Ömür boyu mutlu olun insallah kimseyide dert etmeyin sizi herseyinizle sevenlerle denk düsünÇok geçmiş olsun. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Dilerim hayırlısıyla evlatlarınızı kucağınıza alır, çok mutlu, sağlıklı bir ömür geçirirsiniz.
Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için. Haklısınız belki ben ilk görüşmede sohbet arasında belirteyim diye anlatınca karşımdaki insanlar bunu farklı algılıyor olabilir. Yalnız “demek kendisi olsa istemezdi” kısmına katılmıyorum, zira böyle bir zihniyete sahip olmadım hiçbir zaman, ister öncesinde ister sonra hayatımdaki bireylerin sahip olduğu durumlar ve yaşamış olduğu sınavlar benim sevgimi, sadakatimi ve kadere olan inancımı asla etkilemezdi. Allah korusun hepimizi o tarz zihniyette olmaktan. Duyduklarım, yaşadıklarım biraz da bana bu durumu belirtmem gerektiğini düşündürdü. Zamanlama olarak belirttiğiniz gibi ilk görüşme esnasında söylemek ne kadar doğru bilmiyorum ancak gerçekten bu konulara takılmayan bir insan en baştan da sonradan da takılmaz diye düşündüm. Belki yanılıyor olabilirim. Belki de ben gardımı almaya çalışıyorum en baştan söyleyip. Diğer yorumlarda daha sonra bahsedip farklı tepkilerle karşılaşan örnekler olduğunu okuyoruz. Herkes aynı düşüncede olamıyor. Farklı görüşler almak benim için iyi oldu. Tekrardan her birinize çok teşekkür ediyorum değerlendirmeleriniz için.
Özellikle kadınların evlenmeden önce var olan kronik hastalıkları, geçirmiş olduğu sağlık problemleri, ameliyatları kusur olarak görünüyor insanlar tarafından. Eksik gibi görüyorlar. Ben 20’li yaşlarımın başında aniden kalp problemi yaşadım ameliyat oldum. Çok şükür iyiyim. Evlilik benim için olmazsa olmaz değil hiçbir zaman. Çok nadir düşünüyorum olsa güzel olur muydu diye. Arkadaşlarım vesilesiyle görüştüğüm insanlar oldu ben bu durumu en başından karşımdakilerle paylaştım. İfadelerine baktığımda hep hayal kırıklığına uğradıklarını anladım her seferinde. En son yine bir arkadaşım vesilesi ile biriyle görüştüm. Görüşme sırasında bu durumdan bahsettim, karşımdaki kişiden gizlemiş olmak istemediğim için. Şaşırdı, olgunca karşıladı, olabilir ben şu an sağlıklı görünüyorum ama sizdeki gibi bir sağlık sorunum olup olmadığını bilemem insanın başına gelebilir tarzında yaklaşımı oldu. Akıcı bir görüşme oldu. Vedalaştıktan sonra ses çıkmadı. Ben kararını sorduğumda çok iyi biri olduğumu ama olumlu sonuca varamadığını yazdı. İki üç gündür tanıdığım biriydi, nötrdüm kendisine karşı. Kaderciyimdir bu konularda. Olması gerekseydi olurdu diyorum. Ama daha önceki tecrübelerimden anladığım, insanların karşı tarafın yaşadığı sağlık sorununu kusur olarak gördüğü, beğenisinin o kusuru öğrendikten sonra bittiği oldu. Bundan sonra kimseyle görüşmeyi düşünmüyorum bu yüzden. Kimseyi mecbur bırakmak istemiyorum artık. Arkadaşlarıma bu durumu açıklayamıyorum ama anlıyorum. Bana çok tepki gösteriyorlar neden
Bu konuları cok taktiginizi düşündüm tüm yorumlariniza bakarakBize fırsat vermeden etrafımızdakiler bu durumu sorun haline getirmemizi sağlıyorlar ne yazık ki. Dilerim çok mutlu olursunuz, iyilerle karşılaşırsınız her zaman.
Aslında korkum öyle kötü kalpli biriyle karşılaşmak. En başından bu yüzden söylemeyi tercih ediyorum ki sonrasında ne karşımdaki kendini düşürsün ne de benim canım sıkılsın. Dilerim çok mutlu olursunuz eşinizle bir ömür.bende buna benzer birşey yaşamıştım. ameliyattan kalan büyük bir yara izi ve platinlerim vardı. 7-8 sene emek verdiğim insan (insan demeye dilim varmıyor) seni bu halinle benden başka kim alacak demişti. sanki bir eksiklik bir kusurmuş gibi. asıl kusur kendi karakterindeydi halbuki. sonra ne oldu o yara izimden öpen bir adamla evlendim. sizde elbette karakter kusuru olmayan birini bulursunuz
Benim de aynı ameliyat yapıldı.bende buna benzer birşey yaşamıştım. ameliyattan kalan büyük bir yara izi ve platinlerim vardı. 7-8 sene emek verdiğim insan (insan demeye dilim varmıyor) seni bu halinle benden başka kim alacak demişti. sanki bir eksiklik bir kusurmuş gibi. asıl kusur kendi karakterindeydi halbuki. sonra ne oldu o yara izimden öpen bir adamla evlendim. sizde elbette karakter kusuru olmayan birini bulursunuz
Haklısınız belki benim tavırlarımdan kaynaklıdır.Bu konuları cok taktiginizi düşündüm tüm yorumlariniza bakarak
Fazla inceliyor, irdeliyor ve detaya iniyorsunuz. Söyleyin ya da söylemeyin bu sizin karariniz elbet ama insanlar sizi reddediyorsa bu tek basina hastalığınızdan değil emin olabilirsiniz
Kendinize yuklenmeyinHaklısınız belki benim tavırlarımdan kaynaklıdır.
Tüm yorumları, tavsiyeleri dikkate alıyorum inanın. Çok teşekkür ediyorum değerli tavsiyeleriniz için. İnsan ister istemez etkileniyor, bazen en yakın diye düşündüklerimiz bile bizim kusur olarak görmediğimiz şeyleri kusurumuzmuş gibi düşündürecek davranışlarda, ifadelerde bulunabiliyorlar. Öyle olunca da işler ciddiye bindikten, ilerledikten sonra birden bire tabiri caizse dumura uğradığını düşünecek biriyle karşılaşmamak adına en başından bahsetmek doğru geldi hep. Kiminin ifadesinden anlayıp sürdürmedim kararımı verdim. Tabii hep öyle kişilerle de karşılaşmadım, bu tür işlerde mantığıyla hareket etmeye çalışan biriyimdir, kolay kolay kapılmam. Böyle bir durumum var beni kabul etmiş (yanlış bir tabir) kaçırmayayım, diye düşünmedim hiçbir zaman. Anlaşamayacağını düşündüğüm kişilere incitmeden bunu dile getirmişimdir. Bir de karşı cins bu, acaba olur mu şeklinde düşünmedim hiçbir zaman erkeklere karşı.Kendinize yuklenmeyin
Önceki mesajimi da okuduğunuzu varsayiyorum
Insanin basina hersey gelebilir önemli olan güzel anlar biriktirmek ve kendine küçük mutluluklar oluşturmak.
Erkeklerle sohbet ederken bir aday olarak değil o kisiye bir insan olarak bakin, önce arkadaş olun birbirinizi tanıyın hemen aa karsi cins acaba olur mu beklentisi ile yaklasmayin.
Lütfen kendi gücünüzün farkinda olun bu kadar nahif olmak ancak sizi yipratir
Insanlarin ne düşündüğü değil önemli olan sizin ne düşündüğünüz, ne hissettiginiz.Tüm yorumları, tavsiyeleri dikkate alıyorum inanın. Çok teşekkür ediyorum değerli tavsiyeleriniz için. İnsan ister istemez etkileniyor, bazen en yakın diye düşündüklerimiz bile bizim kusur olarak görmediğimiz şeyleri kusurumuzmuş gibi düşündürecek davranışlarda, ifadelerde bulunabiliyorlar. Öyle olunca da işler ciddiye bindikten, ilerledikten sonra birden bire tabiri caizse dumura uğradığını düşünecek biriyle karşılaşmamak adına en başından bahsetmek doğru geldi hep. Kiminin ifadesinden anlayıp sürdürmedim kararımı verdim. Tabii hep öyle kişilerle de karşılaşmadım, bu tür işlerde mantığıyla hareket etmeye çalışan biriyimdir, kolay kolay kapılmam. Böyle bir durumum var beni kabul etmiş (yanlış bir tabir) kaçırmayayım, diye düşünmedim hiçbir zaman. Anlaşamayacağını düşündüğüm kişilere incitmeden bunu dile getirmişimdir. Bir de karşı cins bu, acaba olur mu şeklinde düşünmedim hiçbir zaman erkeklere karşı.Sadece bu tarz görüşmelerde şeffaf olmak adına dile getirmeye çalıştım ancak zamanlamam ve dile getiriş şeklim yanlıştı sanırım.
Benimde dikkatimi bu kısım çekti. Astım hastasıyım. Hiç söylemek aklıma gelmemişti. Eşiminde 3/4 ay sonra dikkatini çekti. Sabahları tüp şeklinde ilaç kullanıyorum. Evet astımım var diyip geçtim. Takabileceğini düşünmemiştim hiçPeki siz neden kronik hastalığınız bir kusurmuş gibi karşı tarafa açıklama gereği duyuyorsunuz?
Bence gerek yok ılk basta bahsetmenızden .İnsanlara acık sozluluk yaramıyor .Özellikle kadınların evlenmeden önce var olan kronik hastalıkları, geçirmiş olduğu sağlık problemleri, ameliyatları kusur olarak görünüyor insanlar tarafından. Eksik gibi görüyorlar. Ben 20’li yaşlarımın başında aniden kalp problemi yaşadım ameliyat oldum. Çok şükür iyiyim. Evlilik benim için olmazsa olmaz değil hiçbir zaman. Çok nadir düşünüyorum olsa güzel olur muydu diye. Arkadaşlarım vesilesiyle görüştüğüm insanlar oldu ben bu durumu en başından karşımdakilerle paylaştım. İfadelerine baktığımda hep hayal kırıklığına uğradıklarını anladım her seferinde. En son yine bir arkadaşım vesilesi ile biriyle görüştüm. Görüşme sırasında bu durumdan bahsettim, karşımdaki kişiden gizlemiş olmak istemediğim için. Şaşırdı, olgunca karşıladı, olabilir ben şu an sağlıklı görünüyorum ama sizdeki gibi bir sağlık sorunum olup olmadığını bilemem insanın başına gelebilir tarzında yaklaşımı oldu. Akıcı bir görüşme oldu. Vedalaştıktan sonra ses çıkmadı. Ben kararını sorduğumda çok iyi biri olduğumu ama olumlu sonuca varamadığını yazdı. İki üç gündür tanıdığım biriydi, nötrdüm kendisine karşı. Kaderciyimdir bu konularda. Olması gerekseydi olurdu diyorum. Ama daha önceki tecrübelerimden anladığım, insanların karşı tarafın yaşadığı sağlık sorununu kusur olarak gördüğü, beğenisinin o kusuru öğrendikten sonra bittiği oldu. Bundan sonra kimseyle görüşmeyi düşünmüyorum bu yüzden. Kimseyi mecbur bırakmak istemiyorum artık. Arkadaşlarıma bu durumu açıklayamıyorum ama anlıyorum. Bana çok tepki gösteriyorlar neden hayır diyorsun, neden görüşmüyorsun diye. Hissettiklerimden bihaber oldukları için. Benim yaşadığımı yaşayan, hisseden oldu mu hiç?
Çok teşekkür ediyorum yorumunuz ve tavsiyeleriniz için.Insanlarin ne düşündüğü değil önemli olan sizin ne düşündüğünüz, ne hissettiginiz.
Mesela ben ilac kullaniyorum, vücudumda dikisler var ve ben hem ilaclarimi hem dikislerimi cok severim. Biri bana o dikisler ne biçim, ayy ilac icmekle ömür mü geçer gibi negatif de konussa ben takmam çünkü ben o durumla barisigimdir.
Dolayısıyla siz kendiniz icten ice kendinizdeki durumlari kusur olarak gördüğünüz için, biri size bunu söylediğinde etkileniyor ve içselleştiriyorsunuz.
Önce o durumlarla barismayi öğrenin.
Diger yandan da kadin erkek iliskileri mantikla yürümez. Mantığınızla bir insana sevgi besleyemezsiniz, sevmediginiz ve icinizin almadigi birine dokunamazsiniz, öpemezsiniz. Herseyi kontrol edemeyiz bırakın hayat oldugu gibi aksın, doğru zamanda hakkinizda hayırlı olan elbet karsiniza çıkacaktır.
Haklısınız. Ancak sonrasında burada da yazıldığı gibi çok daha kırıcı tepkilerle karşılaşma ihtimali olmasa belki birkaç görüşme sonrası bahsetmek daha doğru olur. Yorumunuz için teşekkür ediyorum.Bence gerek yok ılk basta bahsetmenızden .İnsanlara acık sozluluk yaramıyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?