Evlenecegim ailem para istiyor.

Ah ederse diye korkuyorum bu zamana kadar off dedirtmedim. Simdi düşünüyorum da her isteklerini yaptım niyr off desinler bana..
Bu hassasiyette olmanız takdire şayan gerçekten
Ama aması var evlat hakkı diye de birşey var evini almışsın düğünündeki takıya kadar almışsın karşılığında ne yapmış hiçbirşey
Herkes sorumluluklarını bilmez hak iddaa etmeye gelince konuşurlar da konuşurlar
Bu dünyada hak-sorumluluk dengesi bi otursa kimse böyle sorunlar yaşamaz
Ha bu arada bana anne diyebilirsin canım

Ayda 1000 tl göndermem mümkün olmaz şahsen. Her ay hesapta olmayan bir milyon şey çıkıyor. Evlenince eşim müsade etmiyor dersin olmazsa? İşte ipin ucunu bir verince kaçıyor... hiç de kafi diyen olmuyor.

Anneniz rahata cok cok alismis bir kadin..1500 lira yasli bir kadin icin gayet iyi para.evi de varmis zaten..evlendikten sonra kesin harclik vermeyi bu ne yahu

Canimm sonucta evlensen seninde giderin olacak cocuk sahibi olmak istersen en azindan köşede biraz birikmisn olmasi gerekiyor hayirlisiyla evlen o zaman annenle detayli konisirsun simdilik bunu icin canini sıkmaya degmez

küserse küssün. mevbur barışacak. arada harçlık verirsiniz. ama evi olan emekli maaşı olan insana ayda bin kira göndermeyin. kaldı ki başka kardeşleriniz de var. arada üç beş bişey atsanız başından artar. ne kadar ayıp ya ben olsam soğurum.

Isin asli su ki ben fakir fukara bir aile de buyudum. Hep calistim 7 8 yaşında pazarda nohut bile sattım. Orta okulda lise de hic birsey yapamazsam yazlari pirket tasirdim evi yikilanlarin. Magazada calistim garsonluk yaptim sarhoslarin lavabolarini bile temizledim. Sonra okudum memur oldum. Hersey once allahin yardimi sonra kendi cabamla. Hep eve eve eve babamin borcu ablamin kredi karti borcu. Ode odr anam agladi 29 yasinda evlenmeye ancak sira geldi. Sevdigim adamin evi yok ev almak istiyoruz. Simdi o da maasi iyi benim de iyi..8 9 bin tl anneme muhtesem görünüyor.. yemin ederim yosulluktan nefsim koreldi arabama bile dogru duzgun binmiyorum. Ama evladima yuvama gelecek istiyorum. Azla yasamayi ogrendim ama kimseye ogretemedim. Kahroluyorum

O evin geçimine yıllarca katkı sağlayarak, borçlarını ödeyerek, annenize ev alarak evlatlık vazifenizi fazlasıyla yerine getirmissiniz. Ötesine gerek yok diye düşünüyorum.

Bence bir kere de kesmeyin önce 500 tl ye düşürün 500 tl gönderin daha sonra 2 ayda bir 500 daha sonra da cocuk olunca çocuğun masrafları cok dersiniz tamamen kesersiniz alışmış olur

Annenizin kira derdi yok sizin sayenizde...
Öte taraftan emeklisi de var.
E bundan sonrasına ne gerek var.
Anne bugüne kadar elimden geleni yaptım ama artık eşimle bizde kendimize ev araba alacağız evlat yetiştireceğiz. Belli bir birikime ihtiyacımız var diyeceksiniz. Başka yolu yok... Emekli maaşı olmasa anlarsın bir noktada ama kendi maaşıyla geçinmeyi bilmeli. Elbette eve gidip gelirken yine bir şeyler alırsınız vs.. ama artık para vermeyin.

Yoktu. Sadece annemin var 1500 lira avu de aldik borcunu bitirdik. Yetmez diyor..
1500 bencede yetmez ama evde beker 1 kisi mi var 2 mi oda eve destek oluyomus ama genede zor kısın bile sadece dogalgaz 300 geliyodur eee bunun diger faturası var annen hic kenara para atmasın mı yaslılıgı icin sosyal bi kadın mı peki tatallere falan gidermi

bide sakın nisanlıa söyleme annem para istiyor diye yarın oda ailesine vermek ister yuz bulursa neler yapar burd aokuyoruz

Eşiniz ne kadar kazanıyor bilmşyorum, eviniz kira mı olacak onu da bilmiyorum ama eşinizin de sizin kadar kazandığını ve borçla kimseden yardım almadan evlendiğinizi düşünürsek o para size anca yeter. Kimseye ihtiyacı yokken annneniz de olsa para göndermek zorunda değilsiniz.

Annenizin gerçekten aylik 1500 lira geliri varsa, bence bekar ablaniz da yarin evlenebilir, çok da alistirmasin. Siz de uygunca soyleyin. Evi kira değil, yalniz bir kadina da 1500 lira yeter. Yine başı sıkışırsa tabi ki yardim edersiniz. Düğün, mobilya borclari var, biz de kirada oturacağız yetemiyorum, cocuk istiyorum para biriktirmek zorundayim deyin. Gittiginizde de market alışverişini falan yaparsınız

O da benle ayni

Anneniz çok bencilmiş, çalışıp abla kardeş ev almışsınız, eve yardım etmişsiniz kaç evlay bunları yapabiliyor. Artık evlendiğinize göre parayı elbet keseceksin bu çok normal, O da bir zahmet emekli maaşıyla yetinecek. 1500 lirayla insanlar kaç kişi geçinip çocuk okutuyor, kira olmadıktan sonra bol bol yeter bir kişiye, zaten ablanda veriyormuş. Ailelerin bir ömür evlatlarını bu kadar kullanmasına çok kızıyorum ben.

Ah ederse diye korkuyorum bu zamana kadar off dedirtmedim. Simdi düşünüyorum da her isteklerini yaptım niyr off desinler bana..
ne ahi ya!? Sen Allah i adaletsiz mi saniyorsun??? Her ah tutar mi anne diye yani .. Çalışan sensin hak senin cok yuz verme kardeşim kıymette bildiremezsin ben sana söyleyeyim . İşiniz nedir bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…