Hayırlı olsun ndmysmn darısı yavrunu kucağına almana olsun ve de darısı bize olsun.
ev ziyaretinden sonra ne kadar zamanda onay kağıdı geliyor
Amin canım en kısa sürede hepimiz yavrularımıza kavuşuruz inşallah
uzman bize verdiği kağıdı hastaneye götürmemizi söyledi. kağıtta yazan ibarelerin olması gerekiyor dimi. hastanede dilekçemi yazıcaz. yarın gidiyorum inşallah bir sorun çıkmaz
çok sağol canım parmaklarına sağlık
Thorbank ne yaptın, hazırlıkların bitti mi? Hadi bakalım vuslata az kaldı, yarın sayende burada hep beraber sevineceğiz kısmetse
Foruma girince envai cesit reklam görünüyor ya, bana hala tüp bebek reklamlari görünüyor.. bakiyorum bakiyorum, sanki bu hayattan degil de onceki hayatimda yasamisim.. o kadar uzakta bana.. ne zor zamanlardi.. girersin bir labirente, cikamazsin.. Allah kimseye göstermesin, yasatmasin.. bile isteye yillarca eziyet.. bugünümüze sükürler olsun..
şimdi küçüğümüze bakıyoruz bakıyoruz acaba büyüyünce nasıl bir insan olacak diye düşünüyoruz eşimle.. sesi, konusmasi, hali tavri nasil olacak acaba.. tabi ki daha cok var ama insan merak ediyor :)
bu sabah banyomuzu yaptik. banyoda aglamamak en büyük hedefimiz.. sarkilarla türkülerle yikaniyoruz :) bir de kaydirmadan tutabilmek tabi en zoru :) sonrasinda artik giyinmeye asla sabri kalmiyor, yikiyor ortaligi.. esim kucagina alip gezdirirken ben de altini bezliyorum, var mi böyle bir hizmet)) ama sonra coraplariydi, ic bodysi, dış bodysiydi rica minnet giydiriyoruz, dokunsaniz agliyor.. ama en son sapkasini da kafasina takinca bi tatli oluyor ki :) banyodan sonra takmasi icin penye külahlar aldim cok tatli, ibişim diyorum onlari takinca, karsilikli gülüyoruz :) en sevdigim giysisi ama tartismasiz coraplar.. nasi küçükler :)) her camasir yikamada kayboluyor ya da makinenin bir yerinde kaliyor :)) ayaklari büyüse de o minik coraplari hic atmiycam, içlerine çikolata seker koyup yilbasinda dagiticam :)
bir de şöyle bir düşüncem var kızlar, elimizde olsa eşimle, o bebek kokusunu şişeye doldurup saklıycaz.. onun için küçülen kıyafetlerinden birkaç taneyi son bir kez giydirdikten sonra yıkamadan saklıycam kısmet olursa, bakalim kokusu kalacak mi:)
Lvnya Nisana kadar izin alabildigine cok sevindim :) ooohh 6 ay evde minnoşlasın.. öksürük sorunu genelde oluyor galiba birarada olmaktan, sonra ilaçla geciyor. kalca sorununu da inşallah en hafif sekilde atlatır.
Bekleyen arkadaslarima, belge ile ugrasan arkadaslarima kolayliklar diliyorum.. hersey hizla akip gececek merak etmeyin.. basvurusu onaylananlar kacinci siralarda belli mi? zamancim sen bir daha arayip ogrendin mi, 15lere gelmiş miydin, ben sanki öyle hatirliyorum.. hazancim gecen gun de sizi dusunuyordum, ya ne olur sanki su yas olayina bu kadar takmasalar? ne olur 5 degil de 2-3-4 olsa ne olur ki? belki o yaslarda var cocuklar ve annesiz babasiz bekliyor, kim bilir.. devletimiz herseyi tekrar tekrar inceliyor, degistiriyor, belki bu yas konusu da biraz daha gevsetilir.. ne de olsa ortalama insan ömrü uzuyor.. bircok kadin 42-43üne kadar ugrasiyor tibben anne olmak icin, o saatten sonra vazgectiginde de bebek alma yasini geciyor, daha buyuk yasta da cok beklenilecegini duyup tamamen uzaklasiyorlar o fikirden.. oysa bir iki yildan ne cikar ki..
kızlar bu özgeçmişi yazıyorum ya 10 sayfa oldu daha bitmedi 6-7 madde daha var yazmadığım çok mu detaya girdim acaba. eşiminki 1 sayfa falan olucak heralde. benimkinin çok olması, onunkinin az olması sorun olurmu? birde fotoğraflarda eşimin olmadığı kendi ailemle çekilmiş fotoğraflardan 1 tane olabilir mi? yoksa hepsinde ikimizin bi arada olmasımı gerekiyor. ayrıca evlenmeden önce eşimle çekilmiş fotoğraflarda olurmu ilişkimizin ne kadar eski ve köklü olduğunu göstermek açısından. ayy ne çok sordum. ama anlıyorsunuz siz beni bir hata olmasın diye titizleniyorum işte.
Kızlar siz de televizyon başındayken ağlamaya başladığınız oluyor mu yoksa tek sulugözlü ben miyim?
Önceden hiç aklıma gelmezdi ama insanın çocuğu olmayınca nedense bebek temalı reklamlar sanki daha da gözüne çarpıyor. Hele bu aralar birtane var anneler anlatıyor onunla doğdum, kokusu şöyle böyle diye tatlı tatlı bebekleri gösteriyorlar. O reklam her çıktığında gözyaşlarımı görmesin ve üzülmesin diye yüzümü eşimden bir saklayışım var ki görmelisiniz..
Bunlar normal değil mi? Etkileniyorum ne yapayım..
Hele birara bi turkcell reklamı vardı bebek temalı. O çok zorluyordu beni. Sonra düşündüm acaba kaç bin aile Türkiye'de kısırlık tedavisi görüyor, kaç bin kişi tüp bebekle uğraşıyor, kaçı da evlat edinmek için sıra bekliyor ama paranın ve pazarlamanın gözü kör olsun içimizdeki o eksikliği her an gözümüze vurabiliyorlar. Bir de öyle bir hassas konu ki, dünyaları versen yine de olmuyorsa olmuyor bazı şeyler.
Aslında bebek sahibi olamayan çifti konu alan bir dizi olsa.. Bizim insanımız ancak dizilerle eğitilebildiği için belki mesaj verir o diziler. Düşüncesiz insanların her önüne gelenin "hani çocuk yok mu çocuk", ayaküstü rastladığınız insanların "ay aman çok beklemeyin sonra olmuyormuş" diye kendi çaplarında öğüt vermeleri, çocuk düşündüğünüzü bilen düşüncesiz insanların 15te bir gelip hani hamile misin diye sorup baskı oluşturmaları.. Bunları dışarıdan görseler belki de yaptıklarının ne kadar yanlış olduğunu idrak ederler diye düşünüyorum.
Kızlar siz de televizyon başındayken ağlamaya başladığınız oluyor mu yoksa tek sulugözlü ben miyim?
Önceden hiç aklıma gelmezdi ama insanın çocuğu olmayınca nedense bebek temalı reklamlar sanki daha da gözüne çarpıyor. Hele bu aralar birtane var anneler anlatıyor onunla doğdum, kokusu şöyle böyle diye tatlı tatlı bebekleri gösteriyorlar. O reklam her çıktığında gözyaşlarımı görmesin ve üzülmesin diye yüzümü eşimden bir saklayışım var ki görmelisiniz..
Hele birara bi turkcell reklamı vardı bebek temalı. O çok zorluyordu beni. Sonra düşündüm acaba kaç bin aile Türkiye'de kısırlık tedavisi görüyor, kaç bin kişi tüp bebekle uğraşıyor, kaçı da evlat edinmek için sıra bekliyor ama paranın ve pazarlamanın gözü kör olsun içimizdeki o eksikliği her an gözümüze vurabiliyorlar. Bir de öyle bir hassas konu ki, dünyaları versen yine de olmuyorsa olmuyor bazı şeyler.
Aslında bebek sahibi olamayan çifti konu alan bir dizi olsa.. Bizim insanımız ancak dizilerle eğitilebildiği için belki mesaj verir o diziler. Düşüncesiz insanların her önüne gelenin "hani çocuk yok mu çocuk", ayaküstü rastladığınız insanların "ay aman çok beklemeyin sonra olmuyormuş" diye kendi çaplarında öğüt vermeleri, çocuk düşündüğünüzü bilen düşüncesiz insanların 15te bir gelip hani hamile misin diye sorup baskı oluşturmaları.. Bunları dışarıdan görseler belki de yaptıklarının ne kadar yanlış olduğunu idrak ederler diye düşünüyorum.
Kızlar hepimizin yaşadığı ortak sorun bu vee bu yola başvurup onayımızı aldıktan sonra takmamayı öğrendik.Hala acımıyor mu içimiz tabiiki acıyor ama umudumuz var Anne olmamıza ramak kaldı kızlar şu kısır kelimesini kullanmayın lütfen bizler Özel Anneleriz, Seçilmiş Anneleriz bunu sakın unutmayın... SEVGİYLE KALIN
Dosyanızı kurumdan alıp mahkemeye gidiyorsunuz.Sulh mahkemesine kayyım ataması için bir de Aile mahkemesine başvuruyorsunuz,belli bir ücreti var.Aile mahkemesi isterse rapor yazması için evinize pedagog gönderiyor.Bize geldi.Bu pazartesi de danışmanımız atandığı için başka bir ile yeni danışmanımız ziyarete geldi.Aynı gün danışmandan önce eve bir polis geldi.İçeri girmedi.Oğlum da mis gibi giyinmiş kucağımda anne anne diye konuşuyordu.Polisi de aile mahkemesi göndermiş.Sağlıklımısınız,neden başvurdunuz,eşinizle aranız iyimi,nerde çalışıyorsunuz ne kazanıyorsunuz gibi şeyler sordu.Adamcağızın elindeki formda yazılan soruları sordu,çok kısa geçti.Yine de şaşırdım izin günüme geldi çok şükür.Aralıkta sulh mahkemesi var,danışmanımız nüfus cüzdanı fotokopinizle orda olun ben yönlendiricem dedi.İnşalalh tez ve sorunsuz halllolur.İsim değişikliğini pedagog yanlış biliyormuş.Nüfus müdürlüğüne eşimle birlikte dilekçe vermem yeterliymiş.bacılar bu aşamalara yaklaşmış yada geçirmiş olanlardan yardım istiyorum
mahkeme sürecinde hangi evraklar isteniyor ayrıntılı olarak yazarmısınız burdan yada özelden cevaplarınızı bekliyorum
Dosyanızı kurumdan alıp mahkemeye gidiyorsunuz.Sulh mahkemesine kayyım ataması için bir de Aile mahkemesine başvuruyorsunuz,belli bir ücreti var.Aile mahkemesi isterse rapor yazması için evinize pedagog gönderiyor.Bize geldi.Bu pazartesi de danışmanımız atandığı için başka bir ile yeni danışmanımız ziyarete geldi.Aynı gün danışmandan önce eve bir polis geldi.İçeri girmedi.Oğlum da mis gibi giyinmiş kucağımda anne anne diye konuşuyordu.Polisi de aile mahkemesi göndermiş.Sağlıklımısınız,neden başvurdunuz,eşinizle aranız iyimi,nerde çalışıyorsunuz ne kazanıyorsunuz gibi şeyler sordu.Adamcağızın elindeki formda yazılan soruları sordu,çok kısa geçti.Yine de şaşırdım izin günüme geldi çok şükür.Aralıkta sulh mahkemesi var,danışmanımız nüfus cüzdanı fotokopinizle orda olun ben yönlendiricem dedi.İnşalalh tez ve sorunsuz halllolur.İsim değişikliğini pedagog yanlış biliyormuş.Nüfus müdürlüğüne eşimle birlikte dilekçe vermem yeterliymiş.
Dosyanızı kurumdan alıp mahkemeye gidiyorsunuz.Sulh mahkemesine kayyım ataması için bir de Aile mahkemesine başvuruyorsunuz,belli bir ücreti var.Aile mahkemesi isterse rapor yazması için evinize pedagog gönderiyor.Bize geldi.Bu pazartesi de danışmanımız atandığı için başka bir ile yeni danışmanımız ziyarete geldi.Aynı gün danışmandan önce eve bir polis geldi.İçeri girmedi.Oğlum da mis gibi giyinmiş kucağımda anne anne diye konuşuyordu.Polisi de aile mahkemesi göndermiş.Sağlıklımısınız,neden başvurdunuz,eşinizle aranız iyimi,nerde çalışıyorsunuz ne kazanıyorsunuz gibi şeyler sordu.Adamcağızın elindeki formda yazılan soruları sordu,çok kısa geçti.Yine de şaşırdım izin günüme geldi çok şükür.Aralıkta sulh mahkemesi var,danışmanımız nüfus cüzdanı fotokopinizle orda olun ben yönlendiricem dedi.İnşalalh tez ve sorunsuz halllolur.İsim değişikliğini pedagog yanlış biliyormuş.Nüfus müdürlüğüne eşimle birlikte dilekçe vermem yeterliymiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?