Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Düzce Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

slm kızlar

yazmasamda arada girip takip ediyorum sizi benim 2düşüğüm var şu an çalışıyoruz olmazsada evlatlık almayı düşünüyorum sizler gibi ilerde geçende kv eşim otururken çıtlattım korkuyodum açıkçası tepkilerinden ama ne eşim ne kv karşı çıktı aksine desteklediler ama olursada eşim asla ilerde söleme taraftarı değil evlatlık olduğunu

inşallah bu sefer bebişin sana sımsıkı tutunur ama olurda bu yola girersenizde hakkınız da hayırlısı olsun inşallah
eşinin ve kayınvalidenin sıcak bakması ne güzel gün gelir sende anneyim dersin inşallah
gerçeği saklama konusu ise tabiki sizin ve eşinizin ortak kararıdır ama bu pek doğru olmuyor ilerde mutlaka öğreniyor ve sorun yaşanaıyor oysaki vaktinde daha 4-5 yşlarınday ken uygun bir şekilde anlatılınca bunun doğal bir durum olduğunu yaşayarak anlatıca Allahın izniyle sorun olmuyor
birde demeden geçemicem evlatlık hiç hoş bir tabir değil bizler evlatlık değilde evlat diye can diye yavum diye görüyoruz ve öylede yaşıyoruz

amin canım Allah cümlemize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin doğru sölüyosun yanlış kelime kullanmışım kusura bakmayın

yaş sınırı ne canım bu konuda

amin canım Allah cümlemize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin doğru sölüyosun yanlış kelime kullanmışım kusura bakmayın

yaş sınırı ne canım bu konuda

yaş sınırı yok aslında
sadece bebek için eşlerden birinin 40 yaşından küçük olması lazım 40 yaşında olunca artık 1 yaşa çıkıyor
başvuru için de eşlerden birinin 30 yaşında veya 5 yıllık evli olma şartı aranıyor

anladım canım teşekkürler

nisra hayırlı olsun işin cnm .bebişinde en kısa zamanda kucagında olsun inşallahh..

herkes iyi haberler verirken ben buraya kötü bir haber yazmaktan utanıyorum, üzülüyorum...Belki hatırlamazsınız evlat sahibi olabilmek için başvuru tarihim 2 Ocak 2013 , iki defa ev ziyareti ve bir kaç kez kurumda görüşme yapıldı. 1 Kasım 2013 tarihinde ev ziyareti yapıldığında kurul tarafından dosyam incelenecek ve bana haber verilecekti. Telefon açarsam öğrenebileceğim söylenmişti.8 Kasımdan itibaren (kurul tarihi o gündü ) arayıp öğrenmeye çalışıyordum, görevliye ulaşamamıştım. Bugün sonunda ulaşabildim. Verilen cevap "dosyanız incelenmeye gerek duyulmadı çünkü burada akrabanız yok." oldu. Bana yazılı olarak tebligat yapıldıktan sonra 15 gün içerisinde itiraz etme süresi varmış. İtiraz dilekçemi hazırlayacağım.....
Sanki benim suçum varmış gibi yaşadığım yeri ben seçmişim gibi cezalandırılmak çok zoruma gitti...:2:

kardide çok üzüldüm yaa ilk defa dosyası geri dönen birini görüyorum, çok şaşırdım gerçekten. üstelik gerekçe de mantıklı değil. yani akrabalar olunca ne olacakmış annesi olsun yetmez mi? sizin daha önce koruyucu ailellik için başvurduğunuzu hatırlıyorum. o zaman böyle bir gerekçe öne sürmemişlerdi yanlış hatırlamıyorsam, vereceklerdi yani çocuğu. bunun ne farkı varmış anlamadım gerçekten

Herkeze merhaba,
Bir süredir yazılarınızı okuyorum bende 7 senelik evliyim hiç korunmadık çünkü çocuk istiyorduk ama olmadı. Son bir senede iki tane çikolata kisti ameliyatı oldum arkasından denediğimiz tüp bebekte yumurtalar boş çıktı. Yapılan testlerde yumurtalıklarımın çalışmadığını öğrendim. Çok büyük yıkım oldu benim için bizde eşimle bir çocuğa yuvamızı açıp bütün sevgimizi ona vermeye karar verdik . Daha öncede bir foruma üyeydim ama oradaki arkadaşlar benim varlığıma hiç aldırış etmediler. Yıllar sonra ilk defa buraya yazıyorum bu dönemde kafam çok karışık ve endişelerim var umarım desteğinizi benden esirgemezsiniz.

Aranıza yeni katıldım ama akrabalarınızın bulunduğunuz ilde olmaması nasıl bir sorun anlam veremedim. Normal yolla doğuran kadınlar çevresinde akrabası olmadan çocuk büyütemiyorlarmıki sizden böyle bir talepleri oluyor. Bence peşini bırakmayın itiraz edin çünkü çok saçma.

Bu güne kadar görüşmede bulunduğum iki uzmanda olumsuz hiç bir kelime kullanmadı. Zaten başvuru şartlarında da böyle bir gerekçeyle dosyanın reddi istenir maddesi de yok.

Bu nasıl bir mantıktır? İnsanlar akrabalarına güvenerek mi çocuk doğuruyorlar? Kaldı ki sen akraban olan bir yerde de oturuyor olabilirdin ve bebek geldikten sonra başka bir yere taşınabilirdin. O zaman da aynı şeyi mi söyleyeceklerdi? Lütfen peşini bırakma. İstanbul'da mısın bilmiyorum ama bu kadar zaman beklemişsin belki sıran çoktan gelecekti. Allah kolaylıklar versin. Diğer bir arkadaş koruyucu aileye başvurmuştunuz diye yazmış, bununla alakalı bir geciktirme ya da reddetme söz konusuysa diyecek kelime bulamiyorum. Allah yardimcin olsun.

çok üzüldüm canım. ne saçma akrabaların mı büyütücek çocuğunu sen varsın yetmez mi? Neyseki itiraz etme şansın varmış.

bence de çok saçma

Hosgeldin! Rabbim hakkinda hayirlisini nasip etsin insallah. Ben de sonradan geldim ama buradaki arkadaslar sagolsunlar herkese acik, herkes herkesle iletisime girebiliyor. Basvurunuzu yaptiniz mi? Yoksa henuz karar asamasinda misiniz?

benim rapor düne yetişmedi yarına kaldı. özgeçmiş için yardımlarınızı bekliyorum yanlış yapmaktan korkuyorum. birde rapora yapılan tahlilleri de koymamız gerekiyormu?

canım kesinlikle itiraz etmelisin.. olurmu öle sakın peşini bırakma .siizin anne baba olma hakkınızı kimse elinizden böle bi saçmalık yüzünden alamaz.devlet memurlarıda tayinleri nerdeyse oraya gidiyorlar .evlat edinme prosedürleri tayin oldukları ilde oluyo ...akrabalarınıdamı götürmüyorlar ..bu kadar saçmalık hayatımda ilk defa duydum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…