Hadi inşallah yaa artık güzel haberler peşpeşe gelsin.
Kedicik çok haklısın bende başvurduktan hemen sonra çocuk doktorunu vs ayarladım. Etrafımda küçük çocuk sahibi çok kişi olduğu için onlardan da bilgi aldım. Dediğin gibi eve yakın aile sağlık merkezleri var ama onları yerinde gidip görmemiştim. Fırsat varken bunu da aradan çıkartayım
Önerilerin için çok teşekkürler, ben kendi adıma çok faydalanıyorum buraya yazılan önerilerden.
Sevgiler
Merhaba hanımlar,
Bugün yorgun ve moralsiz hissediyorum kendimi. Birkaç gün önce dayanamayıp yine uzmanımızı aradım ev ziyareti için. Yine ben size haber veririm dedi ama bu defa bu ay sonu yada gelecek ay demek yerine süreç uzun size daha gelmeme var dedi. Daha bizden bir iki ay önce başvuranların ev ziyaretleri yapılıyormuş. 3 aydır hadi yarın gelirse diye ev temizleyip duruyorum. Çalışan bayanım o yorgunlukla ve o psoikolojiyle hazırlık yapmak, yarın gelirse ne ikram edebilirim diye düşünmek, bu hafta şu önemli toplantılar var acaba izin alabilir miyim diye planlar yapmak ve en sonunda size gelmeme daha çok var sözünü duymak. İçimde bişeyler kırıldı, döküldü sanki o an. Bugün nedense çok yorgun, bitkin ve kırgınım bugün
Havadandır boşver geçer diyeyim bari...
yaa ben bunu uzmanımıza sorucam. ama bu şekilde yapılmış diye diil de bir arkadaşım başvuru yapmak istiyor bekar ve yaşadığı ilde akrabası yok. sorun olur mu bu durum diye merak ediyor dicem acaba ne dicek. bir dosyanın reddi sadece bir kişinin yorumuna bırakılamaz.
tenarr acaba sosyal hizmet uzmanınla benimle ilgili görüşme fırsatın oldu mu?
Canım seni çok iyi anlıyorum.Ben de senin gibiyimdir,herşey planlı bir şekilde olsun bitsin isterim,mükemmeliyetçiyimdir bir de.Ne ikramlardan yiyorlar,ne temizliğe bakıyorlar,anne babalığa hazır mısınız istiyor musunuz ona bakıyorlar,ben ne kadar istekli olduğumu hep belli ettim.Ziyaret zamanı aslında önemli değil.Çocuk sırası gelipte apar topar ziyarete gidilenler de .Yavrun sana yazılmış,düşünsene belki doğmadı sen onu bekliyorsun,hiç kafanı takma.Bir de bakmışsın anne olmuşsun.Bu süreyi bence iyi geçirin,okuyarak bebeğe hazırlık yaparak.Hamileliğin tadını çıkar,her anı önemli.Merhaba hanımlar,
Bugün yorgun ve moralsiz hissediyorum kendimi. Birkaç gün önce dayanamayıp yine uzmanımızı aradım ev ziyareti için. Yine ben size haber veririm dedi ama bu defa bu ay sonu yada gelecek ay demek yerine süreç uzun size daha gelmeme var dedi. Daha bizden bir iki ay önce başvuranların ev ziyaretleri yapılıyormuş. 3 aydır hadi yarın gelirse diye ev temizleyip duruyorum. Çalışan bayanım o yorgunlukla ve o psoikolojiyle hazırlık yapmak, yarın gelirse ne ikram edebilirim diye düşünmek, bu hafta şu önemli toplantılar var acaba izin alabilir miyim diye planlar yapmak ve en sonunda size gelmeme daha çok var sözünü duymak. İçimde bişeyler kırıldı, döküldü sanki o an. Bugün nedense çok yorgun, bitkin ve kırgınım bugün
bu ay istanbulda müdür değişti belki ondan istanbulda vermeler durdu bir ara ne güzeldi peşpeşe durmadan vermişlerdi diğer illerde durdu uzun bir sessizlik oldu inşallah yakında gene peşpeşe haberler alırızSira neden hala ilerlemiyor...((( Bu ay hic ses cikmadi hala.
maşallah canım ne güzel sıran gözünde hiç büyütme yavaştan hazırlıklarada başla artık gelsinde halay çekelim tedavinde hayırlı olsun inşallah bu sefer tutaril içi falan yazmıyor kız bekliyen aileler arasındaki sıran diye yazıyor bende anlamadım ya neyse kurumu arar sorarım bi ara
hadi hayırlı olsun listeye ekledimbaşvurumuzu yaptık sonunda. çok hızlıymışız uzmanımız öyle dedi. oysa ben çoook geç kaldığımı düşünüyorum. benide listeye ekleyebilirsiniz izmir 11.2013 kız rıza terk (ikiz)
aaa üzülme lütfen zaten gelmeden bir gün önce arıyorlar öyle evide çok takma derli toplu olsun yeter ikram konusunda da yapsan da yemiyolar üzülme daralma hakkında hayırlısı bak zaten sıran gelmişse ev ziyaretin olmamış olsa bile apor topar ev ziyaretini yapıyorlarMerhaba hanımlar,
Selam, mutlu haberler görmek dileğiyle ve inşallah ben de şu listede bir ay sonra yer alabilirim dileğiyle...Bu gün kurumdan "sosyal destek sistemlerinden uzak olmanız nedeni ile uygun görülmemiştir" yazısı elime ulaştı. Geçen haftadan beri ne yazacaklarını çok merak ediyordum, sonunda böyle bir yazı yazmışlar. Altı gündür bir çok araştırma yaptım, bilgi topladım. Aslında tam olarak ne tarz bir yazı yazmam gerektiğini bilemiyorum. Avukatlara da sordum, yarın yazı ile beraber tekrar bir kaç avukat ziyaretinde bulunacağım. Bakalım onlar ne diyecekler. Bu arada sizlerinde yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi umarım. Sizce açıkca tanımlardan yola çıkarak öyle bir şey olmadığını bu nedenle dosyamın kurum tarafından tekrar incelenmesini istemek daha mı uygun ?
Bu arada Sosyal Hizmet Uzmanının tanımı bireylerin yoksun oldukları herhangi bir eksikliği gidermek olduğunuda öğrendim. Peki benim yoksunluğumu gidermeyi niye ret ediyorlar?
kuzucuğumla birlikte düşe kalka büyüyoruz.. çoğul kurdum bu cümleyi, gerçekten ikimiz de düşüp kalkıyoruz. ben genelde onu havada yakalamak için kaleciler gibi uçuyorum kimi zaman :))) çok hareketli bir minnoşum var.. artık iyiden iyiye oturdu düzenimiz. sabah kahvaltısı, okul zamanı, benim işe gitmelerim, okuldan alırken sevinçle boynuma sarılması, akşam yemeği, babayla kudurmaca, masal saati, ilaç ritüeli ve ardından "mö"nün süt getirmesiyle yatak odasına gidiş.. özetle günlerimiz böyle..
haftasonu kayınvalidemler geldiler. kızçeyle tanıştılar.. uzaktan uzağa seviyorlardı, telefonla falan soruyorlardı ne yaptı, iyi misiniz şeklinde.. gelip meraklarını giderdiler.. bizim kuzu bunlara bir oyunlar, bir gösteriler yaptı ki, ilk günün akşamı parmağında oynatmaya başlamıştı babaanneyle dedeyi :) kızçeye aşık olup gittiler..
biraz hastalandık geçtiğimiz haftalarda.. biz zaten eşimle birlikte bayramdan beri hastayız.. iyileşip iyileşip yeniden yakalanıyoruz.. kıza bulaşmaması güzel derken iki gün onun da boğazı kızardı. doktora gittik bağırış çığırış içinde muayenemizi olduk, şurubumuzu içip toparladık kendimizi..
thorbank, bebeğini güle güle büyüt..
5059 da bebeğine kavuşmuş.. harika bir haber, mutlu olun bebeğinizle..
cansunida, başvurun onaylanmış hayırlı olsun.. umarım beklediğinden daha kısa bir zamanda kavuşursun bebeğine..
kardide, senin durumun istisnai bir işe benziyor. uzmanların ne yönde kaygıları oldu ki, sosyal destekten uzak falan demişler.. mutlaka itiraz dilekçeni düzenle.. sana özelden de yazdım.. bizim uzmanımıza da uygun bir zamanında soracağım bu durumu, yine bilgi veririm..
yasamezgim, ben kızımı gördükten sonra ev ziyaretimi yaptılar paldır küldür.. bu şekilde tersten işleyiş yaşayan birçok aile var.. biliyorum beklemek sıkıntı verici, ama gönlünü ferah tut arkadaşım.. bizim uzman da vaktim yok vaktim yok diyordu.. gerçekten de yok.. o kadar çok iş yükleri var, ince eleyip sık dokuyorlar ve birden fazla işle eksik kadro uğraşıyorlar ki.. ama zamanın geldiğinde herşey çorap söküğü gibi gidecek, tüm taşlar yerine oturacak emin ol..
Hazan72, hadi arkadaşım, senin de güzel haberlerini duyalım..
ve tüm bekleyen arkadaşlar, bir an önce meleklerinize kavuşmanız için duacıyım.. sevgiyle kalın..
Selam, mutlu haberler görmek dileğiyle ve inşallah ben de şu listede bir ay sonra yer alabilirim dileğiyle...Bu gün kurumdan "sosyal destek sistemlerinden uzak olmanız nedeni ile uygun görülmemiştir" yazısı elime ulaştı. Geçen haftadan beri ne yazacaklarını çok merak ediyordum, sonunda böyle bir yazı yazmışlar. Altı gündür bir çok araştırma yaptım, bilgi topladım. Aslında tam olarak ne tarz bir yazı yazmam gerektiğini bilemiyorum. Avukatlara da sordum, yarın yazı ile beraber tekrar bir kaç avukat ziyaretinde bulunacağım. Bakalım onlar ne diyecekler. Bu arada sizlerinde yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi umarım. Sizce açıkca tanımlardan yola çıkarak öyle bir şey olmadığını bu nedenle dosyamın kurum tarafından tekrar incelenmesini istemek daha mı uygun ?
Bu arada Sosyal Hizmet Uzmanının tanımı bireylerin yoksun oldukları herhangi bir eksikliği gidermek olduğunuda öğrendim. Peki benim yoksunluğumu gidermeyi niye ret ediyorlar?
Allah yardımcın olsun.İnşallah sana da annelik nasip olur.Evlilik de nasip kısmet işi.Senin için de hayırlısı olsun.Tabii herkes evlenecek diye bir şey yok.O kadar sahipsiz yavru varken anneliğe bu kadar istekli,onlarca evlat yetiştirmiş eğitimli bir bayanı annelikten mahrum etmek,çocukları da böyle bir anneden mahrum etmek kabul edilebilir birşey değil.Genel müdürlüğe yazı yaz gerekirse peşini bırakma.Allah kolaylık versin.Özelden yazmama site daha izin vermiyor
Selam; babamı, annemi, kardeşlerimi, eniştelerimi ve yiğenlerimi sormuşlardı. Babam ve annem zaten kış mevsimi gelince genelde bende kalıyorlar ama sürekli değil çünkü üç kardeşim daha var , gerçi onlar evli ama yine de onlara da kalmaya gidiyorlar. Sonuçta hepimiz iyi yerlerde okuyup bir iş sahibi olduk, hayat şartları da zaten çalışmamızı gerektiriyor. Zaten özgeçmişimi yazarkende bunları anlatmıştım. Her ailemin bireyinin doğum gününü nasıl kutladığımızı ( biraraya gelerek ) resimlerle anlatmıştım. Ben sınıf öğretmeniyim ve istediğim yaş grubu da zaten 4- 5 yaş idi. Yani benimle okula gidip gelebilecek bir yaş. Hasta olduğumda ailem ben tek yaşadığım için zaten yanıma gelir ya da her ailenin olduğu gibi benimde aile dostlarım tabiki var. Yemek yapamayacak kadar hasta olursam, hastaneye de benimle gelip kalabilen yakın dostlarım arkadaşlarım var. Hadi onlar olmadı diyelim sınıf öğretmeni olduğum için veliler zaten yaşantımızda bizim en yakın destekçimiz oluyor. 12 yıl oldu buraya tayinim çıkalı, bir türlü gitmek nasip olmadı, emekliliğime şurada 4 yıl kaldı . Evlenemedim , belki bu gidişle evlenemeyeceğimde çok da evlenmeyi istemiyorum ( aslında istiyorum ama adam gibi adam bulamıyorum ) . Ha bu arada eli ayağı düzgün biriyim evlenmek için herhalde çok fazla beklentim var. İtiraz dilekçemi kitaplardan " sosyal destek sistemi" ve "sosyal hizmet- uzmanının görevleri" nden alıntı yaparak uygun bir dille yazmaya çalışıyorum. Anayasa'da da sosyal destekle ilgili bir madde yok. Onu da ekleyeceğim. Neyse ki yazı yazmak zor değil ama karşılıklı konuşuyor olsak kesin onlara kırıcı sözler söyleyebilirim. O yüzden pazartesi gününe kadar sakinleşip öyle gitmem lazım. Avukatlar da zaten sen yaz onlar cevap versinler sonra uğraşırız öyle bir yorumda bulunamazlar diyor. Bu arada zaten eğer sosyal destek sistemlerinin yokluğu beni ve çevremdekileri etkileyecek olsa sınıf öğretmenliği yapamazdım . Desteklerin için teşekkür ederim .
ya varya dicek kelime bulamıyorum Rabbim bildiği gibi yapsın ne hakla engel olurlar çok sinirliyimÖzelden yazmama site daha izin vermiyor
Selam; babamı, annemi, kardeşlerimi, eniştelerimi ve yiğenlerimi sormuşlardı. Babam ve annem zaten kış mevsimi gelince genelde bende kalıyorlar ama sürekli değil çünkü üç kardeşim daha var , gerçi onlar evli ama yine de onlara da kalmaya gidiyorlar. Sonuçta hepimiz iyi yerlerde okuyup bir iş sahibi olduk, hayat şartları da zaten çalışmamızı gerektiriyor. Zaten özgeçmişimi yazarkende bunları anlatmıştım. Her ailemin bireyinin doğum gününü nasıl kutladığımızı ( biraraya gelerek ) resimlerle anlatmıştım. Ben sınıf öğretmeniyim ve istediğim yaş grubu da zaten 4- 5 yaş idi. Yani benimle okula gidip gelebilecek bir yaş. Hasta olduğumda ailem ben tek yaşadığım için zaten yanıma gelir ya da her ailenin olduğu gibi benimde aile dostlarım tabiki var. Yemek yapamayacak kadar hasta olursam, hastaneye de benimle gelip kalabilen yakın dostlarım arkadaşlarım var. Hadi onlar olmadı diyelim sınıf öğretmeni olduğum için veliler zaten yaşantımızda bizim en yakın destekçimiz oluyor. 12 yıl oldu buraya tayinim çıkalı, bir türlü gitmek nasip olmadı, emekliliğime şurada 4 yıl kaldı . Evlenemedim , belki bu gidişle evlenemeyeceğimde çok da evlenmeyi istemiyorum ( aslında istiyorum ama adam gibi adam bulamıyorum ) . Ha bu arada eli ayağı düzgün biriyim evlenmek için herhalde çok fazla beklentim var. İtiraz dilekçemi kitaplardan " sosyal destek sistemi" ve "sosyal hizmet- uzmanının görevleri" nden alıntı yaparak uygun bir dille yazmaya çalışıyorum. Anayasa'da da sosyal destekle ilgili bir madde yok. Onu da ekleyeceğim. Neyse ki yazı yazmak zor değil ama karşılıklı konuşuyor olsak kesin onlara kırıcı sözler söyleyebilirim. O yüzden pazartesi gününe kadar sakinleşip öyle gitmem lazım. Avukatlar da zaten sen yaz onlar cevap versinler sonra uğraşırız öyle bir yorumda bulunamazlar diyor. Bu arada zaten eğer sosyal destek sistemlerinin yokluğu beni ve çevremdekileri etkileyecek olsa sınıf öğretmenliği yapamazdım . Desteklerin için teşekkür ederim .
arkidişler cuma günü heyete giremedim fakat dün girdim heyete heyyyyyyyyyytttt ülen diye girip allah allah sesleriyle çıktım fakat dün hava çok soğuktu ve 8den 4 e kadar hastanedeydik çok üşüdük ve hasta olduk karılı kocalı birde birtek kağıdın bakırköyden cağoğluna gönderilmesi kaldı 1 hafta erken gitsin diye aps yaptırdık sıra ev ziyaretine geldi bakalım o ne zaman olucak
Sude cisem hayırlı olsun heyete de heyttt dedin sonundaheyette neler yapılıyor süreçle ilgili bilgi verebilirsen çok sevinirim. Darısı onay yazına olsun inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?