Evlatlarının iliğini sömüren analar

Prensescann

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2017
4.791
3.004
133
41
Arkadaşlar
Bazı analar var ki sanki evladı onun acısını dinleyip onun acısı kadar acı çekip anası mutlu olduğu kadar mutlu olmak zorunda zihniyetindeler
Evdeki eşi ile eşinin ailesi ile ve diğer tüm insanlar ile olan sıkıntılarını onu dinleyecek ona esir olacak bir evladı ile en ince ayrıntısına kadar paylaşıyor
Paylaşamazsa trip atıyor

İşte bunu en net gördüğüm eşim ve annesi
Annesi yıllarca eşi ile anlaşamamış bi MELEK!!
Babası be babasını ailesi de CANAVAR !!! Eşim yıllarca aynı şeyleri dinleyerek yaşayarak büyümüş, o evde eşim Seçilmiş acıların çocuğu
Bir evlat bunu Hakeder mi arkadaşlar
Eşimle ailesi halkında me zaman konuşsak hep sorun hep kavga hep stres hep huzursuzluk hep anası mağdur ( asla değil )
Eşimden tek duyduğum bunlar
Anası sürekli babasını şikayet ediyor eşime ,
En son bugün eşimle konuluyoruz
Sabah annemle konuştuk eve ekıyamet kopmuş bilmem ne ? Konu öyle basit öyle saçma , kıyamet falan da değil !! Annesi sürekli anlatıyor telde ,
En son dedim eşime aenşn moralim bozulmuyor mu sürekli Bu tarz şeyler dinlemekten dedim
Ben alışırım zaten olayların içindeyim falan dedi( anasına laf Yok !)
Sizin fikriniz nedir
Evladınız bu denli iliğine kadar sisin sorunlarınızla meşgul olmak zorunda mı ?

Valla benim evladım en büyük sırdaşım. Şu an 6 aylık ama ona her şeyimi anlatıyorum bir saniye bile ayrı kalmıyoruz. Böyle alışmışlar ne istiyorsunuz anlamadım? Kadın birden evladından mı kopsun? Benim sorunum olsa ben de anlatırım, sizin karı koca ilişkinizi etkilemiyorsa karışmaya hakkınız yok.
Neden bu kadar dert edindiniz anlamadım?
Belki kadın anlatarak rahatlıyor?

Annem ne zaman ne anlatmak isterse dinlerim. Cunku benden baska kimsesi yok. Napsin? Cocugu dururken sokaktan adam cevirip ona mi anlatsin derdini? Kendisini rahatsiz eden seyleri? İleride sizin cocugunuz sizi dinlemediginde de yine boyle dusunebilecek misiniz? Bence anne ogul arasina girmeyin,siz kendi ailenizle ilgili karar verin,esiniz de kendi ailesiyle ilgili karar versin karismayin.

Valla benim evladım en büyük sırdaşım. Şu an 6 aylık ama ona her şeyimi anlatıyorum bir saniye bile ayrı kalmıyoruz. Böyle alışmışlar ne istiyorsunuz anlamadım? Kadın birden evladından mı kopsun? Benim sorunum olsa ben de anlatırım, sizin karı koca ilişkinizi etkilemiyorsa karışmaya hakkınız yok.
Oğlu psikolog değil
Çaresiz bir bebekken çocukken bile oğluna anlatmış herşeyi
Eşim anasımı bırakıp da dılarda oyun bile oynamamış , bir erkek çocuğu olarak anasının dert ortağı olmakta başla bişey bilmemiş
Depresif olmuş haliyle
Ben baştan beri bu durumu anlasaydım zaten içlerine hiç girmezdim
O onun oğlu ilişkileir normalde beni ilgilendirmez
Ama biz de eşimle bir evlilik içindeyiz, hayat zor ,
Bebeğimiz olmuyor ,bi sürü sıkıntı içindeyiz
Yani annesi hiç mi acımıyor evladına anlamıyorum
Oğlu psikolog değil , herşeyi ama her şeyi ama her şeyi bilmek zorunda mı ? Diğer oğlu asla dinlemez

Annem ne zaman ne anlatmak isterse dinlerim. Cunku benden baska kimsesi yok. Napsin? Cocugu dururken sokaktan adam cevirip ona mi anlatsin derdini? Kendisini rahatsiz eden seyleri? İleride sizin cocugunuz sizi dinlemediginde de yine boyle dusunebilecek misiniz? Bence anne ogul arasina girmeyin,siz kendi ailenizle ilgili karar verin,esiniz de kendi ailesiyle ilgili karar versin karismayin.
Ya evladıma yazık değil mi ? Kocamla o derece anlaşamıyorsam boşanırım ama evladımdan çıkartmam acısını diye düşünüyorum ben

benim esimin annesi de hep babasindan dert yanarmis, ayni sekilde.
esim universiteye giderken, anne madem bu kadar mutsuzsun, neden bosanmiyorsun diye sormus.
o son olmus, kayinvalidem artik o kadar ileri gitmiyor kp yi gommek konusunda. dozunda birakiyor:)

benim esimin annesi de hep babasindan dert yanarmis, ayni sekilde.
esim universiteye giderken, anne madem bu kadar mutsuzsun, neden bosanmiyorsun diye sormus.
o son olmus, kayinvalidem artik o kadar ileri gitmiyor kp yi gommek konusunda. dozunda birakiyor:)
Bi yere kadar elbet anlatılır
Ama herşeyi ama her şeyi anlatıyor annesi
Eşimin bana yansıttığı kadarı bile çok çok fazla ,
Bana yansıtmadığı kim bilir neler anlatıyor annesi ,eşim de diyor bazen boşanın diye ama sonuö aynı
Günde on beş kere kavga ederler hepsinden de eşimin haberi var en ayrıntısına kadar

Bi yere kadar elbet anlatılır
Ama herşeyi ama her şeyi anlatıyor annesi
Eşimin bana yansıttığı kadarı bile çok çok fazla ,
Bana yansıtmadığı kim bilir neler anlatıyor annesi ,eşim de diyor bazen boşanın diye ama sonuö aynı
Günde on beş kere kavga ederler hepsinden de eşimin haberi var en ayrıntısına kadar

yani arkadaslar annenin cocugu ile dertlesmesi olarak gormusler olayi ama bence de oyle degil.

anne veya bazen bu arkadas da olabiliyor,
kendi hayatindaki problemlerin icinden cikamiyor,
ona cozum onerileri sunuyorsun, onlari da uygulamiyor, varsa yoksa sikayet dertlenme, acitasyon...
e o uzgun olunca sen de usuluyorsun tabi,
ve bu boyle yillarca suren bir cendereye donusuyor.

bir yerden sonra ya ne halin varsa gor diyip hayatindan cikariyorsun(anneye bu denmez tabi) ya da he he tabi haklisin moduna geciyorsun, onun dertlerini cok onemsememeye basliyorsun. Yapacak baska bir sey kalmiyor cunku, birine yol gosterirsin ama o yolu secmesi gereken odur.

Sizin bu konuda yapabileceginiz de bir sey yok.
Ama yerinizde olsam ben sunu yapardim, "Cozumsuz dertlerinizle benim de modumu dusurmeyiniz lutfen.
Benim bu derdim var ve cozmek istiyorum derseniz yardimci olmaya elimden geleni yapmaya calisirim.
Ama ben cile cekiyorum, gelin cekirdek citlerken size de anlatayim diyorsaniz, ben duymak bilmek istemiyorum."
derim.

Eşiniz dinlemeyi seviyor demekki.
Benim kv dem de öyle sürekli birilerini şikayet eder, hatta soğutmaya çalışır. Taa kaç yıl önceki meseleleri açar falan, çok da takmayın

Epey çok Türk kadını yapar bunu; arkadaşlar arasında koca çekiştirmek, çocuklara babayı ve babanın ailesini çekiştirmek, onları taraf olmaya itmek vs vs. Kendi acılarının öcünü alacak hazır asker gibi davranıyor çoğu insan çoçuğuna. Hiç hazzetmem bu durumdan.

Ben konu sahibesini anladım açıkçası.
Bazı kadınlarda var o durum eşinden eşinin ailesinden çekiyor gidip çocuğuna anlatıyor her şeyi. Çocuğu da kendisi gibi sinir hastası ediyorlar nerdeyse farkında değiller. Gene çocuğuyla konuşan iyi model bir de hiçbir şey anlatmayıp üstüne durduk yere çocuğa patlayan pataklayan da var. İki model de tehlikeli aslında...

Oğlu psikolog değil
Çaresiz bir bebekken çocukken bile oğluna anlatmış herşeyi
Eşim anasımı bırakıp da dılarda oyun bile oynamamış , bir erkek çocuğu olarak anasının dert ortağı olmakta başla bişey bilmemiş
Depresif olmuş haliyle
Ben baştan beri bu durumu anlasaydım zaten içlerine hiç girmezdim
O onun oğlu ilişkileir normalde beni ilgilendirmez
Ama biz de eşimle bir evlilik içindeyiz, hayat zor ,
Bebeğimiz olmuyor ,bi sürü sıkıntı içindeyiz
Yani annesi hiç mi acımıyor evladına anlamıyorum
Oğlu psikolog değil , herşeyi ama her şeyi ama her şeyi bilmek zorunda mı ? Diğer oğlu asla dinlemez
Ya hu size ne! Evlendiniz diye sahibi mi oldunuz? O doğurdu o baktı, o her derdine koştu! Evladınız olmuyor değil mi? Bak benim de 6 yıla yakın olmadı ve düşünüyorum da oğlum büyüdüğünde bir derdimi bile anlatamayacağım öyle mi? Klasik olacak ama anne olunca anlarsın!
Evet isterse her şeyi bilme zorunda. Alan razı veren razı sizi ne ilgilendiriyor? Sakin olun kendi kocanızla ilişkinize bakın. Anne ile oğul arasına girmeyin. Ha kalkıp da sizi kötülüyorsa tabiki müdahale edin ama diğer aile içi meseleler sizi ilgilendirmemeli.
Anne hakkı asla ödenmez. Bırakın evladına sarılsın kocasından hayır görememiş demekki!
Neyse dediğim gibi anne olunca anlarsınız!

6 aylik bebege ne anlatiyorsunuz
Nasil sirdasiniz oluyor gercekten merak ettim
Kelimelerin cok etkili sihirli bi gucu vardir
Bebeklerin auralari aciktir
Herseyi derken derdinizi tasanizi anlatmiyorsunuz insallah

Arkadaşlar
Bazı analar var ki sanki evladı onun acısını dinleyip onun acısı kadar acı çekip anası mutlu olduğu kadar mutlu olmak zorunda zihniyetindeler
Evdeki eşi ile eşinin ailesi ile ve diğer tüm insanlar ile olan sıkıntılarını onu dinleyecek ona esir olacak bir evladı ile en ince ayrıntısına kadar paylaşıyor
Paylaşamazsa trip atıyor

İşte bunu en net gördüğüm eşim ve annesi
Annesi yıllarca eşi ile anlaşamamış bi MELEK!!
Babası be babasını ailesi de CANAVAR !!! Eşim yıllarca aynı şeyleri dinleyerek yaşayarak büyümüş, o evde eşim Seçilmiş acıların çocuğu
Bir evlat bunu Hakeder mi arkadaşlar
Eşimle ailesi halkında me zaman konuşsak hep sorun hep kavga hep stres hep huzursuzluk hep anası mağdur ( asla değil )
Eşimden tek duyduğum bunlar
Anası sürekli babasını şikayet ediyor eşime ,
En son bugün eşimle konuluyoruz
Sabah annemle konuştuk eve ekıyamet kopmuş bilmem ne ? Konu öyle basit öyle saçma , kıyamet falan da değil !! Annesi sürekli anlatıyor telde ,
En son dedim eşime aenşn moralim bozulmuyor mu sürekli Bu tarz şeyler dinlemekten dedim
Ben alışırım zaten olayların içindeyim falan dedi( anasına laf Yok !)
Sizin fikriniz nedir
Evladınız bu denli iliğine kadar sisin sorunlarınızla meşgul olmak zorunda mı ?
Sizi çok iyi anlıyorum aynısı annem çünkü ama ben eşiniz gibi değilim çok rahatsızım bu durumdan ve anneme de zaman zaman dile getiririm. Ne zaman bişeylerden mutlu olmayı başaracaksın ne zaman bana bir defa da olumlu güzel şeyler anlatacaksın? Herşey kötü herkes sorunlu bir tek biz mi iyiyiz. Ne zaman benim de sorunlarım olabileceğini kocam, kızım olduğunu ve onlara da zaman ayırmam gerektiğini anlayıp beni rahat bırakacaksın. Yetmedi mi 30 yıldır aynı şeyleri dinlemem diyorum ama sonrası kıyamet, kavga, ağlama, hayırsız evlat olma, millette ne evlatlar var muamelesi falan filan. Çok bunaltıcı çok üstüme geliyor İnan’ın. Annemin zor bir hayatı vardı hala da öyle. Hiç yüzü gülmedi abim var zihinsel engelli onun bakımı ve ilgisi babamın sorumsuzluğu ve rahatlığı bir tek ben varım ona hep destek çıktım. Üniversitedeyken o kadar çok telefonla konuşmam göze batmış ki telekız diye adım çıkmıştı gerçekten saatlerce konuşurduk her gün ve hep ayni. Baban bunu yaptı, halan şunu söyledi, teyzenle gelmedi, anneannen aramadı ve herkesle kavga ettim annem için onu üzüyorlar diye. Halamla, babamla, yengemle, teyzemle, anneannemle yıllar geçti sorunlar hala aynı yüzyılda geçse aynı kalacak ama benim hayatım aynı değil artık başka sorumluluklarım var of çok dertliyim bu konuda konunuzu sabote ettim ama tek olmadığımı görmek rahatlattı biraz

Annem Bir derdi olunca tabiki de bana anlatacak . Eğer aile içinde bişey varsa beni de ilgilendirir evlenmiş olmam bişey değiştirmez. Aynısı kV bir derdi varsa tabiki De oğlunu arayıp anlatabilir. Ben bunun için esimle tartismam çünkü beni ilgilendiren bir durum yok.

Back
X