scuba hayırlı uğurlu olsun canım benim inanıyorumki böyle bizleri internetten okuyup takip eden çoktur ama işte bi cesaret toparlayıp aramıza katılsalar ne güzel olur değilmi topiğimiz dahada bi şenlenir
Arkadaşlar merhaba
acil bir bilgiye ihtiyacım var, kızımla geçirdiğimiz süre 3 ay oldu ve kuruma kontrole gidicez.
Tecrübeli anneler bu kontroller hakkında bilgi verebilirmi?
Nasıl bir hazırlık yapmam gerekiyor?Nelere dikkat etmeliyim?
Yine sorular soruyorlar mı?
Cevap verirseniz çok sevinirim.
Şimdiden çok teşekkürler...
Özelden yazmama site daha izin vermiyor
Selam; babamı, annemi, kardeşlerimi, eniştelerimi ve yiğenlerimi sormuşlardı. Babam ve annem zaten kış mevsimi gelince genelde bende kalıyorlar ama sürekli değil çünkü üç kardeşim daha var , gerçi onlar evli ama yine de onlara da kalmaya gidiyorlar. Sonuçta hepimiz iyi yerlerde okuyup bir iş sahibi olduk, hayat şartları da zaten çalışmamızı gerektiriyor. Zaten özgeçmişimi yazarkende bunları anlatmıştım. Her ailemin bireyinin doğum gününü nasıl kutladığımızı ( biraraya gelerek ) resimlerle anlatmıştım. Ben sınıf öğretmeniyim ve istediğim yaş grubu da zaten 4- 5 yaş idi. Yani benimle okula gidip gelebilecek bir yaş. Hasta olduğumda ailem ben tek yaşadığım için zaten yanıma gelir ya da her ailenin olduğu gibi benimde aile dostlarım tabiki var. Yemek yapamayacak kadar hasta olursam, hastaneye de benimle gelip kalabilen yakın dostlarım arkadaşlarım var. Hadi onlar olmadı diyelim sınıf öğretmeni olduğum için veliler zaten yaşantımızda bizim en yakın destekçimiz oluyor. 12 yıl oldu buraya tayinim çıkalı, bir türlü gitmek nasip olmadı, emekliliğime şurada 4 yıl kaldı . Evlenemedim , belki bu gidişle evlenemeyeceğimde çok da evlenmeyi istemiyorum ( aslında istiyorum ama adam gibi adam bulamıyorum ) . Ha bu arada eli ayağı düzgün biriyim evlenmek için herhalde çok fazla beklentim var. İtiraz dilekçemi kitaplardan " sosyal destek sistemi" ve "sosyal hizmet- uzmanının görevleri" nden alıntı yaparak uygun bir dille yazmaya çalışıyorum. Anayasa'da da sosyal destekle ilgili bir madde yok. Onu da ekleyeceğim. Neyse ki yazı yazmak zor değil ama karşılıklı konuşuyor olsak kesin onlara kırıcı sözler söyleyebilirim. O yüzden pazartesi gününe kadar sakinleşip öyle gitmem lazım. Avukatlar da zaten sen yaz onlar cevap versinler sonra uğraşırız öyle bir yorumda bulunamazlar diyor. Bu arada zaten eğer sosyal destek sistemlerinin yokluğu beni ve çevremdekileri etkileyecek olsa sınıf öğretmenliği yapamazdım . Desteklerin için teşekkür ederim .
Geçmiş olsun canım en kısa zamanda sağlığına kavuşsun kızın. Eczaneden döküm alman çok akıllıca, buradaki annelere ve anne adaylarına bayılıyorum keşke tüm anneler bu kadar ilgili ve sevgi dolu olsa.biz yarın mide sintigrafisi çektireceğiz.. bugün minnoşumu bronşiti için kontrole götürdüm. doktorumuz çok detaylı bir muayene yaptı. sağlık dosyasındaki kayıtları inceledi. gelişimi gayet güzel, kilosu iyi dedi. boyumuz biraz kısa minyon tipli olucaz galiba dedim, evet boy biraz geriden geliyor.. ama 1 kilo almış ve 2 santim uzamış yavrukuşum..
reflüden dolayı bronşiti olabilir, reflü tedavisi görmüş mü diye sordu. kayıtlarda yazmıyor. ben geçenlerde aklıma gelip bir eczaneden kızımın son bir yılda kullandığı ilaçların dökümünü almıştım. (herhangi bir eczaneye nüfus kağıdını verip ilaç dökümünü alabilir misiniz derseniz iki dakikada çıkartıyorlar..) ilaçlara baktık. mide ilacı kullanılmış birkaç kez.. doktor reflü filmi çekelim emin olalım, eğer reflüyse onu tedavi ederiz bronşit derdi ortadan kalkar dedi.. ne güzel bir haber, her akşam hava veriyoruz miniğime.. o ilaçları kullanmak zorunluluğu ortadan kalkacak böylece.. ama sintigrafi olayı kızçem için biraz zor bir olay. yarım saat bir yatağa yatıracaklar, ilaçlı bir sıvı verecekler aç karna. daha sonra sabah kahvaltısını yaptırıp süt falan vereceğiz, ilaçlı sıvı yardımıyla görüntüleme yapılıp mideden sızıntı var mı diye bakacaklar.. ama benim kıpır kıpır minnoşum yarım saat nasıl yatacak? sevdiği oyuncakları ve kitaplarını falan götüreceğiz yanımızda.. artık yarım saatlik bir animasyon yapıcam kızçeye.. ama ağlamadan nasıl tutarım orda diye kara kara düşünüyorum..
hiç mide sintigrafisi çektiren oldu mu aramızda? bana yöntem önerebilir misiniz? ne yapsam da kızçem çok ağlamasa..
sağol canım hepimizin sorunsuz geçsin bütün süreçleri inşallah.
başvuruyu yapınca rahatlarım sanmıştım şimdi telaşım daha da arttı şimdiden böyleyim heycandan kalbim pır pır ev ziyareti görüşmeler gittikçe artıcak heralde ya kızımızı görmeye gittiğimizde kalbim durmazsa iyi
kardide canım kolay gelsin
zamancım ellerine sağlık
sude_cisem sonunda peşindeyim kovalıycam seni üst sıralara çık diye
[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Düzce Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]
biz yarın mide sintigrafisi çektireceğiz.. bugün minnoşumu bronşiti için kontrole götürdüm. doktorumuz çok detaylı bir muayene yaptı. sağlık dosyasındaki kayıtları inceledi. gelişimi gayet güzel, kilosu iyi dedi. boyumuz biraz kısa minyon tipli olucaz galiba dedim, evet boy biraz geriden geliyor.. ama 1 kilo almış ve 2 santim uzamış yavrukuşum..
reflüden dolayı bronşiti olabilir, reflü tedavisi görmüş mü diye sordu. kayıtlarda yazmıyor. ben geçenlerde aklıma gelip bir eczaneden kızımın son bir yılda kullandığı ilaçların dökümünü almıştım. (herhangi bir eczaneye nüfus kağıdını verip ilaç dökümünü alabilir misiniz derseniz iki dakikada çıkartıyorlar..) ilaçlara baktık. mide ilacı kullanılmış birkaç kez.. doktor reflü filmi çekelim emin olalım, eğer reflüyse onu tedavi ederiz bronşit derdi ortadan kalkar dedi.. ne güzel bir haber, her akşam hava veriyoruz miniğime.. o ilaçları kullanmak zorunluluğu ortadan kalkacak böylece.. ama sintigrafi olayı kızçem için biraz zor bir olay. yarım saat bir yatağa yatıracaklar, ilaçlı bir sıvı verecekler aç karna. daha sonra sabah kahvaltısını yaptırıp süt falan vereceğiz, ilaçlı sıvı yardımıyla görüntüleme yapılıp mideden sızıntı var mı diye bakacaklar.. ama benim kıpır kıpır minnoşum yarım saat nasıl yatacak? sevdiği oyuncakları ve kitaplarını falan götüreceğiz yanımızda.. artık yarım saatlik bir animasyon yapıcam kızçeye.. ama ağlamadan nasıl tutarım orda diye kara kara düşünüyorum..
hiç mide sintigrafisi çektiren oldu mu aramızda? bana yöntem önerebilir misiniz? ne yapsam da kızçem çok ağlamasa..
biz yarın mide sintigrafisi çektireceğiz.. bugün minnoşumu bronşiti için kontrole götürdüm. doktorumuz çok detaylı bir muayene yaptı. sağlık dosyasındaki kayıtları inceledi. gelişimi gayet güzel, kilosu iyi dedi. boyumuz biraz kısa minyon tipli olucaz galiba dedim, evet boy biraz geriden geliyor.. ama 1 kilo almış ve 2 santim uzamış yavrukuşum..
Scuba sayende bende bir sıra üste çıktımdarısı üst listeye çıkmamıza olsun
hiçde yavaş değil gayet normal işliyor sürecin uzmanına da takılma eğer sıran gelirse ev ziyaretine gelirken haber veriyorlar zaten sağlık raporunu çıkartın diye
ahada banada gelmedi
Merhaba, hiç telaş etme. Sohbet havasında geçiyor. Kaç kilo oldu, kaç cm uzadı, günü nasıl geçiyor, ne yapmayı ne yemeyi seviyor gibi sorular soruyorlar. İlişkiniz nasıl, varsa bakıcısıyla arası nasıl diyorlar. Bu 3 ay içinde götürdüğünüz doktorların raporlarının bir kopyasını istiyorlar. Ben ilk aldığımda kalp, göz, kulak, dahiliye, üroloji, endokrinoloji vs, vs ne kadar doktor varsa götürmüştüm. Her doktordan kısa da olsa bir rapor alıp kalın bir dosya yapmıştım. Ama 2. 3 ayda sadece normal çocuk doktorunun her ay verdiği 3 tane rapor vardı. Kolay gelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?