Evlendikten sonra alınan mülk?

Lütfen eşiniz yapsa ne yapardiniz demeyin.300 binin yarısını alma hakkı doğuyor 5 krs emek olmadan burda 3 yıl sonra ben ne yaptım diye konu açmak istemiyorum
Çok doğru düşünüyorsun
burada okumuştum
biri evliyken aldığı arabayı kocasından bosanmak için ev payina karşılık olarak vermiş adam evden çıksın diye

Metresi gezmiş kocanın kadınin aldığı arabayla

Evlilik suresince alinan hersey ortaktir ben oyle biliyorum.

amcanız evi anne ya da babanızın üzerine alsın, sanırım tek çocuksunuz, ilerde onlardan size miras kalır.
amcanız kendi adına alırsa başka sorunlar çıkabilir.

Ben konu sahibinin yerinde olsam babam adına aldiririm
Beni ezen kocama kaynanaya bir kuruş koklatmam

Hatta alışveriş merkezinde benle dalga gecen kaynana için o evde bile oturmam kirasını bir köşede kendim icin biriktiririm
Hiç guven vermiyor bu koca ve bu aile

evet tabii ki
evlilik birligi süresince eşler birbirine mirasçı

Ama işte ailesi de mirasçı ya, ondan sordum. Bu miras işleri çok karışık vesselam. Bizim ev eşimin üstüne de arada diyorum tapuyu alcam senden diye, ama cidden alsam mı

Bilip bilmeyen herkes konuşmuş. Hibe yapın. Hibe mallar ortak değildir

Ama işte ailesi de mirasçı ya, ondan sordum. Bu miras işleri çok karışık vesselam. Bizim ev eşimin üstüne de arada diyorum tapuyu alcam senden diye, ama cidden alsam mı

Sizin çocuğunuz olduğu için anne ve babanız mirasçı olamaz Allah korusun suan ikinizden birine bir şey olursa

en güzeli bir Koç bir sabancı değilsek eşiniz de iyi biriyse hiç bu işleri karistirmamak

Yani ben guvenmesem alan kisinin ustune aldirtirdim. Tabi orasida sikintili olablr. Yada kendi ustune alip anlasmali falan filan.

Medeni kanuna göre evlendikten sonra edinilen mallar ortaktir.eşiniz bosanma sirasinda evi talep etmese dahi daha sonra mal paylasimi davasi acarak evin yarisini talep edebilir.isterseniz evi baskasinin adina yaptirin

Peki ben diyelim ki bir araba aldım bekarken evlenince modelini değiştirdim
O zaman da yarısı kocanın oluyor mu

evet sonuçta yeni bir araba almış oluyorsunuz

Kusura bakmayin araya giriyorum ama,

Bekarken aldiginiz arabayi satip o parayla yeni araba alirsaniz esiniz o arabada hak iddia edemez,hala kisisel malinizdir o .

Yalniz,arabanizi 50bin tlye satip 70bin tlye yeni araba alirsaniz,esiniz aradaki 20bin tlnin yarisinda hak iddia eder o kadar.

Medeni kanuna göre evlendikten sonra edinilen mallar ortaktir.eşiniz bosanma sirasinda evi talep etmese dahi daha sonra mal paylasimi davasi acarak evin yarisini talep edebilir.isterseniz evi baskasinin adina yaptirin

Ev "edinilen" mal değil ki ama

eski konularını incelerken bu mesaj dikkatimi çekti. Çoğu konunuzda maddi sıkıntıdan bahsetmissiniz. Burada müdür mühendis öğretmen demissiniz. Çalışmıyorlar mı eşinizin ailesi
Canım bir insanın 5 bin tl geliri varsa 7 bin harcarsa nolur ailesinin geliri iyi ama lüks yasıyolar

Amcan bağışlasın sana. Tapuda satış değil bağış görünsün. Harcı daha yüksek ama eşin hak talep edemez.

Herşeye ortak değil. Miras yoluyla kazanılan mala ortak değil. Milli piyango ile kazanılan yol ortak değil.

Böyle düşünüyorsan boşan diyenler olmuş 2 evliliğim zaten üstüne birde bebegim var bekara koca boşamak kolay geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…