Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

hoş geldin cnmm .herşey gönlünce olsun inş

hoşgeldin bende yeniyim başvuru yaptık evrak hazırlıyoruz şuan. hakkında hayırlısı olsun. yaşadığın endişeleri muhtemelen bizde yaşamızdır.

Kizlar belki forumdan degil ama evlat edinme sirasindan birisi bebegine kavustu bugun ve ben de buna birazcik sahit oldum. Kurumdaydim ve bir baktim Subat ayinin ortasinda kiz bebek icin basvuran bir ailenin onaylarindan 10 gun sonra bebeklerinin haberini aldiklarini gordum. Kadina hemen ayakustu sorularimi sordum. Bir sevindim ki anlatamam, demek kendi siram gelince nasil olacagim. :)

Yani anlayacaginiz Istanbul'da Kiz Riza'da Subat ayi ortasi basvuru sahipleri bebeklerine kavusuyor. Bu da demek oluyor ki bizlere sira gelmesine az bir zaman kaldi. Hazirliklara yavas yavas baslamaliyiz! :)

Istanbul bulusmasi icin tarih onerilerinize acigim. Ne zamang erceklestirmek istiyorsaniz haberleselim ona gore gunu belirleyelim. Simdilik 5 kisiyiz. Ben annelerden de musait olabilen varsa katilimda bulunmalarini rica edecegim. Bizi yalniz birakmayin desteginize ihtiyacimiz var. :)

benim rapor düne yetişmedi yarına kaldı. özgeçmiş için yardımlarınızı bekliyorum yanlış yapmaktan korkuyorum. birde rapora yapılan tahlilleri de koymamız gerekiyormu?

cnm içinden nasıl geçiyosa duygularını kagıda aktar .ordaki soruları cevaplerken saten bakacaksın kalemin hiç durmuyacak ..önce samimiyetini ve ne kadar istekli oldugunu aktar gerisi kolay saten .kolay gelsin cnmm

yok onunla ilgisi yok zaten uzmanlar kendileri evlatlık başvurusunda bulunmamı desteklediler

cnm içinden nasıl geçiyosa duygularını kagıda aktar .ordaki soruları cevaplerken saten bakacaksın kalemin hiç durmuyacak ..önce samimiyetini ve ne kadar istekli oldugunu aktar gerisi kolay saten .kolay gelsin cnmm

canım çok sağol yazdım aslında. özgeçmiş olduğu için nerde ne zaman nasıl bir ailede doğdum, hayatımdaki önemli olaylar, eşimle nasıl tanıştım vs sonrasında bebek isteği ve yaşadıklarımız evlat edinmeye nasıl karar verdik. bunları yazarken zaten soruların bir çoğunu yanıtlamış oldum. kalan cevaplarıda ayrıca yazıcam. birde sağlık raporuna tetkikleride koyuyormuyuz yoksa rapor tek başına yeterlimi? bizden röntgen falanda istenmedi eksik bulucaklar diye endişelerim var.

Kizlar bizden de Amatem istendi. Sanirim yeni prosedur bu. Ilk basvurmaya gittigimizde bize verilen listede yoktu halbuki. 8 haftalik bir test oldugu soylendi, ama bazi kisiler 3-4 hafta giderek de rapor alabilmisler, uzmanimiz oyle soyledi. Sanirim doktoruna bag,i biraz da.. En nihayetinde oraya ne icin gittigimiz belli sonucta. Insallah doktorlar anlayisli davranirlar da bizi ordan oraya suruklemezler.

Erenkoy Ruh ve Sinir Hastakiklari'na gidip de yardimci olabilecek ya da oneride bulunacak birileri varsa buradan ya da ozelden de yazabilirler, o kadar makbule gecer ki anlatamam.

Ben de devlet memuruyum ve bulunduğum ile yüksek lisans nedeni ile gelmiştim, yıllardır tayin istesemde çıkmıyor . Ailemden uzakta yaşamak benim seçimim değil ayrıca sizin de dediğiniz gibi akrabalarınızı araştıracağız ona göre kabul edeceğiz diye bir madde de yok

canııım çok saçma lütfen itiraz et gerekirse aile ve sosyal politikalar bakanlığını ara bizde basvurduğumuzda hiçakrabamız yoktu bebeğime kavustum hala yasadığımız yerde uzak bir akrabamız bile yok doğru anlamısım dimi basvurduğun ilde akrabanız yok diye böyle söylendi

evet öyle dendi. " Soy bağı olan kimseniz olmadığı için" dedi. O an çok kötü oldum...

bizden ne amatem ne röntgen istemediler. inşallah sonrada dosyanız eksik demezler. sonuçta hepsi ankaraya gitmiyormu onaylanmaya neden bu kadar fark var dosyalarda

Hosgeldin! Rabbim hakkinda hayirlisini nasip etsin insallah. Ben de sonradan geldim ama buradaki arkadaslar sagolsunlar herkese acik, herkes herkesle iletisime girebiliyor. Basvurunuzu yaptiniz mi? Yoksa henuz karar asamasinda misiniz?

Hoşbulduk, biz daha çok yeni karar verdik bu kararda sizin yazılarınız çok yardımcı oldu bana . Son bir senede yaşadıklarım beni çok etkilediğinden eşim biraz daha toparlanmamı istiyor başvuru için. Benim en büyük korkum onay alamamak kurum tarafından reddedilmek bu beni daha kötü hale sokar o yüzden biraz korkuyorum.

Son düzenleme:

merak etme onay alamayan herhalde bir tek ben oldum, tek ebeveyn olarak başvurmak beni korkutuyordu." soy bağın yok bu şehirde" denmesi çok saçma

bu insanların bebek bakıcısı, kreş, anaokulu gibi kavramlardan haberi yok muymuş acaba? bu işin bir kanunu yönetmeliği yok mu? böyle bir kural mı varmış ki, aynı ilde/ilçede akrabası yoksa dosyasını bile incelemeyin mi yazıyormuş? garip.. ancak moralinizi bozmayın lütfen, hukuki haklarınızı öğrenmeye bakın ve peşini bırakmayın derim ben.

benim rapor düne yetişmedi yarına kaldı. özgeçmiş için yardımlarınızı bekliyorum yanlış yapmaktan korkuyorum. birde rapora yapılan tahlilleri de koymamız gerekiyormu?

raporun içine tahlillerini koyma çünkü aslında yapılması gereken tahlillerin bir çoğu ya yapılmıyor ya da bakılmadan sağlamsın deniyor. doktorlar bir çocuğun ailesinin olmasını daha çok destekliyor.

sağol canım öyle yapıyım. kaç gündür kabul edilmeme korkusu yaşıyordum seni okuyunca daha da arttı korkum. herşeyi geçtim incelemeye almamak ne demek. nerden biliyorlar çocuğuna sağlıyabileceğin imkanları. birde sen bizim gibi bebekte istemiyorsun zaten ana okulu yaşında olucak yavrun.

evet öyle dendi. " Soy bağı olan kimseniz olmadığı için" dedi. O an çok kötü oldum...

yaa ben şunu anlayamıyorum, mesela yetiştirme yurdunda buyumus bir çocuk olsa ilerde evlat edinemicek mi ailesi yok diye, nası bi saçmalık bu bence itiraz ederken hem bu şekilde bir madde bulunmadığını hem de daha önce koruyucu ailelik için yapılan başvuruda böyle bir sorun çıkmadığını söyleyebilirsiniz. yani koruyucu aile olunca akraba olmasa da çocuğa bakılabiliyor ama evlat edinince bakılamıyor öyle mi? boyle çifte standart gormedim. bence itirazınız kesinlikle değerlendirilecektir.

Son düzenleme:

yaa ben bunu uzmanımıza sorucam. ama bu şekilde yapılmış diye diil de bir arkadaşım başvuru yapmak istiyor bekar ve yaşadığı ilde akrabası yok. sorun olur mu bu durum diye merak ediyor dicem acaba ne dicek. bir dosyanın reddi sadece bir kişinin yorumuna bırakılamaz.

Son düzenleme:
[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Düzce Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…