Evlendim Gidiyorum.

MerveOkanAsk

Sevişerek Aşktan Ölünür ☆
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2016
1.167
1.879
48
Selam kızlar.
Belki bilenler vardir uzun yillardir beraber oldugum kişi vardı sözlümdü ama artık eşim oldu pazartesi gunu resmi nikah Kıyıldı.
Zaten bir süredir konusu vardı yurt dışından teklif gelmişti eşime diyim artık alisamadim pek :)
Sürekli gitmek istiyordu ama ayrı kalmak istemiyorduk. Beni ikna etmeye çalışıyordu. Bende ailem burada ve işim burada diye istemiyordum. Evlenelim gidelim istiyordu. Nasil evlencez ki hemen diyordum kış geldi hazirlik yok esya yok aileler hiç konusmadi dugun konusunu nasil olacak diyordum.
Derken...
1 hafta önce ciddi ciddi konustu benimle. Evlenelim gidelim isimizi orda yoluna koyalım diye. Daha cok uzun bir konusmaydi saatlerce tartistik konu üzerine.
Banada Almanya'da restoran yönetimiyle ilgili teklif gelmisti açıkçası ama kabul etmemistim.
Ailem biliyordu. Ertesi gun aradim ailemi esimle ailemin oldugu şehire gittik. Konustul aile büyükleri. Annem istemedi ayri mi kalicaz diye. Ama en sonunda birde evlenip gitmek istiyoruz deyince konu dahada uzadı. Neyse buralari geceyim. Babamdan rica ettik. Amcamin oğlu nikah dairesi baskanliginda çalışıyor. Islemleri hizlandirdik. Zaten saglik raporlari kolay artık.
Nikah Kıyıldı. Düğün yok tabi. Düğünü yaza düşünüyoruz Türkiye'de.
Almanya da teyzelerim de var.
Onlarda ordaki ev kiralama icim yardimci olucaklar.
Ama ben rüya içinde gibiyim.
Her sey cok hizli oldu.
Aslında tamda bu şekilde ilerlemek istiyorduk esimle ama erteliyordum ben.
Artik zaten her sey oldu. Ben şuan Istanbuldayim. Esyalarimi topluyorum. Esya dedigim sadece kıyafet. Yarin ailemin olduğu sehire yine gidicem. Ordaki evdende alicaklarim var. Eşimde kendi evinde suan esyalarini islerini hallediyor. Almanya'da ki islerimizide halletik konustum kabul ettim teklifi ama ben hemen baslamicam işe 1 ay sonra baslicam. Eşim hemen baslicak zaten o kabul etmis bile bem gitmeyi istemesem kendi kafaya koymus gitmeyi.
Of kizlar cok karışık anlattim farkindayim.
Size aslında soracagim soru ben korkuyorum. Beni neler bekliyor olabilir. Gercekten oraya gidince ya her sey kotu olursa ya bosanirsak bunu bile düşünüyorum. Dugunum olmadi o olur neyse ama kac ay gececek düğün hevesi mi kalir sanki. Kucukken hayal ettigim seyler hic buyudugumde gerceklesmedi
Sizce mantikli mi yaptiklarim.

Son düzenleme:
Herseyden önce hayirli ugurlu olsun canim. Insallah hep mutlu mesut yasarsiniz.

Sorunlar elbette cikacaktir, sonucta evlilik, beraber yasamak, hatta Ülke degistirmek kolay seyler degil. Ama zamanla hersey yoluna girecektir eminim.

Ay, sanki almanyaya benim yanima komsu geliyorsun, cok sevindim birden

Hayırlı olsun mutluluklar dilerim :)
Yani düğün değil nikahı baz alırım ben o zaman boşanma olsa bile ha düğün olduktan sonra ha düğün yokken. Bunlar önemsiz seyler. mühim olan nikahtir o da var e kime ne?
Hiç bunları dusunme ne güzel olmuş. Hızlı kavgasız gurultusuz tadiyla evlenmissiniz. Aman adet diye bohcasi suru sepet gelinlik bakması bunları yasasan daha kötüydü emin ol.
Bence düğüne bile gerek yok ya çok istiyorsanız seneye yaparsınız tabii. Ama bunları dusunup de bu güzel heyecanları mahvetmeyin.
Evlenip el ele yurtdışında temiz hayat kurmak ne güzel olmalı. Dönmeyin de orada kalın ikiniz harika bir aile olun en güzeli olur. Keske biz de gidebilecek durumda olsak. Tadını çıkar

buyrun hosgelin :) Almanyada zaten birsürü Türk var eger fazla tunel bakisli insanlar degilseniz Almanlarada, Almanya yada alisirsiniz. Bence en dogru karar gibi özelikle illerideki cocuklariz icin (tabi düsünüyorsaniz). Belkide burada hayata beraber sifirdan baslayacaginiz icin birbirinize cok daha baglanirsiniz birde bu yönden düsün

hayırlı olsun, böyle bir fırsat yakalamışken düşünmene bile gerek yok, her şeyin burdakinden iyi olacağı kesin.

Öncelikle hayırlı olsun.

Ben de buna benzer bir şekilde evlendim. Bazı konularda resmi açıdan sıkıntı yaşamamak için nikah yapıp aylar sonra eşimin yanına geçtim yurtdışına.

Tereddütler oluyor, ama seviyorsan, yanındaki adam gibi adamsa hiç üzülme endişelenme. Su yolunu buluyor bir şekilde.

Ama bence mutlaka küçük bir kutlama, yemek tarzı bir şeyler yap. Ben normalde sevmem adetleri ama bazı heveslerim vardı onları isteğime göre yapıp istediğim gibi gelin oldum. O mutluluklarım bana teselli oldu.

İnşallah çok mutlu olursun eşinle

canım senin adına ben mutlu oldum .niye dersen beni dügün ev hazırlıkları cok streslendirmişti bir anda bu seylerden kurtulup nikah yapmak iyi.düğününüde ev düzeninide yavas yavas kurarsın.

ayrıca inan son zamanlarda ülkede yasanan olaylar bircok insanı iş bulsam da gitsem dedirtiyor almanya güzel yer calıstıgının karsılıgını alırsın

evlensen baska bir eve cıksan yakın yada uzak herdaim esle gecinememe sorunu var. ayakları üstünde duran birisin zaten .olumsuz seyler getirme aklına

hayırlı olsun. daha yeni evlenmişsiniz bosanmayı dusunme bıle. su an sadece her sey cok hızlı gelistigi icin insan butun kotu ihtimalleri dusunuyor. bir anda kafanda beliriyordur ama dusunme hic, her seyı sırayla yaparsınız.
dugun icin hevesim kalmaz diyorsan sen bılırsın ama yine de yapın, sonra pisman olma ileride.
tam zamanında gitmissiniz, boyle fırsatlar kacmaz. türkiyenın durumu malum.
cok mutlu olun insallah

Sagolun kizlar destek için.
Size bir sey daha sorayim.
Orda teyzemler ev kiralama yardimci olacaklar ama esya sıkıntılı.
Küçük apart tarzi istiyorum ev.
Sizce esyali mi bakalim eve yoksa ordan mi ayarlasam. Of o kadar yapacak sey varki.

Öncelikle eşyalı bi eve çık.
Acele etme. Yavaş yavaş bakarsın gönlüne göre düzenlersin evini.

Canım denk geliyordum hep sana çok da sempati duyduğum bir üyesin için rahat olsun en yakın arkadaşım aniden evlendi amerikaya gittiler gayet güzel gidiyordu ama başka sebeplerden yapamadılar orda döndüler geldiler şimdi devam ediyorlar bir problem yok. Umarım sen de orda mutlu olursun ama olmazsa bile kötü şeyler aklına getirme olmazsa da olmaz. Çok tebrik ediyorum her şey gönlünüzce olsun.

Kızlar soze sorularim bitmez artik benim.
Şimdi esimin ailesi dugun olmadi diye takı takmak istiyormus. Yemek yiyelim hafta sonu diyorlar. Yakin akrabalr amcalar dayi teyzeler şeklinde.
Bende olur dedim birlikte vakit geciririz.
Ama eşim diyorki otelde kalalim biz. Otelde tanidik calisiyor dugunu burda yapmayı dusunuyorum zaten.
Yemegide burda ayarlariz o kadar insani nerde yapcaz baska diyor.
Ama sanki ben ailemi ezecek gibi hissettim. Nasil yapsam acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…