Evlendik annesi biraz ablasında kalacaktı. Biz baş başa kalalım diye. İnanır mısınız ikinci gün zorla annesini arayıp eve getirtti. Ne diyebilirim bilmiyorum:) az veya çok bütün erkeklerde annecilik var biraz. Siz aynı evdeymişsiniz daha zordur sizinki tabi.
Demek bütün kayınvalideler aynı. Ama eksik ama fazla. Evli oğullarına ayrı bayılıyorlar. Başkasının koynuna girecek diye ödleri kopuyorBizde kv ile farklı şehirdeyiz birkaç kere buna benzer birşey başıma geldi . Eşim görevdeyken ben antalyada annemlerle bereberdim . 15 günde bir kere izin oluyordu 1.5 gün eşim banyo için İskenderun’a çıkıyordu. İlk seferinde kv aradı bende geleceğim dedi bende tamam dedim . Eşime söyledim hemen oda annesine anne birkaç saat bile değil belki hemen döneriz dedi kadını getirtmesin. Diğer seferlerde 3 kere gittim galiba hep anne belli değil diye gittim hep aslında gidiş dönüş bilet alıyordum. Ama peşime takılacak bi rahat olamayız filan diye Ordu evinde yer yok dedi ki cidden yoktu mesela otelde yer yok anne zor bulduk filan diye yalan söylemek zorunda kaldı eşim . Bir kere izin iptal olmuştu ben çok üzüldüm bana diyor ki belki biz seni götürürüz nereye götürecekse beni ben biletimi almışım 6 aylık evliyiz senin ne işin var yanımızda. Şimdi de gel bizde kal oğlunu gör diyorum gelmiyor. Eee değerliydi ya görmek istiyordun ya niye gelmiyorsun ? Şimdi bile bir yere gidiyoruz ya hiç ayrıntı anlatmaz annesine hevesleniyor eminim . Sinir oluyorum böyle tiplere inadına götürme bir yere
Resti çekin bu şekilde, hatta eşinizin hep yalan söylemek zorunda kaldığını, bundan da rahatsız olduğunuzu, yarın öbür gün aynı yalanların belki de size karşı söyleneceğini düşündüğünüzü söyleyin, bu ciddi konuşmayı yapın; bakın nasıl tutuşup da kendilerine çekidüzen veriyorlar.Evet çalışıyorum evlendiğimden beri
Hiç zannetmiyorum. Bahsettim ya biraz. Ne badireler atlattık. Oğlu annesiyle konuşulmayacak konularda bile rahatsızlığını dile getirdi ancak düzelmiyor. Eşim hep he dicez tamam dicez o yaşlı deyip duruyor. Sanki kadın kırk yaşındaydı da oğlu evlenince birden 70 olduResti çekin bu şekilde, hatta eşinizin hep yalan söylemek zorunda kaldığını, bundan da rahatsız olduğunuzu, yarın öbür gün aynı yalanların belki de size karşı söyleneceğini düşündüğünüzü söyleyin, bu ciddi konuşmayı yapın; bakın nasıl tutuşup da kendilerine çekidüzen veriyorlar.
Eşime soruyorum neden yalan atıyorsun bizimle gelmek isteyecek diye mi yoo diyor e neden o zaman diyorum bilmiyorum diyor. Ben zaten umursamıyorum ancak eşim aşırı umursadığı için karı koca ilişkimiz de etkileniyorKaynana kıskançlığı 3 günde beni bile bitirdi. Bence hiç u umursamayın. Triplensin triplensin sonra sönsün. Karı koca olan sizsiniz. Sizden önce de o öyleydi. Her şey gençlikte yaşanıyor. Kendisi de yaşlı olduğunu bilsin. Yalan dolan da atmayın boş yere. Belki de otele gidiyoruz deseniz daha iyi olacaktı. Siz arkadaşa deyince evde kalıyorlar ama beni istemiyorlar dedi kadın. Bilemezsiniz. Dürüst olun.
Ay bana mı diyorsunuz, ben artık aynı sofrada bile oturmak istemiyorum. Sıdkım sıyrıldı. Sabahları KV kalkmadan bir şeyler atıştırıyorum, ben dayanamadım yedim bir şeyler diyorum. Öğlen ve akşam da ben diyetteyim diyorum. Sizi anlıyorum ama şakın dişinizi.Ama işte ben durumu bildiğim için ertesi gün öay içmeye de gitmek istemiyorum. İçimden gelmiyor
Bunu kabullenip oturmayın ama nasıl olsa kv’ler aynı diyerek. Benimkinin de geliri yok evinden başka, 86 yaşında, ben evlendiğimde eşi vefat edeli uzun yıllar olmuştu ama yapmadı böyle bir şey. Diğer kaynımla aynı apartmanda oturuyor altlı üstlü ama onlara da yapmaz, yapsa da takan olmaz zaten. Yaptırmayın kendinize bunu, herkes haddini bilmeli.Demek bütün kayınvalideler aynı. Ama eksik ama fazla. Evli oğullarına ayrı bayılıyorlar. Başkasının koynuna girecek diye ödleri kopuyor
Lafa giriyorum, kusura bakmayın ama bırakın eşiniz yalan söylesin. Sonuçta onun annesi ve annesini nasıl idare edeceğini biliyordur. Belli ki eşiniz siz etkilenmeyin diye çabalıyor.Eşime soruyorum neden yalan atıyorsun bizimle gelmek isteyecek diye mi yoo diyor e neden o zaman diyorum bilmiyorum diyor. Ben zaten umursamıyorum ancak eşim aşırı umursadığı için karı koca ilişkimiz de etkileniyor
İnanın aynılarından bahsediyoruz. Bu kadın zamanında beni gece yarıları evden kovdu. Şimdi değil çay içmek yüzüne bakasım gelmiyor ki çoğu zaman bakmadan konuşurum. Ama eşim de çok zorlaştırıyor olayı beni düşündüğü de pek yok. Onun için annesine bişey olmasın, üzülmesin darılmasın o yüzden biz hep yalan atalım vs vs. Bende istemem kimsenin başına birşey gelmesini ancak hayat geçiyor bende bir ucundan bu hayatı rahat yaşamak istiyorum. Ama eşim annesi üzülmesin diye asla konuşmuyor ciddi ciddi annesiyleAy bana mı diyorsunuz, ben artık aynı sofrada bile oturmak istemiyorum. Sıdkım sıyrıldı. Sabahları KV kalkmadan bir şeyler atıştırıyorum, ben dayanamadım yedim bir şeyler diyorum. Öğlen ve akşam da ben diyetteyim diyorum. Sizi anlıyorum ama şakın dişinizi.
Çay içmeye gidin. Ona değil kendinize ve evliliğinize iyilik etmiş olacaksınız. Unutmayın, evliliğiniz ondan, eşinizden ve sizden önemli. Eşinizle aranız kötü olsa böyle bir tavsiyede bulunmam ama belli ki eşinizle birbirinizi seviyorsunuz. Bunalınca dertleşelim ama sakın KV ekmeğine yağ sürmeyin.
O sebeple karışmıyorum zaten söylerse kendi bilir ama yalan söyleyince de herşey süper olmuyor bir işe yaramıyor yaniLafa giriyorum, kusura bakmayın ama bırakın eşiniz yalan söylesin. Sonuçta onun annesi ve annesini nasıl idare edeceğini biliyordur. Belli ki eşiniz siz etkilenmeyin diye çabalıyor.
Seninki yaşadığı hisleri dışarıya gösteriyor benimki gizli yaşıyor çaktırmıyor hangisi kötü bilemiyorumDemek bütün kayınvalideler aynı. Ama eksik ama fazla. Evli oğullarına ayrı bayılıyorlar. Başkasının koynuna girecek diye ödleri kopuyor
Bence kadın durumun ciddiyetini anlamıyor. Sizin, ikisini aynı anda karşınıza alıp konuşmanız gerekiyor sanırım. Ya da siz bilirsiniz, nasılsa böyle olan kv çok, çekeyim bari deyin, çekin ömür boyu!Hiç zannetmiyorum. Bahsettim ya biraz. Ne badireler atlattık. Oğlu annesiyle konuşulmayacak konularda bile rahatsızlığını dile getirdi ancak düzelmiyor. Eşim hep he dicez tamam dicez o yaşlı deyip duruyor. Sanki kadın kırk yaşındaydı da oğlu evlenince birden 70 oldu
Hala nasıl devam edebiliyorsunuz? Kaç yıllık evlisiniz?
Benim annem bana göre kötü biri de olsa biz gezmeye tatillere gittiğimizde sevinir. Ben gidemedim siz gidin gezin der. Ama eşim annesine karşı benim yaptığım en ufak şeyde bende senin ailene aynısını yapacağım der.Bence kadın durumun ciddiyetini anlamıyor. Sizin, ikisini aynı anda karşınıza alıp konuşmanız gerekiyor sanırım. Ya da siz bilirsiniz, nasılsa böyle olan kv çok, çekeyim bari deyin, çekin ömür boyu!
(Ayrıca sizin anneniz böyle davransa eşiniz kabul eder mi bunu, ondan anlayış isteyebilir misiniz?)
Zor, çok zor. Kaç yaşında sizinki? Benimki 80’inde ama görseniz ergen, genç kız. Yaşının olgunluğu yok. Benimle sidik yarıştırıyor.O sebeple karışmıyorum zaten söylerse kendi bilir ama yalan söyleyince de herşey süper olmuyor bir işe yaramıyor yani
Eşime soruyorum neden yalan atıyorsun bizimle gelmek isteyecek diye mi yoo diyor e neden o zaman diyorum bilmiyorum diyor. Ben zaten umursamıyorum ancak eşim aşırı umursadığı için karı koca ilişkimiz de etkileniyor
Sorun tam olarak kayınvalidede değil aslında, eşinde farkında mısın? Sen çekebilecek misin bir ömür boyu bu davranışları? Ona göre karar ver.Benim annem bana göre kötü biri de olsa biz gezmeye tatillere gittiğimizde sevinir. Ben gidemedim siz gidin gezin der. Ama eşim annesine karşı benim yaptığım en ufak şeyde bende senin ailene aynısını yapacağım der.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?