- Konu Sahibi mechulegiden
-
bu sene yasadıgımız olumsuz seylerden depresıf ve mutsuz hıssetmenız normal 40 yas cok guzel bır yas dunyaya bır kere gelıyoruz bazı seyler ıcın bu kadar uzulmeye degmezyaşlı hissediyorum nedense. galiba 2021 e gireceğimiz için. Millet bu yılbaşını neden kutlar anlamam. yaşlandığı içinmi
Ben de 40 yaşındayım ,ikinci evliliğim .Şu an bir buçuk yıllık evliyim .Sekiz yıl sonra ikinci evlilik kararı alabildim .Şimdi de keşke evlenmeseydim diyorum .Çevre baskısı veya çocuk sahibi olmak için evlilik yapılmaz .Gerçekten sevdiğin ,dünya görüşün aynı olan biriyle evlilik mutluluk getirir .Öbür türlü yaşım geçiyor ,ilerde yalnız kalcam,aileme ve çevreme kendimi ispatlamalıyım düşüncesiyle hareket etmeyin derim .Evlilik sitesi vs gibi ortamlara asla kapılmayın .Merhaba. Ben 40 yaşında şimdiye kadar hiç evlenmemiş biriyim. Psikolojim bugünlerde o kadar bozukki. Uyku dahi uyuyamıyorum. sizce bir psikiyatriye gitmelimiyim? kendimden korkuyorum. Birde evlilik siteleri var oralar sizce güvenli mi? Oradanda korkuyorum. Gerçekten ruhen çökmüş durumdayım.
belli bir yaştan sonra çevrede bu yaştaki birine dönüp bakmıyor. ama az önce yazdım ben çok güvendiğim ve çevresi olduğuna inandığım bir ablama whatshapptan açık açık yazdım. uygun birini duyarsanız aklınızda olayım diye. başka çarem kalmadı.
bırde bu var ısteSurda aman evlenip napcan aman 40 yasta ne var diyenler ayni durumda olsa 1 gunde depresyona girerdi adim gibi eminim. Bekara es bosamak kolay derler ya bu da onun tam tersi versiyonu.
Ben bu konuyu o kadar kolay görmüyorum, hayat arkadaşı seçerken arada
- romantizm ve çekim
- benzer hayat görüşleri, günlük hayatta uyum
- eğitim, kültür seviyesi ve ailelerin az biraz benzerlik (aile benzerliği benim için şart değil zaten uzakta bir yerde yaşıyorum :))
- benzer şeylerden zevk alma, insan olarak benzerlik
olması gerekiyor. Misal aranızda büyük çekim hoşlantı var ama biriniz çok sosyal her gece gezmek istiyor, öbürü ev kuşu o iş bir noktadan sonra yıpratıcı olmaya başlıyor. Veya biri ciddi şekilde dinine düşkün, diğeri ateist dindar taraf ben çocuğuma küçük yaştan başlayarak dini öğretmek istiyorum diyor, diğeri razı değil. Veya kağıt üstünde uyumlusunuz ama arada hiç çekim yok. Bunların hiçbiri olmuyor bir noktadan sonra yorucu oluyor, kendine hiiiiiiiç benzemeyen biriyle olmak akıl karı değil. 2 alaksız insanın evliliği uzaktan bakınca bile anlaşılıyor bunlar niye evlenmiş ki diyorsun. Aşk, uyum zaten herkesle olmuyor.
Bu şekilde biriyle tanışcaksın o da bekar olcak sen de, ikiniz de aynı yerde yaşayacaksınız bu da çok çok büyük bir olasılık değil zaten. Bana 20li yaşlarımda yazılan çok çok erkek oldu sadece biriyle ilişki yaşadım mesela. Aynı şekilde 30lu yaşlarımda da yazılan çok çok erkek oldu sadece 2sini ciddi ciddi oturup düşündüm olsa mı diye, biriyle ilişki yaşıyorum şimdi.
Belki de birçok kişinin söylemek isteyipte söyleyemediği şey budur. Onunda etkisi olabilir. Bilmiyorum 40 tan sonra durum ne olur. yada hiç yaşamazsam. psikolojik desteği düşünücemşimdi linç yemeyim de evlilik değil ama ilişkisizlik ve hatta seks olmadan bu yaşa geldiyseniz (unutmayın ki bu da fizyolojik bir ihtiyaç) bunalım yaşamanız normal.
psikolojik destek alabilirsiniz.
cinsellik için evlenmen şart değil ama yaşam tarzın buna el vermiyorsa ciddi sıkıntılı bir süreç olabilir. zira belli yaştan sonra hayatında cinsel lik olmayınca insanın sıkıntılar da beraberinde geliyor. dikkatsizlik özgüvensizlik bunalımlı ruh hali gibi.Belki de birçok kişinin söylemek isteyipte söyleyemediği şey budur. Onunda etkisi olabilir. Bilmiyorum 40 tan sonra durum ne olur. yada hiç yaşamazsam. psikolojik desteği düşünücem
Çok güzel ama bende o motivasyon yok. umarım bu girdaptan çıkarım. kendimden korkuyorum. çöktüm resmenSimdi evlilik insanlarin gozunde bir amac durumunda.Bazilari bu amaca ulasiyor bazilari ise ulasamiyor ve ulasilamadigi icin de hep bir muamma bence.Benim en kucuk kizkardesimde sizden iki yas kucuk.Yani 38 yasinda..Oda iki kere nisanlandi.birisyle ciddi ciddi dusundu tekrar olmadi.Ve bu konu hep aklinda.Diger yanda iki tane teyzemin kizida evlenmedi hic.O kadar cok isteyenleri de vardi ki sasarsiniz.Su an 50 li yaslarin sonundalar.Ama hicbir zaman bir kere olsun agizlarindan duymadim uzuntulerini.Ozellikle bir tanesi kendini gonullu calismlara verdi.Her turlu vakifta,her turlu sosyal islerde.Kucucuk bir sehrin nerdeyse hepsini tanir.Arkadaslarini evli de olsa birakmadi.Onlarla dertlendi,neselendi,hatta bir kisminin bosanmalarina sahit oldu.Cocuklarini evlendirdi..Kendince bir dunya kurdu.Simdi dusunuyorum da ben de evlenmesem onun gibi yapmayi isterdim.Neden mi?Cunku her konuda bir sey yapti.Sesini duyuramasa da kanserliler icin yurudu.Dunya umursamasa da yardim faaliyetlerinde oldu,.Hala da calisiyor akliniza bile gelmeyecek yerlerde...
hayatimizin o kadar cok anlami var ki aslinda.......
bak canim koronadan dolayi hepimiz ayni durumdayiz inan bana.Ama boyle dusunme..Kizkardesimle pozitif dudunme calismalari yapiyoruz.Ben namazlarimi duzene koymaya calisyorum.Dua ediyor,esma cekiyorum.Kur‘ an okuyorum.Maneviyatimizi yuksek tutmaliyiz.Çok güzel ama bende o motivasyon yok. umarım bu girdaptan çıkarım. kendimden korkuyorum. çöktüm resmen
Sürekli ayni seyleri dusunmek size degil herkese zarar verir. Evlenmek istemeniz cok dogal ama bugune kadar kafaniza uygun biri cikmadiysa bu sizlik bir durum degil. Normal hayatinizi yasamaya bakin cevrenizdeki insanlari degerlendirin, siteler pek guvenilir yerler degil gibi. Pandemi bittiginde sosyallesin, yeni insanlar taniyin...Merhaba. Ben 40 yaşında şimdiye kadar hiç evlenmemiş biriyim. Psikolojim bugünlerde o kadar bozukki. Uyku dahi uyuyamıyorum. sizce bir psikiyatriye gitmelimiyim? kendimden korkuyorum. Birde evlilik siteleri var oralar sizce güvenli mi? Oradanda korkuyorum. Gerçekten ruhen çökmüş durumdayım.
Bence o söylediğin şey müzmin bekar erkekler için daha çok geçerlidir. kadınlar bunu daha iyi bastırıyor. ama mesela bunu da sormak isterim bu açıdan bakıldığında ben kaç yaşına kadar böyle birşey yaşamazsam sorun yaşarım. 50 veya 55 mi? çünkü bu sefer evlenmiş olmak için evlenmeyi düşünücemcinsellik için evlenmen şart değil ama yaşam tarzın buna el vermiyorsa ciddi sıkıntılı bir süreç olabilir. zira belli yaştan sonra hayatında cinsel lik olmayınca insanın sıkıntılar da beraberinde geliyor. dikkatsizlik özgüvensizlik bunalımlı ruh hali gibi.
Valla ben erken menopoza girdim.Fellik fellik kaciyorum adamdan.O zamandan bu zamana kadar da cokta umurumda degil ama bu seferde evlilik sorumluluklar var.Yas 49Bence o söylediğin şey müzmin bekar erkekler için daha çok geçerlidir. kadınlar bunu daha iyi bastırıyor. ama mesela bunu da sormak isterim bu açıdan bakıldığında ben kaç yaşına kadar böyle birşey yaşamazsam sorun yaşarım. 50 veya 55 mi? çünkü bu sefer evlenmiş olmak için evlenmeyi düşünücem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?