Evlendikten sonra alınan mülk?

Esine soyle cnm ynlis anlama falan de bisekil yap anlasma yaptirin noterde yada amcana soyle tapuda anlasma koysun evi bosandikdan sonra esiyle bolunmemesi icin

Amcan sartla sana birakabilir. Mesela soyle yapabilir. Ölene kadar benim oldukten sonra yegenimin diye. Miras gibi yani. Esin ve ailesi bunu bilmesin tabi Hem o zaman esin kendini cok guvende hissetmez amcana minnet duyar hem de ailesi eviniz var kira paraniz cebinize kaliyor diye sizi sömürmeye kalkmaz. Dersiniz ki ben ne zaman kadar oturacagim amcamin evinde kendim de kira oder gibi ev parasi biriktirip kendi evimi alacagim dersiniz.

Esim hayatta sözleşme yapmaz haberi duydu ortak canım o diye guldu

Ya gidip mal ayriligi yaptiracaksiniz tapudan once.

Ya da evi anneniz babaniz ustune yaptirin. Tabii onlara da guveniyorsaniz.
Eger bu islemden sonra 1 yil icinde bosanirsaniz mal kacirdi vs diye dava acabilir onuda edinilmis mallara ekleyebilir

Esim hayatta sözleşme yapmaz haberi duydu ortak canım o diye guldu
Eşin ortak bilsin ama değil!! çünkü amcan sana hediye ediyor, bağış sayılıyor. O ev senin kişisel malın ve herhangi bir boşanmada ortak sayılmaz, eşin hak iddia edemez. Gidip eşine de sözleşme yapalım deyip aranızı bozma boşu boşuna.

Benim bildiğim amcası vefat dahilinde bıraksa bile saklı hak var yarın öbür gün amcasının çocukları hak talep edebilirler

Bununla ilgili bir belge almam gerekiyormu noterden

Eşimiz bunu yapsa ne büyük kavgalar çıkar.Neleri düşünüyor deriz.Kendimiz yapınca neden masum geliyor bu kadar bize.
Maalesef oluyor. sürekli talep eden ve insanlarin uzerinden gecinmeye calisan bir aileye rastlamamissiniz sanirim. Siz bosanmayi dusunmesebiz bile ya da guvenmek isteseniz de bazen param olmasa malim olmasa yanimda olur mu dedirtecek kadar sizi kullaniyorlar. Sanki sizden almasalar acliktan olecekler gibi davraniyorlar. Hele ki bunu yapan erkek ailesi olunca insan daha bir tereddut ediyor. Konu sahibini cok iyi anliyorum. Evlilikleri boyunca zaten somuruyor aile onlari bir de bosanirken ciddi bir pay vermek istemiyor boylesi insanlara.

Eşimiz bunu yapsa ne büyük kavgalar çıkar.Neleri düşünüyor deriz.Kendimiz yapınca neden masum geliyor bu kadar bize.
Maalesef oluyor. sürekli talep eden ve insanlarin uzerinden gecinmeye calisan bir aileye rastlamamissiniz sanirim. Siz bosanmayi dusunmeseniz bile ya da guvenmek isteseniz de bazen param olmasa malim olmasa yanimda olur mu dedirtecek kadar sizi kullaniyorlar. Sanki sizden almasalar acliktan olecekler gibi davraniyorlar. Hele ki bunu yapan erkek ailesi olunca insan daha bir tereddut ediyor. Konu sahibini cok iyi anliyorum. Evlilikleri boyunca zaten somuruyor aile onlari bir de bosanirken ciddi bir pay vermek istemiyor boylesi insanlara.

Mal ayrılığı sözleşmesi yapabilirsiniz. Ancak o zaman eşiniz üstüne alınanlardan da siz para talep edemezsiniz. Sizin derdiniz eşinizin ailesinden çok eşiniz gibi geldi bana. Çünkü eşiniz vefat ederse ailesi sizin mallarınızdan hak talep edemez. Ancak boşanırsanız talep edebilir de... Bunu düşünecek kadar ne yaptı size eşiniz acaba? Benim aklımdan geçmezdi..

Eğer güveniyorsanız anne yada babanızın üstüne yaptırın evi. Daha sonra da miras olarak size devredilir.

Miras yoluyla devredilirse eşiniz hak iddia edemez.

Canim edinilmiş mallara katılma rejimi bizim yasal mal rejimimiz. Eğer evlenirken başka bir rejim benimsemediyseniz tabi. Evlendikten sonra edinilen her şey ortak. Düşünceniz bana çok doğru gelmedi acikcasi esiniz sonucta. Ama eger hak iddia etmesini istemiyorsanız kendi üzerinize almayın evi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…