Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td]03.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]03.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]06.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]07.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]KIRMIZIMACAKIZI[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]07.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]BAHARIM1[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız(İkiz)[/td]
[td]08.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td]09.2014[/td]

[/tr]
[tr]
[td]ysmnndm[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td]09.2014[/td]
[/tr]
[tr]

[td]BURSALI[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]10.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]09.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Dea-tacita[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[td]11.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Erkek[/td]
[td]12.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]eyar81[/td]
[td]06.2013[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]01.2015[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sukran61[/td]
[td]01.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2015 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]bilge617[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]03.2015[/td]
[/tr]

[tr]

[td]scuba[/td]
[td]10.2013[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]03.2015[/td]
[/tr]

[tr]

[td]umut000[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]03.2015[/td]
[/tr]
[tr]

[td]mursidiye[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td]04.2015[/td]

[/tr]
[tr]
[td]nefesim2013 [/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Kocaeli-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td]06.2015 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]masal2004[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]07.2015 
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]haticem2014[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2015[/td]

[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr]

[td]aysen30[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]Eskişehir-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]myangels [/td]
[td]01.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]arzuu85[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]semabiçer[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]bademir[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]netere[/td]
[td]05.2014[/td]
[td]Antalya Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Emet43Endrose83 [/td]
[td]05.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]HAYATIMIN MASALI [/td]
[td]05.2014[/td]
[td]İzmir-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gitaronun eşi[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]şimşek675[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]nenef14[/td]
[td]07.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]hayatişiltisi[/td]
[td]08.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr]

[td]sunita[/td]
[td]10.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr]

[td]citcitlenbik[/td]
[td]11.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr]

[td]xnimresx[/td]
[td]11.2014[/td]
[td]Ankara-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr]
[td]menzil54[/td]
[td]02.2015[/td]
[td]Tekirdağ-Terk-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]

[tr]

[td]renklay[/td]
[td]03.2015[/td]
[td]İstanbul -Rıza -Kız- Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]mesuf[/td]
[td]05.2015[/td]
[td]Ankara -Terk -Rıza -Kız -Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]nilayss[/td]
[td]06.2015[/td]
[td]Şanlıurfa-Terk -Rıza -Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sudece[/td]
[td]06.2015[/td]
[td]İstanbul-Terk -Rıza -Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]MSM8[/td]
[td]06.2015[/td]
[td]İstanbul-Terk -Rıza -Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kelebekcik1616[/td]
[td]06.2015[/td]
[td]Bursa-Rıza -Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sessizlayd[/td]
[td]07.2015[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]fatos1982[/td]
[td]09.2015[/td]
[td]Bursa -Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hzrmsn[/td]
[td]10.2015[/td]
[td]İstanbul -Terk-Erkek [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

Hayırlı olsun güle güle kullan inşallah
Bizde araştırma yapıyoruz
Yakında alacağız
Sıramız yakın
Ancak yetişir gibi geliyor
Daha dip köşe temizlik yapılcak
Çok iş var çok

Ayy alışveriş kısmı bana da çok heyecanlı geliyor:)Şimdiden gözlerim bebek mağazalarında.Oysa daha yeni başvurduk,çook zamanımız var.Başvurumun ardından ilk işim mobilyaları değiştirmek oldu:))Ev ziyareti falan olacak diye şimdidenn telaş:))Ama tatlı bir telaş..Zaman çabucakk geçsinn ve musmutlu olalım hepimiz..

Evet canım eşyaşarını almak gerçekten çok zevkli oluyor biz görüşmeleri bitirdik onay kağıdını bekliyoruz ama neler aldım neler bi odası kaldı desem yeridir uzmanımız ev ziyareyine geldiği zaman gördü ooooo dedi sizin herşeyiniz hazır resmen bi odadı kaldı kendimi çok kaptırdım şimdiden Allahım tez zamanda kavuştursun inşallah bakıp bakıp seviyorum eşyalarını kuzumuz için alışveriş yapmak o kadar zevkliki çok şükür eşimde benim gibi düşünüyor heyecanlanıyor her dışarı çıktığımda bir parçada olsa kızımıza birşeyler alıyoruz ve bunu burada paylaşmakta iyi geliyor sizlere çook teşekkür ediyorum kızlar içimi döküyorum iyiki varsınız .....

Canm siz bursadan basvurmussunuz.hemencecik gelecek siraniz insallah.
Keske bursada otursaymisiz :))
Cicilerinide gule gule saglikla kullansin yavrunuz.gercekten hayal bile edemedigimiz seyleri gerceklestirecegiz Allahin izniyle.cok mutluyuz valla :))

Dimi yaa esyalar benimde gozume batiyo.e haliyle hepsi yepisyeni degiller.ama simdilik degistiremeyizde.insallah begenirler bi sorun cikmaz.daha ev ziyaretimiz olmadi cunku.
Sizinde olmamis insallah sorunsuz gecer hepimizinki

Hayırlı olsun güle güle kullan inşallah
Bizde araştırma yapıyoruz
Yakında alacağız
Sıramız yakın
Ancak yetişir gibi geliyor
Daha dip köşe temizlik yapılcak
Çok iş var çok
Bikacgundur yoktunya zaman bende dedim yoksa bebisimi geldi.ama cok yakin cunku encok sen bekledin.sonu cok guzel olacak.
Az kaldi az.az daha sabir.
Arastirmalar bitmiyoki.
Biberon icin bile kac gun arastiriyo insan.
Ee bizimde ayricaligimiz bu.kalpten dogurmak kolay olmuyo :))

Dimi yaa esyalar benimde gozume batiyo.e haliyle hepsi yepisyeni degiller.ama simdilik degistiremeyizde.insallah begenirler bi sorun cikmaz.daha ev ziyaretimiz olmadi cunku.
Sizinde olmamis insallah sorunsuz gecer hepimizinki
Benim eşyalar çok kötü aslında mecbur kaldık biraz da.Bebeğimiz gelince hiç değiştiremeyiz diye ilk işimiz bu oldu.Eşyaya falan bakmazlar elbette ama insan en iyisini istiyor ve aksilik çıkmasını istemiyor.Benimki gibi perişan değilse hiçbişey olmaz:)En zoru ev ziyareti gibi geliyor bana inşallah sorunsuz olur arkadaşım..

Amiiin canım amin inşallah teşekkür ederiz güzel dileklerin için arkadaşım zaman su gibi aksın gitsin gelsin kuzucuklarımız inşallah yazmaya vakit bulamayalım onlarla ilgilenmekten

nerde ikametkah ediyorsanız ordan başvuru yapablirizsiniz ..
inanın araştırma aşamasındayız henüz tam anlamıyla bilmşyoruz burdan almama nedenimiz tasınmayı dusunuyoruz memlekete ordan almayı planlıyoruz 5 yıllık evlilik sureci olmasaydı kesinlikle hemen basvururduk

kızımı görenler bana benzetiyor, 4,5 aylık kızım 4 aylık dı 2 haftamız da geçti. Kendimizi unuttuk resmen, hayatımızı o kadar doldurdu ki anlatamam çok güzel duygular, gece uykusuz kalsanız da sabah bir gülücük her şeyi unutturuyor

Zaman yarin birgune senin bebisin gelince vakit bulup giremezsen.bu liste guncelleme isini biz yapabilirmiyiz.
Yapilabiliyosa nasil tarif edebilirmisin

kendim evlat edinilmiş bir cocuk olsaydım diye duşunuorum kendimi bebeğimin yerine koymaya çalışıorum genclik cahillik yıllarımda acımasız olabilirdimde siz bu konuda napcaksınız kızlar nasıl söliceksiniz yaşını kaç olmasını beklıceksiniz ..

Biz kesinlikle söyleyeceğiz. Hatta aksini düşünemiyorum. Ya ileride öğrenirse, onun bir daha bize güvenmemesini göze alamam. Yaşayacağı üzüntüyü düşünsenize. O yüzden uzmanların dediği gibi erken yaşlarda 4-5 gibi hikayelerle başlayacağız anlatmaya. Bu olağan bir şeymiş gibi yaşayacağız ki çocuğumuz da bunu olağan karşılasın. Artık toplum da buna alışsın.
Ayrıca bir ömür, ya birinden öğrenirse stresiyle yaşayamam. Allah hepimize kolaylıklar versin. Zor ama güzel bir yol seçtik. Yüzümüz gülsün inşallah:)

Evlat edinmenin en sancılı kısmı çocuğuma evlat edinildiğini nasıl açıklayacağım kısmı sanırım. Evlat edinme kararını verdiğimden beri bu konuyu araştırıyorum. Evlat edinilmiş olanların duygularını paylaştıkları forumları okudum hep. Bazen ağladım bazen güldüm. Bazen benim de başıma gelirse nasıl mücadele edeceğim diye umutsuzluğa kapıldım. Çıkardığım sonuç hangi yaşta söylenirse söylensin bu birşekilde çocuğu etkiliyor. Bunu kabullenip atlatması gerekiyor. Ama ergenlik döneminde veya yetişkin olduğunda söylenirse bunu çok daha zor atlatıyor. Bunu kabullenmek yanında bir de ailesinin kendisine yalan söylediği gerçeğini aşmaları gerekiyor. Evlat edinen ailesine karşı da öfke duyuyor. Küçük yaşta bunu bilerek büyüyen çocuk sıkıntı yaşasa da bunu daha kolay atlatıyor. Esasen evlat edinmiş aileye değil evlat edinilmesine götüren nedenlere kızgınlıkları üzüntüleri oluyor. Bu durumu atlatamayan duygusal problem yaşayanlar genelde terkedilmiş olma ve ait olmama hissi yaşıyorlarmış. Ben buna engel olmak için bütün sevgimle elimden geleni yapacağım. Yaşamadıkça insan nelerle karşılaşacağını bilemez tabi. Bir de evlat edinen bir ailenin paylaştıklarını okudum. Evlat edinme kararını veren bayan kitapçıya gitmiş ve evlat edinmeyle ilgili kitaplar almış. Kasaya ödemeye gittiğinde kasiyer bayan evlat mı edineceksiniz diye sormuş. Bayan evet deyince kasiyer ben de evlat edinilmişim, ergenlik döneminde çocuğunuz sen benim annem değilsin diye size tepki gösterebilir aslında bunu kastetmeyecektir. Sadece kızgınlığını ifade etmek için bunu söyleyebilir ama siz onun annesisiniz sonra bu söylediğinsen pişman olacak size sarılacaktır. Sakın üzülmeyin demiş. Bu beni çok etkilemişti. Bu bebeklerin bize ihtiyacı var bizim de onlara. Bebeğin karnında da büyüse kalbinde de büyüse anne olmak kolay değil. Sevgiyle, özveriyle, sabırla herşeyin üstesinden gelineceğine inanıyorum. Ne sıkıntı yaşarsam yaşıyım, kalbim bazen burulsa da bir iki damla gözyaşı döksem de herzaman çocuğumun yanında olmam gerekiyor. Allah bebeklerimizi hayırlı mutlu evlatlar, bizi de mutlu anneler yapsın.

biz kızımıza anlayabileceği kadarını söylemiştik..bir .çocuğumuz olmasını çok istediğimizi sağlık problemlerimizden dolayı bunun mümkün olmadığını...ve onun da ailesini bekleyen çok tatlı bir kız olduğunu...kavuşma hkayemizi filan....yani bir şekilde evimize başka bir yerden geldiğini biliyor şimdilik...bunu da çok doğal karşılıyor..sıradan bir şeymiş gibi...

aslında ne daha çok önemli biliyor musunuz....hayatta her istediğimizin olamıyacağı gerçeğinin çocuğa öğretilmesi......çocuk eğer bunu kavrıyorsa sonrası daha kolay oluyor..kendiliğinden kolaylaşıyor...bazen isteklerimiz olur bazen olmaz..olduğunda seviniriz olmadığında yeni farklı çözümler ararız...mutlaka buluruz...böyle öğrendi deniz...inanır mısınız...bu o kadar çok şeyde etkili oldu ki...yaşadıkça bunu ona öğretmenin gözlerimi yumduğumda ona bırakabileceğim en kıymetli miras olduğunu düşünüyorum...

çocuk karşılaştığı her sorunda hep bir alternatif aradı...bilinçli olarak almadığımız herhangi bir oyuncakta...ya da yemesini istemediğimiz bir şeyde..yaptığı ya da yapmak istemediği herhangi olumsuz davranışında onu mahrum bıraktığımız şeylerde..(ceza kelimesinikullanmadım ben mahrum kalmayla sonuçlanacağını söyledim olumsuz davranışında)
tamam ben de şöyle yaparım ya da ben de bunu yaparım diye ikinci bir seçenek buldu kendine...hep buldu...canımmm..

bu yıl okulöncesi sınıfa başladı..kafasında bir şeyleri sorguluyor olmalı..geçenlerde babasına gerçekleri öğrenince size kızmıyacağım demiş...

biz de böyle...

bekleyenler....zaman su gibi geçsin..bir an önce sizler de tadın....her şeye değiyor.....

merhaba kızlar bebişini bekleyen herkese zaman su gibi akıp gitsin inşllah ben bu konudaki mesajları sırayla okuyorum ve birşey dikkatimi çekti neden çoğunluk kız bebek istiyor bana bununla alakalı geçerli nedenlerinizi iletebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…