- 11 Ekim 2014
- 14.414
- 40.938
- 598
Teşekkür ederim sizinde karşınıza çok iyi şeyler çıksın hep üzülmeyin bence doğrusunu yapıyorsunuzNe mutlu size ve eşinize. Acele ettiğim belirtilmiş genellikle ama benim en baştan söylememdeki amaç görüşmenin ilerlemesi sonrasında karşımdakinin hayal kırıklığı yaşayıp, bana da bunu yaşatmaması. Umarım hayırlısı olur. Dilerim hep mutlu olursunuz eşinizle bir ömür boyu.
Kabul eder misin gibi değil yani siz tanıştığınız kişinin sağlık durumunu bilmek istersiniz bence geçmiş veya geçmemiş. Asıl ben saklayandan korkarım şeffaf olmak iyidir.Tamam ama eşiniz ameliyat olurken siz gitmissiniz bu kız kaç zaman önceki muhabbeti niye insanlara anlatsın. Diyabet epilepsi gibi rahatsızlıklar bile bence ilişki bi tık ilerlerse anlatılmalı çünkü buluşma sıklıkla olacağından bişey olduğunda adam ne yapacağını bilsin diye söylerdim ben yoksa bak ben hastayım sen değilsin beni kabul eder misin niyetiyle asla demezdim
Öncelikle çok geçmiş olsun. Yani doğru olan ilerleyen zamanlarda mı anlatmakmış?Merhaba , sizin konunuzu okuyunca aklımda yer etmişti. Bugün terapim vardı , kendi amleiyat geçmişimi de karşı tarafa aktarırken ben de hep acele edip direkt soylerdim. Terapistimle konuştuğumda söylememeye karar verdim ilk buluşmada, konusu geçtiğinde veya dikislerimi vs sorduğunda anlatacağım.
Çok şükür herhangi bir sıkıntım yok. Sadece aspirin kullanıyorum.Şuan bu geçirmiş olduğunuz ameliyattan dolayı kalbinizde bi zayıflık var mı? Risk altında mısınız, düzenli tedavi mi görmeniz lazım? Sanki bana gelmiş geçmiş bişe gibi geldi ama.
Eşinize ve size mutlu, sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum öncelikle. Anlattıklarım karşı tarafta nasıl bir intiba oluşturuyor bilmiyorum ama belki de korkutuyordur bu konu karşımdaki insanı.eşim evlenmeden önce 5 kere kalp ameliyatı geçirmiş
bunu nerde nasıl söyledi çok hatırlamıyorum ama ilk buluşmada direk ben kalp hastasıyım vs deseydi muhtemelen manyak bu derdim bidaha görüşmezdim..
evlendiğimizden 1 yada 2 kere kalbi ağrıdı ilaç kullandı dr gitti sıkıntı olmadığını söylediler bitti
ben sağlıklıydım sözde ameliyat oldum hastanede yattım başımda bu adam bekledi
muhtemelen de beni gömer diye düşünüyorum
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Aracı olan arkadaşım biliyordu zaten ancak karşı tarafa bu konudan bahsetmemiş.Geçmiş olsun bundan sonra çok sağlıklı bir hayatınız olsun madem arkadaşlarınız aracı oluyor onlara söyleyin siz hiç görüşmeden onlar durumu izah etsin buna rağmen görüşmek isteyenler olursa sonra size söylesinler siz görüşün
İnsanlar gerçekten bazen acımasız oluyor ama ben bu tarz görücü usulü durumlarda arada aşk sevgi de olmadığı için bu tepkiler olağan geliyor çünkü kafadaki profilin dışına çıkmıyorlar belki normal aşık olarak tanışsanız asla gündeme bile gelmez bu sağlık durumunuz o yüzden böyle genelleyip üZülmeyin
Bence hemen söylemek yerine biraz konuşup ikinci ya da üçüncü buluşmada söylemek daha mantıklı. Zaten herhangi bir sorun da teşkil etmiyormuş ki. Sırf aspirin kullandığınız içinde olumsuz bakacak birinin olacağına açıkçası aklım almıyor. Belki anlatırken kendinizi yanlış ifade ettiniz. Birde ilk konuşmada bunu deyince insan ister istemez o zaman çok mu ciddi bir şey diye bir gerilebilir. Görücü usulü gibi ilk görüşme olunca ortada sevgi vs de olmayınca biraz daha mantık ön planda bakınca biraz çekimser bakarlar.Çok şükür herhangi bir sıkıntım yok. Sadece aspirin kullanıyorum.
Ya şöyle genellemek çok sağlıklı değil bir de seansı tam olarak aktarmak da mümkün değil ama ilerleyen zamanlarda konusu geçince anlatmanin daha sağlıklı olduğu konusunda biz hemfikir olduk . Gerçekten bennde ilk bulusmada direkt söylüyorum bu korkutucu ya. Hem de karşı tarafa şunu söylüyoruz bana acı, merhamet duy karşı taraf için de bu stres kaynağı. Biraz tanışıp ilerledikten sonra anlatmak daha sağlıklı. Ya sende de oluyordur bu konuları konuşmak zaten stresli ilk bulusma için ideal değil . Benim kararım artık bu yöndeÖncelikle çok geçmiş olsun. Yani doğru olan ilerleyen zamanlarda mı anlatmakmış?
Çok şükür herhangi bir sıkıntım yok. Sadece aspirin kullanıyorum.
Sanırım öyle oluyor. Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için.Gerçekten bahsetmeye değmez, çok yeri geçerse bi ameliyat geçirmiştim filan dersiniz laf arasında öyle ilk görüşmede siz söyleyince muhtemelen kalbiniz zayıf kalp hastası filan sanıyorlardır sizi, yani durumu biraz sizin enerjiniz o hale getiriyor bence.
Bunların hepsi bir sebep vakit saat geldiğin de herşey yolunu bulur oturup uzaktan seyredersiniz nasıl oldu diye o yüzden hiç umutsuzluğa kapılmayın. Rabbim yazdıktan sonra tüm engeller ortadan kalkar. Rabbim gönlünüze göre hayırlı kişiyi karşınıza çıkarsın hayırlı tez vakitte inşallahÖzellikle kadınların evlenmeden önce var olan kronik hastalıkları, geçirmiş olduğu sağlık problemleri, ameliyatları kusur olarak görünüyor insanlar tarafından. Eksik gibi görüyorlar. Ben 20’li yaşlarımın başında aniden kalp problemi yaşadım ameliyat oldum. Çok şükür iyiyim. Evlilik benim için olmazsa olmaz değil hiçbir zaman. Çok nadir düşünüyorum olsa güzel olur muydu diye. Arkadaşlarım vesilesiyle görüştüğüm insanlar oldu ben bu durumu en başından karşımdakilerle paylaştım. İfadelerine baktığımda hep hayal kırıklığına uğradıklarını anladım her seferinde. En son yine bir arkadaşım vesilesi ile biriyle görüştüm. Görüşme sırasında bu durumdan bahsettim, karşımdaki kişiden gizlemiş olmak istemediğim için. Şaşırdı, olgunca karşıladı, olabilir ben şu an sağlıklı görünüyorum ama sizdeki gibi bir sağlık sorunum olup olmadığını bilemem insanın başına gelebilir tarzında yaklaşımı oldu. Akıcı bir görüşme oldu. Vedalaştıktan sonra ses çıkmadı. Ben kararını sorduğumda çok iyi biri olduğumu ama olumlu sonuca varamadığını yazdı. İki üç gündür tanıdığım biriydi, nötrdüm kendisine karşı. Kaderciyimdir bu konularda. Olması gerekseydi olurdu diyorum. Ama daha önceki tecrübelerimden anladığım, insanların karşı tarafın yaşadığı sağlık sorununu kusur olarak gördüğü, beğenisinin o kusuru öğrendikten sonra bittiği oldu. Bundan sonra kimseyle görüşmeyi düşünmüyorum bu yüzden. Kimseyi mecbur bırakmak istemiyorum artık. Arkadaşlarıma bu durumu açıklayamıyorum ama anlıyorum. Bana çok tepki gösteriyorlar neden hayır diyorsun, neden görüşmüyorsun diye. Hissettiklerimden bihaber oldukları için. Benim yaşadığımı yaşayan, hisseden oldu mu hiç?
iyide karsımdakine neden söyliyim ben sundan ameliyat oldun asıl sen bilinc altında kusur var gibi davranıp karsı tarafa bunu söylüyorsun yanlıs yapıyorsunÖzellikle kadınların evlenmeden önce var olan kronik hastalıkları, geçirmiş olduğu sağlık problemleri, ameliyatları kusur olarak görünüyor insanlar tarafından. Eksik gibi görüyorlar. Ben 20’li yaşlarımın başında aniden kalp problemi yaşadım ameliyat oldum. Çok şükür iyiyim. Evlilik benim için olmazsa olmaz değil hiçbir zaman. Çok nadir düşünüyorum olsa güzel olur muydu diye. Arkadaşlarım vesilesiyle görüştüğüm insanlar oldu ben bu durumu en başından karşımdakilerle paylaştım. İfadelerine baktığımda hep hayal kırıklığına uğradıklarını anladım her seferinde. En son yine bir arkadaşım vesilesi ile biriyle görüştüm. Görüşme sırasında bu durumdan bahsettim, karşımdaki kişiden gizlemiş olmak istemediğim için. Şaşırdı, olgunca karşıladı, olabilir ben şu an sağlıklı görünüyorum ama sizdeki gibi bir sağlık sorunum olup olmadığını bilemem insanın başına gelebilir tarzında yaklaşımı oldu. Akıcı bir görüşme oldu. Vedalaştıktan sonra ses çıkmadı. Ben kararını sorduğumda çok iyi biri olduğumu ama olumlu sonuca varamadığını yazdı. İki üç gündür tanıdığım biriydi, nötrdüm kendisine karşı. Kaderciyimdir bu konularda. Olması gerekseydi olurdu diyorum. Ama daha önceki tecrübelerimden anladığım, insanların karşı tarafın yaşadığı sağlık sorununu kusur olarak gördüğü, beğenisinin o kusuru öğrendikten sonra bittiği oldu. Bundan sonra kimseyle görüşmeyi düşünmüyorum bu yüzden. Kimseyi mecbur bırakmak istemiyorum artık. Arkadaşlarıma bu durumu açıklayamıyorum ama anlıyorum. Bana çok tepki gösteriyorlar neden hayır diyorsun, neden görüşmüyorsun diye. Hissettiklerimden bihaber oldukları için. Benim yaşadığımı yaşayan, hisseden oldu mu hiç?
Merhaba; insanların kronik hastaliginizi sorun olarak gördüklerini, bu konuya çok üzüldüğünüzu ve evlilik yasayamayabileceginizi yazmışsınız. Hastalığı sorun olarak gören karşınızdakiler mi; yoksa siz misiniz? Eğer siz sorun olarak gormeseniz bunu ilk buluşmada söylemezsiniz. Ayrıca ameliyat oldum ve iyiyim diyorsunuz. Buna öncelikle siz mi inansanız acaba?Özellikle kadınların evlenmeden önce var olan kronik hastalıkları, geçirmiş olduğu sağlık problemleri, ameliyatları kusur olarak görünüyor insanlar tarafından. Eksik gibi görüyorlar. Ben 20’li yaşlarımın başında aniden kalp problemi yaşadım ameliyat oldum. Çok şükür iyiyim. Evlilik benim için olmazsa olmaz değil hiçbir zaman. Çok nadir düşünüyorum olsa güzel olur muydu diye. Arkadaşlarım vesilesiyle görüştüğüm insanlar oldu ben bu durumu en başından karşımdakilerle paylaştım. İfadelerine baktığımda hep hayal kırıklığına uğradıklarını anladım her seferinde. En son yine bir arkadaşım vesilesi ile biriyle görüştüm. Görüşme sırasında bu durumdan bahsettim, karşımdaki kişiden gizlemiş olmak istemediğim için. Şaşırdı, olgunca karşıladı, olabilir ben şu an sağlıklı görünüyorum ama sizdeki gibi bir sağlık sorunum olup olmadığını bilemem insanın başına gelebilir tarzında yaklaşımı oldu. Akıcı bir görüşme oldu. Vedalaştıktan sonra ses çıkmadı. Ben kararını sorduğumda çok iyi biri olduğumu ama olumlu sonuca varamadığını yazdı. İki üç gündür tanıdığım biriydi, nötrdüm kendisine karşı. Kaderciyimdir bu konularda. Olması gerekseydi olurdu diyorum. Ama daha önceki tecrübelerimden anladığım, insanların karşı tarafın yaşadığı sağlık sorununu kusur olarak gördüğü, beğenisinin o kusuru öğrendikten sonra bittiği oldu. Bundan sonra kimseyle görüşmeyi düşünmüyorum bu yüzden. Kimseyi mecbur bırakmak istemiyorum artık. Arkadaşlarıma bu durumu açıklayamıyorum ama anlıyorum. Bana çok tepki gösteriyorlar neden hayır diyorsun, neden görüşmüyorsun diye. Hissettiklerimden bihaber oldukları için. Benim yaşadığımı yaşayan, hisseden oldu mu hiç?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?