Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
yok artık daha neler benimde bulunduğum ilde yoktu uzmanımız olsun dedi il dışında olmalarına rağmen adres ve telefon numaralarını verdik sorun omadı çok şaşırdım ve üzüldüm peşini bırakma dilekçeni ver gerekirse tüm yönetime tepeden aşağıya mail at
hoşgeldin bacım
bu kadar yıl uğraşıpta olmayınca ve kuruma gidip başvurunca sanki yıllardır sırtında ki tonlarca yüklerden kurtulmuş oluyorsun nasıl bir rahatlıktır anlatamam
eğer kendini biraz toparlamak istersen bekle güç topa o güce evrak işlerinde çok ihtiyacın olucak :)
sakın olumsuz düşünme bak ben dosya onayın da çok sıkıntılar yaşadım ama yılmadık olumlu düşün inşallah olucak

benim rapor düne yetişmedi yarına kaldı. özgeçmiş için yardımlarınızı bekliyorum yanlış yapmaktan korkuyorum. birde rapora yapılan tahlilleri de koymamız gerekiyormu?
özgeçmişte ben içimden geldiği gibi yazdım yazan soruların da bir çoğunu zaten cevaplamış oluyorsun
tahlil sonuçlarını uzmanın isterse koy bizim uzmanımız istemişti rapor yanına tahlil sonuçlarını da koymuştuk

maşallah nasıl sevindim
bende sıramı öğrendim gerçi gene aynı iki aydır hiç ilerlemedi bakalım bir daha ki ay ilerlicekmi
çok beklicem biliyorum ama sonuçta kızım gelicek ya varsın bekleyim
sıranın ilerlemediğini öğrenince birazcık üzüldüm bu aralar alışverişe başlama niyetim vardı neyse hayırlısı olsun

canım ya çok üzüldüm inan böyle saçmalıkmı olur ne demek incelemeye gerek duylmadı eline kağıtın gelince ilk işin itiraz etmek olsun bu kelimenin hesabını sormalısın vazgeçmek yok allah yardımcın olsun inşallah

hoşgeldin canım endişelerini korkularını bir kenara bırakıp başvurunu bir an önce yap yoksa pişman olursun beklerken keşke daha önce başvuru yapsaydım diye eminimki herkes böyke diyordur burada valla ben öyle diyorum tekrar hoşgeldin allah gönlüne göre versin herşeyin güzelini yaşa inşallah

bende öyle diyorum keşke 2012 de müracaat etseydik 1 yıl daha önce başlamış olurdum sıraya
gerçi şuda var hayır vakti bu zamanaymış
ama beklerken insan sabırsızlanıyor hele sıramızın ilerlememiş olduğunu öğrenince

benim rapor düne yetişmedi yarına kaldı. özgeçmiş için yardımlarınızı bekliyorum yanlış yapmaktan korkuyorum. birde rapora yapılan tahlilleri de koymamız gerekiyormu?

allah kolaylık versin size yeni arkadaşlar amatem falan çok uğraştılar bu yeni prasedür galiba birtürlü bitmek bilmiyor ama boşver sonu güzel olucak inşallah özgeçmişini içinden geldiği gibi yaz kaç sayfa olmuş bir önemi yok yeterki sen kendini doğru ve samimi ifade edbil onların istediğide bu zaten bence tahlillerini koyma zaten sağlık raporu denildiğinde hepsini kapsamıyormu sen sadece raporu koy tabiki her illde ayrımı bilmiyorum ben böyle yaptım hakkımızda hayırlısı olsun çabucak bitsin bu işlemler

evet canım haklısın potaya girmiş durumdayız erkek sıramız 10 son aradığımda yirmi günde sekiz sıra birden ilerledi keşke hep böyle olsa ama korkuyorum aramaya biliyosun bu güne hep uzmanı rahatsız ede ede geldik aslında ölüyorum aramak için biraz yaklaştıkçada kalbim küt küt atıyor sanki. beklemek zor artık sabırsızlanmaya başladım gelsin artık zaman bebeğim hepimizinki gelsin bir an önce hani diyosun ya eşim istemiyor hazırlık yapmak en gğüzeli aslında hazırlık yapınca daha zor geliyor insana sıran aynıymış galiba ama canın sıkma birden düşüverir hiç belli olmaz sonu güzel

Son düzenleme:

maşallah ne güzel ilerlemiş sıran artık heyecan başlamıştır az kalmış hazırlıklara başladın mı
bizim sırayı ben anlamadım ilk ay 45 den 35 e düştük 10 sıra birden ilerledik sonra da şimdiki sıramıza geldik ama ilerleme olmadı
galiba bizden önce ve bizimle aynı zamanda başvuranlar aldı bebeğini sıraya girerken terk rıza kız erkek diye girenler aldıkça benimde sıram ilerledi şimdi artık sadece terk bebek sırasında kaldım galiba ondan sıra ilerlemiyor hayırlısı olsun napalım

Oglum henuz bir yasinda :) ama bes-alti yasina gelince herseyi anlaticaz. zaten bilmeyen yok ccevremizde. saklamak mumkun degil evde bir baska cocuk da olunca. kizim bir sene oncesinden biliyordu. sanki onun onayini almis gibi hazirladik onu. biz bi pproblem yasamadik su ana kadar. kardes kiskancligi normal. onu da kisa surede atlattik. eger 3-4 yasinda bi yavruyu evlat edinseydik zorluk yasayabilirdik gibi geliyo. bi yandan herseyine sahit olmak istedik aslinda. aklinizda soru isareti elbet olacaktir. ama o gun geldiginde sorulrin cevabini esinizle beraber bulacaksibiz merak etmeyin :)
Sevgiler.

Bu arada bebegine kavusan annneleri tebrik ediyorum. bekleeyenlere de bol sabir diliyorum.:)

öğrenebilirsen gerçekten sevinirim, bu arada ben de bekar ve akrabası yaşadığı yerde olmayan bazı kişilerin olduğunu biliyorum. Yaşadıkları illerle ilgili bilgi aldım, burada sorun olduğunu sanıyorum. Kurumdaki görevliler vermek istemiyor. İstanbul 'da Samsun'da Adana'da olsaydım sorun olmayacaktı. Oradan başvuranlar sorunsuz kavuşmuşlar...

kızlar çok şükür bugün iş başı yaptım yoğundu yoruldum ama olsun inşallah devam edersem bodro vb diğer belgeleri halledip sıraya grcem diye sevnyrm hııııı

Kardide bu cok sacma. Gerekirse imza toplayalim, gerekirse basina verelim, ne demek, boyle bir neden olabilir mi? Bakanliga sikayette bulunalim.. Boyle bir gerekce olur mu canim! Orda cocuklar ailesiz duracagina.. Fillo bu konuda birseyler soyleyebilir belki..

Oyle korkulariniz kesinlikle olmasin. Ama siz kendinizi hazir hissetmiyorsaniz biraz daha uzerinde dusunun derim. Biz eger cocuk sahibi olamayacagimizi ogrendigimiz tarihlerde basvursaydik suan bebegimiz bizimle olacakti. Ama yine de pisman degilim, cunku o uzuntuyu de yasayip atlatmam gerekiyordu. Ustesinden gelmeden o moral bozukluguyla yeni bir yola baslamak bana iyi gelmeyecekti. Ztn inanin uzmanlar o kadar didik didik ediyor ki, kendi ic dunyanizi ruh halinizi onlardan saklayabilmeniz mumkun degil.

Hakkinizda hayirlisi olsun. Gonul rahatligiyla "evet basvurabilirim" dediginiz gun gidip basvurunuzu yapin. O basvuru tarihi ve saati bile cok onemli. Kisaz amanda bebeklerimize kavusmak dilegiyle...

Canim aramiza hosgeldin. Hic canini slkma, biz burdayiz.

kızlar çok şükür bugün iş başı yaptım yoğundu yoruldum ama olsun inşallah devam edersem bodro vb diğer belgeleri halledip sıraya grcem diye sevnyrm hııııı

maşallah hayırlı olsun yeni işin biran önce aksın zaman bordronu götürüp sıranı öğren inşallah

Ben de okuyunca çok şaşırdım çok üzüldüm. İnşallah bir yanlışlık olmuştur. Böyle bir şey olabilir mi? Ben de bekarım ve cok kısa sürede oğluma kavuştum. Hatta 1 yıl sonra 2. çocuk için başvurmayı düşünüyorum. Oğlumu alırken bana hiç böyle zorluk çıkarmadılar. Umarım bu da yeni bir uygulama değildir.

maşallah okadar oldumu ne çabuk geçiyor zaman
inşallah mahkeme süreciniz hemencecik biter Rabbim yardımcınız olsun
Amin canım. gerçektende geçti gitti zaman :)

Allah güzel kızınızı analı babalı büyütsün. hayırlı bereketli bir evlat olsun. seni ve eşini tebrik ederim. çok güzel bir duygu Allahım isteyen herkese yaşatsın.

merak etme onay alamayan herhalde bir tek ben oldum, tek ebeveyn olarak başvurmak beni korkutuyordu." soy bağın yok bu şehirde" denmesi çok saçma

bende devlet memuru olarak Şırnakta görev yaparken başvurduk ve bir allahın kulu tanımazdı bizi. sonra manisaya geldik burda da kimse tanımıyor bizi akrabamızda yok oğlumuz ise Aydından seslendi bize gittik aldık manisaya geldik. yani anlamadım. sen şuan nerdesin? anladığım kadarıyla bekarsın ve tek başına baş vurdun. çok iyi yapmışsın. ordaki uzman kendi kararıyla mı bunu söyledi alamış değilim. uzmanını şikayet et bekleme yazı bildiri filan direkt Ankara merkezi ara ve şikayet et. Ankara merkezde Yasemin hanım diye biri vardı bu konularla ilgili yani evlat edinme konusuyla ilgili hala orada olabilir tayin görmediyse onunla konuş yardımcı olacaktır. Allah yardımcın olsun canım inşallah bir yanlış anlama vardır.

evet öyle dendi. " Soy bağı olan kimseniz olmadığı için" dedi. O an çok kötü oldum...

hiç kötü olma lütfen sartlarda öyle birsey yok bazı memurlar nedendir bilinmez kendilerini tek yetkili zannediyorlar bir arkadasımız daha vardı memur biyolajik bebeğiniz olursa mahkeme sonucu olumsuz olur gibi bir yorum yapmıştı bazıları birsey bilmiyor peşini bırakma tebligatı falan bekleme bimere şikayet edebilirsin bakanlığa mail çek ulasabileceğin heryeri haberdar et acaba o memurun kendi akrabası var mı ki o şehirde bizim uzmanımız gitti yerine gelen hiç bir sey bilmiyor inanırmısın biz yönlendiriyoruz bazen yada hiç bilmiyorum bir sorayım diyor calışanlar bu konuda eğitim almıs kişiler değil psikolog vb değil senin benim gibi memur ara sor bence daha fazl ACIKLAMA yapsın buna hakkın var

hangi ilden basvuruyorsun

Canım sakın pes etme itiraz şikayet dilekçe ne gerekiyorsa yap gerçekten isteyip istemediğimizi sınamak adına zora sokuyorlar,bahanelerinden belli denedikleri üzülme sakın bana neler etmişti uzmanım bir bilsen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…