- 22 Kasım 2020
- 470
- 1.190
- 28
- Konu Sahibi mechulegiden
-
Senin gördüğün gibi göreceğim. Herkes her şeyi yaşayınca görür. Kimsenin kimseyi evlendi ya da bekar kaldı diye eleştirmeye hakkı yok ben bunu diyorum elinde değil eşin kötüyse boşanırsın olur biter. Evlillik haksa boşanmak da hak. Herkes evlilliğinin bir gün bitebileceğini bilsin de evlensin.her şeyi yaşayınca göreceksin bu kadar hiddetlenme, boş konuşmaya gelince evlenince sanki her şey senin elindeymiş gibi konuşuyorsun bence sen boş konuşuyorsun, neyse bekleyip göreceğiz.
Doğru söylüyorsunuz. Allah herkesin gönlüne göre versin. Mutsuzluğun da mutluluğun da nerden geleceği bilinmez.Yorumları okumadım. Sadece şunu söylemek iclçin geldim. En büyük yalnızlığımı evlendikten sonra yaşadım. Evde bir adam vardı nefes alıyordu duşa giriyordu bol bol telefonla konuşuyordu. ama benimle tek kelime yok. Karşılıklı konuşma yok. Hastayım hasta olduğumu bile farkında değil. Başıma bir iş gelmiş geberiyorum üzüntümden ama derdimi sormuyor bile... Hep inciyen hep adagilayan hrp asagiya ceken biri... Aksam 18 30 da yatan bir adam. Duvarlara baka baka geçen bir ömür. O günleri hatirladikca bile kendime acıyıp ağlıyorum. Evlilik dogru insanla değilse sadece bir yük. Evlilik her zaman bir hayat arkadaşlığı değil
Ben 27 yaşındayım 25 yaşımdan beri aynı muhabbet, geç kalmışlık sık eleyip dokuma falan. Bu yaşta böyleysen ilerde kimseyi beğenmeyeceksin sen diyorlar.Şu bir gerçekki genç yaşta yapılan evlilik de cok da kriter yoktur kapılır gider insan. Ama 30 una gelmiş bizler neyin ne oldugunu bildiğimiz için seçiciyiz evet. İnsanlar cok seçicisin diye yargılıuor sonra bi bakıyorız o seçici olmayıp evlenen insan mutsuz evliliğinde. Kaldı ki bizlerin seçililikten kastı o uyumu sevgiyi saygıyı yakalamak. Tabiki belli bir yaştan sonra gözün açılıyor ve karşındakinin her halini gayet güzel gözlemleyip karar veriyorsun. Evlenmek çok kolay herkes evlenir. Mühim olan doğrı kişiyle evlenmek. Bunun için de tabiki seçici olacağız bir kriterimiz olcak tabiki yaşamımıza uyan birini isteyeceğiz. Öyle birini bulana kadar bekleyeceğiz. Bulamazsak da kısmet kadar dicez o noktada. Karşımıza oluru çıkmasıyda suç bizim değil.biz öylesine bir evlilik yapmak istemiyoruz çünkü. İnsanların olumsız sözlerine kulağımızı tıkamalıyız artık evlilik konusında.
Dediğin gibi ağzı olan konuşuyor kulak tıkamayı öğrenmek gerek. Herkesin hayali yaşadıgı istediği beklediği farklı. Bazı çok bilmişlerin ukalalığı o seçicisin beğenmiyorsun evde kaldın gibi sözlerBen 27 yaşındayım 25 yaşımdan beri aynı muhabbet, geç kalmışlık sık eleyip dokuma falan. Bu yaşta böyleysen ilerde kimseyi beğenmeyeceksin sen diyorlar.
Herkesin kriteri farklı mesela ben biri aracılığıyla tanışmak istemem kendim tanımak isterim, örneğin maddiyata bakmam da bana nasıl davrandığına bakarım işte diyorum ya herkes kendi doğrusundan yola çıkıp örnekler veriyor kimi diyor ki herkes sevgiliyken iyi davranır evlendikten sonra değişiyor o, önemli olan maddiyat. Sen geç kalmamaya bak. Kendi akranlarım, bir anda benden 20 yaş büyükmüş gibi akıllar verip eleştiriyor ya ben ona kılım. Seçici olmak da kişisel bir şey sonuçta kriterlerini sen belirliyorsun abuk sabuk istekler dışında seçici olma demek dünyanın en mantıksız şeyi geliyor bana. Herkes kendi doğrusunu yaşasın ama doğrusu üzerinden de 2x2=4 demesin
Evlenmek hep istedim ama bir türlü evet diyemedim. Kader kısmet diye diye bu zamanlara geldik. Benim sıkıntım 2 veya 3 yıl içinde evlenemezsem çocuk olayıda sıkıntıda. Şimdi en azından şansım var. Oyüzden beklemek yıpratıyor
tmm gör o zaman ne diyeyim, çok basit bir yorum yaptım ilk önce hoşuna gitmedi sanırım öyle tepkili yorum yapmışsın ki boş konuşuyorsun vs tuhaf bir şey yazmışsın bu kadar hassasiyete gerek yok,, evlenirsen sadece kocanla değil koca sülaleyle uğraşacaksın , şer gördüğün şey bazen hakkında hayırlısı oluyor , kaldı ki ben seni eleştirmedim sen tersten felan okudun heralde yazdığım ilk mesajı, bi evlenen bi evlenmeyen pişman vs yazdım ne tuhafsınız yaSenin gördüğün gibi göreceğim. Herkes her şeyi yaşayınca görür. Kimsenin kimseyi evlendi ya da bekar kaldı diye eleştirmeye hakkı yok ben bunu diyorum elinde değil eşin kötüyse boşanırsın olur biter. Evlillik haksa boşanmak da hak. Herkes evlilliğinin bir gün bitebileceğini bilsin de evlensin.
Ben ilk yorumumda aslında sizi kast etmemistim ki. Siz bekarlara asla evlenmeyin falan demediniz yorumunuzda. Benim kastım evlenip napcan diyenlereydi. Evliliğin ne oldugunu bildiğim için belki hala bekarımdır. Allah size de bana da gönlümüzdekileri versin. Ki kaldıki evlenen de pişman evlenmeyen de buna katılıyorum herkes elindekiyle yetinmeyip diğerini istmee çabasında. Tersten okuyup tepki verdiğimi düşünen sizsiniz.tmm gör o zaman ne diyeyim, çok basit bir yorum yaptım ilk önce hoşuna gitmedi sanırım öyle tepkili yorum yapmışsın ki boş konuşuyorsun vs tuhaf bir şey yazmışsın bu kadar hassasiyete gerek yok,, evlenirsen sadece kocanla değil koca sülaleyle uğraşacaksın , şer gördüğün şey bazen hakkında hayırlısı oluyor , kaldı ki ben seni eleştirmedim sen tersten felan okudun heralde yazdığım ilk mesajı, bi evlenen bi evlenmeyen pişman vs yazdım ne tuhafsınız ya
Üzülmeyin işinde gücünde temiz birileri vardır illaki.Merhaba. Ben 40 yaşında şimdiye kadar hiç evlenmemiş biriyim. Psikolojim bugünlerde o kadar bozukki. Uyku dahi uyuyamıyorum. sizce bir psikiyatriye gitmelimiyim? kendimden korkuyorum. Birde evlilik siteleri var oralar sizce güvenli mi? Oradanda korkuyorum. Gerçekten ruhen çökmüş durumdayım.
Merhaba. Ben evliydim ve esimi kaybettim 3 ay kadar once. Evlilik es evliligin devami bunlar birazda bizim elimizde olan seyler degil. Esimi cok sevmeme ragmen keske hic evlenmeyip bu aciyi yasamasaydim diyorum.Merhaba. Ben 40 yaşında şimdiye kadar hiç evlenmemiş biriyim. Psikolojim bugünlerde o kadar bozukki. Uyku dahi uyuyamıyorum. sizce bir psikiyatriye gitmelimiyim? kendimden korkuyorum. Birde evlilik siteleri var oralar sizce güvenli mi? Oradanda korkuyorum. Gerçekten ruhen çökmüş durumdayım.
Hiç sormayın ya jinekolojiye gidemiyorum. Hemen evli misin bekar mısın diye soruyorlar. Bekarım diyorum ne bileyim tuhaf bakıyorlar.Aynen öyle işte
Bende 30da sonra noluyoruz psikolojisine girdim nedeni çocuktu baska birşey degil
Doktora gitmiştim memede kist vardi doktor hemen evlimisin diye sordu
Hayır dedim ya keske evli olsaydin dedi
Toplumda herks tarafından suclu hissediliyorsun
Sonra dahiliye gittim demir eksikliği vardi
Yasiniz kaç medeni durum
Sonra evleniyorsun doktora gidiyorsun yaş kac cocuk var mi
Bunlar okumuş kesim
Birde cahil kesim var onlar ayrı boyut
Kisaca bunlara duymazdan gelmek her babayigidin harci degil
Birde şu var evlilik nasıl kader
Ama kadinin cocuk sansi maalesef erkekle ayni değil
Oyuzden kismetleri degerlendirmek lazim
Herks mükemmel evlilik yapmak ister ama bu mumkun olmayabilir oyuzden çok kasmamak lazim
Mükemmeli bekleyelim diye kismetleri kaçırmamak lazim
Bacim bu kadar pismansan bosanmak senin elinde. Demek ki bu senin icin daha iyi.bir evlenen pişman , bir de evlenmeyen, sizn için hangisinin daha iyi olduğunu önceden bilebilmek çok zor,
Evliliğin bir yaşı varmı peki? Başka başlıklardaki yorumlarda görüyorum benim tanıdığım 45 yaşında evlendi 46 yaşında doğurdu falan.ama doktorlar bebek için maksimum 43 diyor. Kime inanayım.hatta 48 yaşında doğuran varmış bana gerçekçi gelmedi yumurta dondurduysa bilemem ama o şekilde yazsaydı keşke. Burada 40 lı yaşlarda kadınlar vardır. Menopoza kadar çocuk şansı var mı? Kısmet bağlılığı diye de birşey var mı? Kısmetim beni 40 dan sonra bulurmu ne dersiniz. Benim gibi birsürü kişi varmış onuda gördüm. Evlilik yaşı yükseldide yinede psikolojik olarak kendimi ikna edemiyorum
Bu kaçıncı konuuu
evlenmek istiyorum diyeeee
Herkes evlenmek zorunda değil
Ah be canım o yorumu yapan belki de evlidirYahu evlenmek zorundayim demiyor evlenmek istiyorum diyor siz bu durumdan neden rahatsiz oldunuz ki? Ha siz evlenmek istemezsiniz kendi tercihinizdir ama her konuya su yorumlari yapmayin artik ya.
Ah be canım o yorumu yapan belki de evlidirevlenip cocugu olmayana da derler mi acaba hrrkes çocuk sahibi olmak zorunda değil diye
Allah rahmet eylesin. Rabbim ahirette buluştursun inşallah. Acınızı kalbimde hissettimMerhaba. Ben evliydim ve esimi kaybettim 3 ay kadar once. Evlilik es evliligin devami bunlar birazda bizim elimizde olan seyler degil. Esimi cok sevmeme ragmen keske hic evlenmeyip bu aciyi yasamasaydim diyorum.
Çok üzüldüm başınız sağolsun. Haklısınız kader kısmet dedim bende hep bugüne kadar. Ama artık kabullenemiyorum neden olmuyor diye sorgulamaktan bu hale geldim. Böyle yapmamalıyım biliyorum ama elimde değilMerhaba. Ben evliydim ve esimi kaybettim 3 ay kadar once. Evlilik es evliligin devami bunlar birazda bizim elimizde olan seyler degil. Esimi cok sevmeme ragmen keske hic evlenmeyip bu aciyi yasamasaydim diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?