Evlendiğinizde kocanıza ilk yaptığınız yemek neydi

Benimki taaa 9 sene önce. Bizim orda adettir ilk 2/3 gün yeni gelin hiçbir iş yapmaz. Eşi ile zaman geçirir. Yemeği damadın ailesi yapar. Bizde ilk 2 gün sabah kahvaltısı öğlen yemeği akşam yemeği Her öğün hazırlanıp tepsiye koyulur.bizim kaldığımız odanın kapısına bırakırlardı. Eşim alıp gelirdi yerdik, sonra boşları aldığımız yere bırakırdık. Ondan sonra eşime yaptığım ilk yemek. İçli köfte yoğurt çorbasıydı. Eşimin en sevdiği yemekler.

Aaa ne degisik

Ayni evde mi yasiyorsunuz, odada kapali mi duruyorsunuz? Pek anlayamadim ama birinin yemek hazirlayip boslari almasina puanim 10 hahaha

yaa şu an bizde öyleyiz hemen evlenelim istiyoruz :) iş bulmamız lazım diye bekliyoruz . ama gerçekten aşıksınız demek ki bir yuvanızda olmuş ne güzel sevdiğiniz adamla :) amiin
Bı an evvel olur insallah.
Sevgilin atansa da kâfi olur diye düşünüyorum
Evlilik sürecinde o işteyken ders çalışıp eşinin peşinden de sen kazanirsin

Aaa ne degisik

Ayni evde mi yasiyorsunuz, odada kapali mi duruyorsunuz? Pek anlayamadim ama birinin yemek hazirlayip boslari almasina puanim 10 hahaha
😊Benim eşim yurtdışında kalıyordu. Vize işlemi için başvurmuştuk onu bekliyorduk. Yurtdışına geleceğim için ayrı ev açmadık onun için aynı evde kaldık belli bir zaman. Bizim orda geneli böyle evlenince gelin damadın evi ayrı olsa bile yine yemek yapıp götürülür. Hem gelin ailesinden ayrıldığı için hassas derler. Hemde Böyle şeyler ile uğraşmasın. Eşi ile birbirlerine alışıp güzel zaman geçirsinler diye.

Fırında tavuk patates soğan biber
Tel şehriye çorbası
Kaşarlı mantar
Bulgur pilavı
Salata
Bir de milföy börek yapmıştım☺️☺️☺️

Fırında tavuk patates soğan biber
Tel şehriye çorbası
Kaşarlı mantar
Bulgur pilavı
Salata
Bir de milföy börek yapmıştım☺️☺️☺️
Maşallah yemekteyiz menüsü gibi 🥰😅 benim ki soğanı sarımsağı sevmez ben severim yemeklerde ayıklıyor nasıl alıştıracam diye düşünüyorum çocuk yemekleri gibi gizleyerek yediririm heralde😅

bence bi ozelligi yok ilk yemegin. Ama bizim oranin adeti, dugun ertesi kahvaltiyi erkegin hazirlamasi yonunde. yani ilk isi erkek yapsin ki ev isleri sadece kadina ozgu degil anlasin gibi. Esime adetimiz boyle kahvalti senden dedigimde zaten ben hazirlayacaktim demisti :KK48: aksamina ben ne yemek hazirladim hic hatirlamiyorum.
İlk defa bir adeti beğendim😁

Back
X