Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
scuba hayırlı uğurlu olsun canım benim inanıyorumki böyle bizleri internetten okuyup takip eden çoktur ama işte bi cesaret toparlayıp aramıza katılsalar ne güzel olur değilmi topiğimiz dahada bi şenlenir

olur canım onlarda katılır aramıza. ben kaç sene önce yazmıştım buraya Allah bana da nasip etsin diye çok içten istemişim şükürler olsun o kadar mutluyum ki böyle bir yola girebildiğim için.

Arkadaslar rehber niteliginde olsun ve herkes kolayca ulasabilsin diye evlat edinmek isteyen annelerin emzirebilmeleri icin neler yapmalari gerektigini yazip cizebilecegimiz bir konu actim. Boylece konu hakkinda bilgi edinmek isteyenler oraya yazilanlari kolayca bulabilecek ve belki de faydalanacaklar. Oncelikle evlat edinmis ve bebegini emzirebilmis annelerin deneyimlerini, tuyolarini, uyguladiklari metodlari yazabilmelerini cok isterim. Eger aramizda boyle anneler varsa bizden bu bilgileri esirgemesinler luutfeeen. Onun haricinde sut ile alakali bilgileri ve ogrendiklerinizi lutfen asagidaki baslik altinda paylasin ki birbirimize yardimimiz dokunsun.
Tesekkur ediyorum :)

http://www.kadinlarkulubu.com/evlat...rebilmek-icin-neler-yapmali.html#post32736612

Arkadaşlar merhaba
acil bir bilgiye ihtiyacım var, kızımla geçirdiğimiz süre 3 ay oldu ve kuruma kontrole gidicez.
Tecrübeli anneler bu kontroller hakkında bilgi verebilirmi?
Nasıl bir hazırlık yapmam gerekiyor?Nelere dikkat etmeliyim?
Yine sorular soruyorlar mı?
Cevap verirseniz çok sevinirim.
Şimdiden çok teşekkürler...

Merhaba, hiç telaş etme. Sohbet havasında geçiyor. Kaç kilo oldu, kaç cm uzadı, günü nasıl geçiyor, ne yapmayı ne yemeyi seviyor gibi sorular soruyorlar. İlişkiniz nasıl, varsa bakıcısıyla arası nasıl diyorlar. Bu 3 ay içinde götürdüğünüz doktorların raporlarının bir kopyasını istiyorlar. Ben ilk aldığımda kalp, göz, kulak, dahiliye, üroloji, endokrinoloji vs, vs ne kadar doktor varsa götürmüştüm. Her doktordan kısa da olsa bir rapor alıp kalın bir dosya yapmıştım. Ama 2. 3 ayda sadece normal çocuk doktorunun her ay verdiği 3 tane rapor vardı. Kolay gelsin.

merhaba kardide, bütün bunları tahmin ederek teyid etmek için sormuştum. açıkçası kişisel yorumum daha önce bekar anneye işlem yapmadıkları için bir korku ve tedirginlikleri var.. bu da seni bağlayan bir olay değil.
dün uzmanımıza sordum bu durumu.. hiç böyle bir nedenle reddettiğimiz başvuru olmadı diye yanıtladı. aileden birileri yanında olur olmaz, sonuçta yetişkin ve kendi ayakları üzerinde duran bir insan. bazen akrabalardansa arkadaşlar dostlar daha destek, daha yakın olabiliyorlar diye eklemiş. 15 gün içinde itiraz etme hakkı var, dilekçe versin demiş. bu 15 gün işgünü eğil takvim günü sanırım, son günü beklemeden ver istersen dilekçeni..
ben senin yerinde olsan dilekçeye mesleğimi, yaşam koşullarımı, sosyal çevremi, çocuğumun onu çok sevecek ve onunla ilgilenecek bir annesi olacağını, baba için rol model alabileceği çevremde iş arkadaşım A, üniversiteden arkadaşımın eşi B, dayım C, çok ilgili velilerimden olan D'nin bulunduğunu; bu durumda sosyal destek sistemlerinden uzakta bulunmadığım dolayısıyla bu gerekçeyle dosyamın reddine itiraz ettiğimi yazardım..
ayrıca aile ve sosyal politikalar bakanlığına da mail atardım belgeleri tarayıp maile iliştirerek..
kolay gelsin.. bundan sonra yolun açık olsun kardide..

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Düzce Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

biz yarın mide sintigrafisi çektireceğiz.. bugün minnoşumu bronşiti için kontrole götürdüm. doktorumuz çok detaylı bir muayene yaptı. sağlık dosyasındaki kayıtları inceledi. gelişimi gayet güzel, kilosu iyi dedi. boyumuz biraz kısa minyon tipli olucaz galiba dedim, evet boy biraz geriden geliyor.. ama 1 kilo almış ve 2 santim uzamış yavrukuşum..
reflüden dolayı bronşiti olabilir, reflü tedavisi görmüş mü diye sordu. kayıtlarda yazmıyor. ben geçenlerde aklıma gelip bir eczaneden kızımın son bir yılda kullandığı ilaçların dökümünü almıştım. (herhangi bir eczaneye nüfus kağıdını verip ilaç dökümünü alabilir misiniz derseniz iki dakikada çıkartıyorlar..) ilaçlara baktık. mide ilacı kullanılmış birkaç kez.. doktor reflü filmi çekelim emin olalım, eğer reflüyse onu tedavi ederiz bronşit derdi ortadan kalkar dedi.. ne güzel bir haber, her akşam hava veriyoruz miniğime.. o ilaçları kullanmak zorunluluğu ortadan kalkacak böylece.. ama sintigrafi olayı kızçem için biraz zor bir olay. yarım saat bir yatağa yatıracaklar, ilaçlı bir sıvı verecekler aç karna. daha sonra sabah kahvaltısını yaptırıp süt falan vereceğiz, ilaçlı sıvı yardımıyla görüntüleme yapılıp mideden sızıntı var mı diye bakacaklar.. ama benim kıpır kıpır minnoşum yarım saat nasıl yatacak? sevdiği oyuncakları ve kitaplarını falan götüreceğiz yanımızda.. artık yarım saatlik bir animasyon yapıcam kızçeye.. ama ağlamadan nasıl tutarım orda diye kara kara düşünüyorum..
hiç mide sintigrafisi çektiren oldu mu aramızda? bana yöntem önerebilir misiniz? ne yapsam da kızçem çok ağlamasa..

Geçmiş olsun canım en kısa zamanda sağlığına kavuşsun kızın. Eczaneden döküm alman çok akıllıca, buradaki annelere ve anne adaylarına bayılıyorum keşke tüm anneler bu kadar ilgili ve sevgi dolu olsa.

Scuba sayende bende bir sıra üste çıktım darısı üst listeye çıkmamıza olsun

Ayın 20si oldu listede tık yok hadi biraz hareket liste

canım sana bildiğim kadarını söleyim akciğer röntgeni gibi düşün acı vermiyecek minnoşuna tabi onu yarım saat yatırmak zor olur ama içine verilen ilaç sayesinde midesi daha rahat görülecek şimdiden geçmiş olsun

çok geçmiş olsun canım. ne şanslı bir kızçen var senin gibi ilgili sevgi dolu bir annesi var.

Scuba sayende bende bir sıra üste çıktım darısı üst listeye çıkmamıza olsun

amin canım koşarak çıkalım üst listeye. başvuruyu yaptığımdan beri sanki çok beklemiycez gibi garip bir his var içimde belkide öyle olmasını çok istediğimdendir. uzmanımız bir sorun görünmüyor onaylanır büyük ihtimal dedi sizede böyle şeyler söyledilermi? birde ev ziyareti 1-2 ay içinde olur diyince sanki acele ediyorlarmış gibi geldi bana

slm dostlalarım .uzun zamandır okuyup çıkıyorum .pek keyifsizim.. haber gelmediginden dolayı .okadar da alternetif lerle başvurumuz kabul oldu .iki kardeş ikiz bu seçenekler evladımıza(evlatlarımıza) kavuşmayı hızlandır diye düşünmüştüm .gerçi onay kagıdımız geleli daha 1 ay oldu .yine de pek sabırsız oldum.zaman geçmek bilmiyo..
scuba gözün aydın listeye eklendin cnmm.sıran hızlı şekilde üst sıraya çıksınnn inş

kedicik yavrun odasında mutlu saglıklı huzurlu bi yaşam sürsün inş..ne kadar şanslı evladın .senin gibi degerli anneye sahip oldugu için

ndmysmn cnmm gözün aydın kagıdın gelmiş.bundan sonra beklemek daha da zor bacım:26:

eflatuna kızcene çok geçmişler olsun .Rabbim şifasını versin inş.senin gibi annesi olduktan sonra kesinlikle çok kuvvetli olacagına inanıyorum .çok şanslı yavrun çokk. bilinçli annesin sen... inş bende senin kadar bilinçli anne olurumm..

Rabbim bekleyenlere sabır.evrakları hazırlamak için koşuşturmaları olanlarada yardımcı olsun ...(Amin)

hiçde yavaş değil gayet normal işliyor sürecin uzmanına da takılma eğer sıran gelirse ev ziyaretine gelirken haber veriyorlar zaten sağlık raporunu çıkartın diye

ahada banada gelmedi

Yok hayatim bana da gelmedi, telefonda onaylandigini ogrendim. Cansunidaya ozelden sor istersen sehrini.

http://turkiyeseciyor.com/index.php
bacılar şuan için yavrum yok ama olsaydı bende çok endişeli olurdum türkiye istatistik kurumuna bağlı olan bu ankette dershanelerin kapatılması ile ilgili anket yapılıyor bu ankete katılıp kapatılmaması ile ilgili oy kullanmak isterseniz linkini paylaşıyorum

Son düzenleme:
sintigrafimizi çektirdik. ama ömrümdem ömür gitti mi gitti.. kızçe ağladıkça ben de ağladım mı, evet.. neyse sonra toparladım mini mini bir kuşu söyledim, eşlik etmedi ama en azından sustu.. radyoloji uzmanıyla hemşire de türlü şeyler yapıp ağlamasına engel olmaya çalıştılar.. yanımızda oyuncakları götürmüştük.. bizim bir ilk sözlüğümüz var. ordaki resimlerden hayvanları, bitkileri, eşyaları,araçları tanıyoruz.. hiçbir oyuncakla ilgilenmedi de sözlüğü açıp resimleri göstermeye başlayınca ilgisini çekti. birkaç dakika onunla, birkaç dakika bebeğimizle oyalandık. hastanede verdikleri kırmızı balonla pek ilgilenmemişti ama ben balona "burda otu balon kardeş" diyip ardından yüzüme doğru atınca bizimki de kahkahalar atmaya başladı. sanırım bir 10 dakika balonla oynadım, kızçe güldü..
mr cihazı gibi bir cihaza yatırıp cırt cırtlı bantlarla bacaklarından göğsüne kadar sarıyorlar. öncesinde görüntülemeyi sağlayacak sıvıyı enjektör gibi bir şeyle içiriliyor. üstüne sütümüzü içtik biz. sabahtan itibaren kahvaltı etmediğimiz için pek dertliydik.. neyse sütü içince kendine geldi biraz..en fenası mr'daki gibi cihazı bayağı bir indiriyorlar üstüne.. kızçenin elleri değiyordu cihaza.. aleti indirirlerken kızılca kıyamet koptu zaten.. görüntülemenin sonuna doğru radyolog beni bilgisayarın başına çağırdı, hemşire ablası kızçeyle oynarken midedeki sızıntıyı gösterdi. çok değil, ama hiç olmaması gerekiyor. doktor hanım çok haklı bir tetkik istemiş, bronşiti tetikleyecek kadar bir sızıntı var ama ilaç tedavisiyle iyileşir diye düşünüyorum dedi..
doktorumuz da aynı şeyleri söyledi. şimdi bronşit için her akşam hava almaya devam edeceğiz.. ayrıca sabah ve akşam mide ilacı kullanılacak. ayrıca bronşit için süte karıştıracağımız bir toz yazdı.. ecza dolabımızdaki çeşitlilik artıyor.. ama bunun 6 ay kadar süreceğini söyledi. umarım 6 ay sonra hem reflüden hem bronşitten kurtulur yavrum..
haa, bu arada o kadar ağlaştık karşılıklı o kadar beni al diye bana seslendi.. gene ağzından anne lafı çıkmadı ya :) baba, baba diye ağlıyor yüzüme bakıp.. bir zaman daha baba olarak kalacağım sanırım :)

Cevap için çok teşekkür ederim.
Umarım söylediğin gibi kolay geçer....:18::18::18:

Arkadaşlar, Evlat edinmek isteyen anne adayları bebeklerini emzirebilmek için neler yapmalı? adlı bir konu açtım. Linki aşağıda. En azından gruptaki arkadaşların da bilgisi olsun, buraya girenler de görsünler diye okuduğum İngilizce kitaptan yaptığım ilk çevirimi ve önemli notlarımı buraya da ekliyorum. Bundan sonra fırsat buldukça aşağıda linki olan konu başlığında emzirmeyle alakalı paylaşımlarda bulunalım, ne dersiniz? Bildiğiniz şeyleri siz de paylaşın. Hem bizden sonra evlat edinecek kişilere de rehber olmuş olur.

http://www.kadinlarkulubu.com/evlat...eklerini-emzirebilmek-icin-neler-yapmali.html

--------DOĞURMADAN EMZİRMEK adlı kitaptan çevirdiğim önemli notlar I--------

Emzirmek bir ilişkidir. Anne ve bebek arasında güven duygusunu besler.
Yakın, ten tene değecek şekilde fiziksel duruş bebeğiniz için çok faydalıdır.

Bebeğinizi tamamen sadece anne sütüyle besleyemeseniz bile, emzirdiğiniz kadarıyla bile onun bağışıklık sistemini korumasına yardımınız olacaktır. Miktarı bu aşamada önemli değil, çünkü anne sütünde konsantre biçimde antikorlar mevcut. O yüzden bebeğimin tüm beslenmesini karşılayamıyorum ya da karşılayamam diye baştan moral bozmak yok, azıcık anne sütü bile bağışıklık konusunda bebeğinize yardımcı olacaktır.

DOĞURMADAN EMZİREBİLMENİN 4 ANAHTARI:

I- BİLGİ

Kendi sosyal destek gruplarınızı oluşturmak.
Öncelikle doğum yapmadan bebeklerini emzirebilmek isteyen annelerin sosyal desteğe ihtiyaçları var. Eşlerimiz, annelerimiz, ailelerimiz, arkadaşlarımız, emziren arkadaşlarımız, akrabalarımız ve doktorumuzun yanı sıra, bu forum gibi internet ortamında bizim gibi benzer şeyler yaşayan insanlarla diyalog halinde olmak ve fikir alışverişinde bulunmak bizim zannettiğimizden de önemli.

II- KENDİNE GÜVEN

Pozitif düşünce bile süt hormonlarının çalışmasında etki sahibi.
En önemlisi partnerlerin desteği. Onların anne adaylarını cesaretlendirmesi gerekiyor. Partneri olmayan, tek başına evlat edinenler için ise illa bir partner olması gerekmiyor, bunun üstesinden tek başına da gelinebiliyor.
Süt gelmesi için çalışmalara başlandığında ve süt geldiğinde vücuttaki hormonlarda değişiklikler meydana geliyor. Bu sırada hayatınızı kolaylaştırmak için partneriniz ne mi yapabilir? Gönüllü olarak göğüs pompanızın parçalarının temizliğini üstlenebilir. Bu size moral ve motivasyon sağlayacaktır.
Emzirirken eşinin dokunmasından rahatsız olan anneler olabilir. Onların bu hissiyatlarına babalar duyarlı olmalıdır. İhtiyaçları olduğunda annelerin yanında olduklarını, annenin rahat edebileceği ortamları hazırlama konusunda istekli olduklarını göstermelidirler.

?Partnerler annelere hangi konularda yardımcı olabilir, derseniz...?

Bebek bezi değiştirme, banyo yaptırma, bebeği giydirme, evde yemek yapma, temizlik yapma, emzirme ve biberon aparatlarını yıkamak gibi görevleri üstlenebilirler.

III- EMME/MEMEYİ ALMA (***Bu başlık uzun ve önemli!***)

*Bebekteki Faktörler:

1-Emmeye Başlama Yaşı:

-8 haftalıktan küçük bebekler yüksek ihtimalle memeyi sorunsuz şekilde alabileceklerdir. Memeyi emme içgüdüsü zamanla azalır.

2-Önceki Beslenme Tecrübesi:

-Bebek eğer gelmeden önce meme emmişse, bunu tekrar etme olasılığı yüksektir. Eğer bebek yakın temasla kucaklanarak sevgi dolu tek bir kişi tarafından biberonla emzirildiyse, memeyi alma/kabul etme süresi çok uzun sürmeyebilir. Ama eğer bebek hiç kucağa alınmadıysa, biberon ağzına verildiyse ve biberonun ucu hızlı bir şekilde karnı doysun diye genişletildiyse, annenin memesini almayı öğrenme süreci uzun ve yorucu olabilir.

3-Bebeğin Duygusal Sağlığı:

-Bebeğiniz alışkın değilse onunla göz temasında bulunmanızdan ve kucağınıza almanızdan fazlasıyla rahatsız olabilir. Bu bebeklerin meme emmeye başlama süreci daha uzunken, aslında meme emmenin duygusal faydalarına en çok ihtiyaç duyan bebeklerin onlar olduğunu hatırlamak gerekir.

*Annedeki Faktörler:

1-Motivasyon:

-Sabır ve süreklilik önemli
-Üretken ve sonuç odaklıysanız, bebeğinize uygun çözümler bulabilirsiniz
-Yardım isteme konusunda çekinmeyin
-Yeni metodlar denemeye açık olun

2-Önceki Emzirme Tecrübesi:

-Önceden emzirmiş olan kişilerde kendine güven ve beceri mevcut olduğu için bu deneyim onların yararınadır

3-Süt Üretimi:

-Anne daha çok süt ürettikçe, bebeğin meme emmesi bebek için daha tatmin edici bir tecrübe olur.
-Eğer anne yeteri kadar süt üretemiyorsa, ya da hiç üretemiyorsa, göğüslerinin süt üretmesi konusunda stimule edici destek ürünler kullanabilir. Bunlara SNS deniliyor, Supplemental Nursing System.
-Bu sistemler sayesinde önceden sağdığınız sütünüzü ya da bebek mamasını poşetine koyup boynunuza asıyorsunuz, poşetten çıkan minik tüpü meme ucunuza yapıştırıyorsunuz. Böylece bebek sizin kendi memenizden süt geldiğini zannederek sizi emiyor. O memenizi çektikçe süt ya da maması geldiği ve karnı doymaya başladığı için daha fazla emmeye, daha fazla çekmeye başlıyor. Bebek emdikçe bir yandan da memenizi süt üretme konusunda stimule etmiş oluyor.

4- Ebeveynlik Tarzı:

-Anneler bebeklerinin hareketlerinden aldıkları ipuçlarıyla onlara ihtiyaç duydukları şeyler konusunda kısa sürede yardımcı olup kendilerine yakın mesafede tutmaları anne ve bebek arasındaki bağı kuvvetlendiriyor. Sık yapılan vücut teması, özellikle ten-tene olacak şekilde, bebeği emzirme ortamına sokmuş ve alıştırmaya başlamış oluyor. Bu vesileyle anne & bebekte emme ve emzirme içgüdüleri uyarılmış oluyor.

IV- HORMONLARIN STİMULE EDİLMESİ (**********sonra anlatacağım*********)

(Fiziksel, medikal (ilaçlar ile), bitkisel teknikler ve yiyecekler.

BEBEĞİNİZ AŞAĞIDAKİLERİ YAPABİLDİĞİNDE EMZİRMEYİ DENEYEBİLİRSİNİZ:

1) Sizin bakımınızda güvendeyse,
2) Göz temasında bulunabiliyorsa,
3) Kendinize yakın tuttuğunuzda rahatsa,
4) Yavaş akışlı biberon ucuyla biberon emebiliyorsa (***Neden?***Çünkü bebeğimiz bize gelene kadar yüksek muhtemelle biberon ile beslenmeye alışkın olduğu için annenin memesini almaya alışması açısından anne memesine benzer akışta yavaş süt veren biberonlarla tanışmış olması lazım. Alışkın değilse de, yavaş akışlı biberonlarla beslenmeye çalışılabilir.)

***EĞER BEBEĞİNİZ YUKARIDAKİ MADDELERİ GERÇEKLEŞTİREBİLİYORSA, AŞAĞIDA BAHSEDİLEN GEÇİŞ SÜRECİ KISMINI ATLAYABİLİRSİNİZ***

Geçiş Süreci

1-Sürekliliği Sağla

-Hep aynı battaniyeyi ve biberonu kullanmaya çalış. Bebeğin etrafında aynı objeleri kullanmaya dikkat et.
-Kıyafet ve battaniyeleri hemen yıkanmamalı ki üzerlerindeki tanıdık kokular kalsın (Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan bebeklerimizi alırken keşke bebeğimizin kullandığı battaniye ve birkaç parça eşyası bizlere verilebilseydi.. Çok işimize yarardı.)
-Yavaş akışlı biberon ucu kullanmaya, bebeği beslerken kendinize yakın tutmaya gayret edin.

2-Uyaranları Azalt

-İlk haftalarda bebeğinizle birbirinize bağlanın. Mümkünse evden çıkmayın ve misafir kabul etmeyin.
-Evde ses ve gürültüyü en aza indirgeyin (televizyon, vs.)
-Düşük volümde dinlendirici müzikler faydalı olabilir.
-Bebeğinizin ihtiyaçlarını farkedebilmek adına pek fazla konuşup şarkı söylemeden, ona fiziksel olarak yakın durmanız yararlı olabilir.
-Bebeğiniz ile tensel temas çok önemli.

3-Bebeğinizin Yas Tutma İhtiyacını Anlayın

-Bebeğiniz zamanla sizinle bağlanırken, kaybettiği bakıcı/ya da annesinin acısını dışarı vurması gerekir. Ağlayabilir, dinlenebilir ve daha sonra size bağlanmak için hazırlanmış olur.
-Bebeğinizle onun geçmişi hakkında konuşun. Yaşadığı kayıp (anne veya daha önce ona bakan kişi) için ne kadar üzgün olduğunuzu, ama sizin onu çok sevdiğinizi, hep yanında olacağınızı söyleyin. Emzirme konusundaki umudunuzdan bahsedin. Rahatlatıcı bir ses tonunda konuşmak bebeğinizin iyileşmesine yarar sağlayacaktır. Sizin iyileşmenize de faydası olacaktır. Sizi birbirinize bağlayacaktır.

4-Geçiş Süreci ve Siz

-Geçiş sürecinde kendinize haksızlık etmeyin. Bebeğinizin annesi olmaya alışma konusunda kendinize zaman verin.
-Bağlanma hem bebeğiniz, hem de sizin için belli bir süreçten oluşur ve bu normaldir.

UMARIM BURAYA KADAR ZEVKLE OKUMUŞSUNUZDUR. :)
Kitabın özetini çıkarır gibi çevirmeye çalışıyorum. Ben de okuduklarımı tazelemiş oluyorum.
Geri dönüşlerinizi çok merak ediyorum. :)
Sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…