Evleneceğim kadına bile bitti dedim, bitti. Anla artık!

ben sizi anlıyorum ya benzer saçmalıklarım olmuştu. sanırım ergenlik döneminde falan fazla gözü açılmayan saftirik kızlar hayatına giren ilk bi kaç erkeğe çok degerli gözüyle bakıyoruz. yani bn öyleyim. kendimi de pek beğenmem, insanlardan kolay kopamam, haksız bile olsa ay bnde şöyle yaptımlarla haklı çıkarırım kafamda. hal böyle olunca uzatmalar mümkün. durum belki bağımlı kişilik bozukluğu ile bağdaştırılabilir o tanı da böyle konmaz tabi ama destek alabilirsiniz yani aklınızda bulunsun.
en sonda kaçınılmaz sekilde ayrılığı kabullenmek için kalakalmamız gerekiyor. ama iyi ki bu oluyor. . bakın bu sizi güçlendirdi. nasıl atlatıcam saygısıyca falan düşünmek de saçma. o kimki sizin hakkınızda düşündüklerini önemseyesiniz. bundan sonra anlayacalsın sen kendine yetiyrsun herkes gitse geriye bi sen kalıyorsun o yüzden verdiğin tavizler azalacak ve senin için ideal ilişkiyi çekeceksin hayatına.

Ayyy su terkeden insanların peşini bırakın ya!
Kalbi kirilmasin diye kurulan iki güzel cümleden cesaret alıp bu şekilde yapıştığınız için sizden sonraki ayriliklarinda karşıdaki insanı esasen ne kadar değerli gördüğünü söylemeye bile cesaret edemiyorlar.
Arkadaşım adamda zaten iş yokmuş, ilgisizin tekiymiş. Burada mantıklı olanın senin tekmeyi basman olması gerekiyordu ama ona da cesaret edememissin. Mutsuz bir evliliğe giden yolda daha da üzülmeden adam senden ayrılmış.
Sen de pekala biliyorsun ki bu ilişki yürümezdi. Hala ne bu haller?
Azıcık kendine gel! Böyle böyle kötüleri eleyip iyileri bulmaya çalış.
*Ayrılık süreci zordur ama lütfen karşıdakini de rahat bırak. Bitmiş gitmiş mesela. Ayrıca böyle yaparak kendi değerini de düşürüyorsun. Benim de 'nasil açsam konusunu' diye çırpındığim, 'aman kırmadan dokmeden güzel güzel ayrılayim,kalbi kirilmasin- iyi yanlarını silaralayim,ozguvenini kirmadan ayrilma sebeplerimi sayayim' diye özene bezene cümleler kurduğum adamlar sonradan güzel cümlelerden gaz alıp resmen 'dadandilar' hatta (deneyimlerime güvenerek konuşuyorum) 'o da hassas,zor zamanlar geciriyor' diye iyi davranmaya devam ettiğim neredeyse hepsi ilerleyen zamanlarda ben hayatıma başkasını alınca aldatılmış triplerine girip tacize varan şeyler yaptılar.
Sonuç?
Birlikte iyisiyle kotusuyle bir sene gecirdigim , ilerleyen senelerde düşününce sadece yüzümü güldürecek hatiralara sahip olduğum insanlar ayrılıktan sonraki süreçte yaptiklariyla bir anda 'offf dadandı bu şer...! Numaramı değiştireyim en iyisi. Allah'ın cezasi' konumuna geldiler.

Bence sizi istemeyeni siz de istemeyin, hakkınızda kimseye 'yapisti bu da' diye soyletmeyin

hep terkedici olmak da güzelmiş mesela bu aşamaya da çıkabilsek keşke

Herkes de psikolojik sorunlarının ardına sığınır olmuş, kimin hayatı 4x4'lük? Benim de psikolojik sorunlarım var, iyi o zaman ben de sevgilime bunu yapayım. Sizi sevmemiş açık ve net. Dahası var mı neden üzülüyorsunuz sadaka verin bence. Totosu sayenizde nirvana yapmış

Sende evet bundan sonrası için sana başarılar yaz bitir .
Arkana bile bakma .

arkadaşların hepsi ne güzel konuşmuşlar...bence dinlemeniz lazım...kulak arkası yapmayın..çoğu yaşadıkları tecrübelerden dolayı nacizane tavsiyelerde bulunmuşlar...bende 40 yaşında bir bayan olarak edindiğim tecrübeme dayanarak çok çok ihtimal geri dönmek isteyecek,ama bunu sırf egosunu tatmin adına yapacaktır..sizin tavrınızı koruyup cok güzel cevap vermeniz gereklidir..bunu başarabilmeniz lazım..ayrılık acısını tabiki hepimiz yaşadık ve geçicidir..yani sizin esas hissettiğiniz sevgi değil terkedilmenizdir.bence dua edinki size geri dönmek istesin,cunku ordaki verdiğiniz cevap sizin rahatlamanızı saglayacak cevap olmalı..ama sonu asla ona geri dönecek bir cevap olmamalı...birazcık kendi değerinizi görün lütfen..

hep terkedici olmak da güzelmiş mesela bu aşamaya da çıkabilsek keşke
Hep terkedici olmakla ilgisi yok . Ama surmeyecegini anladığım zaman (ya benden ötürü ölçüp biçip 'bu adamdan bana yar olmaz' dediğimde , ya da karşıdaki sinyaller vermeye başladığı zaman... Ne bileyim artık eski ilgisi kalmadığında, bazı şeylerden pişman olduğunu hissettiğimde, çok kavga etmeye başladığımızda,kalbimi kirmaktan artık cekinmediginde vs vs) gereksiz yere biten bir şeyi uzatip tadını kacirmadan ayrılık konusunu açıyorum. Konuşa konuşa...
Buradaki kadınları anlayamıyorum. Öyle olaylar anlatıyorlar ki konuyu okuyunca mantıklı olanın zaten kadının ayrılması iken kendisinden daha cesaretli olan adam ayrılıyor ve şok geçiriyorlar 'nasil olur?' diye.
Ben bunun bir sebebinin de popüler kültür olduğunu düşünüyorum. Kız çocukları hep alttan alta çile Çekmeliymis, karşısındaki ne kadar kötü olsa da gerekli Sabri gösterince düzelecekmis gibi lanse ediyor bütün tvler şunlar bunlar.. en basiti bu senenin popüler parçalarından simge:
Vuruldum/ayni yerden üst üste/ama sustum
Dağıttın hayatımı/Beni ağır yanılttın/Acım oldun

Ve gördüm gerçeği/içindeki seni/Buna rağmen tutuyordum o soğuk ellerini/Gidiyordum kaç defa/Ama tuttum kendimi/Yapamazdım, acıtamazdım asla senin gibi

Üzülmedin mi kalbimi çarpıp çıkarken/Küçülmedin mi aşkla verdiğin sözden cayarken

Aynı bu konuyu açan arkadaş gibi, ezilmiş susmuş, kalbi kırılmış susmuş, adamın gerçek yüzünü anlamış yine elinden tutmaya devam etmiş.
Adam mantıklı olanı yapıp kadından ayrılınca da '
Şöyle adisin, böyle adisin'

Çok saçma değil mi?
Bu bakış açısını değiştirmeyen her kadın (bence) mutsuz ilişkiler yaşamaya devam eder, ya da adamın vicdanına oynar, bin kötü huyu olan adamla evlenir-mutsuz bir evlilik yaşamaya devam eder.

Birak su adami Allah askina..
Sevmedigini bunca kadin soyledi zaten.
Uzulme de fakir birini sevindir, yuzunun gozunun sadakasi olsun.

Olsun iyi ki tekrar aramışsın, gerçek yüzünü görmüş oldun. Belki ilerde pişman olacaktın, ayrılmasa mıydım diye kafanda soru işareti olacaktı, onlar kalktı böylece. Elini tuttum diye evlenecek miyiz sandın lafı, çok çirkin çok çirkefçe. Ararsa da bir gün asla affetmemelisin.

Su anki ruh haliniz icler acisi, dunyanin en degersiz insani gibi hissediyorsunuz kendinizi, degil mi?

Biraz gecsin de gorun bakalim insanin beynini kemiren o belirsizliklerin ve acabalarin yoklugunun verdigi huzurun nasil da kiymetli oldugunu.

Huzur yahu huzur! Karsidaki adam size bunu veremiyorsa ne diye israrci oluyorsunuz? Bu adam size ne sevgisini vermis ne de ilgisini. Boyle bir tip nasil da bu kadar kiymetli olabiliyor gozumuzde?

Kendinize gelin ya. Bir silkelenin.

evet ya baya haklısınız. feyz alıyorum kendi adıma.
dediğiniz gibi hem popüler kültür hem de bazen kişi tekelinde yalnızlıktan korkma, bağlandığı insandan acı çektirmesine rağmen kopamama, ayrılmasına rağmen başkasıyla mutlu olur görür kıskanırım gb patolojik düşüncecikler olabiliyor.

Canım burada sana eski konularında da çok söylendi, kabul etmek istemedin. Keşke seni bu kadar "ego tatmin aracı" olarak kullanmasına izin vermeseydin. Umarım bundan sonraki ilişkilerinde daha doğru kararlar alabilirsin. Keza hala bu adama saplantılısın gibi hissediyorum. Başa çıkamıyorsan lütfen psikolojik destek al, bu yaşadığın ilişki falan değil zira.

Tüm konularını biliyorum.Ben sizinde normal olmadığınızı düşünmeye başladım.Karşınıza doğru dürüst adam gibi bi adam çıksaydı gözünün üstünde kaşı var diye bahane dip istemezdiniz gibime geliyor.Ne buluyorsunuz böyle gizemli takılan hastalıklı kişiliklerde anlamıyorum.

Sen yaz biz ergen saftirik kızlar okuyalım ya

Herkes o kadar haklı ki diyecek birşey bulamıyorum

Haketmedigi değeri ben verdim ona, herşey apaçık ortadayken farkli birşey görmeye çalıştım

Sonuç hüsran ne bekliyordum ki

Karşıma düzgün adamlar çıkıyor

Bir degil birden cok

Tam da dediğiniz gibi yapıyorum içim bir türlü ısınmıyor

Bu bir rahatsızlık mi bilmiyorum ama normal bir durum olmadığının farkindayim

Üzüldüğünüzü biliyorum ama ben sizin adınıza sevindim çünkü önceki konunuza yazmıştım. Sizin bitirebilmek için biraz daha çekmeniz lazım sanırım diye. Yeterince öekmişsiniz artık bence içinizde bitirebilmeniz için şartlar gayet güzel olgunlaşmış. Artık bunun üzerine de ısrar ederseniz bence profesyonel yardım almanızın zamanı gelmiş demektir.

Yok daha ısrar edecek ne isteğim var ne midem

Nefret de edemiyorum ama zamanla unutacagim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…