Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
arkadaşlar merhaba !! benim bir sorum olacak, evlat edinilecek bebeğin cinsiyetini seçebiliyor muyuz yoksa onların verdiğini mi almak zorundayız?
Erkek bebekte 1 sene kiz bebekte 2 seneye yakin bekleme suresi varmis.
Yanlissam duzeltin arkadaslar.
Kiz bebekte daha cok bekleniliyo diye biliyorum

Canim ev ziyaretinden sonra görüşme oldu mu

Hayirli olsun.ayni ayda teslim etmis oluruz.
Bizdede bi rapor kaldi.
İstanbuldanmi yaptiniz siz basvuruyu.
Kizmi erkekmi istiyosunuz.
Biz Mersin den başvuruyoruz.Kız erkek farketmez diyoruz.Bakalım kaçıncı sırada olacağız.Tahminen 45lerde dedi görevli.Hakkımızda hayırlısı olsun.

Arkadaşlar bir sorum daha olacak.Yaşadığımız evin kira ya da mülk oluşu etkiliyor mu?Fikri olan var mı?Ev ziyaretinde öncelikle dikkat edecekleri husus ne oluyor?

Arkadaşlar bir sorum daha olacak.Yaşadığımız evin kira ya da mülk oluşu etkiliyor mu?Fikri olan var mı?Ev ziyaretinde öncelikle dikkat edecekleri husus ne oluyor?

Kira ya da sizin olması fark etmez. Yeterli bir gelirin olması gerekiyor. Ev ziyaretinde bebek odasına bakıyorlar. Evin hastane, okul, park gibi yerlere yakın olup olmadığını soruyorlar. Evde eşyalara bazen dolaplara bakılıyor. Bıçak, ilaç gibi çocuğa zarar verebilecek şeylerle ilgili bilgi veriyorlar. Bizde böyle olmuştu. Kolay gelsin.

Biz Mersin den başvuruyoruz.Kız erkek farketmez diyoruz.Bakalım kaçıncı sırada olacağız.Tahminen 45lerde dedi görevli.Hakkımızda hayırlısı olsun.
İl il siralar degisiyomu acaba.
Yani atiyorum basvuru tarihi ayniysa mersinde 45 istanbulda 50 olabiliyomu

Teşekkür ederim.Siz bebeğin odasını bebek gelmeden mi yaptınız?Odayı döşemek doğru olur mu?

Bildiğim kadarıyla her ilde farklı sıralar.Bir arkadaş yazmıştı sıralar değişse de süreler hemen hemen aynı diye.Ben de çok bilmesem de duyduğum bu:)

Bildiğim kadarıyla her ilde farklı sıralar.Bir arkadaş yazmıştı sıralar değişse de süreler hemen hemen aynı diye.Ben de çok bilmesem de duyduğum bu:)

Evet her ilde sıralar farklı başlıyor, bu ildeki başvuru oranıyla da alakalı... Kimi şekir mesela 12 ile başlrken, kimi benim gibi 75 le başlayabiliyor. İstaisnai birkaç ili saymazsak, tablodan da baktığınızda ortalama kız bebekte 1,5-2 yıl, erkek bebeke 1-1,5 yıl civarı beklendiğini göreceksiniz. tabi bu süreler rıza bebek için geçerli. terk bebek tercih ederseniz süre oldukça uzayabilir.

aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza fırsat bulup forumu baştan itibaren okumalarını tavsiye ederim. aradığınız birçok cevabı bulacağınızı düşünüyorum :)

Teşekkür ederim.Siz bebeğin odasını bebek gelmeden mi yaptınız?Odayı döşemek doğru olur mu?

Odayı dayalı döşeli görmek değil istekleri :) daha çok güneş alıyor mu/rutubet var mı/havadar mı/güvenli mi vs diye bakıyorlar. mesela camlara güvenlik kilidi takmanızı önerebiliyorlar. zatn genel olarak evle ilgili de benzer önerilerde bulunuyorlar. bunun dışında klasik sorular arasında eve yakın okul, park, hastane var mı oluyor :)

Yok yok:))) biz odayı döşemedik tabii. Yani boş ıdayı görmek istiyorlar. Büyüklüğü yeterli mi? Güneş görüyor mu? Gibi. Zaten bebek eşyalarının erkenden alınmasını onlar da önermiyor.

Citlenbik biraz once listeye bakiyodumda.
1 sene olmus basvurunuz dimi.
İstanbuldan kiz erkek farketmez demissiniz.
Kurumu aradinizmi son zamanlarda siraniz kac olmus.
Ortalamaya gore size siranin bugun yarin gelmesi gerek bence

Citlenbik biraz once listeye bakiyodumda.
1 sene olmus basvurunuz dimi.
İstanbuldan kiz erkek farketmez demissiniz.
Kurumu aradinizmi son zamanlarda siraniz kac olmus.
Ortalamaya gore size siranin bugun yarin gelmesi gerek bence

Daha sıramızı bilmiyoruz. Yakında arayıp öğreneceğim. Tahminim 3-4 ayı bulur. Tabii kısmet:))

Zaman arkadaşımız listeyi arada güncelliyordu. Şimdi o da yazmayınca liste çok gerilerde kaldı sanırım.
Evet ya listeyi bulmak icin bi 100 sayfa aramisimdir.
1679. Sayfada buldum
Ne bilim listeye bakyimda istanbulda erkek bebek icin fazla beklenmemis.
Biz sadece terk istiyoruz.acaba biz dahami cok bekleriz

Merhaba
bende gruba yeni katıldım, bizde eşimle 2 sene düşünme sonra 28 eylülde başvurduk ve şimdi evrakları tamamlama aşamasındayız.Evrakları tamamlarken bile kızımızın bize geleceği günü hayal ediyor zamanın çok hızlı prosüdürlerin bir an önce tamamlanması için dular ediyoruz.Rabbim hayırlısı ile biran önce hepimizin kucaklarını doldursun inşallah

Evet ya listeyi bulmak icin bi 100 sayfa aramisimdir.
1679. Sayfada buldum
Ne bilim listeye bakyimda istanbulda erkek bebek icin fazla beklenmemis.
Biz sadece terk istiyoruz.acaba biz dahami cok bekleriz

Evet terk bebek için bekleme süresi daha uzun oluyor. Bunun nedeni de artık son çıkan yasalarla bebeği bir yere bırakmak hapis cezasını gerektiriyor. Yani eskiden cami avlusuna bırakıyorlardı örneğin, şimdi pek çok yerde kamera sistemi olduğu için tespit edilip ebeveyn hakkında suç duyurusunda bulunuluyor. Ebeveynler de korktuğu için terk bebekte azalma görülüyor son yıllarda. Ayrıca biraz da bilinçlenme olmuş sanırım. Yani bebeği saçmasapan bir yere bırakmak onun sağlığını çok ciddi tehlikelere sokuyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…