- 31 Ocak 2013
- 8.639
- 29.964
- 748
amcan kendı ustune yapsın ya da mıras olarak sıze bıraksın esınız hak ıddıa edemez..Kızlar daha önce çok konu açmıştım.kaynanam gorumcem çok yiyici diye.esimde anne sözünden pek çıkmıyor.asıl konu su ki bizim maddi durumumuz kötü . Amcam çok zengin sana 1 yil icinde ev alalım kira derdinden kurtul dedi. Tek yigeniyim. evlendikten sonra ne alırsan eşinle ortakmış.esimin ilerde hak iddaa edememesi için bir yol var mi.açıkçası tabiki eşime güveniyorum.onu seviyorum ama 30 yil sonra bile bosananlar var. Ailemin bana aldığı evi ilerde olurda bosanmak zorunda kalirsam eşimin sülalesi yesin istemiyorum.
Hem karısının amcası kendine rahat etsin diye ev vericek, hemde tapu için kavga edicek!!Tabi evin babamın üstüne alınmasına esim burnumdan getirir benden mal kaçırıyor diye
Pardon, siz yetkili birine benziyorsunuz. Bir şey sorabilir miyim?E zaten kaçırıyorsun, ama hangi malı kaçırıyorsun? Onun bir emeği mi var o malda? Ya da sen evliyken gittin çalıştın birlikte geçireceğiniz zamanda kazandığın parayla mı aldın da hakkı var? Hiç bir hakkı yok.
Ona kalsa ablasına verecekmiş zaten. Hiç umursama zaten geleceğiniz belli değil.
Amcan babanın üzerine yapsın. Eşin bir şey demeye kalkarsa, hem bize kirasız oturmak üzere ev veriyorlar, hem kalkıp iki koca adamın aralarındaki alışverişte gözün var bu kadar aç olma dersiniz.
Para da aynı şekilde. Bankaya evlenmeden önce girmiş olduğu belli olduğundan ispatı kolay.Pardon, siz yetkili birine benziyorsunuz. Bir şey sorabilir miyim?evlenmeden önce edinilen mallar ortak olmuyor onu biliyorum da bankadaki para ne oluyor?
Benim üstümde olup hak iddaa edememesi yokmu sonuçta ev hediye oluyo bana
Eşimiz bunu yapsa ne büyük kavgalar çıkar.Neleri düşünüyor deriz.Kendimiz yapınca neden masum geliyor bu kadar bize.
O değilde ne amcalar var beee
Evlilik bu değil eşler birbirlerine güvenmeli ve alınan mal ortak olmalıLütfen eşiniz yapsa ne yapardiniz demeyin.300 binin yarısını alma hakkı doğuyor 5 krs emek olmadan burda 3 yıl sonra ben ne yaptım diye konu açmak istemiyorum
ben anlamadımEn iyisi babamın üstüne aldırmak sonuçta tek cocugum
Benim kocam bunu söylese evi kabul etmiyorum o zaman derim. .Esim hayatta sözleşme yapmaz haberi duydu ortak canım o diye guldu
Amcanız evi kendi üstüne alıcak daha sonra da size bağış yapıcak ama veraset ve intikal vergisi tarifesine göre belli bi vergi ödemeniz gerekecek.. Bence babaya yapmak en mantıklısı zaten tek çocuksanız bir sıkıntı olmaz..En iyisi babamın üstüne aldırmak sonuçta tek cocugum
Iııyyy o ne yaEsim hayatta sözleşme yapmaz haberi duydu ortak canım o diye guldu
Eşlerin kişisel malları ve edinilmiş malları vardır. Boşanmalarda, edinilmiş mallar ortak sayılır. Bu ev sana amcandan hediye olduğu için kişisel mal olarak sayılıyor ve eşin hak iddia edemiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?