Evlenemedim ruhen çöktüm

yaşlı hissediyorum nedense. galiba 2021 e gireceğimiz için. Millet bu yılbaşını neden kutlar anlamam. yaşlandığı içinmi
bu sene yasadıgımız olumsuz seylerden depresıf ve mutsuz hıssetmenız normal 40 yas cok guzel bır yas dunyaya bır kere gelıyoruz bazı seyler ıcın bu kadar uzulmeye degmez

Surda aman evlenip napcan aman 40 yasta ne var diyenler ayni durumda olsa 1 gunde depresyona girerdi adim gibi eminim. Bekara es bosamak kolay derler ya bu da onun tam tersi versiyonu. Sizi anliyorum. Ama olmayinca da olmuyor sanırım.
Diyelim ki hic evlenmeyeceksiniz. Her günü boyle heba etmek kendinize haksızlık olmaz mi.

Ben de 40 yaşındayım ,ikinci evliliğim .Şu an bir buçuk yıllık evliyim .Sekiz yıl sonra ikinci evlilik kararı alabildim .Şimdi de keşke evlenmeseydim diyorum .Çevre baskısı veya çocuk sahibi olmak için evlilik yapılmaz .Gerçekten sevdiğin ,dünya görüşün aynı olan biriyle evlilik mutluluk getirir .Öbür türlü yaşım geçiyor ,ilerde yalnız kalcam,aileme ve çevreme kendimi ispatlamalıyım düşüncesiyle hareket etmeyin derim .Evlilik sitesi vs gibi ortamlara asla kapılmayın .

Ablacım bence kendiniz de yeni ortamlara girin. Daha önce de yazdım, ünvden bir tanıdık çocuk gayet yakışıklı, gayet kariyerli, Amerika MBA orda da çalıştı şimdi 36 yaşında 7 yaş büyük bir kadınla evlendi. Düğün davetiyesi atmış bana aralarındaki yaş farkı fotoda da belli oluyor ama aşk bu yaş , iş şu bu dinlemez.
Oluyor yani, mesele dek gelmekte o yüzden bence çevrenizi genişletin. Daha önce yapmadığınız bir şeyler yapın, misal atlıspora yazılın haftasonu at binmeye gidin.

Surda aman evlenip napcan aman 40 yasta ne var diyenler ayni durumda olsa 1 gunde depresyona girerdi adim gibi eminim. Bekara es bosamak kolay derler ya bu da onun tam tersi versiyonu.
bırde bu var ıste
sataşmayı sevenler
evet evlenmek matah bırsey degıl
evet 40 yasta bırsey yok aynen de boyle
bunları soyleyende bendım nolmus?
nıye 1 gunde hemen depresyona gıreyım ?

sahsen evlenıpde bası goge eren kımseyı gormedım en guzel yıllarınız hıc gec degıl dememın nesı kotu ? konu sahıbı anlamadıgımı nerden cıkardınız ?

etrafda evlenecek dogru duzgun erkek mı var ? 40 yasında bekar bır suru arkadasım var bır coguna aynı seyı soyluyorum
bakın etrafınıza kım var duzgun karakterlı sut oglan olmayan bırı var mı ?
eee o zaman ?

Simdi evlilik insanlarin gozunde bir amac durumunda.Bazilari bu amaca ulasiyor bazilari ise ulasamiyor ve ulasilamadigi icin de hep bir muamma bence.Benim en kucuk kizkardesimde sizden iki yas kucuk.Yani 38 yasinda..Oda iki kere nisanlandi.birisyle ciddi ciddi dusundu tekrar olmadi.Ve bu konu hep aklinda.Diger yanda iki tane teyzemin kizida evlenmedi hic.O kadar cok isteyenleri de vardi ki sasarsiniz.Su an 50 li yaslarin sonundalar.Ama hicbir zaman bir kere olsun agizlarindan duymadim uzuntulerini.Ozellikle bir tanesi kendini gonullu calismlara verdi.Her turlu vakifta,her turlu sosyal islerde.Kucucuk bir sehrin nerdeyse hepsini tanir.Arkadaslarini evli de olsa birakmadi.Onlarla dertlendi,neselendi,hatta bir kisminin bosanmalarina sahit oldu.Cocuklarini evlendirdi..Kendince bir dunya kurdu.Simdi dusunuyorum da ben de evlenmesem onun gibi yapmayi isterdim.Neden mi?Cunku her konuda bir sey yapti.Sesini duyuramasa da kanserliler icin yurudu.Dunya umursamasa da yardim faaliyetlerinde oldu,.Hala da calisiyor akliniza bile gelmeyecek yerlerde...
hayatimizin o kadar cok anlami var ki aslinda.......

ideali bahsettiğin gibi ama işte bu kadar iyisini ararken arada gerçekten uyuşabileceğin insanları kaçırıyor olabilirsin.
ilk karşına çıkanla hop nikah masasına oturmak değil bahsettiğim ama 40 yaşında bir kadının bu yaşa kadar uygun biriyle karşılaşmaması mümkün değil diyorum.
aşırı seçicilikten evlenmiyor bizim kadınlarımız genelde ha şimdi erkekler de osu olsun busu olsun havalarına girmişler.

yani evlilik işi zor çok zor ama pek çok insan karşına çıkıyorsa oturup değerlendirmek gerekli.. hepsi mi kötü? hepsi mi uyumsuz?
kendi iş yerimden örnek vereyim genelde yapılan 2 resmine bakıp ayy bu olmaz deyip geçiliyor genç yaşlarda. e bu anlayışla aradığın gibi birini bulmak ne kadar mümkün?
herkes cillop gibi herif istiyor. keşke olsa

Bu işler ısmarlama ya da artık evlendi desinler diye toplum akraba aile baskısından olacaksa hiç olmasın. Çok üzülürsünüz. Evlilik bir zorunluluk mu? Şart oğlu şart mı? Sırf evlenmek için evlenilir mi? Özenilecek evlilik çok çok nadir. Çevremdeki evlilere bakıyorum da çocuklarına, eşlerine, kayınvalidelerine, görümcelerine vs hayattan soğuyorum. Boşanıp yeniden doğdum diyen insanlar var.

Ekonomik özgürlüğü olan çalışan bir kadın mısınız? Dünyayı gezin, hayatınızı yaşayın, sosyal olun, sizi kimin nerede bulacağını hiç bilemezsiniz.

şimdi linç yemeyim de evlilik değil ama ilişkisizlik ve hatta seks olmadan bu yaşa geldiyseniz (unutmayın ki bu da fizyolojik bir ihtiyaç) bunalım yaşamanız normal.
psikolojik destek alabilirsiniz.
Belki de birçok kişinin söylemek isteyipte söyleyemediği şey budur. Onunda etkisi olabilir. Bilmiyorum 40 tan sonra durum ne olur. yada hiç yaşamazsam. psikolojik desteği düşünücem

Bazen evlilik bizi bulmaz biz gidip onu buluruz illa olsun diye ugraşırız aynı benim yaptığım gibi bir sene boyunca evlenicem diye tutturdum burun kıvırdığım görücülere bakmaya başladım sonunda istediğimi aldım ama elimde patladı sizinki belki patlamaz gelen görücüleri değerlendirin

Herkes evlenip ardından bekarlara amann evlenme napcan diyor. Kimse kimseyi evlenmek istiyor diye yargılayamaz. İnsanların her şeye ihtiyacı var. Gayet nırmal bir duygu evlenmek istemek. Evlilerin birini evlenmek istiyor diye eleştirmesi komik geliyor bana Herkes zaten huzurlu bir evlilik ister. Sizin istediğiniz de bu. Olumsız eleştirilere kulağınızı tıkayın. Ve evet psikolojik destek alın. Umarım hrr şey gönlünüzce olur.

Belki de birçok kişinin söylemek isteyipte söyleyemediği şey budur. Onunda etkisi olabilir. Bilmiyorum 40 tan sonra durum ne olur. yada hiç yaşamazsam. psikolojik desteği düşünücem
cinsellik için evlenmen şart değil ama yaşam tarzın buna el vermiyorsa ciddi sıkıntılı bir süreç olabilir. zira belli yaştan sonra hayatında cinsel lik olmayınca insanın sıkıntılar da beraberinde geliyor. dikkatsizlik özgüvensizlik bunalımlı ruh hali gibi.

Çok güzel ama bende o motivasyon yok. umarım bu girdaptan çıkarım. kendimden korkuyorum. çöktüm resmen

Çok güzel ama bende o motivasyon yok. umarım bu girdaptan çıkarım. kendimden korkuyorum. çöktüm resmen
bak canim koronadan dolayi hepimiz ayni durumdayiz inan bana.Ama boyle dusunme..Kizkardesimle pozitif dudunme calismalari yapiyoruz.Ben namazlarimi duzene koymaya calisyorum.Dua ediyor,esma cekiyorum.Kur‘ an okuyorum.Maneviyatimizi yuksek tutmaliyiz.

Sürekli ayni seyleri dusunmek size degil herkese zarar verir. Evlenmek istemeniz cok dogal ama bugune kadar kafaniza uygun biri cikmadiysa bu sizlik bir durum degil. Normal hayatinizi yasamaya bakin cevrenizdeki insanlari degerlendirin, siteler pek guvenilir yerler degil gibi. Pandemi bittiginde sosyallesin, yeni insanlar taniyin...

Bence o söylediğin şey müzmin bekar erkekler için daha çok geçerlidir. kadınlar bunu daha iyi bastırıyor. ama mesela bunu da sormak isterim bu açıdan bakıldığında ben kaç yaşına kadar böyle birşey yaşamazsam sorun yaşarım. 50 veya 55 mi? çünkü bu sefer evlenmiş olmak için evlenmeyi düşünücem

Valla ben erken menopoza girdim.Fellik fellik kaciyorum adamdan.O zamandan bu zamana kadar da cokta umurumda degil ama bu seferde evlilik sorumluluklar var.Yas 49

Yani bu tarz konulara evlenipte ne yapacaksın yazanların hepsinin evli olması nasıl bir ironidir.
Madem evlilik o kadar matah br şey değildi. Siz niye evlendiniz arkadaşlar...

Konu sahibi bekarlıktan bildiriyorum. Aile olmak, sevmek sevilmek merak edilmek her insan için ihtiyaçtır. Bir de üstüne toplum baskısı gelince yalnızlık daha da çekilmez olur.Ha evlilik cidden zor bir kuruma benziyor. Şahsen ben korkuyorum ama çevremizde mutlu evliliklerde var. Bu kumar oynanır mı niye oynanmasın ama vakti gelmemişse elden bir şey gelmez. İnançlı biri ise gece dua et. Ben Allahtan ne istediysem hep herkes uyurken istemişimdir.

Ama zamanı gelene kadar kendini üzmek yerine hayatının tadını çıkar. Bekarlığının verdiği tüm güzel imkanları kullan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…