Herkeze merhaba,
Bir süredir yazılarınızı okuyorum bende 7 senelik evliyim hiç korunmadık çünkü çocuk istiyorduk ama olmadı. Son bir senede iki tane çikolata kisti ameliyatı oldum arkasından denediğimiz tüp bebekte yumurtalar boş çıktı. Yapılan testlerde yumurtalıklarımın çalışmadığını öğrendim. Çok büyük yıkım oldu benim için bizde eşimle bir çocuğa yuvamızı açıp bütün sevgimizi ona vermeye karar verdik . Daha öncede bir foruma üyeydim ama oradaki arkadaşlar benim varlığıma hiç aldırış etmediler. Yıllar sonra ilk defa buraya yazıyorum bu dönemde kafam çok karışık ve endişelerim var umarım desteğinizi benden esirgemezsiniz.
Herkeze merhaba,
Bir süredir yazılarınızı okuyorum bende 7 senelik evliyim hiç korunmadık çünkü çocuk istiyorduk ama olmadı. Son bir senede iki tane çikolata kisti ameliyatı oldum arkasından denediğimiz tüp bebekte yumurtalar boş çıktı. Yapılan testlerde yumurtalıklarımın çalışmadığını öğrendim. Çok büyük yıkım oldu benim için bizde eşimle bir çocuğa yuvamızı açıp bütün sevgimizi ona vermeye karar verdik . Daha öncede bir foruma üyeydim ama oradaki arkadaşlar benim varlığıma hiç aldırış etmediler. Yıllar sonra ilk defa buraya yazıyorum bu dönemde kafam çok karışık ve endişelerim var umarım desteğinizi benden esirgemezsiniz.
benim rapor düne yetişmedi yarına kaldı. özgeçmiş için yardımlarınızı bekliyorum yanlış yapmaktan korkuyorum. birde rapora yapılan tahlilleri de koymamız gerekiyormu?
çok üzüldüm canım. ne saçma akrabaların mı büyütücek çocuğunu sen varsın yetmez mi? Neyseki itiraz etme şansın varmış.
Bu nasıl bir mantıktır? İnsanlar akrabalarına güvenerek mi çocuk doğuruyorlar? Kaldı ki sen akraban olan bir yerde de oturuyor olabilirdin ve bebek geldikten sonra başka bir yere taşınabilirdin. O zaman da aynı şeyi mi söyleyeceklerdi? Lütfen peşini bırakma. İstanbul'da mısın bilmiyorum ama bu kadar zaman beklemişsin belki sıran çoktan gelecekti. Allah kolaylıklar versin. Diğer bir arkadaş koruyucu aileye başvurmuştunuz diye yazmış, bununla alakalı bir geciktirme ya da reddetme söz konusuysa diyecek kelime bulamiyorum. Allah yardimcin olsun.
cnm içinden nasıl geçiyosa duygularını kagıda aktar .ordaki soruları cevaplerken saten bakacaksın kalemin hiç durmuyacak ..önce samimiyetini ve ne kadar istekli oldugunu aktar gerisi kolay saten .kolay gelsin cnmm
canım kesinlikle itiraz etmelisin.. olurmu öle sakın peşini bırakma .siizin anne baba olma hakkınızı kimse elinizden böle bi saçmalık yüzünden alamaz.devlet memurlarıda tayinleri nerdeyse oraya gidiyorlar .evlat edinme prosedürleri tayin oldukları ilde oluyo ...akrabalarınıdamı götürmüyorlar ..bu kadar saçmalık hayatımda ilk defa duydum
herkes iyi haberler verirken ben buraya kötü bir haber yazmaktan utanıyorum, üzülüyorum...Belki hatırlamazsınız evlat sahibi olabilmek için başvuru tarihim 2 Ocak 2013 , iki defa ev ziyareti ve bir kaç kez kurumda görüşme yapıldı. 1 Kasım 2013 tarihinde ev ziyareti yapıldığında kurul tarafından dosyam incelenecek ve bana haber verilecekti. Telefon açarsam öğrenebileceğim söylenmişti.8 Kasımdan itibaren (kurul tarihi o gündü ) arayıp öğrenmeye çalışıyordum, görevliye ulaşamamıştım. Bugün sonunda ulaşabildim. Verilen cevap "dosyanız incelenmeye gerek duyulmadı çünkü burada akrabanız yok." oldu. Bana yazılı olarak tebligat yapıldıktan sonra 15 gün içerisinde itiraz etme süresi varmış. İtiraz dilekçemi hazırlayacağım.....
Sanki benim suçum varmış gibi yaşadığım yeri ben seçmişim gibi cezalandırılmak çok zoruma gitti...:2:
canııım çok saçma lütfen itiraz et gerekirse aile ve sosyal politikalar bakanlığını ara bizde basvurduğumuzda hiçakrabamız yoktu bebeğime kavustum hala yasadığımız yerde uzak bir akrabamız bile yok doğru anlamısım dimi basvurduğun ilde akrabanız yok diye böyle söylendi
Kizlar bizden de Amatem istendi.Sanirim yeni prosedur bu. Ilk basvurmaya gittigimizde bize verilen listede yoktu halbuki. 8 haftalik bir test oldugu soylendi, ama bazi kisiler 3-4 hafta giderek de rapor alabilmisler, uzmanimiz oyle soyledi. Sanirim doktoruna bag,i biraz da.. En nihayetinde oraya ne icin gittigimiz belli sonucta. Insallah doktorlar anlayisli davranirlar da bizi ordan oraya suruklemezler.
Erenkoy Ruh ve Sinir Hastakiklari'na gidip de yardimci olabilecek ya da oneride bulunacak birileri varsa buradan ya da ozelden de yazabilirler, o kadar makbule gecer ki anlatamam.
Hosgeldin! Rabbim hakkinda hayirlisini nasip etsin insallah. Ben de sonradan geldim ama buradaki arkadaslar sagolsunlar herkese acik, herkes herkesle iletisime girebiliyor. Basvurunuzu yaptiniz mi? Yoksa henuz karar asamasinda misiniz?
Hoşbulduk, biz daha çok yeni karar verdik bu kararda sizin yazılarınız çok yardımcı oldu bana . Son bir senede yaşadıklarım beni çok etkilediğinden eşim biraz daha toparlanmamı istiyor başvuru için. Benim en büyük korkum onay alamamak kurum tarafından reddedilmek bu beni daha kötü hale sokar o yüzden biraz korkuyorum.
bu insanların bebek bakıcısı, kreş, anaokulu gibi kavramlardan haberi yok muymuş acaba? bu işin bir kanunu yönetmeliği yok mu? böyle bir kural mı varmış ki, aynı ilde/ilçede akrabası yoksa dosyasını bile incelemeyin mi yazıyormuş? garip.. ancak moralinizi bozmayın lütfen, hukuki haklarınızı öğrenmeye bakın ve peşini bırakmayın derim ben.kardide çok üzüldüm yaailk defa dosyası geri dönen birini görüyorum, çok şaşırdım gerçekten. üstelik gerekçe de mantıklı değil. yani akrabalar olunca ne olacakmış annesi olsun yetmez mi? sizin daha önce koruyucu ailellik için başvurduğunuzu hatırlıyorum. o zaman böyle bir gerekçe öne sürmemişlerdi yanlış hatırlamıyorsam, vereceklerdi yani çocuğu. bunun ne farkı varmış anlamadım gerçekten
benim rapor düne yetişmedi yarına kaldı. özgeçmiş için yardımlarınızı bekliyorum yanlış yapmaktan korkuyorum. birde rapora yapılan tahlilleri de koymamız gerekiyormu?
raporun içine tahlillerini koyma çünkü aslında yapılması gereken tahlillerin bir çoğu ya yapılmıyor ya da bakılmadan sağlamsın deniyor. doktorlar bir çocuğun ailesinin olmasını daha çok destekliyor.
evet öyle dendi. " Soy bağı olan kimseniz olmadığı için" dedi. O an çok kötü oldum...
evet öyle dendi. " Soy bağı olan kimseniz olmadığı için" dedi. O an çok kötü oldum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?