Açıkçası böyle bir algı oluşturmak değil amacım. Uzun uzun görüşmelerden sonra böyle bir durumu söyleyip de bir şeyler gizlemiş gibi görünmek istemiyorum sadece. Görüşmede sohbet arasında söylüyorum. Baştan bilinsin, eğer karşı taraf bunu sorun edecekse hiç başlamadan neticelensin şeklinde düşünüyorum. Öğrenince bir afallama yaşıyorlar ilgilerini kaybediyorlar. O andan itibaren kararları olumsuz olarak netleşmiş oluyor, ifadelerinden anlayabiliyorum.Hepimiz hasta olabiliriz ne yaşayacağımızı bilmiyoruz..
Acaba erken mi davranıyorsunuz bu konuya girmek için?
(Bu şekilde olmasanızda) Bazı insanlar hastalıklarından bahsetmeyi arkasına sığınmayı sever öyle bir algı yaratıyor olablir misiniz?
Bilmiyorum benim için kusur değil bu. Bir sınavdı çok şükür atlattım. Karşımdaki tarafından kusur olarak görünüp görünmemesi önemli benim açımdan.Peki siz neden kronik hastalığınız bir kusurmuş gibi karşı tarafa açıklama gereği duyuyorsunuz?
Baştan söylemek bana doğru geliyor. Sonrasında karşımdaki insanın öğrenince gösterdiği tepki sonrası hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum sanırım. Bu durumla karşılaştım ve görüşmenin sonunu önceden tahmin ettim genelde.Şimdi çok sağlıklı olabilir ama yarının garantisi yok.
Evlenip yaşlanınca kimbilir ne hastalıklar çıkıyor.
Benim tanıdığım daha çok genç ama gerçekten çok zor hastalıklarla mücadele eden insanlar var.sizin dediğiniz durumlari hiç görmedim.
Bence arkadaş vesilesiyle de olsa bu şekilde ilişki içine girmeyin.birden karşınıza çok aşık olacağınız,çok iyi bir insan çıkabilir.o zaman insan kusurları,hastalıkları görmüyor bile.
Sonuçta hastalık bu kusur değil.
Ne zaman, hangi aşamada bahsedilmeli bu konulardan bilmiyorum inanın.İlk buluşmada bu konulardan bahsetmeniz doğru değil. Aceleci davranmışsınız.
Siz de ilk görüşmede mi anlattınız durumunuzu? Ben birkaç kişiden duydum sizin işittiğiniz cümleleri. Kimisi direkt söyledi kimisinin söylediğini duydum. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Dilerim siz de eşinizle bir ömür çok mutlu olursunuz.Benim de kronik hastaligim var. Esim, ailesi herkes biliyor. Hiç bu konuda vurmadilar. Arkadaslarim da hic o gozle bakmadilar.
Ama bir teyze şey demisti; "Bizim memlekette biri var. Senin gibi genç yaşta hasta oldu. Sonra onu alan olmadi."
O kadar kırmıştım ki. Ayni sizin hissettiginiz gibi hissetmiştim.
Ama sonra eşimle tanistim. Her seyi acikca anlattim. Onemli olanin sevgimiz oldugunu soyledi. Hala oyleyiz.
Bir gün bu korkunuzdan sizi sıyıran biriyle tanışırsınız umarim.
Ne mutlu size ki kalbinizle hareket etmişsiniz. Dilerim hep mutlu olursunuz.Aaaa ne alaka canım. Ben evlenmeden önce beynimde sıvı birikimi vardı eşimle o dönem sevgiliydik zamanla bu sıvı geçti Ama o dönemde bile ayrılmadık. Ayrıca hiçbir hastalık kusur değildir Ona bakarsak ben evlenmeden önce eşimin sağlık sorunlarını biliyordum normal yolla çocuk sahibi olamayacağımızı bile bile evlendim.
Hastalık her yaşta her durumda olur.insalar bunu kusur olarak görüyorsa kendini değil karşındakini sorgula.evlebirsin on yil sonra kocanda çok büyük bir hastalık olur yada sende ne olacak o zaman sen kusurlusun bosanalim mi olacak.gerci öyle karaktersizler de var.hastalandi diye aldatanlarBaştan söylemek bana doğru geliyor. Sonrasında karşımdaki insanın öğrenince gösterdiği tepki sonrası hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum sanırım. Bu durumla karşılaştım ve görüşmenin sonunu önceden tahmin ettim genelde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?