bacım ben bunu baya araştırdım emzirme ekleyicisi de deniyor bu yönteme fakat ben bunu bulamadım nerde satılır sen biliyormusun*Annedeki Faktörler:
-Anne daha çok süt ürettikçe, bebeğin meme emmesi bebek için daha tatmin edici bir tecrübe olur.
-Eğer anne yeteri kadar süt üretemiyorsa, ya da hiç üretemiyorsa, göğüslerinin süt üretmesi konusunda stimule edici destek ürünler kullanabilir. Bunlara SNS deniliyor, Supplemental Nursing System.
-Bu sistemler sayesinde önceden sağdığınız sütünüzü ya da bebek mamasını poşetine koyup boynunuza asıyorsunuz, poşetten çıkan minik tüpü meme ucunuza yapıştırıyorsunuz. Böylece bebek sizin kendi memenizden süt geldiğini zannederek sizi emiyor. O memenizi çektikçe süt ya da maması geldiği ve karnı doymaya başladığı için daha fazla emmeye, daha fazla çekmeye başlıyor. Bebek emdikçe bir yandan da memenizi süt üretme konusunda stimule etmiş oluyor.
bacım ben bunu baya araştırdım emzirme ekleyicisi de deniyor bu yönteme fakat ben bunu bulamadım nerde satılır sen biliyormusun
Yok canım bize bişey söylemedi, ben odasını hazırlayalım mı diye sormuştum yok daha hazırlamayın onaylanma süreciniz olumlu da bitebilir olumsuzda bitebilir demişti. İnşallah içine doğduğu gibi hızlıca oluramin canım koşarak çıkalım üst listeye. başvuruyu yaptığımdan beri sanki çok beklemiycez gibi garip bir his var içimde belkide öyle olmasını çok istediğimdendir. uzmanımız bir sorun görünmüyor onaylanır büyük ihtimal dedi sizede böyle şeyler söyledilermi? birde ev ziyareti 1-2 ay içinde olur diyince sanki acele ediyorlarmış gibi geldi bana
Geçmiş olsun canım Allah başka dert vermesin.sintigrafimizi çektirdik. ama ömrümdem ömür gitti mi gitti.. kızçe ağladıkça ben de ağladım mı, evet.. neyse sonra toparladım mini mini bir kuşu söyledim, eşlik etmedi ama en azından sustu.. radyoloji uzmanıyla hemşire de türlü şeyler yapıp ağlamasına engel olmaya çalıştılar.. yanımızda oyuncakları götürmüştük.. bizim bir ilk sözlüğümüz var. ordaki resimlerden hayvanları, bitkileri, eşyaları,araçları tanıyoruz.. hiçbir oyuncakla ilgilenmedi de sözlüğü açıp resimleri göstermeye başlayınca ilgisini çekti. birkaç dakika onunla, birkaç dakika bebeğimizle oyalandık. hastanede verdikleri kırmızı balonla pek ilgilenmemişti ama ben balona "burda otu balon kardeş" diyip ardından yüzüme doğru atınca bizimki de kahkahalar atmaya başladı. sanırım bir 10 dakika balonla oynadım, kızçe güldü..
mr cihazı gibi bir cihaza yatırıp cırt cırtlı bantlarla bacaklarından göğsüne kadar sarıyorlar. öncesinde görüntülemeyi sağlayacak sıvıyı enjektör gibi bir şeyle içiriliyor. üstüne sütümüzü içtik biz. sabahtan itibaren kahvaltı etmediğimiz için pek dertliydik.. neyse sütü içince kendine geldi biraz..en fenası mr'daki gibi cihazı bayağı bir indiriyorlar üstüne.. kızçenin elleri değiyordu cihaza.. aleti indirirlerken kızılca kıyamet koptu zaten.. görüntülemenin sonuna doğru radyolog beni bilgisayarın başına çağırdı, hemşire ablası kızçeyle oynarken midedeki sızıntıyı gösterdi. çok değil, ama hiç olmaması gerekiyor. doktor hanım çok haklı bir tetkik istemiş, bronşiti tetikleyecek kadar bir sızıntı var ama ilaç tedavisiyle iyileşir diye düşünüyorum dedi..
doktorumuz da aynı şeyleri söyledi. şimdi bronşit için her akşam hava almaya devam edeceğiz.. ayrıca sabah ve akşam mide ilacı kullanılacak. ayrıca bronşit için süte karıştıracağımız bir toz yazdı.. ecza dolabımızdaki çeşitlilik artıyor.. ama bunun 6 ay kadar süreceğini söyledi. umarım 6 ay sonra hem reflüden hem bronşitten kurtulur yavrum..
haa, bu arada o kadar ağlaştık karşılıklı o kadar beni al diye bana seslendi.. gene ağzından anne lafı çıkmadı ya :) baba, baba diye ağlıyor yüzüme bakıp.. bir zaman daha baba olarak kalacağım sanırım :)
Yok canım bize bişey söylemedi, ben odasını hazırlayalım mı diye sormuştum yok daha hazırlamayın onaylanma süreciniz olumlu da bitebilir olumsuzda bitebilir demişti. İnşallah içine doğduğu gibi hızlıca olur)
medela satıyor canım sitesinden inceleyebilirsin
bacım ben bunu baya araştırdım emzirme ekleyicisi de deniyor bu yönteme fakat ben bunu bulamadım nerde satılır sen biliyormusun
bizede kesin demedi. görünürde bir engel yok büyük ihtimal onaylanır dedi yoksa kesin konuşamazlar zaten biliyorsun sende. bu nasıl bir heycan bitmiyor bir türlü. şimdi onaylanınca rahatlarım diyorum ama daha da heycan yapıcam sanırım. hepimiz tez vakitte kavuşalım yavrularımıza.
hayırlı cumalar arkadaşlar nasılsınız bakalım iyimisiniz bu arada bu ay liste neden böyle olduki heyete heyt dedim ortalık durdu arkadaş dondu sıralar ne olduki bu ay sonundan sonra tıkır tıkır ilerlr inşallah bu arada mahallem beni hamile sanıyo hem u aralar ben bi kilo aldım hemde gecenlerde midem şişti reflü deniilen nalet şey var bende şöyle bi yürimde rahatlayım demiştim mide için nasıl olduda bir seneryo yazıldıysa evime gelen giden eksik olmuyoo valla hep sen hamilesin al ye sen ye muhabbeti dönüyo o yüzüne hamiilelik şeyi çökmüş maşallah diyenmi ararsın bende soranlara 3 ay falan oldu galiba 2 gibi 3 de bitmiş olabilir belli olmaz hayırlısı diyorumdu bakalım sonu ne olucak
BULUŞMA
ya arkadaşlar buluşma ne oldu buluşma haftaya cumartesi olurmu kimseden tık yok beşiktaş kadıköy taksim üsküdar gelecek veya gelmek isteyen bayanlar neresi olsun fikir verinde şugün şu saat desek artık herkes kendini ayarlasa bir kaç gün evvelden yoksa buluşma olduda benmi kaçırdım
Yok henüz buluşma gerçekleşmedi. Haftaya cumartesi olabilir. Herkes kendisine uyup uymadığını yazsın ona göre kararlaştıralım derim. :)
Senin başvurun yeni olmasına rağmen sağlık raporlarınız tamam anladığım kadarıyla.. Uzmanınız mı hemen yönlendirdi? Bizde en sona bıraktılar, işimiz uzamaz umarım
amazon.com yurt dışı alışveriş sitesiydi dimi bak bunu söylediğin süper oldu almazmıyım inşallah sütümde gelir o duyguyu yaşamak nasip olurBildiğim 2 marka var. Zaten internetten araştırınca onlarla karşılaşılıyor.
1- MEDELA
Bunu ilk çok iyi sanmıştım ama birazcık araştırınca annenin göğsünden süt gelmesi için çok faydası olmadığını öğrendim. Sistemi öyle bir yapmışlar ki, süt ya da mama akışı yerçekimine bağlı olarak memeye geliyor, yani bebek çekmeden de gelebiliyor. Bir faydası yok yani.. O yüzden bundan vazgeçtim ben.
2- LACT-AID
Bunun sistemi öyle yapılmış ki, bebek çektikçe geliyor ve böylelikle annenin meme ucu uyarılıp sütün çoğalmasına vesile oluyor. Amazon.com'dan sipariş verebilirsin. Ama bundaki tek fark kullan-at süt/mama poşetleri olması. O yüzden aldırırken ekstra birkaç rulo daha özel poşetlerinden aldır derim.
hayırlı cumalar arkadaşlar nasılsınız bakalım iyimisiniz bu arada bu ay liste neden böyle olduki heyete heyt dedim ortalık durdu arkadaş dondu sıralar ne olduki bu ay sonundan sonra tıkır tıkır ilerlr inşallah bu arada mahallem beni hamile sanıyo hem u aralar ben bi kilo aldım hemde gecenlerde midem şişti reflü deniilen nalet şey var bende şöyle bi yürimde rahatlayım demiştim mide için nasıl olduda bir seneryo yazıldıysa evime gelen giden eksik olmuyoo valla hep sen hamilesin al ye sen ye muhabbeti dönüyo o yüzüne hamiilelik şeyi çökmüş maşallah diyenmi ararsın bende soranlara 3 ay falan oldu galiba 2 gibi 3 de bitmiş olabilir belli olmaz hayırlısı diyorumdu bakalım sonu ne olucak
BULUŞMA
ya arkadaşlar buluşma ne oldu buluşma haftaya cumartesi olurmu kimseden tık yok beşiktaş kadıköy taksim üsküdar gelecek veya gelmek isteyen bayanlar neresi olsun fikir verinde şugün şu saat desek artık herkes kendini ayarlasa bir kaç gün evvelden yoksa buluşma olduda benmi kaçırdım
Arkadaşlar merhaba
acil bir bilgiye ihtiyacım var, kızımla geçirdiğimiz süre 3 ay oldu ve kuruma kontrole gidicez.
Tecrübeli anneler bu kontroller hakkında bilgi verebilirmi?
Nasıl bir hazırlık yapmam gerekiyor?Nelere dikkat etmeliyim?
Yine sorular soruyorlar mı?
Cevap verirseniz çok sevinirim.
Şimdiden çok teşekkürler...
amazon.com yurt dışı alışveriş sitesiydi dimi bak bunu söylediğin süper oldu almazmıyım inşallah sütümde gelir o duyguyu yaşamak nasip olur
sitede benide hamile sanıyorlar nerden çıktı bilmiyorum :)
işden eve evden işe gidiyorum kimseyle görüşemiyorum ama gören soruyor
buluşma işine gelince haftaya cumartesi benim için olur
yer konusundaysa çok uzak olmayan orta birde buluşalım
işlemler tamam tamam olmasına ama gel görki ne çektim beeeeeeeeee bende bayağı bekledim yeni prosedürle artık hepsi bir kerede yapılıyo başka bi şey çıkmazsa bitti son sağlık raporu bildirgesi haftaya ellerine geçer diye düşünüyorum bakırköy hastanesi malum çok büyük bi hastane içinde bir çok bölümü kapsayan bi hastane sen okadar beklemezsin diye düşünüyorum vardır bundada bi hayır geç olsun güç olmasın sonu güzel olucak inşallah allahın izniyle
buluşmaya gelince kimseden ses çıkmadı yahu bi cıvıldimdedim ben ist fatihdeyim bana istanbulun her yeri uyar mesela
yer mekan saat gün olsun yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?