evet nısanlımda boyle dedı keske buraya ılk yorum acsaydım o zaman ıstedıgım dugunu yapmaktan vazgecmezdım.gene vazgecmıs sayılmam dugun yerı bu hafta sonra tutulcak ama soyle dusundum sonra ben dedım sureklı ustunde oturcam ne kadar oturcamı bılmesemde dedım barı mobılyam ıstedıgım gıbı olsun dedım ama ıste aynalı mobılya fln baktım fazla uctum dıretmeseydım empato yapıp keske ılk burayı acsaydım suan nısanlımla kavgalı olmıcaktıkMadem sabit bir yerde durmayacaksınız düğün bir kere oluyor düğünü istediğiniz gibi yapın . Mobilya da normal bir şeyler beğenip alın.Belki de yurtdışına yerleşirseniz burdaki en pahalı mobilyayı da alsanız götüremeyeceksiniz oraya. O kadar pahalı mobilya alırsanız hepsi başınıza dert olacak ileride yurtdışına taşınma ihtimaline karşılık.mobilya sonradan da alınır ama düğün bir kere oluyor. İstediğim mobilyaları almak için kır düğününden vazgeçtim yazmışsın onun için söyledim bunu.
yaa luks degıl bak sana gore bıle nısanlım duvar boyasına sım atalım dedım dıye oo butcem yok dedı ne kadar olcakkı 6.300 maas alıo sankı tum evı kagıt kapla dedım ıste ben boyle aksesuarlarla evı sık gostermek ıstedım luks derken onu demek ıstedım canım yanıAvangard mobilya ve simli duvar lüks mü sizin için ? Çevreden aldım kültürümü diyorsunuz. Hangi kültür bu tam olarak?
ıste nısanlımda almaz zaten sımlı duvarı bıle yaparsa ıyı yarın aksam kavga etcez buyuj ıhtımalAplik al sende o zaman bide simli duvar kagidi ne alaka barok desen duvarkagitlari daha iyi gider avangarde a ama kirada oturcaksan baskasinin evine masraf yapma
set uc bılezık besı bıyerde ama onu takmadılar daha vercek kaynanam ıstanbyldan gelınceBi dakka. Almanya'da mı oturacaksınız?
Şşt. Bişey soracağım. Nişanda ne taktılar??
ozur dılerım cokYa yapmayin soyle paragrafsiz upuzun karman corman konular acmayin ben takintili insanim hepsini okumadan her satiri anlamadan alt satira bile gecemiyorum
Gozlerimi burada biraktim hoşcakalin....
bende buna uzuluyorum kendıme kızıyorum boyle bırı degılım luks bakmıcaktım bıle yemek masası aklımda bıle yoktu mesela normal bı koltukvarya moda chester ondan alcaktım sus pus yoktu aklımda baktıkca baktıkca heves ettımKendimi gerizekalı gibi hissettim!
:) :) var bende bi tuhaflık...
Ben iş yerinden izin alamadığım ve zaman kısıtlı olduğu için;
koltuk takımını ve perdeleri, annemle eşim beğenip almıştı.
Ben ilk kez eve gelince görmüştüm. :) :) Hiç de dert edinmedim.
yanı cok ıstesem oyle yaparım alır ama yapmam demek ıstedım.Evlenirken herkes en güzeline heveslenir. Ancak önemli olan işlevselliği. Eşyalara bu kadar anlam yüklemeyin. Rahat edebileceğiniz az ve işlevsel modeller alın. Ve biraz da büyüyün. Ona aşık olmuştum, öbürü mikemmeldi ama babama da ağlasam mı ki demeyle evlilik olmaz.
yazamıyorum hıc cıddıyım ozur dılerım.Lütfen evlenip nişanlının da hayatını karartma.
Mobilya için bu kadar ağlanmaz. Kültürlüyüm diyosun anlattığını anlayan parmak sayısını geçmez .
oda onu dıo gorunmeyen malıyet cok dıyo almıcak zaten al demedımde ıste gereksız yere uzadı konu kavga ettıkAdam 40bine mobilya alıp bi duvar kağıdı mı alamıyosen bizi mi yiyosun gülüm burda. Sanki mobilya alınca bitiyo mu? Halısı perdesi tv si tey teyyyy bi dünya şey var. Hayal aleminden çık.
Alaya almalarının nedeni de aslında şuan çok üzüldügün şeyin mekadar boş olduğunu bilmeleri. Hayat tecrübesi. Emin ol kısa bir zaman sonra sen de farkına varacaksın . ben çok farklı birşey söylüyorum bak sana, yine olacaksa en güzeli olsun ama nişanlının bile aklı karışmış senin sevginden şüphe duyuyor şuan. Evliliğini içerisinde bir anda çalışamaz duruma gelse Allah korusun maddi imkanlarınız düşse. Yada başka şeyler olsa sen ozaman ne yapacaksın adam bunu bile sorgulamış. Ki bunun için ona kızma haklı. Ben olsam ben de sorguların. Heycanlısın tamam, ama böyle olmaz. Şuan amacın pahalı mobilya almak gibi duruyor. E amacın bu olunca sen en küçük bişeyi bile istediğinde bu sorun oluyor. Kafanı düşüncelerini değiştir ve bunu hissettir. Amacının aslında pahalı mobilya olmadığını sadece senin zevkine uyan mobilyaların diğerlerinden daha pahalı olduğunu anlamalı ama sende uygun fiyatlı olanları bulmak konusunda çaba harcamalısın. Eşyalara bu kadar aşık olmasan sorunu kökünden halledebilirsin aslında. Yarın o koltuklar da mutsuz mutsuz oturduktan sonra ne önemi var ?burda senın gıbı bana mantıklı guzel cevap verenler sayesınde kendıme geldım ve cıdden bısılerın farkına vardım bana yazamamıssın dıyolarda yazamıyorum napım ozur dılerım hersketen ama ınsanlar soylenenlerı alaya almaya cok meraklı belkı anlatmak ıstedıgımı ıyı anlatamadım sacmaladım ama kotu nıyetım yoktu.ben sımarık bırıde degılımdır normalde o kadar pahalı bısı begenmemıstım zaten.aama dergıden fotograflardan ordan burdan bakınca zevkım degıstı bı tablo bı ayna boyle seylerle evımı dekor ettırmek ıstıyorum mesela dedımkı duvar sımlı olsa bı tarafı aksam dedıkı ooo sende herseyın en ıyısını ıstıyosun butcem bu kadar paylastım senle dıyorum bu paylasmak degıl dıretmek dıyo ya offf
ev alcak para var ama nerde yasıcamız bellı degıl tam ıkı sene sonra ankarayada tasınabılırız bı sene sonra almanyayada ondan kıraya cıkıyoruzYaşadığım çevreye göre kültür aldım demişsiniz de mobilya kültürü mü bu ? Ev esasına bu kadar anlam yüklemeyi anlamadım anlamak da istemiyorum ama kirada oturacaksiniz kendi eviniz olana kadar yipranacak yine taşınırken de yipranacak en iyisi sade uygun birşeyler alıp ev parası biriktirmek
Şuan kavgalı da olsanız konuşup halledebilirsiniz. En büyük kavgalar evlilik arifesinde oluyor gayet normal yani. Ama önemli olan kendini doğru ifade edebilen . Ben kendimi doğru ifade edemedim biraz da fazla tepki gösterdim gibi konuşabilirsin nişanlınla.düşündüm de bu kadar abartılı şeyler almamıza gerek yok düğünü istediğimiz gibi yapalım mobilyaları da uygun fiyatlı bir şeyler alsak durumumuz netleşene kadar diyebilirsin. Klasik bir söz belki ama artık doğru insanı bulmak çok zor , böyle ufak konular için birbinizi kırmaya değmez. Önemli olan birarada olup anlaşabilmek.evet nısanlımda boyle dedı keske buraya ılk yorum acsaydım o zaman ıstedıgım dugunu yapmaktan vazgecmezdım.gene vazgecmıs sayılmam dugun yerı bu hafta sonra tutulcak ama soyle dusundum sonra ben dedım sureklı ustunde oturcam ne kadar oturcamı bılmesemde dedım barı mobılyam ıstedıgım gıbı olsun dedım ama ıste aynalı mobılya fln baktım fazla uctum dıretmeseydım empato yapıp keske ılk burayı acsaydım suan nısanlımla kavgalı olmıcaktık
normalde boyle bırı degıl tum gun sakınce dınledı yınede alcaktı ama benım soyledıklerıme cok kızdı.soyledı haklı demıyorum ama kıskırttım dıyebılırım.nısanlıyım.bende hayatımda benımle boyle konusan olmadı ılıskılerım hep saygı cercevesıydı.bastan berı onun asırı kıskanclıklarıyla bız bu hallere geldık.ben saglık durumundan dolayı calısamıyorum evde cok kotu durumdayım.benım asık oldugum ve bana asık olan ve bazı bu huylarını bıldıgım adamla evlenmeyı sectım umarım daha kotu olmam.cunku etrafımda var baska ınsanlarda ama ben sevemedım ondan baska bu yasıma kadarda cıdden anladın demı benı yazdıkların ıcın saol cok hakkını odeyememÜşenmedim sayfa sayfa okudum
Hep demişsiniz ki: hayal kurdum evim böyle olacak, kır düğünü hayalimden vazgeçtim, hayalim için almak istedim..
Arkadaşım, gerçekten evlilik hayalin bu mu?
Evlenmeden önce kurulması gereken hayaller simli duvar kağıtları mi yoksa , akşamları dizine yatarım film izleriz,pazar kahvaltısını beraber hazirlar uzuun uzun sohbet ederiz, şu saten çamaşırları da alayim,baştan çıkarıcı olayım falan değil midir?
Yani siz sadece evden kurtulup gelin evi programı gibi misafirlere göstermek için ev istiyorsunuz. Eş bunun neresinde?
Sizin hayalinizi gerçekleştirmek için nesne önemli, öznenin hiçbir önemi yok.
Yani ha ali girmiş kolunuza ne veliii.
Adamın son mesajlarına hak vermekle birlikte daha sizin adınıza korktum. Yani daha nişanlıyken ne pis küfürler etmiş. Ben 27 yaşındayım, hayatıma da çok fazla insan girdi çikti. Adamın su yazdıklarının onda birini bir kişiden duymadım . Agzim açık okudum.
İnanın ki hiç normal değil. Daha bugün size böyle küfürler eden , biktigini söyleyen adam yarın sizi döver de çözüm üretmeyip bosar da.
O zaman avangart mobilyaların hiç önemi kalmaz.
Bana sorarsan bu derece saygıyı kaybetmiş bir adamla evlenerek hata yapma.
He adam haklı mı?
Valla sonuna kadar haklı. Tüm cümlelerinden simariklik akıyor. Ama sen de böyle bir insansın.
Yine de böyle çirkin cinsel hakaret içeren küfürleri sevdiğin bir insandan duymak iğrenç birşey. Belki baba evinde de duya duya normalleştirmissindir ama inan bu cümlelerin boşanma sebebi olacağı evlilikler de var bu ülkede . Daha şimdiden saygının bittiği bir evliliğe adım atıp geleceğini karartma bence.
Ve son olarak 'neden böyle yapıyorum bilmiyorum' demişsiniz.
Bu yaptığınızın ismi prenses sendromu
Neredeyse tüm evlenen kadınlarda oluyor. Eğer karşı taraf 'tabi canım, sen agasin canım, paşasin canım, yaparız aşkım,sen emret yeter' modunda takılıyorsa kadın kendini hakikaten biraz fazla şey görüyor. Yani ne desem hakaret boyutunda olmaz?
Fazla 'şey' işte.
Ama karşı taraf gerçek yüzünü gösterip pohpohlamalari azaltinca geçiyor bu sendrom. Bak mesela senin son attığın mesajlar ne kadar sakin.
Neden?
Azari yemiş oturmuşsun. Prenses sendromundan eser kalmamış. Ama adam kibar kibar konusup 'aksamlari taksiye mi çıkayım sevgilim,yapma böyle' falan dese 'bühüü ben en iyisine layık değil miyim,hayalim de hayalim' diyip başının etini yemeye devam edecektiniz.
haklısın ıste ben dun burda bı konu acıcaktım o mobılyamı ılk evmı ılk esyamı dıye keske acsaymısım suan nısanlımla kavga etmemıs olurduk.demın ozur dıledım fln gıbı msj yazdm senı sevyrm soyle boyle dıye ara yolu bulmak ıstedım ama dedıgın gıbı kızgın oldugu ıcın belkıde yumasamıcak.halbukı ben ıstedıgım dıye sıgarayı bıraktı tek korkum sınırle gene baslarmı ne zaman sınırlense gerı baslıyodu o yuzden guzel seyler yazdım umarım azda olsa ıse yarar ıste aynalı pahalı mobılya konusunda fıkırlerımı paylasmasaydım dıretip ıste makul olanı alcaktı sorun yoktu zaten ah ah kendım kasındım bı karsımdakını dusuncektım ah sımarıklık yaptım kabul.haklı soyledıklerındeAlaya almalarının nedeni de aslında şuan çok üzüldügün şeyin mekadar boş olduğunu bilmeleri. Hayat tecrübesi. Emin ol kısa bir zaman sonra sen de farkına varacaksın . ben çok farklı birşey söylüyorum bak sana, yine olacaksa en güzeli olsun ama nişanlının bile aklı karışmış senin sevginden şüphe duyuyor şuan. Evliliğini içerisinde bir anda çalışamaz duruma gelse Allah korusun maddi imkanlarınız düşse. Yada başka şeyler olsa sen ozaman ne yapacaksın adam bunu bile sorgulamış. Ki bunun için ona kızma haklı. Ben olsam ben de sorguların. Heycanlısın tamam, ama böyle olmaz. Şuan amacın pahalı mobilya almak gibi duruyor. E amacın bu olunca sen en küçük bişeyi bile istediğinde bu sorun oluyor. Kafanı düşüncelerini değiştir ve bunu hissettir. Amacının aslında pahalı mobilya olmadığını sadece senin zevkine uyan mobilyaların diğerlerinden daha pahalı olduğunu anlamalı ama sende uygun fiyatlı olanları bulmak konusunda çaba harcamalısın. Eşyalara bu kadar aşık olmasan sorunu kökünden halledebilirsin aslında. Yarın o koltuklar da mutsuz mutsuz oturduktan sonra ne önemi var ?
cok saol haklısın yarın sakın kafayla ıns benle kotu konusmaz ama o kafaya taktıysa uzatır eger bıraz tanıyosam demıs ya benden acıklama beklıcek dıo ne demek ıstedıgım mobılyaları almak ıcın duugunden vazgectım benle bıan once evlenmek ıcın ıstedım sanıyodum dedı fln ah ahŞuan kavgalı da olsanız konuşup halledebilirsiniz. En büyük kavgalar evlilik arifesinde oluyor gayet normal yani. Ama önemli olan kendini doğru ifade edebilen . Ben kendimi doğru ifade edemedim biraz da fazla tepki gösterdim gibi konuşabilirsin nişanlınla.düşündüm de bu kadar abartılı şeyler almamıza gerek yok düğünü istediğimiz gibi yapalım mobilyaları da uygun fiyatlı bir şeyler alsak durumumuz netleşene kadar diyebilirsin. Klasik bir söz belki ama artık doğru insanı bulmak çok zor , böyle ufak konular için birbinizi kırmaya değmez. Önemli olan birarada olup anlaşabilmek.
ınegolden mpbılyalar o zaman fabrıkasına yerıne gıdelım belkı buluruz he?İnsan hevesleniyor ama dünya malı boşver eşinin imkanı yoksa onunda gururunu kırarsın bende mobilya bakıyorum avangard cok ağır ve mağazalar büyük olduğu için anlamıyorsun evinde cok büyük kaba kalırsa pişman olursun ve sana tavsiyem beğendiğin modeller instagramda inalatcılarını bul yarı fiyatına alırsın ben öyle yapıyorum onları araştırıyorum
ya vardı cok ama adam degıl hıcbırı olmadı ben onu sevdım oda benı lakın onun aıle maddı durumuyla bnmkı aynı degıl bnkıler daha ustun ama bunu sorun etmedım bugune kadar almanyaya gtsek bı göz odada otururum dedım lakın takı mobılyacı fuar fln gezene kadar ınsan heves edıo be kardes dekorasyona evıne boyle cam ayna cerceve yanlıs anlama oda herseyın en ıyısını ıstıyosun dıo bende dedımkı zevklerımı soylemıcemmı cerceveyı lambayı ben alcam zaten zevkımı paylasıom uanıCevreniz kulturunuze gore maddi biriyle evlenseydiniz o zaman. Yada fark yaratin ben sevdigimle evliyim sade sık orta duzey bana yeter diyin. Ya da bence evlenmeyin . Cunku kultur catismasi olabilir. Hele maddiyat kulturu etkiliyorsa daha cok olur. Yanlis anlamayin kirilmayin fikrim bu.
Direk koltuk imalatı gibi ara instagramda onlar showroomu olmadıkları için uygun fiyata veriyorlar direk imalattanınegolden mpbılyalar o zaman fabrıkasına yerıne gıdelım belkı buluruz he?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?