Evlendikten sonra herşey tamamen eşit mi olmalı?

:) az veya çok bütün erkeklerde annecilik var biraz. Siz aynı evdeymişsiniz daha zordur sizinki tabi.
Evlendik annesi biraz ablasında kalacaktı. Biz baş başa kalalım diye. İnanır mısınız ikinci gün zorla annesini arayıp eve getirtti. Ne diyebilirim bilmiyorum

Demek bütün kayınvalideler aynı. Ama eksik ama fazla. Evli oğullarına ayrı bayılıyorlar. Başkasının koynuna girecek diye ödleri kopuyor

Evet çalışıyorum evlendiğimden beri
Resti çekin bu şekilde, hatta eşinizin hep yalan söylemek zorunda kaldığını, bundan da rahatsız olduğunuzu, yarın öbür gün aynı yalanların belki de size karşı söyleneceğini düşündüğünüzü söyleyin, bu ciddi konuşmayı yapın; bakın nasıl tutuşup da kendilerine çekidüzen veriyorlar.

Kaynana kıskançlığı 3 günde beni bile bitirdi. Bence hiç u umursamayın. Triplensin triplensin sonra sönsün. Karı koca olan sizsiniz. Sizden önce de o öyleydi. Her şey gençlikte yaşanıyor. Kendisi de yaşlı olduğunu bilsin. Yalan dolan da atmayın boş yere. Belki de otele gidiyoruz deseniz daha iyi olacaktı. Siz arkadaşa deyince evde kalıyorlar ama beni istemiyorlar dedi kadın. Bilemezsiniz. Dürüst olun.

Hiç zannetmiyorum. Bahsettim ya biraz. Ne badireler atlattık. Oğlu annesiyle konuşulmayacak konularda bile rahatsızlığını dile getirdi ancak düzelmiyor. Eşim hep he dicez tamam dicez o yaşlı deyip duruyor. Sanki kadın kırk yaşındaydı da oğlu evlenince birden 70 oldu

Eşime soruyorum neden yalan atıyorsun bizimle gelmek isteyecek diye mi yoo diyor e neden o zaman diyorum bilmiyorum diyor. Ben zaten umursamıyorum ancak eşim aşırı umursadığı için karı koca ilişkimiz de etkileniyor

Ama işte ben durumu bildiğim için ertesi gün öay içmeye de gitmek istemiyorum. İçimden gelmiyor
Ay bana mı diyorsunuz, ben artık aynı sofrada bile oturmak istemiyorum. Sıdkım sıyrıldı. Sabahları KV kalkmadan bir şeyler atıştırıyorum, ben dayanamadım yedim bir şeyler diyorum. Öğlen ve akşam da ben diyetteyim diyorum. Sizi anlıyorum ama şakın dişinizi.
Çay içmeye gidin. Ona değil kendinize ve evliliğinize iyilik etmiş olacaksınız. Unutmayın, evliliğiniz ondan, eşinizden ve sizden önemli. Eşinizle aranız kötü olsa böyle bir tavsiyede bulunmam ama belli ki eşinizle birbirinizi seviyorsunuz. Bunalınca dertleşelim ama sakın KV ekmeğine yağ sürmeyin.

Demek bütün kayınvalideler aynı. Ama eksik ama fazla. Evli oğullarına ayrı bayılıyorlar. Başkasının koynuna girecek diye ödleri kopuyor
Bunu kabullenip oturmayın ama nasıl olsa kv’ler aynı diyerek. Benimkinin de geliri yok evinden başka, 86 yaşında, ben evlendiğimde eşi vefat edeli uzun yıllar olmuştu ama yapmadı böyle bir şey. Diğer kaynımla aynı apartmanda oturuyor altlı üstlü ama onlara da yapmaz, yapsa da takan olmaz zaten. Yaptırmayın kendinize bunu, herkes haddini bilmeli.

Lafa giriyorum, kusura bakmayın ama bırakın eşiniz yalan söylesin. Sonuçta onun annesi ve annesini nasıl idare edeceğini biliyordur. Belli ki eşiniz siz etkilenmeyin diye çabalıyor.

İnanın aynılarından bahsediyoruz. Bu kadın zamanında beni gece yarıları evden kovdu. Şimdi değil çay içmek yüzüne bakasım gelmiyor ki çoğu zaman bakmadan konuşurum. Ama eşim de çok zorlaştırıyor olayı beni düşündüğü de pek yok. Onun için annesine bişey olmasın, üzülmesin darılmasın o yüzden biz hep yalan atalım vs vs. Bende istemem kimsenin başına birşey gelmesini ancak hayat geçiyor bende bir ucundan bu hayatı rahat yaşamak istiyorum. Ama eşim annesi üzülmesin diye asla konuşmuyor ciddi ciddi annesiyle

Lafa giriyorum, kusura bakmayın ama bırakın eşiniz yalan söylesin. Sonuçta onun annesi ve annesini nasıl idare edeceğini biliyordur. Belli ki eşiniz siz etkilenmeyin diye çabalıyor.
O sebeple karışmıyorum zaten söylerse kendi bilir ama yalan söyleyince de herşey süper olmuyor bir işe yaramıyor yani

Seninki yaşadığı hisleri dışarıya gösteriyor benimki gizli yaşıyor çaktırmıyor hangisi kötü bilemiyorum

Bence kadın durumun ciddiyetini anlamıyor. Sizin, ikisini aynı anda karşınıza alıp konuşmanız gerekiyor sanırım. Ya da siz bilirsiniz, nasılsa böyle olan kv çok, çekeyim bari deyin, çekin ömür boyu!

(Ayrıca sizin anneniz böyle davransa eşiniz kabul eder mi bunu, ondan anlayış isteyebilir misiniz?)

Hala nasıl devam edebiliyorsunuz? Kaç yıllık evlisiniz?

5.yılı devirdik.
Bizde şöyle durum,kv nereye gitsek ne yapsak mutlaka laf sokar. Niye gittiniz niye para harcadınız vs gibi... Bin türlü trip surat çekeriz bu nedenle artık söylemiyoruz nereye gittiğimizi.

Sizin durumdan tek farki eşim annesini bir yere götürmez, yani biz gittik onunla da gitmeliyim gibi bir durum yok.

Ben başkasının keyfi huzuru uğruna kendinden taviz verme olayını hiç anlamıyorum, kv gönlü olacak diye baş başa bir şeyler yapmayın tatile çıkmayın siz huzursuz olun ama kv yüzünde gülücükler açsın böyle hayat mı geçer. Bastan beri böyle alıştırmışsınız suç tamamen eşinizde hiç kusura bakmayın ilk zamanda itibaren düzen nasıl oturuyorsa maalesef ki öyle gidiyor o düzeni sekteye uğratacak bir şey olduğunda da günah keçisi ilan edilip taşlanıyorsunuz, eşinize resti çekerek başlayacaksınız kendi maaşınız da varmış ne gibi bir zorunluluğunuz var da tüm bunlara katlanıyorsunuz okurken ben gerildim yani, ya adam gibi durduğu yeri bilecek kv karışmayacak ya da o zaman ben de bildiğimi okur alttan almak için uğraşmam diyeceksiniz. Çocuk gibi kapı çarpmalar naz niyazlar ne oluyoruz yani yalan dolanla iş de yapmayın kaç yaşına gelmiş insanlarsınız ne diye eşiniz çekinir ki annesinden ayrı hayatınız ayrı aktiviteleriniz elbette olacak iyi bile sabretmişsiniz

Benim annem bana göre kötü biri de olsa biz gezmeye tatillere gittiğimizde sevinir. Ben gidemedim siz gidin gezin der. Ama eşim annesine karşı benim yaptığım en ufak şeyde bende senin ailene aynısını yapacağım der.

O sebeple karışmıyorum zaten söylerse kendi bilir ama yalan söyleyince de herşey süper olmuyor bir işe yaramıyor yani
Zor, çok zor. Kaç yaşında sizinki? Benimki 80’inde ama görseniz ergen, genç kız. Yaşının olgunluğu yok. Benimle sidik yarıştırıyor.
Geçenlerde elimi yaktım fırında, eşim üzülerek eline ne oldu diye sordu. KV atladı, benim de elim yandı diye. Baktık eşimle hiçbir şey yok. Güler misin, ağlar mısın.
Sohbet esnasında “annem bize şuna şuna izin vermezdi” diyorum, KV benim de annem vermezdi diyor
Bana mutfak lavabosuna çay dökme leke olur diyor, kendi mutfak tezgah bezi ile yer siliyor
Daha neler beler. Ben giyinince giyinip süslenmeler, şuh kahkahalar. Offfff...
Neyse, daha çok günaha girmeyeyim.

Sorun tam olarak kayınvalidede değil aslında, eşinde farkında mısın? Sen çekebilecek misin bir ömür boyu bu davranışları? Ona göre karar ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…