- 9 Eylül 2011
- 48
- 24
- 288
Ben avukatim arkadasim:) hediye ve bagis ise ortak degil! Kisisel mal cunku!Oyle birsey yok. Evlendikten sonra alınan mal ortak oluyor. Su anda ben bu durumdan mahkemeligim
Simdi ben avukat tuttum. Elimiz kuvvetli ama belli olmaz diyor. Dusundukce deliriyorumBen avukatim arkadasim:) hediye ve bagis ise ortak degil! Kisisel mal cunku!
İster miras ister hediye olsun farketmez arkadaşlar. Üzerine aldığı an tapusunu onun malı olur artık nasıl kazandığı önemli değil. Onun üzerine olan her malda da eşin hakkı olur. Başka bir arkadaşımdan biliyorum babasından miras kaldı eşinin üzerine sonra ayrıldılar yarısını mahkeme yoluyla aldı ama daha eşle hiçbir sorun yokken şimdiden bunların düşünülmesi saçma geliyor. Aynı şeyi eşinizin yaptığını düşünün misal ailesinden miras kalacak ya da biri hediye verecek ve eşiniz sırf ileride ayrılırsanız diye, onu başkasının üzerine yapıyor nasıl tepki verirdiniz?
Ben zaten şahsen durumum ne kadar kötü olursa olsun evli barklı insanım benden eşim sorumlu yarın birgün akrabalar arasında da sorun olacak şeyler bunlar. İstediği kadar zengin olsun mülk hediye kabul etmezdim çocukları da mı yok?
mal ayrılıgı sözleşmesi.eger evlendikten sonrada yapabiliyorsan onu yap. eşininde imza atması lazım buna.Benim üstümde olup hak iddaa edememesi yokmu sonuçta ev hediye oluyo bana
Vallahi dogru. Nerde takıldınız ben size cevap veriyimÇok iddiali ,hatta bilirkisi edasiyla yazmissiniz,hevesinizi kirmak istemezdim ama yazdiklariniz tamamen yanlis.
Yok cnm ben aynı seyi yaptım.elimde noterden maş ayrılıgı rejimi sozleşmesi var. Bende ona guvendim ama bosandıktan sınra bana alacak davası actı. Simdi mahkemeligiz. Avukat once biley olmaz dedi. Ama oluyormuş. Bu konuda kanunda acık varmış. Evlenirken yapmam lazımmış. Yada evi almadan once ozellikle belirtmem lazımmış. Ben evi aldıktan sonra yaptım. Simdi diyor ki onun avukatı bu sozleşme gecerli degil gecerli olsa dahi.. sozlesme tarihinden sonra ki mallar için gecerli bi sozleşme.Evi aldıktan sonra notere gidip mal ayrılığı yapıyorsunuz. Eşinin malından,borcundan ve seninde malından borcundan birbirinizde muaf oluyorsunuz. yani ilerde eşinde ev alsa sen hak elde edemezsin oda seninkinden edemez. aynı şey borç içinde geçerli. bizim oturduğumuz ev benim üzerime evlenmeden önce almıştım ama tapusu evlendikten sonra çıktı. eşimin çok borcu vardı eve birşey olmasın diye notere gidip mal ayrılığı yaptık. ne benim borcum yada mal varlığım eşimi ilgilendiriyor nede onunkiler beni. he benim eşim şimdi borçları bitirdi ne alsa benim üzerime yapıyor ticaret yaptığı için ilerde yine bi sıkıntı yaşanırsa aldıklarının başına birşey gelmesin diye. sadece dükkan benim üzerime değil oda mecburen çünkü memurum. ama arsa araba vs benim üzerime
Senin durumun farkli , konu sahibinin durumu farkli. Konu sahibine amcasi ev hediye edecek yada bagis yapacak ve bu durumda, esi kesinlikle hak iddia edemez! Tartismaya acik birsey degil bu!! Senin olayinda, evlilik icinde 2 evini satip yeni bir ev almissin. Sen kendin evlilik icinde almissin bunu. Esinin yarisini almasini engellemek icin, o eski 2 evin alim satim tarihleri, tapu kayitlari, eger varsa senin evini satip bu evi aldigina dair taniklar , yeni aldigin evin alim tarihi, banka hesap dokumleri, banka kayitlari gibi delillerle bunu ispat edebilirsin. Esinin de, bu evin aliminda katkisi oldugunu ispatlamasi gerekecek.Su an buyukcekmece 5.aile mahkemesinde davamız suruyor. İlk duruşmam haziranda ve eve tedbir kararı koydurdu!!!
Aynen oyle oluyor zaten. Verdik delilleri . Ben bu konuda dertli oldugum için soluksuz derdimi paylaştım. Konu sahibine Asıl soylemek istedigim SAKIN GUVENME! KENDİNİ SAGLAMA AL' mesajı vermekti. Kendi derdime dustum:))Senin durumun farkli , konu sahibinin durumu farkli. Konu sahibine amcasi ev hediye edecek yada bagis yapacak ve bu durumda, esi kesinlikle hak iddia edemez! Tartismaya acik birsey degil bu!! Senin olayinda, evlilik icinde 2 evini satip yeni bir ev almissin. Sen kendin evlilik icinde almissin bunu. Esinin yarisini almasini engellemek icin, o eski 2 evin alim satim tarihleri, tapu kayitlari, eger varsa senin evini satip bu evi aldigina dair taniklar , yeni aldigin evin alim tarihi, banka hesap dokumleri, banka kayitlari gibi delillerle bunu ispat edebilirsin. Esinin de, bu evin aliminda katkisi oldugunu ispatlamasi gerekecek.
Evli çiftlerden birine miras yoluyla kalan mallar veya karşılığını ödemeden hibe edilen mallar ortak mal rejimine girmiyor.Hayır ortak olmuyormuş ara sayfalarda açıkladılar,hediye-yada miras yolu ile edinildiği için ortak olmuyormuş.
Vallahi dogru. Nerde takıldınız ben size cevap veriyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?