- 23 Temmuz 2014
- 3.854
- 17.053
- 408
- 33
- Konu Sahibi mechulegiden
-
çok seçici oluyor çoğu çünkü yani 40 yaşında evlenemeyen bir kadının kimse çıkmadığı için ya da hep dandik, gereksiz tiplerle karşılaştığı için evlenmediğine inanmak zor. aşırı seçicilik, en iyiyi aramak, aman yarın daha iyisi çıkar diye diye önüne geleni reddedenler bu yaşlarda evlenemediği için üzülüyorlar.Cok garip yaa etrafımda erkek-kiz cok kişi bu evlenememekten sıkıntı da.Herkes birini arıyorsa neden bulusamiyorlar anlayamadim...
Kafaya takmayin sizde.Çok secici olmazsaniz bence karsiniza biri çıkar
Evlilik sitesi düşünüyorsunuz diye yazıyorum. Yanlış anlamayın sakın. Eşimin 44 yaşında hiç evlenmemiş evlenmek isteyen bir kuzeni var onla tanışın bi isterseniz
Konu sahibi için değil ama bu bahsettiğiniz kınyda kamu spotu niyetine yorum yapayım.çok seçici oluyor çoğu çünkü yani 40 yaşında evlenemeyen bir kadının kimse çıkmadığı için ya da hep dandik, gereksiz tiplerle karşılaştığı için evlenmediğine inanmak zor. aşırı seçicilik, en iyiyi aramak, aman yarın daha iyisi çıkar diye diye önüne geleni reddedenler bu yaşlarda evlenemediği için üzülüyorlar.
ha evlenmek şart mı değil tabii.
tabii ki yok ancak tabii 20'lerde malum çok talip çıkıyor 30'lara kadar sürüyor haliyle bazı kadınlar madem bu kadar kişi istiyor aralarından iyisini bulayım diye diye birini seçip evlenemiyo. bu yüzden dedim aşırı seçicilik doğru değil diye.Konu sahibi için değil ama bu bahsettiğiniz kınyda kamu spotu niyetine yorum yapayım.
Gerçekten mükemmel koca ya da insan yok. Evlenmek isteyenler en mükemmeli beklemesinler boşuna. Hepimizin hataları var ve hatalarımızla seviyoruz birbirimizi.
20-30 yaş arası çok fazla olmasa da taliplerim vardı. Uzun süreli ilişkim ve nişanlılığım olmadı. 30 dan sonra nerdeyse 6-7 sene kimse çıkmadı. Görüşmeler yaptım ama o kişilere içim sinmedi. Bazen eee sende haketmişsin diyenler oluyordur biliyorum. kısmet olsaydı olurdu, 25 e kadar aklım havalardaydı zaten birazda çocuk ruhluyum. görüntüme bakıp en fazla 30 sanıyorlar. Ama zaman su gibi akıp geçiyor. Çoğu kişi hala ufak görüyor beni ondanda olmuyor galiba çok minyon tipliyim. Şimdi burada neden ağlıyorum. Karşıma kimsenin çıkmamasından değil, evleneceğim bir kişi neden çıkmadı bu zamana kadar çünkü gerçekler tokat gibi vuruyor suratıma. 40 yaşındasın diye. Kendimi yaşlı, umutsuz ve çaresiz hissediyorum.Çevrenizde aynı az önceki arkadaş gibi ‘bizim de falanca var evlenmek istiyor, onunla bir görüş istersen’ diyen birileri yok mu? Hani bazen kısmetin nasıl ve nereden geleceği belli olmaz. Bu tarz görüşmeler yapıyor musunuz? Yapıyorsanız olmama sebepleri neler? Başınızdan daha önce nişanlılık ya da uzun süre flört gibi bir deneyim geçti mi?
Paravan açılır yakındaKK iyice izdivaç programına döndü
Hocanız kadın mıydı? Ben evlilik konusunda erkeğin istediği zaman evlenebileceğini düşünürüm ama kadın farklı.Bu tarz konularda hep evlenmek zorunda mısın evlenmek için evlenilmez diyenler oluyor onlara da hak veriyorum kesinlikle haksız değiller. Ancak bu konuda size de hak veriyorum çünkü madalyonun bir de öbür yüzü var. Toplum her zaman evli olanı birey olarak görürken, evlenmeyeni 50 yaşına da gelse birey olarak görmemeye çok meyilli. İnsanlar evlenmeyene sürekli ee yok mu biri diye diye kişiyi hayattan geri kaldım psikolojisine sokuyorlar. Ha ayrıca en önemli problemlerden biri de bir süre sonra arkadaş bulamıyo insan. Evlenen arkadaşlarla yaşam tarzı değiştiğinden eskisi kadar sık görüşülmüyo, etkinliğe falan gidemiyosun. Yeni arkadaş edineyim desen hepsi evli ve maalesef oturunca çocuklardan başka konu dönmüyo ortamda. Bekara daral geliyo tabi bu sırada. Anladığım kadarıyla da 20-30 bandında evlenenler böyle bi duruma düşmedikleri için buraya konu açıp bekarım diye üzülenlerle pek empati yapamıyo. Çünkü dısardan bakınca basit bi eş bulma gibi duruyo ama maalesef toplumsal boyutu fazlasıyla var evli veya bekar olmanın. Ama şöyle de bi durum var, bi konuya ne kadar kafayı takıp ona odaklı yaşarsa insan, kendine yazık ediyo ve olmuyo da o istenen şey. Ama ne zaman beklemeyi, odaklanmayı bıraksanız bi bakmışsınız oluvermiş. Mesela benim bir hocam vardı ilk evliliğini 52 yaşında yaptı. Tabiki başka problemleriniz varsa destek alın mutlaka. Ama evlilik konusunda biraz odağınızı değiştirin. Kafanızda sürekli bu hedef olmasın, başka şeylerle meşgul olmaya çalışın bence. Bi bakmışsınız oluvermiş o da hiç beklemediğiniz bi anda.
Tıpkı evlilik sitesi gibi ürküyorum. Hiç tanımadığım kişiler çünküBu kısmete bir bakın derim konu sahibesi
Neden?Konuyu okumadan yazıyorum, ben de evlendim ruhen çöktüm
Konularıma bakın isterseniz, bir de 19 yaşımdan beri görüştüğüm bi arkadaşım var çok güzel ve gördüğüm en karakterli, en iyi kalpli kız, o da bi türlü evlenemedi çok üzülüyor etrafın baskısından ve çocuğu olamayacağı için ama onu yerinde olmayı o kadar isterdim ki. Onun bi lafı vardı, evlenmemek bir dert, evlenmek bin dertNeden?
Evet kadın. Yani tabi kadın için çocuk konusu biraz sıkıntı olabiliyo ama şöyle de bi durum var, çocuk istemeyen veya ileri yaşlarda olup hiç evlenmemiş bekar erkek de çok var aslında. Ha tabi şu da var, ben mesela annem 44 yaşındayken doğmuşum. Yani belli olmuyo bi bakıyosunuz insanlar 20'li yaşlarda menopoza giriyolar. Bi de bakıyosunuz şarkıcı kibariye gibi 56 yaşinda doğum yapıyolar. Bir de katılıyorum erkek istediği zaman evleniyo evet ama eğer kendi yaşına uygun birini seçmeyip gençlere bakmak gibi bi hata yaparsa o evlilikten hayır gelmiyo, sonu boşanma oluyo. Çünkü o yaştaki kadının beklentilerini karşılayamıyo veya yaştan dolayı kompleks yapıp evliliği mahvediyo. Aklı başında olanlar o yüzden kendi yaşına uygun hanımları tercih eder, onun dışında kalan ben istediğim yaşta genç biriyle evleneyim kafasında olan erkekten de zaten pek hayır gelmez diye düşünüyorum.Hocanız kadın mıydı? Ben evlilik konusunda erkeğin istediği zaman evlenebileceğini düşünürüm ama kadın farklı.
Siz ne zaman evlendiniz acaba? Akranlarımı hep sorgularımda.geçen eşimim telefonundan durumlara bakıyorduk
iki ayrı müşterimiz var ikisi de bekar meslektaş yaşları uygun
ikisi de sürekli kedilerini paylaşıyor yalnızlar
dedik şunları tanıştırsak nasıl olur
tabii ki aramızda onları tanıştıracak samimiyet yok biz kendi kendimize konuştuk
sizin çevrenizde varsa tanıdıklarınız açıkça söyleyin uygun olduğunu düşündüğünüz adayları söyleyin diye
yıllar önce bir arkadaşı da görümceme düşünmüştük
neyse diğer görümcem ve eşine sohbet arasında söyledik
adamın bir fotosuna bakıp ayyy çok yaşlı duruyor dediler
belki olurdu ama onların bu önyargısı ile ne evlenecek kadına ne de erkeğe bu durumu iletmedik
son olarak evlenmek bir mertebe değil
ben de sizinle akranım ama önemli olan evlilikten öte yaşamınızı bu aşamaya kadar nasıl doldurduğunuz ve önümüzdeki 30 yıla dair planlarınız
işin tuhaf yanı evlenenlerde sıkıntıdaCok garip yaa etrafımda erkek-kiz cok kişi bu evlenememekten sıkıntı da.Herkes birini arıyorsa neden bulusamiyorlar anlayamadim...
Kafaya takmayin sizde.Çok secici olmazsaniz bence karsiniza biri çıkar
Galiba.Bence işin özü sabır.Sabredince iki tarafta evliliği yürütmeye gönüllüyse her şey yoluna giriyor.Yoksa herkes boşansin olsun bitsin emek olmadan olmuyor ışte...işin tuhaf yanı evlenenlerde sıkıntıda
insan elindekinin degerini anlamiyor kaybetmeden sanirim.
ne yoksa onu istiyor hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?