Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
kızlar bebeğinizi almaya giderken yanınızda neler götürdünüz çantanızda yada götürürsünüz?

Biberon, bez, mama, termosta sıcak su, emzik, arabada taşımak için puset (gerçi kucağından bırakmıyorsun hiç de , yolunuz uzaksa uyursa rahat etmesi için) , fotoğraf makinesi. Zaten kurumdan acil şeyleri bir poşete koyup vermişlerdi bize. Yolda lazım olabilecek, kendi kullandığı biberonu, emzigi , bir paket mamaa gibi... Biberonun üstünde ismi yazıyodu kızımın. Birkaç parça giysisini de vermişlerdi.

kızlar bebeğinizi almaya giderken yanınızda neler götürdünüz çantanızda yada götürürsünüz?

Biberon, bez, mama, termosta sıcak su, emzik, arabada taşımak için puset (gerçi kucağından bırakmıyorsun hiç de , yolunuz uzaksa uyursa rahat etmesi için) , fotoğraf makinesi. Zaten kurumdan acil şeyleri bir poşete koyup vermişlerdi bize. Yolda lazım olabilecek, kendi kullandığı biberonu, emzigi , bir paket mamaa gibi... Biberonun üstünde ismi yazıyodu kızımın. Birkaç parça giysisini de vermişlerdi.

Merhaba kızlar
bayağıdır girmiyorum. Günlerdir kafamdan bazı şeyleri atmaya çalıştım ama olmadı. Şubatta kısmet olursa tedaviye başlayacağım. ama iki tedaviden sonra bir parça umudum kalmadı. O sebeple tedaviden önce başvuru yapıp kafam rahat tedaviye girmek istedim. Eşim baştan kabul etti. Sonra vazgeçti. babası öyle birşey yaparsanız bir daha beni silin demiş. bugün de babasıyla konuşmayı denedim. Hala dediğinde diretiyor. ve dolayısıyla eşim inkar etse de onun bu sözünün de etkisi olmuştur diye düşünüyorum. Kendi kendime çok sorguladım. çocuksuz bir hayat düşünürmüsün diye. ama evet diyemedim. bu konuda beni ancak siz anlarsınız. imkansız bir şey değilki. sizler buna birer örneksiniz. Günlerdir susuyorum sonra birden ağlama geliyor. olmadık yerde ağlıyorum. gece uyku arasında,işyerinde... insanlar neden bu kadar yüreksiz anlayamıyorum. istediğim mutlu bir aile.çok mu zor. acaba çocuk olmadan ve buna en yakınımdaki insan engelse bu evlilikte mutlu olunurmu. Hergün üzülürken, yanındaki bile bunu anlayamıyorsa ilersi en olur bilemiyorum. kafam çok karışık. inşallah gün gelir ben de sizler gibi bebeğime kavuşurum. yalnız veya bir aile olarak..

canım inşalla eşinizin fikri değişir bizi bizden başka kimse anlamaz diye duşunuorum eşiniz babasını ikna edebilir diye duşunuorum uzulmeyin uzulduğumuz gunler kadar mutlu gunlerde yaşağıcamıza inanıorum umudunuzu kaybetmeyin

Arkadaşım; biz ailelere hiç sormadık bile açıkcası. Destekleyeceklerini bilsek bile yine de "sizin fikriniz ne" demedik. Sadece kararımızı bildirdik. "Yakında torununuz gelecek haberiniz olsun" dedik... İnan bu kararlılığı gösterirseniz mecbur kabul edecekler.. Yani ayrıca bu hayat ikinizin hayatı ki.. Evin içine girince ikiniz kalıyorsunuz başbaşa.. Neden böyle yaparlar anlamıyorum .. İş eşinde bitiyor tabi.. Ve bu istemeyen dedeler babaanneler anneanneler sonradan nasıl deli oluyorlar torunları için bir görsen... Eşin de ilerde olabilecek riskleri düşünerek istemiyordur muhtemelen ama hayatımızda her zaman riskler yok mu canım... Ya şöyle olursa ya böyle olursa deyipp neden kendimizi bu güzellikten mahrum edelim.. Diyorsun ki şimdi ben bunların hepsini biliyorum ama eşim anlamıyor işte eşim........ Bu forumda aynı durumda olan birçok arkadaş vardı. Ve zamanla eşlerini ikna ettiler.. Onlar neler yaptı nasıl oldu fikir alabilirsin. Benim tavsiyem, burdaki hikayeleri eşine mail at okmasını sağla.. Mutlaka etkilenecektir.. Eşin babasına, sen de eşinee, kararlılığınızı ve ne kadar istekli olduğunuzu göstermelisiniz bence canım.. Belki de biraz daha zaman vardır. Üzme kendini, herşeyde vardır bir hayır..

Kesinlikle katılıyorum. Zaten bu işe girerek bir sürü riski göze alıyoruz. Varsın bir fazla olsun. Kimseyi yadırgamam istemiyor diye ama bence daha çok, korkuyorlar. Eminim ki kabul etmeyen ailelerin kucağından alamayacaksınız bebeğinizi. O kadar sevecekler. Bir görmelerine bakar.

Selam arkadaşlar, ne güzel bir platform bu böyle.. Evladına kavuşmak için bekleyen herkese sabır diliyorum, umarım en kısa sürede kucağınıza alırsınız.
Yalnız bir sorum olacak, yazılanları elimden geldiğince okumaya çalıştım, ama çok fazla sayfa olmuş, kaçırmış olabilirim diye soruyorum, içinizde bekar olup ta başvuran var mı?
Ben bekarım ve ön başvurumu 1 ay önce yaptım, yarın da resmi başvuru için kurumla randevum var, evraklarımı teslim edeceğim, ama daha hiç bekar olup başvuranla karşılaşmadım. Merak ediyorum doğrusu.. Hepinize umut dolu günler diliyorum.. :)

Tüm sayfaları baştan sona okuyan biri olarak söyleyebilirim, bu foruma yazan biri yok söylediğiniz şekilde.. Sırasını bekleyen veya yavrusuna kavuşan bekar bir anne yorum yazmadı daha önce yani buraya.. Ama belki siz de biliyorsunuzdur. Gazeteci Mutlu Tönbekici var. Koruyucu aile şeklinde kızına kavuştu ve bekar.. Birçok yazıları, röportajları var nette bakabilirsiniz..
Sizi de tebrik ederim ne güzel... Hangi şehirden başvurdunuz? Kız erkek seçiminiz var mı? Ve başvuru tarihinizi söylerseniz bizim tablomuzu takip eden arkadaşımız sizi de listeye ekleyebilir.. Tekrar hayırlı olsun başvurunuz.. En kısa zamanda güzel haberlerinizi bekliyoruz..

Teşekkür ederim.. Ben Denizli'den başvurdum, 0-1 yaş kız bebek.. İnşallah hepimiz bir an önce yavrularımıza kavuşuruz, ben çok yeniyim, anladığım kadarıyla da önümde çok uzun bir yol var.. Kısmet artık, zaten kaderimiz olan yavrumuz belli, eninde sonunda o gelecek bize, geç olsun güç olmasın, çok heyecanlıyım hepiniz gibi.. Tabloya nereden ulaşabiliyoruz acaba?

Hemen önceki sayfalardan birinde vardır son hali. Zaman arkadaşımız takip ediyor şu anda..

hayirli olsun simdiden sayfa 1746 da var son guncel tablo

Hoşgeldin aramıza
Çok sevindim başvurun hayırlı olsun
Bekar anne adayımız vardı
Öğretmendi ailesinden uzakta başka bir ilde çalışıyordu ve malesef onun dosyasını onaylamadılar
Bu durum aslında uzmanın bilgisi ile sınırlı
Normalde bir engel yok evlat edinmek için ama onun uzmanı bunu kabul etmedi
Nikini hatırlamıyorum ama belki hatırlayan çıkar
İnşallah siz böyle saçma bir uygulama ile karşılaşmazsınız
Yeniden hayırlı olsun

Yaa çok üzüldüm, inşallah ben yaşamam, ailemle yaşıyorum, zaten kurum da kesinlikle sorun olmayacağını söyledi, evraklarımızı da hazırladık, bir sorun olmayacağını umuyorum. İlginiz için de teşekkür ederim, hepimiz için hayırlısı olsun inşallah..

Zamancım o arkadaşı ben de hatırlıyorum sanırım Eskişehir'den başvurmuştu ama nickini çıkaramadım. Benim hatırladığım bir arkadaş daha vardı forumda, hatta hasta bebek de kabul ediyordu da sıra hemen gelmişti, yine yanlış hatırlamıyorsam ameliyat olup düzelmişti oğluşu. eminim şimdi çok mutlulardır :)

Gidaci_ başvurun hayırlı uğurlu olsun. Kurumun dikkat ettiği şey bildiğim kadarıyla eksik ebeveynin yerini dolduracak bir aile figürü olması ve Allah korusun sen hastalanır veya başına birşey gelirse çocuğa bakacak, sana destek olacak birinin olması. Zaten ailenle yaşadığın için sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Gelişmelerden haberdar et bizi de. herşey gönlünce olsun

Çok teşekkür ederim, içimi rahatlattınız, ben de öyle biliyorum ama işte reddeilmek ifadesi çok soğuk geliyor, haberdar ederim tabiki, hatta buraya daimi üyeyim artık, ben de sizleri takip edeceğim.. :) Hepimizin gönlünce olsun inşallah.. :)

Kurum ön bilgiyi verdiyse sorun olmayacaktır. Kabul etmeyecek olsalar hiç başvuru yapmayın derlerdi sanırım. Hayırlısı olsun. Çok mutlu oldum sizin adınıza da. Sevgiler.

zaten düşündüğü sadece ilerdeki riskleri. bugün babasına kararlılığımı gösterdim. eğer o zaman beni ya da bizi silmeyi düşünüyorsan. şimdiden sil dedim. :) benim ilerdeki planım bu, bu konuda kararlıyım dedim. Eşime de tedavi bitince negatif sonuç alırsam bu sözlerin aynısını diyeceğim. çünkü bir süredir gerçekten kendime sorguladım.ama çocuksuz yapamayacağımı anladım.

Kurum ön bilgiyi verdiyse sorun olmayacaktır. Kabul etmeyecek olsalar hiç başvuru yapmayın derlerdi sanırım. Hayırlısı olsun. Çok mutlu oldum sizin adınıza da. Sevgiler.
İlginize çok teşekkür ederim, ne kadar sevgi dolu bir forum olmuş..Hepiniz çok tatlısnız.. :) Bence de, baştan olmaz derlerdi, sorun değil dediler, hayırlısı artık.. Sabırsızlıkla bekliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…