• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlendikten sonra ailesinin evinde oturmak

doux

Çareyi dışarıda arama, çare sadece senin içinde.
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2013
1.723
1.763
208
aranizda evlendikten sonra babasinin/annesinin evinde oturan varmi?
ev bos.. evlenince orda oturmayi düsünüyoruz kira sorunu olmadan daha rahat geciniriz diye düsündüm.
ailemin rizasi var..sevdigim de kabul etti ama istersen kirada otururuz diyor. ilerde sorun cikmasini istemedigim icinde sordum o kendisini ic güveysi olarak da hissetmicekmis cunku sirf benim istedigim icin kabul ediyormus. kendi evide var ama anne babasi oturuyor. Onun oldugu sehire oturmak istemedigim icin ve kira derdi olmadan maddi zorluk
yasamayalim diye düsündügüm icin benim sehirdeki bos evde otururuz diye teklif ettim ona.
Ama icim rahat etmiyor..acaba ilerde sorun cikarmi? tartisma olunca vs
hem insanin kendi evi olsun kendi cabasi olsun daha iyi olur diye düsünüyorum..ay bilemiyorum :KK43:
aileme karsi mahcup olmakda istemiyorum..ama ben oturmasam ev zaten bos kalacak veya kiraya verilecek.. kafam cok karisik:26:

Son düzenleme:
Canım ben kız tarafının anne baba kardeş yani hısım akrabanın evinde öyle oturmayı doğru bulmuyorum, Ancak azda olsa bir kira verirsin o zaman bence çok daha uygun olur :34:

Bir erkeğinde şartlar ne olursa olsun kirada oturuyor şeklinde kabul etmesi lazım bana göre.. :31:

Cok sıkışmadigim sürece annemlerin bos evinde oturmam. Kirada otururum daha iyi. Hem ben hemde esim huzurlu olur

HG2014 tesekkürler bende kira vermeyi düsündüm zaten..

polipo ne gibi sikintilar?

Şu zamanda kirada oturmak zor..Esin kabul ettiyse otur bence kira vermektense birikim yaparsın o parayı gelecek için derim:-)
Ama maddi durumunuz gerçekten iyiyse istediğiniz yerde kiralık evde oturursunuz:-)

Babam enistemde aile apartmanin oturuolar.3katli teyzemlrr ananemler biz.ananemlerin elektrik parasini biz oduyoruz mesela su faln ustlendik.boylede olabilir.ama şunu diyim hic kolay olmuyo ananem dengesizdir kavga oldugunda hemn benim evim diye dillendirir

Cok yakin oturmakta iyi bi fikir değil
Kiraya ev tutmak daha iyi olur sizin için
Aileler ucundan destek verebilir yine de:34: ama bahsettiğiniz daire olmasın
Nisanlinizda şimdi normal karşılasada sonra rahatsızlık duyabilir

Burada her zaman sakin erkegin ailesine yakin oturmayin diye soyledim durdum, cunku surekli okuyoruz neler yasadiklarini...
Benzer seyler olmasa da bence kadinin ailesine yakin oturmak da erkek icin kotu...
Ne olursa olsun mesela baban damadinin ustunde her zaman bir guc hissedecek, esin de bunun altinda ezilecek...
Bana erkekler kadinlar gibi anlik durumu belli etmez ama sonra patlar gibi geliyor...
Sozun ozu ben yapmazdim, evet mantikli olan o gozukuyor bos ev, kira derdi yok vs. vs.
Fakat aile, es, kayinvalide-kayinpeder isleri oyle yurumuyor maaselef...

ev bos.. evlenince orda oturmayi düsünüyoruz kira sorunu olmadan daha rahat geciniriz diye düsündüm.
ailemin rizasi var..sevdigim de kabul etti ama istersen kirada otururuz diyor. ilerde sorun cikmasini istemedigim icinde sordum o kendisini ic güveysi olarak da hissetmicekmis cunku sirf benim istedigim icin kabul ediyormus. kendi evide var ama annesi oturuyor suan orda bende beraber oturmak istemedim.
kendisi baska sehirde oturuyo aramizda 7 saat var. Onun oldugu sehire oturmak istemedigim icin ve kira derdi olmadan maddi zorluk
yasamayalim diye düsündügüm icin benim sehirdeki bos evde otururuz diye teklif ettim ona.
hem insanin kendi evi olsun kendi cabasi olsun daha iyi olur diye düsünüyorum..ay bilemiyorum :(
aileme karsi mahcup olmakda istemiyorum..ama ben oturmasam ev zaten bos kalacak veya kiraya verilecek..
bu arada hemen altimizda annem babam yasiyacak ama bir kac yil sonra belki.. rahat edebilirmiyiz acaba?
fazla yakinlik iyi olurmu... kafam cok karisik:26:

bence doğru değil. Senin ailene ait evde oturmak. İlerde saçma sapan bir çok seye sebep olabilir.

Cocugum olmadan once boyle bir sey okusaydim siddetle hayir derdim.ama anne olunca farkli oluyormus.cocuklar kac yasinda olurlarsa olsunlar aileler icin onlarin yavrulari.benim durumum musait olsa bu sekilde kizimin oturmasini isterim.burada asil gorev senin tartistiginizda basina kakmaman lazim.ancak su da var evlilik kurumunu dusunurken hic kimsenin destegi olmadan ayakta durabilmeyi de goze almalisin.

ailemin rizasi var..sevdigim de kabul etti ama istersen kirada otururuz diyor. ilerde sorun cikmasini istemedigim icinde sordum o kendisini ic güveysi olarak da hissetmicekmis cunku sirf benim istedigim icin kabul ediyormus. kendi evide var ama annesi oturuyor suan orda bende beraber oturmak istemedim.
kendisi baska sehirde oturuyo aramizda 7 saat var. Onun oldugu sehire oturmak istemedigim icin ve kira derdi olmadan maddi zorluk
hem insanin kendi evi olsun kendi cabasi olsun daha iyi olur diye düsünüyorum..ay bilemiyorum :(
aileme karsi mahcup olmakda istemiyorum..ama ben oturmasam ev zaten bos kalacak veya kiraya verilecek..
bu arada hemen altimizda annem babam yasiyacak ama bir kac yil sonra belki.. rahat edebilirmiyiz acaba?

Canımm seni sonuna kadar destekliyorum.. hiçbir sorun olacağını da düşünmüyorum zaten annenler sizi çöok fazla rahatsız etmediği sürece sorun çıkmaz.. benim ablamda evlendikten sonra 6 yıl bizim boş ewde oturdu sonra para biriktirdiler ew aldılar kendi ewlerine geçtiler boşa kira wermektense parayı biriktir daha iyi =))

ayrıca çok şanslısın kii nişnlında kabul etmiş.. benim nişanlım kabul etmiyor. ben de babamın bana wereği daireye geçmek istiyorum ama nişanlım bi kiraya geçelim önce zor durumda kalırsak duruma göre geçöeriz dedi.. o yüzden ilk kirada oturcam..

demem o kii ailen alt katınız da oturursa şayet çok fazla gidip gelmediğiniz sürece eşine vakit eyırdığın sürece bi de yemeğini kendin pişirirsen hiçbir sorun kalmaz canım lkeyfine bak :52:

Hep erkek tarafının verdiği dairede oturuluyor da kızın ailesine ait evde neden oturulmasın...

Başa kakılmayacaksa, damada iç güveysi mantığı ile yaklaşılmayacaksa neden olmasın...

Hayat öyle garip ki insanı çok tuaf noktalara getiriyor ne yazıkki.
Yarın birgün birşey olduğunda babanız anneniz eşinizin üstünde güçleri olduğu düşüncesi ile eşinizi ezebilir
Bir söz diyebilir elbet sorunlar da olacaktır hayat hep toz pembe değil
Belki bunu siz bile yapacaksınız. çok sinirleneceksiniz kavga edeceksiniz ve ağzınızdan biran da çıkabilecek
Eşinizin bu ezikliği yaşamaması için. her ne kadar sizin için kabul etmiş olsa da eminim ki o istemiyordur kesinlikle
Bence durumunuz var ise kiraya çıkın
Eşiniz de bu yükten kurtulmuş olur
Tabiki karar sizin mutluluklar dilerim

seviyeli,saygılı olduktan sonra her yerde oturulur:34:

yorumlariniz icin hepinize tesekkür ederim :71:

Son düzenleme:
Gerek yok bence. Biz annemin evinde oturduk 6 sene, kira da verdik, ama ne gerek var. Babam yok pencereyi niye boyamadiniz yok sunu niye yaptiniz bunu niye yapmadiniz her ise karisirdi. Esim istememis ama sordugumda bisey de dememisti. Keske deseymis zamaninda.

Ailenizdekilerin nasıl insanlar olduğuna da bağlı tabiki ama bence boş ev varken kira vermezseniz daha mantıklı olur paranızı biriktirir ilerde daha güzelinizi kendiniz alırsınız.Kiraya verilen paraya gerçekten çok yazık bence. Hem evet aslında bir evladın annesi babasından ailesinden uzaklaşmaması hep birlikte olması çok güzel Allah korusun bir kayıp olursa daha iyi anlar tabi insan. Size seçiminizde kolaylıklar dilerim yüreğinizin sesini dinleyin.

Benim abim esinin annesinin evinde oturuyo ve hatta araba kredilerinde bile sıkısinca odedi kadin tamamini.. Boyle anlatinca cok irrite geliyo farkindayim ama hem gelinimiz, hem ailesi o kdr mutevazi insanlarki, bunu basa kakmayi, abimi ezmeyi gectim, mal varliklarinin yonetimini abime vericek kdr sevip, guveniyorlar..

Ha mesela ben olsam senin yerinde istemezdim, cunku annem garip bi kadin, agzinin ayari yok. Yrn bigun esime bi laf eder, bizim aramiz bozulur. Sen ailene guveniyosan, kira verip milleti zengin etmenin hic alemi yok.

ailenle eşin arasında kalmayı göze alabiliyorsan oturun ama ailenden olmasa çevreden bir şekilde sorun çıkacaktır.
Madem ev boş kalacak kiraya çıkın ailenizin evini kiraya verip gelen kira gelirini alın başka kardeşiniz yoksa tabi

Back
X