ve annesi (evlat edinen bayan) vardı. çocuk 17 yaşındaydı. evlat edinildiğini yeni öğrenmiş ve kendisini doğuran bayanı merak etmiş ve görmek istemiş. annesi bu durumu ağlayarak anlatıyodu durumu. çocuk kendisini doğuran bayandan bahsederken "o kadın" ifadesini kullanıyodu ve "o kadının yanında 3 gün kaldım sonra annemi özledim, evime dönmek istedim" diyodu. sunucu senin annen kim diye sorduğunda evlat edinen bayanı işaret ederek "benim bi tane annem var" dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?