Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Thorbank ne yaptın, hazırlıkların bitti mi? Hadi bakalım vuslata az kaldı, yarın sayende burada hep beraber sevineceğiz kısmetse

sağlık raporunu ne için istediğinizi belirten bir dilekçe yazıyorsunuz. Ben özgeçmişimi resimler hariç 22 sayfa anlatım tarzında ve 2 sayfada kronolojik sıra ile yazmışım.12 de resim eklemiştim :)
Umarım çabuk biter sağlık raporunuz.

Thorbank ne yaptın, hazırlıkların bitti mi? Hadi bakalım vuslata az kaldı, yarın sayende burada hep beraber sevineceğiz kısmetse

bende çok merak ediyorum ama meşgul heralde. ohhh dünyanın en güzel meşguliyeti yavrusu için hazırlık yapıyor. bekleyen herkese yaşatsın rabbim.

Kedicik2 ,çorap ve küçük çamaşırlar için çamaşır filesi kullanmanı öneririm ,hem makinada kaybolmaz hem de makinadan çıkartırken yere düşürmezsin. Kolay gelsin

Merhaba,

Aslında çok çok uzun olmasına gerek yok özgeçmişin. Bir de illa verilen listedeki bütün soruları ayrıntılı cevaplamalıyım diye düşünmeyin. Benimki 2-2,5 sayfaydı. Eşiminki de 2 civarıydı. Kişisel fikrim eşinizle birlikte evlenmeden önce çekilmiş fotoğrafınızı koymak gayet mantıklı, bir sakınca olacağını sanmıyorum. Zaten fazla resim istenmediği için ailenizle birlikte olan resimde eşinizin de olması daha güzel olabilir gibi geldi. Bunlar şahsi fikirlerim :)

Kızlar siz de televizyon başındayken ağlamaya başladığınız oluyor mu yoksa tek sulugözlü ben miyim?

Önceden hiç aklıma gelmezdi ama insanın çocuğu olmayınca nedense bebek temalı reklamlar sanki daha da gözüne çarpıyor. Hele bu aralar birtane var anneler anlatıyor onunla doğdum, kokusu şöyle böyle diye tatlı tatlı bebekleri gösteriyorlar. O reklam her çıktığında gözyaşlarımı görmesin ve üzülmesin diye yüzümü eşimden bir saklayışım var ki görmelisiniz..

Bunlar normal değil mi? Etkileniyorum ne yapayım..

Hele birara bi turkcell reklamı vardı bebek temalı. O çok zorluyordu beni. Sonra düşündüm acaba kaç bin aile Türkiye'de kısırlık tedavisi görüyor, kaç bin kişi tüp bebekle uğraşıyor, kaçı da evlat edinmek için sıra bekliyor ama paranın ve pazarlamanın gözü kör olsun içimizdeki o eksikliği her an gözümüze vurabiliyorlar. Bir de öyle bir hassas konu ki, dünyaları versen yine de olmuyorsa olmuyor bazı şeyler.

Aslında bebek sahibi olamayan çifti konu alan bir dizi olsa.. Bizim insanımız ancak dizilerle eğitilebildiği için belki mesaj verir o diziler. Düşüncesiz insanların her önüne gelenin "hani çocuk yok mu çocuk", ayaküstü rastladığınız insanların "ay aman çok beklemeyin sonra olmuyormuş" diye kendi çaplarında öğüt vermeleri, çocuk düşündüğünüzü bilen düşüncesiz insanların 15te bir gelip hani hamile misin diye sorup baskı oluşturmaları.. Bunları dışarıdan görseler belki de yaptıklarının ne kadar yanlış olduğunu idrak ederler diye düşünüyorum.

Kesinlikle katılıyorum.

babiesrus ben de senin gibi tv reklamlarında, dışardaki panolarda bebek gördüğümde kötü hissederdim. ben miyim acayip olan derdim sonra kk yı buldum. birçok kısır kadının benimle aynı duyguları paylaştığını gördüm. yalnız olmadığımı hissetmek, benim gibi kadınlar olduğunu bilmek iyi geldi. bu belki biraz bencilce ama böyle hissettim.

alış veriş merkezlerine gidemedim hamile ve çocuklu kadınları görmemek için. iş yerinde masalarında çocuk resimleri olan arkadaşların yanına gitmemeye çalıştım. bütün arkadaşlarımın çocuğu oldu, geceleri yattığımda hep o düşünceler vardı kafamda. neden neden diye sorguladım ama bi nedeni yoktu. sonra hangi ünlünün çocuğu var hangisinin yok diye bakmak takıntı halini aldı :)

ama başvuruyu yaptıktan sonra sanki kendimi acayip hafiflemiş hissetmeye başladım. artık ne sömürü yapan reklamları ne de çocuklu kadınları görünce üzülüyorum. ama insanların hassasiyetlerini hiçe sayan pazarlama taktiklerine hala çok sinirleniyorum.

pat diye hadi artık çocuk yapın diyenlere pat diye bizim çocuğumuz olmuyo dediğimde suratlarının aldığı şekli görünce de çok gülüyorum.

Kızlar hepimizin yaşadığı ortak sorun bu vee bu yola başvurup onayımızı aldıktan sonra takmamayı öğrendik.Hala acımıyor mu içimiz tabiiki acıyor ama umudumuz var Anne olmamıza ramak kaldı kızlar şu kısır kelimesini kullanmayın lütfen bizler Özel Anneleriz, Seçilmiş Anneleriz bunu sakın unutmayın... SEVGİYLE KALIN

Son düzenleme:

Hepimiz hassasız bizimde gözlerimiz doluyor canım çok normal . yani insanın en özel konusunu nasıl böyle ayak üstü dillendiriyorlar anlamıyorum. karakter meselesi olduğunu düşünüyorum. hayatımda hiç kimseye sormadım bebek yapmıyormusunuz diye ama yolda selamlaştığım insanlar bile sorabiliyor. ince düşünen insan kendini her yerde belli ediyor. bazı akrabalarım ilk düşükten sonra yanımda hiç bebek lafı etmezken kimide canımın yanıcağını bile bile her fırsatta bebek konusunu açtılar. bilmeden soranları değil ama bile bile can yakanları rabbim bildiği gibi yapsın.

haklısın canım ben normalde dikkat ederdim kullandığım kelimelere ama yazıvermişim

bacılar bu aşamalara yaklaşmış yada geçirmiş olanlardan yardım istiyorum
mahkeme sürecinde hangi evraklar isteniyor ayrıntılı olarak yazarmısınız burdan yada özelden cevaplarınızı bekliyorum
Dosyanızı kurumdan alıp mahkemeye gidiyorsunuz.Sulh mahkemesine kayyım ataması için bir de Aile mahkemesine başvuruyorsunuz,belli bir ücreti var.Aile mahkemesi isterse rapor yazması için evinize pedagog gönderiyor.Bize geldi.Bu pazartesi de danışmanımız atandığı için başka bir ile yeni danışmanımız ziyarete geldi.Aynı gün danışmandan önce eve bir polis geldi.İçeri girmedi.Oğlum da mis gibi giyinmiş kucağımda anne anne diye konuşuyordu.Polisi de aile mahkemesi göndermiş.Sağlıklımısınız,neden başvurdunuz,eşinizle aranız iyimi,nerde çalışıyorsunuz ne kazanıyorsunuz gibi şeyler sordu.Adamcağızın elindeki formda yazılan soruları sordu,çok kısa geçti.Yine de şaşırdım izin günüme geldi çok şükür.Aralıkta sulh mahkemesi var,danışmanımız nüfus cüzdanı fotokopinizle orda olun ben yönlendiricem dedi.İnşalalh tez ve sorunsuz halllolur.İsim değişikliğini pedagog yanlış biliyormuş.Nüfus müdürlüğüne eşimle birlikte dilekçe vermem yeterliymiş.

Arkadaşım Allah yardımcın olsun. İsim konusunda evladınızı üzerinize aldıktan sonra ayrıca sulh hukuk mahkemesine dava açılıyor diye biliyorum.

Son düzenleme:

anam benim yirim ben onun anne diyen ağzını. maşallah küçük kuzuya

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Düzce Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

Slm kizlar bi suredir msj yazamadim ama bi firsatta girip yazilara bakiyodum her gun bakmazsam eksik hissediyorum gercekten bagimlilik yapiyosunuz:)) Bir suredir cok yogundum raporlarla ugrasiyodum benim biraz uzamisti biliyosunuz sabahtan istanbul trafiginde bi yerden bi yere gitmek cok sikintili bilen bilir sabahin altisinda yola cikip hastane hastane kosturduk ordan kosarak ise gidiyodum benim isimde baskalarina karsi sorumlulugum cok o yuzden devamsizlik yapmamam gerekiyo anliyacaginiz surekli yorgunluk neyseki bitti sayilir psikiyatri raporu haric digerlerini tamamladik dun teslim ettik uzmanimiz sureyi uzatacagini soyledi son raporuda goturunce raporunu yazacakmis artik beklemedeyiz
Sizler saglik raporlarini teslim ettikten sonra onayinizi ve siranizi ogrenmek ne kadar zaman surdu cok bekledinizmi burdan gordugum sanirim kimine yazi geldi kimi arandi kimiyse haber gelmeden yavrusu geldi bi genelleme yok heralde
Sevgili thorbank yavruna bugun kavusacaktin guzel haberlerini bekliyoruz artik halay cekme zamani geldi degilmi kizlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…