Anne kac yasinda?Ama sizce bu derece hassas teraziye gerek var mı? Bunu anlatması gereken kişi ben değilim. Ben ne söylesem diken olur batar. Eşimin anlatması gerek ama oda senle gezdik annemle gezmedik. Annem çok yaşlı ay başına bişey gelmesin diye diye bunları konuşmayı önemsemiyor
Hayır almıyor maalesef. Eşiyle ölmeden evvel boşanmış. Ben konuşmak istemiyorum daha evvelde yazdım ben ne kadar iyi niyetli de konuşsam sözlerim diken olur batar. Eşim konuşmalı ancak konuşmuyorEsinden de mi maas almiyor?
Kotu olmus gercekten , ben hep derim bir eve iki kadin fazla diye , bir yastan sonra insan annesiyle bile anlasamiyor ayni evin icinde hele baska bir kadin tam bir izdirap
Kv yi degistirebileceginizi sanmiyorum , siteminizde son derece haklisiniz
Bence tek careniz karsiniza alip konusmak , yaptiklarinin sacmaligini ona guzel bir dille anlatmak , belki anlar ve yapmaktan vazgecer
Niye topluma göre yaşıyorsunuz?Topluma göre, kocası ölmüş maaşı yok başka erkek evladı yok bu sebeple. Bana göre büyük bir hata ile kabul etmiş bulunmamdan dolayı
69Anne kac yasinda?
Evet bu kadınlar bir süre sonra oğlan çocuklarını kocası yerine koyuyor malesefNiye topluma göre yaşıyorsunuz?
Toplumun dayattığı şeyler herkese uymaz zaten, yapmak zorunda da değilsiniz.
Madem yapmışsınız böyle bir hata çekmek zorundasınız ne yazık ki...
Eşi ve başka çocuğu olmayan kadınlarda böyle bir durum var...
Tam cocuklasmaya basladiklari yas
Bilemedim madem benim sozum yanlis anlasilabir diyorsaniz ki olabilir esiniz orta yolu bulabilir annesini tanir sonucta...Ama sizce bu derece hassas teraziye gerek var mı? Bunu anlatması gereken kişi ben değilim. Ben ne söylesem diken olur batar. Eşimin anlatması gerek ama oda senle gezdik annemle gezmedik. Annem çok yaşlı ay başına bişey gelmesin diye diye bunları konuşmayı önemsemiyor
Şükür ki kronik bir hastalığı yok. Tansiyon şeker vs gibi. Aslında aklı hala çok yerinde. Ancak bu tarz konular işine gelmiyor sanırımTam cocuklasmaya basladiklari yas
Isiniz zor gercekten
Ona bazen diyorum ki baban olsaydı sen yine bu kadar üzerine düşecek miydin? Yada her gün anneni gezdirmek isteyecek miydin? Klasik erkeklerin lafı hemen ne alakası var diyor. Ve evet ben bunları anlatmaya çalıştıkça onun gözünde annesini kıskanıyor konumuna düşüyorumMadem aynı evde yaşamaya mecbursunuz ve eşiniz annesine kıyamıyor maalesef size görmezden gelmekten başka çare kalmıyor. Sizi rahatsız eden asıl şeyi asla anlamayacak bence. Onun gözünde annesine ilgi göstermesinden rahatsız olan kişisiniz. Erkekler çok yüzeysel bakıyor olaylara.
Eşimin empati yeteneği yoktur. Yani işine geldiği kadar vardır.Bilemedim madem benim sozum yanlis anlasilabir diyorsaniz ki olabilir esiniz orta yolu bulabilir annesini tanir sonucta...
Samimi soyluyorum empati yaptim icinden cikamadim basit gibi gorunen zor bir durum Allah yardim etsin
Bende onun yaptıklarını affedemiyorum ancak biraz mecburiyet biraz yuvayı dağıtmak istememe durumu derken bir şekilde yuvarlanıp gidiyoruz ancak her geçen gün Durumu zorlaştırıyorBakin sizin bu kv nin yaptigini babaannem de sık sık yapardi, ben bile kac kez gidip bulup getirdim, hep nazladik hep nazladik, en son ablamin dugun gunu gitti boyle biseye kizip, annem asla affedemiyor, en guzel gunumde bile bunu yaptilar bana diyor, uzerinden yilllar gecti.
Üzgünüm ama eşiniz asla anlamayacak sizi. Size kıskanç fesat gelin damgasını vurdurmayın boş yere. Annesi size kapıları çarptıkça siz görmezden gelin eşinizle daha mutlu olun. Eşinizde madem annesiyle vakit geçirmek istiyor bırakın geçirsin. Hepsine gitmeyin sizde başka plan yapın kendinize.Ona bazen diyorum ki baban olsaydı sen yine bu kadar üzerine düşecek miydin? Yada her gün anneni gezdirmek isteyecek miydin? Klasik erkeklerin lafı hemen ne alakası var diyor. Ve evet ben bunları anlatmaya çalıştıkça onun gözünde annesini kıskanıyor konumuna düşüyorum
Kayınvalideniz size ve eşinize trip atmış. Hiiiiiiiç takılmayın. Gayet normal, her zamanki gibi davranın. Benimki de bayramın ilk günü aynı şeyi yaptı. Sabah kahvaltısından sonra, eşimin birkaç kez sormasına rağmen hiçbir şey demeden gitti. Eski ben olsa endişelenir eşime anneni ara derdim. Hiç ses etmedim, biz de çıktık gezdik tozduk gece baya geç geldik. Sabah yine hiçbir şey yok iş gibi davranınca attığı tribin işe yaramadığını gördü ve geçti.Hanımlar merhaba,
Öncelikle hepinize gecikmeli de olsa iyi bayramlar dilerim.
Sıkıntı yaşadığım şey şu, yalnızca 1 konu üzerinden örneklendirmek istiyorum ancak hayatımızda genel olarak bu sorun var.
Bayramda 1 günlük bir kaçamak yapalım yakın bir şehire dedik. Ancak ben bayramın ilk günü çıkmak istemedim. Kayınvalidem bayram sabahı evde tek kalıp yalnız hissetmesin diye. Bayramın ikinci günü yola çıktık. Herşey gayet güzel gittik gezdik ve ertesi gün döndük.
Ancak gitmeden önce kayınvalideme bir sürü yalan atmak zorunda kaldık. Eşim söyledi daha doğrusu. Gittiğimiz yerde otelde kaldık ancak eşim o şehirde bir arkadaşı olduğunu, bizi ısrarla çağırdığını ve bu sebeple gidip o arkadaşında kalacağımızı söyledi.
Ben bunu yapmak istemedim. Sonuç olarak kendi irademizle görmek istediğimiz bir yere gidip gezdik, yalan söylemeye gerek yoktu bence. Ama söylendi maalesef, bende bozmadım.
Döndükten sonra evde herhangi bir sorun yoktu. Dün gece evimize yakın bir arkadaşımıza gittik hem bayramlaştık hem sohbet muhabbet saat gece 12ye kadar oturduk.
Eve geldiğimizde beş karış surat ve kapı çarpmaları ile karşılaştık. Kayınvalidem yine birşeye bozulmuş bu şekilde tepkisini gösteriyordu. Akşam birşey demedik.
Bu sabah kendisi saat 8de evden çıkmış eşimden önce. Eşim 2-3 kere nereye diye sormuş ancak cevap vermemiş.
Ben uyandım eşim bana mesaj atmış annemi bir ara sabah çıktı nereye diye sordum cevap vermedi, bide sen ara merak ediyorum başına birşey gelmesin dedi.
Bende aramak istemediğimi komşularla kahvaltıya gitmiş olabileceğini ve biz ne zaman karı koca bişeyler yapsak onun bu şekilde tepkiler verdiğini ve bu konulardan çok sıkıldığımı söyledim.
Merak ediyorsan sen ara dedim ve aramadım.
Ama sinirlerim çok bozuk. Gerçekten biz ne zaman karı koca başbaşa birşeyler yapsak dönüşümüzü zehir ediyor. Daha önce de bununla ilgili konularım var.
Hanımlar çok sıkıldım. Giderken bir araba dolusu yalan söylemekten, dönünce yaptığı tripten çok sıkıldım.
Diyeceksiniz ki onunla birlikte hiç birşey yapmıyor musunuz?
Elimizden geldiğince yapıyoruz. Yemeklere gideriz, çay içmeye çıkarız. Onun bireysel programları olur, eşim götürür getirir.
Her dediğini yapmaya çalışırız imkanlar dahilinde ancak sorunlar bitmiyor.
Sizce evlenince eşim beni 1 gezdiriyorsa onu da mutlaka sayı eşitlenecek şekilde gezdirmeli mi? Yada bana x alıyorsa mutlaka ona da alınmalı mı?
Sizce bunu nasıl aşabiliriz?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.
Çekmek zorunda değil bence. Örneğin ben çekmezdim. Evet kabul ettim, ama annen de sen de bizim çift olduğumuzun farkında değilsiniz, ben birlikte yaşayabiliriz sanmıştım ama her baş başa etkinliğimizin sonu kaprisle, surat asmayla bitiyor. Gerginlikle yaşıyoruz sürekli. Böyle olacağını öngöremedim bunu kabul ederken. Birlikte yaşamak istemiyorum ben. Ya evleri ayırırız, ya anne diğer çocuklara gider ya da bu iş biter minvalinde bir konuşma yapardım kv ve eşime.Niye topluma göre yaşıyorsunuz?
Toplumun dayattığı şeyler herkese uymaz zaten, yapmak zorunda da değilsiniz.
Madem yapmışsınız böyle bir hata çekmek zorundasınız ne yazık ki...
Eşi ve başka çocuğu olmayan kadınlarda böyle bir durum var...
İşte bu sebeple çok laf söylemek istemiyorum ama söylemedikçe de daha çok doluyorum. Kendimi anlatamamak çok zor geliyor bana.Üzgünüm ama eşiniz asla anlamayacak sizi. Size kıskanç fesat gelin damgasını vurdurmayın boş yere. Annesi size kapıları çarptıkça siz görmezden gelin eşinizle daha mutlu olun. Eşinizde madem annesiyle vakit geçirmek istiyor bırakın geçirsin. Hepsine gitmeyin sizde başka plan yapın kendinize.
Eşim de daraldım bıktım diyor ama düzeltmek için birşey yapmıyor karşısına alıp konuşmuyor. Takmayın diyorsunuz ancak olmuyor. Eşimin kafası sürekli onda olduğu için mutlu da olamıyoruzKayınvalideniz size ve eşinize trip atmış. Hiiiiiiiç takılmayın. Gayet normal, her zamanki gibi davranın. Benimki de bayramın ilk günü aynı şeyi yaptı. Sabah kahvaltısından sonra, eşimin birkaç kez sormasına rağmen hiçbir şey demeden gitti. Eski ben olsa endişelenir eşime anneni ara derdim. Hiç ses etmedim, biz de çıktık gezdik tozduk gece baya geç geldik. Sabah yine hiçbir şey yok iş gibi davranınca attığı tribin işe yaramadığını gördü ve geçti.
Takarsanız daha çok triplere girecek. Yapmayın. Sonuçta siz saygısızlık etmiyorsunuz, ihmal etmiyorsunuz. Kaldı ki bu devirde kaç çift KV ile yaşıyor.
Birde sizi uzecek davranislarda bulundu zamaninda oyle mi?zorlasir tabi yas ilerledikçe daha hassas olurlar ,zor ama artık bu yastan sonra gormezden gelmeye calisirdim ben yine duramaz anlatirdim kirmadan kv ye es kavramini ,sabirli olun derim esinizle araniz bozulmasin yine siz uzulurdunuzBende onun yaptıklarını affedemiyorum ancak biraz mecburiyet biraz yuvayı dağıtmak istememe durumu derken bir şekilde yuvarlanıp gidiyoruz ancak her geçen gün Durumu zorlaştırıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?